במסגרת חגיגות סוף השנה, OpenAI השיקה סדרת הכרזות מיוחדת בשם “12 ימי OpenAI”, עם עדכונים חדשניים מדי יום, שמסעירים את עולם הבינה המלאכותית. ביום הרביעי, OpenAI הכריזה על הרחבת מודל ה-Canvas לכל משתמשי ChatGPT, לרבות משתמשים חינמיים. עוד עדכון משמעותי הוא היכולת להפעיל את הקנבס בתוך בוטים שאתם בונים בממשק ה-GPTs, וזה בהחלט שיפור מבורך! הנה כל מה שצריך לדעת על ההכרזות של היום הרביעי.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
סיכום היום הרביעי
עד כה ה-Canvas של ChatGPT היה זמין רק למנויי Plus – עכשיו הוא נפתח לכלל משתמשי ChatGPT, כולל משתמשים בחבילה החינמית. מוזמנים לצפות בהכרזה המלאה, שעלתה בערוץ היוטיוב של OpenAI. בהמשך הכתבה תמצאו הרחבה ומידע מועיל נוסף.
סיכום הימים הקודמים
היום הראשון: ChatGPT Pro ו-o1
היום הראשון כלל את השקת ChatGPT Pro – גרסה מתקדמת שמציעה גישה למודל o1 במצב Pro, שעולה 200 דולר בחודש, אבל גם מחזיק ביכולות חישוב עוצמתיות הרבה יותר מאשר אלו שזמינות במסלול המנויים שמשלמים 20 דולר. חשוב לציין שגם המודל שזמין במנוי הזול יותר הוא פשוט מפלצת! יש לו הסקה רב שלבית (במודל של “שרשרת מחשבה“) והוא לא פחות ממדהים! 99% מהמשתמשים כלל לא צריכים את יכולות החישוב העוצמתיות של המסלול היקר יותר, ולכן יכולים “להסתפק” בכיף במודל שעד כה שימש ארגונים כמו ה-FBI ושלפני שנה היה נעול במרתפי OpenAI.
אותי זה פשוט מדהים שטכנולוגיה שלפני שנתיים-שלוש הייתה זמינה רק לתאגידי ענק כמו מיקרוסופט, גוגל ואפל, זמינה היום לכל אדם עם טלפון נייד. זו מהפכת ה-AI בשיא תפארתה. זו הדמוקרטיזציה של הטכנולוגיה! חשוב לציין שהמודל מציג שדרוגים בעמידות ותובנות מניסויים מתקדמים, תוך מתן גישה רחבה יותר לטכנולוגיות חדשניות. אפשר להעלות ל-o1 קבצים (אופציה שהייתה חסרה מאוד בגרסת הפריוויו ומאפשר לנצל את יכולות החישוב וניתוח הנתונים המדהימות של מודל זה, על קבצים שמעלה המשתמש). מוזמנים לקרוא את הסקירה שלנו על המודל המשודרג פה.
היום השני: תוכנית המחקר לתחזוקת חיזוק
ביום השני הוכרזה תוכנית המחקר לתחזוקת חיזוק (Reinforcement Fine-Tuning), המיועדת לארגונים ואקדמיות, ומאפשרת ניסויים בגישות חדשניות ללמידת מכונה.
תוכנית המחקר לתחזוקת חיזוק (Reinforcement Fine-Tuning) של OpenAI היא יוזמה ייחודית שמאפשרת למפתחים ומהנדסי למידת מכונה להתאים אישית מודלים כך שיצליחו במשימות מורכבות בתחום ספציפי. הטכניקה מבוססת על שימוש במגוון משימות איכותיות עם תשובות ייחוס מוגדרות, מה שמחזק את היכולת של המודל להתמודד עם בעיות דומות ומגביר את הדיוק במטלות ממוקדות. התוכנית פתוחה למכוני מחקר, אוניברסיטאות וארגונים שמתמודדים עם משימות צרות ומורכבות בהובלת מומחים, כאשר התחומים שזוכים לתוצאות מבטיחות כוללים משפטים, ביטוח, בריאות, פיננסים והנדסה, בזכות אופיין של משימות אלו הדורשות תשובות נכונות ומוסכמות. המשתתפים בתוכנית מקבלים גישה ל-API בתצורת אלפא, שבו הם יכולים להתנסות בטכניקת תחזוקת החיזוק ולספק משוב שיעזור בשיפור הכלי. כמו כן, OpenAI מזמינה את המשתתפים לשתף מאגרי נתונים כדי לתרום לפיתוח המודלים העתידיים. עם מספר מקומות מוגבל בתוכנית, OpenAI מתכננת להשיק את תחזוקת החיזוק לציבור הרחב בתחילת 2025, מה שמהווה צעד משמעותי לקידום מודלים מותאמים אישית למשימות ממוקדות ומורכבות.
התוכנית פותחת אופקים חדשים למחקר ופיתוח בתחום ה-AI. תוכלו לקרוא עליה פה.
היום השלישי: ציפייה של שנה הגיעה אל סופה – Sora פה!
ביום השלישי נחשף סורה (Sora), מודל ליצירת וידאו שהיה בפיתוח זמן רב. כעת, הוא זמין לשימוש עבור מנויים משלמים ומהווה כלי ליצירת תוכן ויזואלי איכותי. פה תמצאו סקירה טכנית מקיפה ומדריך שימוש מעמיק על הכלי, יכולותיו ומגבלותיו. כמו כן, הכנו לכם גם מדריך מצולם, בו תמצאו גם סקירה של יתרונות וחסרונות של הכלי. ככה זה כשיש מי שתמיד דואג לכם ומאפשר לכם להישאר בחזית הטכנולוגית!
היום הרביעי: ממשק ה-Canvas זמין לכולם
מהו ה-Canvas של ChatGPT?
ממשק ה-Canvas הוא פלטפורמה חכמה לשיתוף פעולה בכתיבה ותכנות, המשלבת את יכולות GPT-4o עם כלי עריכה מתקדמים. מדובר בממשק שמאוד מזכיר את ממשק ה-Artifacts של קלוד. תצוגת הקנבס מאפשרת למשתמשים לבצע משימות מורכבות בפלטפורמה נוחה, המחולקת לשתי חלוניות – חלונית העבודה המרכזית ותפריד צידי, בו ניתן לתת למודל הנחיות טקסטואליות. כלי זה תוכנן לשדרג את חוויית העבודה של משתמשים בכתיבה ותכנות, באינטראקציה ישירה עם ChatGPT, וכולל פונקציות לשיפור טקסטים, תיקון באגים והצעת שיפורים. פה תמצאו מדריך מקיף לקנבס, אותו פרסמנו עם השקת הכלי באוקטובר 2024.
לא רק בצ’ט – גם ב-GPTs!
אחד השדרוגים הכי חשובים בהכרזה של היום הרביעי, היה האפשרות לשלב את ממשק הקנבס בבוטים שמשתמשים בונים בפלטפורמת ה-GPTs. וזה כבר לא צחוק! מדובר בשדרוג אדיר שהופך בוטים וסייענים ליעילים יותר, מסייע להם לטפל ביעילות רבה יותר ב”גזלני זמן” כמו כתיבה, ניסוח מיילים, אוטומציה של משימות רפטטיביות, יצירת טקסטים מרוכבים, ביצוע סינטזה, התאמת רמת קריאה ועוד הרבה מעבר. יכולת זו מאפשרת להרחיב את היכולות של GPTs מותאמים אישית, תוך שילוב Canvas בתהליכי העבודה שלהם בצורה טבעית ואינטואיטיבית. המערכת מופעלת כברירת מחדל ב-GPTs חדשים, וניתנת להפעלה ידנית ב-GPTs קיימים דרך ממשק ההגדרות.
למה זה ביג דיל? ה-Canvas לא רק משפר את חוויית המשתמש, אלא גם מרחיב את היכולות של ChatGPT לפרויקטים מורכבים יותר. הוא משמש ככלי רב-תכליתי המשלב כתיבה, תכנות, שיתוף פעולה ומשוב יעיל – הכל במקום אחד!
איך זה עובד?
ה-Canvas נועד לשפר את האינטראקציה עם ChatGPT בפרויקטים מורכבים הדורשים עריכה ותיקונים, כמו כתיבה יצירתית או משימות כתיבת קוד ודיבאגינג. הממשק מחולק לשני חלקים:
- אזור הצ’אט הרגיל – מאפשר לשוחח עם ChatGPT בקלות.
- אזור העבודה (Canvas) – משמש לכתיבה ועריכה.
בין אם מדובר בכתיבת סיפור, שיפור מאמר, או ניתוח קוד Python, המערכת מספקת כלי עזר מתקדמים כמו תיקון שגיאות, שינויים ברמת השפה, הוספת אמוג’ים, ביצוע קוד Python בזמן אמת, ואף הדמיות גרפיות.
כיצד להפעיל את Canvas?
- הפעלה אוטומטית: ChatGPT יפתח Canvas כאשר הוא מזהה שהתוכן מצריך עריכה או כשנדרשת יצירת מסמך ארוך (למשל, יותר מ-10 שורות טקסט).
- הפעלה ידנית: ניתן לבקש במפורש מ-ChatGPT להשתמש ב-Canvas באמצעות הפקודה “USE CANVAS”, או לחלופין, לרשום את הפקודה הבאה: /canvas (כלומר, לוכסן ולאחריו המילה קנבס).
- עבודה על פרויקט קיים: ניתן להדביק תוכן ישירות ב-Canvas, או ליצור קנבס ריק ולהתחיל לעבוד.
שימושים עיקריים ויתרונות
- כתיבה יצירתית: שיתוף פעולה בכתיבת סיפורים, עריכת טקסטים והצעות שיפור.
- תכנות: תיקון באגים, הרצת קוד Python, ותמיכה בספריות כמו Matplotlib ליצירת גרפים ודיאגרמות. כמו כן, לכלי יש יכולת ליצור דיאגרמות וגרפים באמצעות Python.
- שימוש אישי ומקצועי נרחב: המודל מתאים לכותבים, מתכנתים, סטודנטים, יוצרי תוכן, אנשי שיווק, עיתונאים, יזמים, מפתחים, ואנשי מקצוע.
- הבנה עמוקה של ההקשר: המערכת מזהה את המטרות שלכם ומספקת משוב מותאם.
- שליטה מלאה בפרויקט: תוכלו לערוך טקסט או קוד ישירות, לקבל הצעות, או לשחזר גרסאות קודמות.
- משוב מדויק: המערכת מספקת הצעות בתוך התוכן עצמו, ומאפשרת התמקדות בחלקים ספציפיים.
- מעקב אחר גרסאות: ניתן לעקוב אחר גרסאות שונות של המסמך או הקוד, לשחזר גרסאות קודמות, ולצפות בשינויים שבוצעו באמצעות כפתור “Show Changes”.
כלי העריכה של הקנבס
ה-Canvas מציע מגוון כלים מתקדמים לכתיבה ולתכנות. בתחום הכתיבה היוצרת הוא מאפשרת לבצע עריכות, תיקונים ואף לתת המלצות, תוך יישומן המלא בזמן אמת. להלן סקירת היכולות של הכלי:
- הצעות לעריכה: משוב מותאם ישירות בתוך המסמך.
- התאמת אורך: קיצור או הארכת הטקסט.
- שינוי רמת קריאה: התאמה בין רמת גן ילדים ועד רמת תואר שני.
- הוספת אמוג’ים: להפיכת הטקסט למזמין וצבעוני יותר.
- פוליש סופי: בדיקת שגיאות דקדוק, בהירות ועקביות.
גם בגזרת כתיבת הקוד והתכנות, הכלי מפגין יכולות מרשימות, שמנגישות את עולם הקוד לאנשים חסרי ניסיון וידע, ומצד שני, מעצימות דרמטית את היכולות של מתכנתים, יזמים ומפתחים. להלן סקירת עיקרי היכולות של הכלי בתחום זה:
- תיקון באגים: המערכת מזהה שגיאות בקוד ומתקנת אותן.
- סקירת קוד: שיפור הקוד על ידי הערות והצעות.
- הרצת קוד Python: המערכת כוללת אמולטור Python להרצת קוד ישירות מהדפדפן.
זמינות הכלי
במסגרת ההכרזה הודיעה OpenAI שה-Canvas זמין לכל המשתמשים, כולל בעלי תוכנית חינמית. עם זאת, חשוב לציין כי ניתן להפעיל את הכלי גם באמצעות הפקודה “USE CANVAS”, גם אם הכפתור אינו מופיע בממשק. הקנבס זמין כרגע בממשק ה-Web ואפליקציה ל-Windows, וצפוי להגיע לאפליקציה ל-Mac ולמכשירים ניידים בקרוב.
מבט קדימה: מה צפוי בימים הבאים?
בהמשך “12 ימי OpenAI” צפויים הכרזות נוספות שימשיכו לשנות את עולם הבינה המלאכותית. עד כה, כל יום חשף חידושים מלהיבים, מה שמחזק את מעמד OpenAI כמובילה בתחום.
מוזמנים לקרוא את המדריך המלא שלנו על הקנבס ולהתנסות במודל החדשני בעצמכם!
ההשקה של Canvas מציבה את ChatGPT בחזית כלי הכתיבה והתכנות, ומדגישה את החזון של OpenAI ליצור כלי AI שמעצימים משתמשים ומובילים חדשנות