תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

גוגל מציגה את העתיד בכנס Google Cloud Next 2025

גוגל מציגה חידושים פורצי דרך בתחום הבינה המלאכותית בכנס Google Cloud Next 2025

גוגל מוכיחה שוב את מחויבותה לדחוף את גבולות הבינה המלאכותית עם סדרה של הכרזות פורצות דרך באירוע Google Cloud Next 2025. חידושים אלה משתרעים על פני חומרה, תוכנה, מודלים מתקדמים, סוכני בינה מלאכותית ושירותי ענן, ומדגימים את הגישה ההוליסטית של גוגל לפיתוח ויישום בינה מלאכותית. במאמר נצלול לחלק מהעדכונים האחרונים של גוגל, בעיקר אלה המשפיעים על תעשיית הבינה המלאכותית והמשתמשים, תוך הדגשת ההשפעה הפוטנציאלית שלהם על מגזרים שונים ויישומים יומיומיים.

 

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

חומרה מתקדמת

בליבת תשתית הבינה המלאכותית של גוגל נמצאים מעבדי Ironwood Tensor Processing Units (TPUs) שהוכרזו לאחרונה בכנס Google Cloud Next 25. אלו מייצגים את הדור השביעי של השבבים המותאמים אישית של גוגל, והם הראשונים שתוכננו במיוחד עבור הסקה (inference) בבינה מלאכותית. מעבדי Ironwood מסמנים מעבר משמעותי בהתפתחות הבינה המלאכותית והתשתית שמניעה את התקדמותה – מעבר ממודלים תגובתיים שמספקים מידע בזמן אמת למודלים פרואקטיביים שמספקים יצירה יזומה של תובנות ופרשנות.

 

כל שבב Ironwood מציע עוצמת חישוב מרשימה של 4,614 TFLOPs (טריליון פעולות חישוב בשנייה), והוא מגיע בשתי תצורות עיקריות: תצורה של 256 שבבים ותצורה עוצמתית במיוחד של 9,216 שבבים המספקת כוח חישוב כולל של 42.5 אקסהפלופס (exaFLOPS). לפי גוגל, זוהי עוצמת חישוב הגדולה פי 24 מזו של המחשב-העל הגדול בעולם, El Capitan. השיפורים העיקריים ב-Ironwood כוללים:

  • יעילות אנרגטית משופרת פי 2 בהשוואה לדור הקודם (Trillium).
  • קיבולת זיכרון HBM (High Bandwidth Memory) של 192GB לשבב, פי 6 יותר מאשר ב-Trillium.
  • רוחב פס זיכרון משופר של 7.2 טרה-בייט לשנייה, פי 4.5 יותר מאשר ב-Trillium.
  • קישוריות בין-שבבית (ICI) משופרת של 1.2 טרה-ביט לשנייה דו-כיוונית, פי 1.5 יותר מאשר ב-Trillium.

מעבדי Ironwood TPU תוכננו במיוחד להתמודד עם הדרישות המורכבות של “מודלים חושבים”, הכוללים מודלי שפה גדולים (LLMs), מודלים מבוססי מומחים (MoEs) ומשימות היסק מתקדמות. מעבדי Ironwood TPU צפויים להיות זמינים בסוף שנת 2025, והם מייצגים פריצת דרך משמעותית בעידן ההסקה של בינה מלאכותית, עם כוח חישוב מוגבר, קיבולת זיכרון גדולה יותר ואמינות משופרת.

 

מודלים ופלטפורמות בינה מלאכותית

Gemini 2.5 ו-Gemini 2.5 Flash

גוגל הכריזה על הזמינות הקרובה של Gemini 2.5 Flash, המודל החדש בסדרת מודלי ה-“חשיבה” (Thinking Models) שלה. מודל Gemini 2.5 Pro, לעומת זאת, כבר זמין בגרסת Preview למפתחים דרך ה-Gemini API, ב-Google AI Studio וללקוחות עסקיים דרך Vertex AI. גרסה ניסיונית של המודל זמינה גם למשתמשי Gemini Advanced דרך תפריט בחירת המודלים באפליקציה, הן בגרסת הדסקטופ והן במובייל.

 

חשוב לציין את ההבדלים בין שני המודלים – Gemini 2.5 Pro מיועד למשימות מדויקות ומורכבות, כמו כתיבה ודיבוג של קוד מורכב או חילוץ מידע קריטי ממסמכים רפואיים. לעומתו, Gemini 2.5 Flash מתוכנן להיות מודל “עבודה” (workhorse) יעיל מבחינת עלות וזמן תגובה, אידיאלי למשימות יומיומיות ואינטראקציות בנפח גבוה. גוגל גם הכריזה שמשפחת מודלי Gemini תהיה זמינה בקרוב גם על Google Distributed Cloud, מה שיאפשר להפעיל את מודלי הבינה המלאכותית לוקאלית – נקודה חשובה לחברות כמו מפעילי תקשורת וארגוני בריאות הכפופים לדרישות מחמירות של מיקום ופרטיות נתונים.

שיפורים ב-Vertex AI 

גוגל חשפה סדרת שיפורים מרשימים בפלטפורמת Vertex AI שלה, המשקפים את המעבר המואץ של החברה לעבר מערכות בינה מלאכותית אייג׳נטיות ושיתופיות. פלטפורמת Vertex AI, שהפכה לאבן יסוד באסטרטגיית הענן של גוגל, רשמה עלייה דרמטית של פי 20 בשימוש במהלך השנה האחרונה, עדות לתגובה הנלהבת בקרב מפתחים וארגונים. השיפורים המרכזיים בפלטפורמה כוללים אינטגרציה מעמיקה של מודלי Gemini, Imagen ו-Veo, המאפשרים יכולות מתקדמות בעיבוד תמונה, טקסט ווידאו. בנוסף, גוגל הציגה את Model Optimizer החדש, המנצל את יכולות Gemini כדי לנתב באופן אוטומטי שאילתות למודל המתאים ביותר בהתבסס על העדפות איכות, מהירות ועלות של המשתמש. חידוש נוסף הוא Live API, המאפשר הזרמת אודיו ווידאו ישירות ל-Gemini לעיבוד ותגובה בזמן אמת.

השקת Lyria (מודל טקסט-למוזיקה)

ליריה (Lyria) הוא מודל בינה מלאכותית מתקדם של גוגל שפותח על ידי צוות Google DeepMind ומתמחה ביצירת מוזיקה איכותית מהנחיות טקסטואליות. המודל הוצג לראשונה בנובמבר 2023 ובאפריל 2025 הוכרז על שילובו בפלטפורמת Vertex AI של גוגל, מה שהפך את הפלטפורמה לראשונה שמציעה מודלים גנרטיביים בכל האופציות המודליות – טקסט, תמונה, וידאו, דיבור ומוזיקה. ליריה מצטיין ביכולתו ליצור קומפוזיציות מוזיקליות עשירות ומפורטות הכוללות כלי נגינה וקולות, לבצע משימות של טרנספורמציה והמשכיות, ולאפשר שליטה מדויקת על הסגנון והביצוע של התוצר המוזיקלי.

 

המודל מיועד לשני קהלי יעד עיקריים: מותגים וחברות המעוניינים ליצור פסקולים לקמפיינים שיווקיים או לפתח זהות מוזיקלית ייחודית, ויוצרי תוכן המעוניינים בפסקולים מותאמים אישית לוידאו ופודקאסטים. נכון לאפריל 2025, ליריה זמין ב-Vertex AI במצב preview עם גישה מוגבלת ללקוחות נבחרים, והוא כולל אמצעי בטיחות כמו סימני מים דיגיטליים באמצעות טכנולוגיית SynthID ומסנני בטיחות להבטחת שימוש אחראי.

 

 

שיפורים במודלים הגנרטיביים של גוגל: Veo 2, Chirp 3 ו-Imagen 3

גוגל הציגה שורה של שיפורים משמעותיים במודלים הגנרטיביים שלה, המרחיבים את יכולות המדיה הדיגיטלית בפלטפורמת Vertex AI. מודל הווידאו Veo 2 קיבל יכולות עריכה מתקדמות הכוללות outpainting (הרחבת מסגרת הווידאו לפורמטים שונים), inpainting (הסרת אובייקטים לא רצויים), בקרות קולנועיות מתקדמות כמו פריסטים למעברי מצלמה, צילומי רחפן ו-timelapse, ויכולת אינטרפולציה ליצירת מעברים חלקים בין תמונות. מוזמנים לקרוא מאמר על Veo 2 – אחת מהטכנולוגיות המתקדמות בעולם ליצירת וידאו .

 

במקביל, מודל האודיו Chirp 3 הציג את תכונת Instant Custom Voice, המאפשרת יצירת קולות מותאמים אישית מ-10 שניות בלבד של קלט אודיו, וכן יכולת Transcription with Diarization לזיהוי והפרדת דוברים בהקלטות.

 

Imagen 3, מודל הטקסט-לתמונה המתקדם ביותר של גוגל, זכה לשיפורים באיכות התמונות המיוצרות עם פרטים מדויקים יותר, תאורה עשירה יותר ופחות ארטיפקטים מסיחים, וכן יכולות עריכה משופרות כולל inpainting איכותי להסרת אובייקטים לא רצויים. יחד, שיפורים אלה מציעים למפתחים וליוצרי תוכן כלים מתקדמים ליצירת נכסי מדיה איכותיים בקלות ובמהירות רבה יותר.

 

 

סוכני בינה מלאכותית ואוטומציה

גוגל חשפה בכנס את חזונה המהפכני לעתיד הבינה המלאכותית – מעבר מבינה מלאכותית פסיבית לאקוסיסטם אייג׳נטי דינמי ומשתף פעולה. במרכז ההכרזות עמדו שני כלים מהפכניים: ערכת פיתוח הסוכנים (Agent Development Kit – ADK) ופרוטוקול Agent2Agent (A2A), המסמנים את תחילתו של “העידן האגנטי” בבינה מלאכותית.

 

ה-ADK, שהושק רשמית ב-9 באפריל, הוא מסגרת קוד פתוח המאפשרת למפתחים ליצור מערכות רב-סוכניות (multi-agent) מורכבות בקלות ובמהירות. הייחוד של ה-ADK הוא ביכולתו לאפשר יצירת סוכני בינה מלאכותית בפחות מ-100 שורות קוד, תוך שמירה על שליטה מדויקת בהתנהגות הסוכן. הפלטפורמה כוללת גם את Agent Garden – ספריית דוגמאות וכלים מוכנים לשימוש, ואינטגרציה עם Apigee לניצול יעיל של ממשקי API עסקיים.

 

בתרשים המצורף תוכלו לראות את ארכיטקטורת סוכני בינה מלאכותית (AI Agents) של גוגל קלאוד, כפי שהוצגה בכנס Google Cloud Next 2025. זהו תרשים מפורט המתאר את המערכת האקולוגית המלאה לפיתוח, הפעלה וניהול סוכני בינה מלאכותית:

 

המערכת האקולוגית המלאה לפיתוח וניהול סוכני בינה מלאכותית

המערכת האקולוגית לפיתוח וניהול סוכני בינה מלאכותית. Credit: google blog

 

במקביל, פרוטוקול A2A מהווה פריצת דרך בתחום התקשורת בין סוכני בינה מלאכותית. בניגוד לפתרונות קודמים, A2A מאפשר לסוכנים לתקשר ביניהם באופן עשיר ולא מובנה, ללא תלות בספק או בפלטפורמה שעליהם הם פועלים. הפרוטוקול מבוסס על סטנדרטים מוכרים כמו HTTP, JSON-RPC ו-Server-Sent Events, ומציע חמישה יתרונות מרכזיים: גילוי יכולות, ניהול משימות, שיתוף פעולה מאובטח, תמיכה במשימות ארוכות-טווח, ותקשורת רב-מודאלית.

 

התרשים המצורף מדגים את הארכיטקטורה של תקשורת בין סוכני בינה מלאכותית, כאשר הוא מציג את זרימת המידע, אישור או דחייה של משימות, והיכולות המרכזיות הנדרשות לתפקוד יעיל של מערכת סוכנים מבוזרת:

תקשורת בין סוכנים

Credit: google blog

 

A2A ו-MCP אינם מתחרים זה בזה, אלא משלימים זה את זה ליצירת אקוסיסטם AI מתקדם ויעיל. MCP מספק את היכולת לסוכנים לגשת למידע ולהקשר הנדרש, בעוד A2A מאפשר לסוכנים אלה לתקשר ולשתף פעולה ביניהם. יחד, הם מהווים תשתית חזקה למערכות AI מתקדמות ומשתפות פעולה.

 

 

Google Workspace

אחד החידושים המעשיים ביותר שהוצגו בכנס הוא Google Workspace Flows – פלטפורמת אוטומציה חדשה המשלבת את עוצמת הסוכנים האייג׳נטיים בכלי העבודה היומיומיים. Workspace Flows מאפשר למשתמשים ליצור תהליכי עבודה אוטומטיים מונעי-לוגיקה באמצעות “Gems” – סוכני בינה מלאכותית מותאמים אישית המבוססים על Gemini. בניגוד לכלי אוטומציה מסורתיים, Flows יכול לבצע משימות הדורשות הקשר והנמקה, כמו ניתוח פניות לקוחות, חיפוש פתרונות במסמכים קיימים, וניסוח תשובות.

 

להשלמת האקוסיסטם האייג׳נטי, גוגל השיקה גם את AI Agent Marketplace – מדור ייעודי בתוך Google Cloud Marketplace המאפשר ללקוחות לחפש, לרכוש ולנהל סוכני בינה מלאכותית מוכנים לשימוש. שותפים מובילים כמו Accenture, Deloitte ו-UiPath כבר מציעים סוכנים דרך המרקטפלייס, עם סוכנים נוספים שצפויים להגיע בקרוב מחברות נוספות.

 

 

 

גוגל הציגה סדרת תכונות חדשניות מבוססות בינה מלאכותית לחבילת Google Workspace, במטרה להפוך את העבודה היומיומית לקלה ויעילה יותר. אחד החידושים המשמעותיים הוא הוספת יכולות אודיו ישירות לתוך Google Docs, המאפשרות למשתמשים ליצור גרסאות אודיו מלאות של המסמכים שלהם או לבחור בתקצירי “פודקאסט” שמדגישים את הנקודות המרכזיות בתוכן. במקביל, גוגל השיקה את כלי הכתיבה החדש “עזור לי לשפר” (Help me refine) המבוסס על בינה מלאכותית, שמסייע למשתמשים לשפר את הכתיבה שלהם ישירות בתוך המסמך, מציע הצעות לחיזוק טיעונים, לשיפור המבנה ולהבהרת נקודות מעורפלות.

 

בנוסף, גוגל משלבת את מודל יצירת התמונות Veo 2 בשירות Vids, ומציעה שילוב חדש של Gemini ב-Google Chat לשיפור שיתוף הפעולה בצוות. המערכת החדשה מאפשרת גם ניתוח נתונים ותובנות מבוססי בינה מלאכותית ב-Google Sheets, מה שמסייע למשתמשים להפיק יותר מהנתונים שלהם. כל התכונות החדשות הללו מהוות חלק ממהלך אסטרטגי של גוגל לשלב יכולות בינה מלאכותית מתקדמות בשירותי Workspace, במטרה לתמוך בפרודוקטיביות וביצירתיות של משתמשים יומיומיים ואנשי מקצוע כאחד. גוגל מדגישה שהבינה המלאכותית המשולבת ב-Workspace נבנתה “למציאות של העבודה היומיומית שלכם, לא לאיזו פנטזיה של העתיד”, מה שמדגיש את המיקוד ביישומים פרקטיים ומיידיים.

 

Firebase Studio

Firebase Studio הוא סביבת פיתוח חדשנית מבוססת ענן המאפשרת ליצור אפליקציות מלאות (full-stack) משולבות בינה מלאכותית במהירות וביעילות. הפלטפורמה מאחדת כלים כמו Project IDX, Genkit ו-Gemini לחוויית פיתוח אחידה ואינטואיטיבית, הנגישה ישירות מהדפדפן.

 

אחת היכולות המרשימות ביותר של Firebase Studio היא סוכן ה-App Prototyping, המאפשר ליצור אבות-טיפוס פונקציונליים של אפליקציות באמצעות שפה טבעית, תמונות או אפילו סקיצות. תוך שניות, המערכת מייצרת אפליקציית Next.js מלאה, כולל חיבור אוטומטי ל-Genkit ומפתח API של Gemini, כך שתכונות הבינה המלאכותית עובדות מיד ללא הגדרות ידניות.

 

המערכת מציעה גמישות מרשימה – ניתן לעבוד ישירות עם הקוד בסביבת CodeOSS מוכרת עם השלמות קוד חכמות מבוססות Gemini, או לחלופין להשתמש בצ’אט בינה מלאכותית כדי לערוך את האפליקציה ללא כתיבת קוד. בנוסף, Firebase Studio מאפשר תצוגה מקדימה מיידית של האפליקציה בכל מכשיר, פרסום מהיר באמצעות Firebase App Hosting, ושיתוף פעולה בזמן אמת עם מפתחים אחרים.

 

בתקופת ההשקה, Firebase Studio מציע שלושה מרחבי עבודה בחינם לכל משתמש, עם אפשרות להגדיל את המכסה ל-10 מרחבים על ידי הצטרפות לתוכנית המפתחים של Google, או ל-30 מרחבים עם מנוי לתוכנית Google Developer Premium. בהשוואה למתחרים כמו Cursor, שגובה 20$ לחודש עבור תוכנית Pro עם בקשות פרימיום מוגבלות, Firebase Studio מציע ערך משמעותי למפתחים המחפשים כלי קידוד מתקדמים מבוססי בינה מלאכותית.

תשתית ואבטחה

גוגל הציגה התקדמות משמעותית בתחום התשתית והאבטחה בכנס עם שני חידושים מרכזיים שנועדו לתת מענה לאתגרים הגדלים של ארגונים בעידן הדיגיטלי. הראשון הוא רשת התקשורת המרחבית בענן (Cloud WAN), שמהווה פריצת דרך בתחום הקישוריות הארגונית. גוגל פתחה את תשתית הרשת הגלובלית הפרטית שלה – אותה רשת עוצמתית שמפעילה את שירותי החיפוש, היוטיוב והג’ימייל – ומאפשרת כעת לעסקים וממשלות גישה ישירה אליה. המשמעות היא קישוריות במהירות גבוהה עם זמן השהיה נמוך במיוחד, המבטיחה ביצועים מהירים יותר בכ-40% בהשוואה לאינטרנט הציבורי הרגיל.

 

במקביל, החברה השיקה את פתרון Google Unified Security, המהווה מענה מקיף לאתגרי האבטחה המורכבים של ארגונים בעידן הבינה המלאכותית. הפתרון החדשני משלב ארבעה תחומים קריטיים – מודיעין איומים, פעולות אבטחה, אבטחת ענן וגלישה ארגונית מאובטחת – לפלטפורמה אחודה המופעלת על ידי בינה מלאכותית מתקדמת. גישה כוללת זו מאפשרת לארגונים לנהל את האבטחה שלהם בצורה יעילה יותר, לזהות איומים במהירות ולהגיב אליהם בזמן אמת, גם בסביבה הדיגיטלית ההולכת ומסתבכת של ימינו.

 

 

לסיכום

העדכונים האחרונים של גוגל בתחום הבינה המלאכותית מייצגים קפיצת דרך משמעותית בתחום הבינה המלאכותית, עם השלכות מרחיקות לכת לתעשיות, מפתחים ומשתמשי קצה. החל ממעבדי Ironwood TPUs החזקים, דרך מודלי Gemini המתוחכמים ועד למערכת האקולוגית החדשנית של סוכני בינה מלאכותית, גוגל סוללת את הדרך לעידן חדש של חדשנות מונעת בינה מלאכותית. התקדמויות אלה צפויות להאיץ את אימוץ הבינה המלאכותית במגזרים שונים, ולאפשר פעולות יעילות יותר, חוויות משתמש משופרות ויישומים חדשניים. עם המשך ההתפתחות של בינה מלאכותית, הגישה ההוליסטית של גוגל – המשלבת חומרה, תוכנה ושירותי ענן – ממקמת את החברה בחזית מהפכת הבינה המלאכותית, מניעה התקדמות ומעצבת את עתיד הטכנולוגיה. שילוב הבינה המלאכותית בכלים יומיומיים ופתרונות ארגוניים מסמן נקודת מפנה באופן שבו אנו מתקשרים עם טכנולוגיה. ככל שמערכות מבוססות בינה מלאכותית אלה הופכות למתוחכמות ונגישות יותר, אנו יכולים לצפות לשינויים מהפכניים בפרודוקטיביות, יצירתיות ופתרון בעיות בכל היבטי העסקים והחיים האישיים.

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של רון גולד?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
28.04.25
כשהפרקטיקה בעולם עיצוב הפנים פוגש את ה-Ai
וובינר
07.05.25
וובינר מאסטר בבינה יוצרת
וובינר
14.05.25
יצירת פרסומות וקליפים עם AI
וובינר
19.05.25
וובינר Vibe coding
וובינר
22.05.25
Meeting Insights סיכומים ואנליטיקה של פגישות בארגונים
וובינר
26.05.25
וובינר קו פיילוט
וובינר

תפריט נגישות