תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

מפעל הייצור ההמוני הראשון לרובוטים דמויי-אדם

הקמת מפעל BotQ על ידי חברת Figure
תוכן עניינים

תארו לעצמכם פס ייצור שבו רובוטים לא רק נבנים – אלא גם בונים אחד את השני. זה לא קטע מתוך סרט מדע בדיוני, אלא המציאות החדשה שמביאה איתה Figure עם הקמת BotQ – מפעל ייצור המוני לרובוטים דמויי-אדם. המפעל הזה, שנשמע כאילו יצא ישר מהעתיד, מסוגל לייצר עד 12,000 רובוטים בשנה – וזה רק החימום. כבר עכשיו, צוותי החומרה וההנדסה של החברה שקדו על תהליך ייצור חכם ויעיל במיוחד, שמתוכנן לגדול ולהתפתח בצורה משמעותית. אבל מעבר למספרים המרשימים, הסיפור האמיתי כאן הוא לא רק הכמות – אלא הדרך שבה עושים את זה.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

כשפס הייצור הופך למוח עצמאי

בעולם הרובוטיקה, השליטה בתהליך הייצור היא לא רק יתרון – היא הכרח. Figure הבינה שאין טעם להסתמך על יצרנים חיצוניים והחליטה להביא את כל הייצור לבית. ככה היא יכולה לשלוט בכל שלב – מהביצוע ועד האיכות – ולהבטיח שכל רובוט שעוזב את המפעל מוכן לשימוש אמיתי בעולם.

 

וזה לא נגמר שם. תשתית התוכנה שמלווה את כל תהליך הייצור בנויה מהיסוד – עם מערכות מתקדמות לניהול ייצור (MES), תכנון מוצרים (PLM), תכנון משאבים (ERP) וניהול מחסנים (WMS). אם כל זה נשמע כמו רשימת מכולת להייטקיסטים – זה בגלל שזה באמת כך. המטרה: להפוך את התהליך לכלי ייצור דינמי, מתוחכם ומוכן לכל קנה מידה.

 

אבל אולי הדבר המדהים ביותר? רובוטים שיבנו רובוטים אחרים. כן, כבר השנה רובוטים דמויי-האדם של Figure יתחילו להרכיב את עמיתיהם בפסי הייצור של BotQ. ככל שהשנים יתקדמו, מספר הרובוטים העובדים בפסי הייצור רק ילך ויגדל, מה שאומר שגם תהליכי הייצור יהפכו לאוטומטיים וחכמים הרבה יותר.

כך בונים רובוטים במהירות שיא

כדי לייצר כמויות גדולות של רובוטים, צריך לחשוב אחרת על עיצוב רובוטי מלכתחילה. כשהצוות עבד על הדור הקודם של הרובוטים, Figure 02, הוא למד כמה דברים חשובים: כמות החלקים קובעת את קצב הייצור – כל חיבור בין שני חלקים מוסיף זמן וגורם לעיכובים. לכן, אם אפשר לשלב כמה חלקים לכדי רכיב אחד – חוסכים לא מעט זמן וכסף. ייצור ממוחשב לא מספיק – CNC (מכונות לעיבוד מתכות בדיוק גבוה) זה נהדר, אבל זה פשוט לא עובד בקנה מידה תעשייתי. אז עברו לשיטות ייצור מהירות כמו הזרקת פלסטיק, יציקה והטבעה – שהופכות את הייצור למהיר יותר באופן דרמטי.

 

עם הידע הזה, הצוות תכנן מחדש את הדור הבא – Figure 03. זהו הרובוט הראשון של החברה שמיוצר ישירות לפסי ייצור המוניים, מה שאומר שהוא זול יותר, יעיל יותר, ומותאם במיוחד לקצב ייצור גבוה. במקום שעות של עיבוד CNC, חלקים מסוימים שנמשכו בעבר שבוע כיום מיוצרים ב-20 שניות בלבד. זהו הפער בין אב טיפוס לניסוי – לבין מכונה מוכנה לשוק.

לייצר רובוטים מאפס: כשהתעשייה עדיין לא קיימת

כאן עולה שאלה מעניינת – איך בכלל מייצרים רובוטים בקנה מידה כזה, אם אין בעולם שרשרת אספקה מסודרת לרובוטים דמויי-אדם? תחשבו על זה: תעשיות כמו רכב או סמארטפונים נשענות על רשתות של ספקים שכבר קיימות. אבל רובוטיקה? זה עדיין שוק בתולי לגמרי.

 

בגלל זה, Figure הייתה צריכה להמציא כמעט את הכל בעצמה – מהמנועים והחיישנים ועד הסוללות והמיקרו-מעבדים. כדי להבטיח שהכל יתפקד כראוי, החברה החליטה לבצע בעצמה את ההרכבה של החלקים הקריטיים (כמו מנועים, סוללות וכמובן – ההרכבה הסופית). בשאר הרכיבים, החברה עובדת עם ספקים חיצוניים שנבחרו בקפידה, במטרה להבטיח שרשרת אספקה שמוכנה לצמיחה מסיבית.

 

וזה לא סתם צמיחה – המערך הזה נבנה לייצור של 100,000 רובוטים ו-3 מיליון מנועים בארבע השנים הקרובות. בקיצור? זה לא עוד סטארט-אפ רובוטי שמייצר דמויות חמודות לניסויים – זה מפעל עם תוכנית אמיתית להשתלט על התעשייה.

מערך ייצור הרובוטים המתקדם של חברת Figure

התמונה מטה מציגה תרשים מפורט של מפעל BotQ. זהו שרטוט אדריכלי בסגנון תוכנית קומה המראה את הפריסה המתוכננת של המפעל, עם חלוקה ברורה לאזורי עבודה שונים וזרימת תהליך הייצור. החיצים הכחולים בתרשים מסמנים את זרימת תהליך הייצור והמעבר בין התחנות השונות, מהתחלת הרכבת הרובוט ועד לבדיקות הסופיות והאריזה. התרשים מדגים את התכנון המדוקדק של תהליך הייצור במפעל שמיועד לייצר רובוטים בקנה מידה המוני:

 

 

תרשים מפעל BotQ

Credit: figure.ai

כשמהנדסים הופכים לקוסמים

אי אפשר להקים מפעל רובוטי בלי צוות מהנדסים שיודע לגרום לחומרי גלם להפוך למוצרים במהירות הבזק. במהלך חצי השנה האחרונה, Figure גייסה את המוחות הכי חדים בתעשייה, כאלה שמבינים איך לבנות קווי ייצור חכמים, מודולריים ויעילים. המהנדסים שברו את תהליך הייצור לתתי-שלבים, שכל אחד מהם אופטימלי מבחינת זמן, עלות ובקרה.

 

הם פיתחו כלים מותאמים אישית, הכניסו אוטומציה למקומות הקריטיים (כמו מינון מדויק של גריז במנועים) והתמקדו בהפחתת זמן הרכבה.
הם שילבו בדיקות חכמות, כך שכל שלב בפס הייצור מנוטר בזמן אמת ומבוקר ברמה הכי גבוהה שיש. ואם כל זה לא מספיק, Figure הכניסה מערכת AI חדשה בשם Helix, שתשמש את הרובוטים כדי לנווט בפסי הייצור בלי צורך במסועים מגושמים.

 

המפעל של Figure

מפעל ייצור המוני של רובוטים. Credit: figure.ai

סוף עידן הייצור האנושי?

עם כל החזון הזה, קשה שלא לתהות – האם אנחנו מתקרבים לנקודה שבה פסי הייצור יהיו לגמרי רובוטיים, בלי עובדים אנושיים? התשובה היא – לא לגמרי. אנשים עדיין יהיו חלק בלתי נפרד מהתהליך, לפחות לעתיד הנראה לעין. הרובוטים ייקחו על עצמם את החלקים המונוטוניים והשוחקים, אבל עדיין תהיה דרושה יד אנושית לפיקוח, תכנון ותחזוקה. אבל בואו נהיה כנים – אנחנו כבר חיים בעולם שבו תהליכי ייצור הופכים לרובוטיים, וזה קורה הרבה יותר מהר משאנחנו מדמיינים. BotQ הוא לא עוד מפעל רובוטיקה – הוא כנראה הצצה לעתיד שבו מכונות בונות מכונות, בעזרת מוח ממוחשב שמתכנן הכל מהיסוד. ואם המספרים על 12,000 רובוטים בשנה לא מספיקים לכם, תזכרו – זה רק ההתחלה.

 

אם מעניין אתכם לקרוא עוד קצת על רובוטים דמויי אדם, כאלה שעד לא מזמן היו נחלתם של סרטי מדע בדיוני ומעבדות מחקר יוקרתיות, אז תדעו שבתערוכת CES 2025 בלאס וגאס, שתי חברות סיניות, Unitree ו-EngineAI, הציגו רובוטים הומנואידיים במחירים שנתפסו עד כה כבלתי אפשריים

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
19.05.25
וובינר Vibe coding
וובינר
22.05.25
Meeting Insights סיכומים ואנליטיקה של פגישות בארגונים
וובינר
26.05.25
וובינר קו פיילוט
וובינר
03.06.25
העתיד תפור עליך – עיצוב אופנה עם AI
וובינר
09.06.25
לעבוד עם AI כמו מאסטר
וובינר
16.06.25
איך AI עוזר לנו להתייעל בעבודה?
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
וובינר הגברת פרודקטיביות עם AI
21.4.25 (יום שני הקרוב) ב-20:00

מפעל הייצור ההמוני הראשון לרובוטים דמויי-אדם