בהודעה פנימית שנשלחה לכלל עובדי דואלינגו, הכריז מנכ”ל החברה, לואיס פון אהן כי החברה עוברת למודל AI-First. המשמעות – בינה מלאכותית כבר לא תהיה רק כלי עזר – אלא תשתית לכל פעילות הארגון. פון אהן השווה את המהלך הנוכחי למהפכה הקודמת שהובילה החברה בשנת 2012, אז זיהתה את הפוטנציאל שבמובייל ובנתה את הפלטפורמה שלה בגישת Mobile-first. ההימור ההוא השתלם. כעת, לדבריו, זה הזמן להמר על AI.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
גל חדש של פניות מנכ”לים
באחרונה אנחנו עדים לגל חסר תקדים של פניות ישירות מצד מנכ”לים לעובדים, שמטרתן להבהיר בצורה חד-משמעית: עידן הבינה המלאכותית כבר כאן, והוא משנה את כללי המשחק בשוק העבודה. מנכ”לים בחברות מובילות כמו פייבר ושופיפיי שלחו מכתבים פנימיים בהם הדגישו כי אימוץ כלים וטכנולוגיות של AI הפך לדרישה בסיסית מכל עובד – ולא רק לאנשי טכנולוגיה. המסר ברור: מי שלא ילמד, יתעדכן וישתמש בבינה מלאכותית בעבודתו, עלול למצוא את עצמו לא רלוונטי. פניות אלו לא נועדו להפחיד, אלא לעורר מוטיבציה ולהניע את העובדים לקחת אחריות אישית על ההתפתחות המקצועית שלהם, כדי להבטיח את מקומם בשוק העבודה המשתנה.
למה דווקא עכשיו?
לפי פון אהן, הבינה המלאכותית כבר משנה את הדרך שבה עבודה מתבצעת – לא בעתיד, אלא עכשיו. הוא טוען שלא מדובר בשאלה של “האם”, אלא רק “מתי”, וההזדמנות היא לפעול לפני שהשוק כולו משתנה. ההמלצה שלו ברורה: לחכות זה הסיכון האמיתי.
איך AI משנה את המשחק?
קצב יצירת תוכן
בכדי ללמד מיליוני אנשים, צריך לייצר כמויות עצומות של תוכן חינוכי. תהליך ידני פשוט לא מסוגל לעמוד בקצב הזה. דואלינגו החליפה תהליך יצירת תוכן איטי במנוע שמופעל על ידי בינה מלאכותית – והמהירות השתפרה באופן דרמטי.
יכולות חדשות
פיצ’רים שבעבר היו בלתי אפשריים, כמו שיחות וידאו ללמידת שפה, הפכו כעת לאפשריים בזכות AI.
שיפור באיכות ההוראה
לראשונה, יש לחברה יכולת ללמד בקנה מידה עולמי – באיכות שיכולה להשתוות לזו של המורים הטובים ביותר. פון אהן מציין שזו נקודת מפנה אמיתית.
שינוי מערכתי ולא תיקון קוסמטי
המעבר ל-AI-First מחייב לא רק שילוב טכנולוגי, אלא עיצוב מחדש של הדרך בה החברה עובדת. לא מדובר ב”שיפוצים קטנים” – אלא ברה-ארכיטקטורה של תהליכים. במקרים רבים, יהיה צורך לבנות מערכות מאפס. פון אהן מודה שזה לא יהיה מושלם מההתחלה, אבל מדגיש שעדיף לפעול מהר ולשפר תוך כדי, מאשר להיתקע בחיפוש אחר שלמות. דואלינגו כבר החלה ביישום שורה של צעדים פרקטיים שמטרתם לשלב את הבינה המלאכותית בליבת הפעילות הארגונית.
אחד הצעדים המרכזיים הוא צמצום הדרגתי של ההסתמכות על קבלני משנה עבור משימות שה-AI מסוגל לבצע בצורה מהירה ויעילה. המשמעות היא שהחברה שואפת להעביר יותר משימות לביצוע אוטומטי, במקום להוציא אותן החוצה.
גם תהליכי הגיוס משתנים: השימוש ב-AI הפך לשיקול מוצהר בעת קבלת עובדים חדשים. מועמדים יידרשו להראות יכולת עבודה עם כלים מבוססי AI, והבנה של הטכנולוגיה לא תיחשב כתוספת – אלא כדרישה בסיסית. בהתאם לכך, גם מדדי ההערכה הפנימיים יעודכנו כך שישקפו את האופן שבו עובדים עושים שימוש בכלים אלו בעבודתם.
בנוסף, מדיניות גיוס עובדים חדשה קובעת כי תוספת כוח אדם תאושר רק אם לא ניתן לפתור את הצורך באמצעות אוטומציה. כלומר, לפני כל גיוס – נשקלת האפשרות ש-AI יכול למלא את התפקיד.
לבסוף, כל מחלקה בארגון, בלי יוצא מן הכלל, תידרש לעבור התאמה לעבודה עם מערכות מבוססות בינה מלאכותית – מה שמרמז על שינוי עמוק ורוחבי בתרבות העבודה כולה.
ומה עם העובדים?
המסר המרכזי: לא באים להחליף אנשים – באים להוריד מהעובדים משימות שחוזרות על עצמן, כדי שיוכלו להתמקד בפתרון בעיות משמעותיות יותר. דואלינגו מבטיחה להמשיך להשקיע בעובדים – דרך הכשרות, חניכה, וכלים חדשים – כדי שיצליחו להוביל בעידן שבו AI הוא חלק בלתי נפרד מכל תפקיד.
לא טכנולוגיה, אלא תפיסה
המייל של פון אהן לא מדבר רק על כלים חדשים, אלא על שינוי תרבותי עמוק. המטרה של דואלינגו לא השתנתה – חינוך נגיש ואיכותי לכל אדם, בכל מקום. הדרך לשם משתנה: טכנולוגיה חכמה – והכי חשוב, אנשים שמובילים את השינוי.
כתיבת תגובה