היום החמישי והשישי של “12 ימי ההכרזות” של OpenAI ממשיכים להפתיע ולרתק את קהל המשתמשים עם שורה של פיתוחים שמחברים בין טכנולוגיה מתקדמת ונגישות יוצאת דופן. החל משיתוף פעולה עם ענקית הטכנולוגיה אפל ועד לשדרוגים שמכניסים ממד חגיגי ומשעשע לחוויית המשתמש. אבל בראש ובראשונה – הוספת יכולות הוידאו בזמן אמת לסייען הקולי של ChatGPT. הימים הללו מדגימים את חזונה של OpenAI לעצב מחדש את אופן השימוש בבינה מלאכותית. בואו נצלול לפרטים.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
היום החמישי: שיתוף פעולה בין OpenAI לאפל
ביום החמישי, OpenAI הכריזה על צעד משמעותי נוסף: שיתוף פעולה עם אפל (Apple) לשילוב ChatGPT במערכת ההפעלה iOS 18.2. שיתוף הפעולה הזה מביא את יכולות הבינה המלאכותית המתקדמות של OpenAI היישר אל המשתמשים של Apple, המוכרים בזכות הציפיות הגבוהות שלהם לנוחות ולחדשנות.
ChatGPT נכנס ל-Siri
החידוש הבולט בהכרזה הוא שילוב ChatGPT בעוזרת הקולית Siri, מה שמציע למשתמשים גישה ישירה ובלתי אמצעית ליכולות מתקדמות של בינה מלאכותית. התוצאה: העוזרת הקולית של אפל הופכת לחזקה ומתוחכמת יותר מאי פעם. למשל:
- יצירת תוכן במהירות: משתמשים יכולים להכתיב בקשות לכתיבת טקסטים כמו הודעות, מיילים ואפילו מאמרים.
- תכנון משימות ולוחות זמנים: פקודות קוליות פשוטות מאפשרות לתכנן יום עמוס תוך כמה שניות.
- פתרון בעיות טכניות: הפקת קודים, ביצוע ניתוחים והשלמת מטלות מורכבות – הכל באמצעות אינטראקציה אינטואיטיבית.
- ניהול שיחות מתקדמות: ChatGPT משמש כעוזר אישי חכם לניהול שיחות מעמיקות, אפילו על נושאים מורכבים.
יתרונות מרכזיים
שילוב ChatGPT במערכות אפל מביא לשולחן כמה יתרונות בולטים:
- חוויית משתמש אחידה: התכונה זמינה למשתמשי iPhone, iPad ו-Mac, ומספקת חוויית שימוש חלקה בכל המכשירים.
- שדרוג משמעותי ביכולות העיבוד: השימוש במודל o1 העדכני של OpenAI מאפשר עיבוד מהיר, מדויק וחלק יותר.
- הרחבת הנגישות: שילוב ChatGPT בתוך Siri פותח את הדלת למיליוני משתמשים לחוות את היכולות של הבינה המלאכותית בצורה יומיומית ונגישה.
מבט קדימה
שיתוף הפעולה בין אפל ל-OpenAI מסמן מגמה של שילוב בינה מלאכותית במכשירי קצה בדרך טבעית, שמשפרת את חיי היומיום. יחד עם הכרזות קודמות במהלך 12 הימים – כמו השקת מודל Sora או הרחבת כלי ה-Canvas – ניכר ש-OpenAI מכוונת להפוך את הבינה המלאכותית לחלק בלתי נפרד מחיי המשתמשים.
היום השישי: אינטראקציה חדשה עם קול, וידאו ומצב סנטה
ביום השישי הכריזה OpenAI על שני חידושים מרכזיים שמרחיבים את חוויית האינטראקציה עם ChatGPT: הסייען הקולי משתדרג עם יכולות וידאו בזמן אמת ומצב “סנטה” מבדר במיוחד מושק לתקופת חג המולד.
סייען קולי מתקדם עם וידאו בזמן אמת
השדרוג הראשון הוא שילוב של סייען קולי מתקדם עם יכולות וידאו בזמן אמת, שמאפשר ל-ChatGPT להבין ולהגיב לתוכן ויזואלי באופן אינטראקטיבי. על אף שטכנולוגיית הווידאו נמצאת בשלבים מוקדמים, היא מציגה פוטנציאל מרשים: שילוב בין קול, וידאו ותוכן ויזואלי פותח דלתות לאינספור יישומים, החל מסיוע לאנשים עם מוגבלויות, חינוך והוראה, הגברת פרודוקטיביות ועד אפליקציות מקצועיות שיעשו שימוש ביכולות אלו.
איך זה עובד? שימו לב לסרטון הבא:
למי יכולות הוידאו זמינות?
יכולות הוידאו ושיתוף המסך בזמן אמת זמינות בסייען הקולי המתקדם של ChatGPT באופן הבא:
החל מהיום, הפיצ’ר זמין למשתמשי Teams ולרוב מנויי Plus ו-Pro. בישראל הפיצ’ר כבר זמין – אם לא קיבלתם גישה, המתינו קצת (לא כולם מקבלים גישה באותו זמן – זה יכול לקחת כמה ימים). למנויי Plus ו-Pro באירופה, התכונה תגיע בהקדם האפשרי. למשתמשי תוכניות Enterprise ו-EDU הפיצ’ר יהיה זמין בתחילת השנה הבאה.
חשוב לציין שיכולות הוידאו הללו זמינות למנויים משלמים ולא למי שמשתמש בחבילה החינמית, בה תמצאו גרסה פחות מתקדמת של הסייען הקולי. עדיין מדובר בכלי מרשים ויעיל, אבל יש בו דגם פחות מתקדם של יכולות קוליות, ולא תמצאו בו את הגישה לשיתוף מצלמה ומסך בזמן אמת, כמו שיש למנויים משלמים.
מצב סנטה
תכונה נוספת שהוצגה ביום השישי היא “מצב סנטה”, שמעניק ל-ChatGPT קול של סנטה בסייען הקולי המתקדם. מדובר בתוספת קלילה ומבדרת, המאפשרת למשתמשים ליהנות מחוויה מותאמת לעונת החגים. איך זה עובד? פשוט כנסו לסייען הקולי ובחרו במצב הקול של סנטה. האייקון הכחול ייצבע בפתיתי שלג.
הכרזות קודמות ומה שצפוי בהמשך
ההכרזה ביום החמישי מצטרפת לסדרת עדכונים מרשימים שהוצגו במהלך השבוע הראשון של “12 ימי OpenAI”.
- יום ראשון: הושקה גרסת o1 המלאה, לצד מנוי ChatGPT Pro היקר אימים (200 דולר בחודש).
- יום שני: נחשפה פלטפורמת Fine-Tuning, המאפשרת התאמה אישית ודיוק מוגבר במודלים.
- יום שלישי: הושק מודל Sora, מחולל הוידאו המדהים של OpenAI.
- יום רביעי: הוכרז על הרחבת כלי ה-Canvas לכל המשתמשים, לשיפור חוויית העבודה הוויזואלית.
בהמשך “12 ימי OpenAI” צפויות הכרזות נוספות שכוללות שדרוגים משמעותיים למודלים קיימים, לצד כלים חדשניים שממשיכים לעצב את עתיד הבינה המלאכותית.