תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

Chatgpt מקבל זיכרון. כל מה שצריך לדעת על פיצ’ר Memory; היתרונות והסיכונים שבו

זיכרון ChatGPT
תוכן עניינים

חברת OpenAI ממשיכה לשדרג את מוצר הדגל שלה, ChatGPT. מהיום לצ’טבוט הג’נרטיבי המפורסם בעולם יש זיכרון! פיצ’ר Memory מאפשר אינטראקציות  חכמות יותר, יעילות יותר ומותאמות אישית עם ChatGPT.

 

הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא.

ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה־AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.

 

מהו זיכרון של ChatGPT? 

הזיכרון של ChatGPT מאפשר לצ’אט לזכור מידע חשוב מהשיחות שלנו איתו, כלומר הוא יכול כעת לשמור את מה שהוא למד מהצ’אטים ולתת תגובות רלוונטיות יותר. זה אומר שאין צורך לחזור על עצמנו בשיחות עתידיות! למשל, הוא שומר את ההעדפות שלנו, כפי שביטאנו אותן בשיחות, הוא זוכר איך אנחנו אוהבים את הערות הפגישה שרשמנו בשרשור קודם, וזוכר גם פרטים אישיים או מידע עסקי על לקוחות, אם רשמנו אותם באחד מהשרשורים איתו. פיצ’ר זה נבדק כעת עם מספר מוגבל של משתמשים, וסביר שאט אט ייפתח לשימוש של כל המשתמשים. 

 

איך להשתמש בזיכרון?

פשוט שוחחו כרגיל ואמרו ל־ChatGPT מה לזכור, או תנו לו לאסוף פרטים חשובים בעצמו. בין אם מדובר במידע מתוך מסמכים שהעלנו לצ’ט, ובין אם מדובר בפרטים אישיים כמו שם חיית המחמד שלכם, ChatGPT ישמור את המידע הזה לשימוש עתידי. ככל שתשוחחו עם ChatGPT, הוא יהיה מועיל יותר ויזכור פרטים והעדפות מהשיחות איתכם. הזיכרון של ChatGPT ישתפר ככל שתשתמשו בו יותר, ותתחילו לשים לב לשיפורים לאורך זמן. תוכלו ללמד אותו לזכור משהו חדש בשיחה איתו, לדוגמה: “זכור שאני צמחונית כשאתה ממליץ לי על מתכון.” כדי להבין מה ChatGPT זוכר פשוט שאלו אותו. פי’צר זה עשוי להיות יעיל במיוחד אם אתם עובדים על פרויקטים מתמשכים, או למשל אם אתם מבצעים פעולות חוזרות לאותו לקוח ומעוניינים שהצ’ט ‘יכיר’ את הלקוח או את המשימה החוזרת.

 

 

איך להפעיל את פיצ’ר Memory

1) כנסו לממשק ההגדרות בצ’ט

  • לחצו על כפתור ה’הגדרות’ (Settings).
  • עברו ללשונית ‘התאמה אישית’ (Personalization).
  • הגעתם לפיצ’ר ‘זיכרון’ (Memory).

 

הדלקת/כיבוי פיצ'ר ה"זיכרון" ב-ChatGPT

הפעלה או כיבוי פיצ’ר ה’זיכרון’ ב־ChatGPT

 

2) הפעילו או כבו את הפיצ’ר

הפעילו או כבו את הפיצ’ר בלחיצה על הכפתור.

 

3) ניהול הזיכרונות

  • נהלו באותו תפריט את מה ש־ChatGPT זוכר. תוכלו לצפות בזיכרונות, למחוק זיכרונות מסוימים או לנקות את כל הזיכרונות אם צריך.

 

  • זכרו, אתם בשליטה מלאה – אתם שולטים בזיכרון של ChatGPT! תוכלו לאפס אותו, למחוק זיכרונות ספציפיים או את כולם או לכבות את התכונה הזו בהגדרות שלכם. אם ברצונכם לנהל שיחה ללא זיכרון, השתמשו ב’צ’אט זמני’.

 

  • לחיצה על כפתור ‘ניהול’ (Manage) תאפשר לכם לצפות במידע שנאסף עד כה ואף למחוק מידע. לחיצה על כפתור ‘Clear ChatGPT’s Memory’ תמחק את ההיסטוריה.

 

זיכרון ב-ChatGPT

בממשק ניהול הזיכרון אפשר לצפות מה ChatGPT ‘זוכר’, ובהתאם אפשר גם למחוק מידע שברצונכם להסיר.

 

 

מה לגבי זיכרון בתוך GPTs שבנינו?

נכון לעכשיו פיצ’ר זה אינו זמין. אבל ב־OpenAI אומרים שבקרוב הוא ייכנס גם אל תוך ה־GPTs שמשתמשים בונים. לדבריהם כשזה יקרה, בונים (GPTs Builders) יוכלו להפעיל את ה־GPTs שלהם כדי שיהיה להם זיכרון, והמשתמש הסופי יצטרך להפעיל את הזיכרון כדי שהפיצ’ר יהיה זמין בשיחה הפרטנית של לקוח הקצה בתוך ה־GPTs שבו הוא נמצא.

 

חשוב לדעת: ל־ChatGPT ול־GPTs יש זיכרונות ייחודיים משלהם המבוססים על האינטראקציות של המשתמשים איתם. הזיכרון לא משותף בין GPTs ל־GPTs אחרים או ל־ChatGPT. זיכרונות של GPTs, כמו גם צ’אטים, אינם משותפים עם בוני ה־GPT.

 

במה פיצ’ר Memory שונה מ־Custom Instructions?

הוראות המותאמות אישית (Custom Instructions) שאליהן אפשר להגיע באמצעות ממשק ההגדרות, מאפשרות למשתמשים לייצר מעין פריסט להתנהגות ולהתנהלות של הצ’ט. הפיצ’ר מאפשר להזין מידע כללי על המשתמש או על השימושים שלו לצד הנחיות (כמו ‘מקרים ותגובות’) וכך לייעל את תפקוד הצ’ט. אלו מעין ‘הנחיות על’ שאפשר לתת לצ’ט, הגורמות לו להתייחס אליהן וליישם אותן בתגובות שלו (וכך הוא גם יפעל על פיהן). למעשה זו מעין גרסה מצומצמת ודלה יותר של ה־GPTs, שפעילה בכל השיחות והשרשורים השונים שלכם עם הצ’ט.

 

פיצ’ר זה עדיין זמין ופעיל למרות השקת ה־Memory. הוא מאפשר למשתמשים להנחות את ChatGPT ישירות בנוגע למה שהם רוצים שהוא ידע עליהם, ואיך הם רוצים שהוא יגיב. ה’זיכרון’ שונה מפיצ’ר זה בכך שהוא מאפשר להעביר מידע משיחה לשיחה ומשרשור לשיחה. הוא שומר את המידע בין הצ’טים השונים וכך ChatGPT יכול לזכור פרטים הרלוונטיים למשתמשים. ​ כאמור, כל משתמש יכול לנהל את אופן שימור המידע ולהסירו בכל עת.

 

אבטחה ומידע רגיש

נכון, המידע שאתם משתפים עם ChatGPT מוצפן, ו־OpenAI לא חולקת אותו עם אף אחד ולא מפרסמת אותו. עם זאת, היא כן מאמנת את המודלים שלה בהתבסס על השיחות של המשתמשים שלה. כמובן אפשר לבטל אפשרות זאת בכל עת:

  • לחצו על כפתור ה’הגדרות’ (Settings).
  • כנסו ללשונית Data Controls.
  • העבירו את כפתור ‘Improve the model for everyone’ למצב Off (כבוי).

 

כיבוי אופציית אימון המודל של ChatGTP על השיחות שלנו

כיבוי אופציית אימון המודל של ChatGTP בהתבסס על השיחות שלנו

 

בכל הנוגע לפיצ’ר הזיכרון, יש לשקול ענייני פרטיות ובטיחות נוספים כמו סוג המידע שהצ’ט שומר ואיך הוא משמש בו. OpenAI מנסים לאמן את ChatGPT לא לזכור מידע רגיש כמו פרטים על בריאות המשתמשים אלא אם כן הם מבקשים זאת ממנו במפורש. עם זאת, אנחנו תמיד ממליצים להיות מאוד זהירים בנוגע למידע שאתם משתפים בצ’ט, בין שהוא מאובטח ובין שלא. אם זה מידע שלא הייתם רוצים לשתף, אל תשתפו אותו. במקרים כאלה כדאי לסמוך רק על עצמכם ולא על הצהרות של חברה כזאת או אחרת.

 

כדאי לדעת: הזיכרונות נשמרים בנפרד מהיסטוריית הצ’ט הרגילה. זה אומר שגם אם שיחה מסוימת הסתיימה, הזיכרונות שהצטברו באותה שיחה, עדיין יכולים לשמש אתכם באינטראקציות עתידיות. כאמור, תוכלו לוודא שהמודל ישכח זיכרונות בכל עת כפי שהסברתי מעלה. אם תבקשו מהמודל לשכוח זיכרון, אותו זיכרון לא אמור לשמש את הצ’ט בשיחות עתידיות. עוד נקודה חשובה – אם תמחקו את החשבון שלכם, מן הסתם גם הזיכרונות שהצטברו בשיחות שלכם יימחקו.

 

OpenAI מאמנת את המודלים שלה גם על בסיס הזיכרונות שלכם! זיכרונות עשויים לשמש להכשרת המודלים של החברה, כך מצהירים ב־OpenAI; זה כמובן תלוי בבחירות שלכם ובסוג המנוי שלכם. עם זאת, כפי שציינתי מעלה וככלל אצבע – אל תסמכו על אף אחד ותמיד צאו מנקודת הנחה שבאינטרנט הכול פרוץ ופתוח. שמרו על המידע האישי שלכם ועל פרטים רגישים כמו מידע רפואי, נתונים אישיים, נתונים פיננסיים ומידע עסקי.

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של שני בורשטיין?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
20.11.24
וובינר תלת מימד עם איריס פלד
וובינר
28.11.24
וובינר AI למנהלים
וובינר
04.12.24
בינה במשרד – הגברת פרודוקטיביות בעזרת כלי AI
וובינר
11.12.24
וובינר AI במוזיקה
וובינר
18.12.24
וובינר Genai master
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Chatgpt מקבל זיכרון. כל מה שצריך לדעת על פיצ’ר Memory; היתרונות והסיכונים שבו