בעסקת ענק ששברה שיאים, OpenAI רכשה את הדומיין Chat.com בסכום אדיר של בין 15 ל-20 מיליון דולר. הסכום האסטרונומי משקף את החשיבות ההולכת וגוברת של נכסים דיגיטליים ברורים, מהירים ונגישים בתחום הבינה המלאכותית. Chat.com, שם דומיין קצר ופשוט, מאפשר לחברה להבטיח נגישות מהירה לשירותי ChatGPT ולהגביר את הזיהוי המיידי של המותג בעידן בו כל שנייה קובעת. הבחירה בהשקעה חסרת תקדים זו מדגישה את השאיפה של OpenAI למצב את הבינה המלאכותית כגישה אינטואיטיבית ומובנת לכל משתמש – בכל מקום ובכל זמן, וכמובן, כדי להפוך את הצ’ט הג’נרטיבי המפורסם בעולם לקצת יותר מפורסם.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
מי משלם 15-20 מיליון דולר על URL ולמה?!
הדומיין Chat.com היה עד לאחרונה בבעלותו של דארמש שאה (Dharmesh Shah), מייסד ומנהל הטכנולוגיות הראשי של HubSpot, שרכש אותו תמורת 15.5 מיליון דולר – מחיר מטורף כשלעצמו, אך כזה שהצדיק את עצמו ככלי אסטרטגי עוצמתי.
המחיר הסופי לא ברור, שכן שאה רמז שהתשלום בוצע במניות OpenAI ולא במזומן. הוא ציין שהוא “תמיד רצה להחזיק מניות של OpenAI” ו”אינו זקוק למזומנים ממכירת דומיין. כמו כן, הוא ציין שמכר את הדומיין בסכום גבוה ממה שהוא עצמו שילם, על כן ההערכות מדברות על סכום שנע בין 15 ל-20 מיליון דולר.
מדובר באחת העסקאות היקרות בעולם הדומיינים, שנייה רק ל-Voice.com שנמכר ב-30 מיליון דולר. רכישת Chat.com על ידי OpenAI מדגישה את המאבק על כל שנייה בתשומת הלב של המשתמשים ואת העלייה במעמדם של דומיינים קצרים, אינטואיטיביים וכאלה שמספקים גישה ישירה לעולמות הטכנולוגיה והבינה המלאכותית. מדובר לא רק בדומיין – אלא במפתח לשער העתיד, בו כל קליק יכול לשנות את השוק. עסקאות קודמות כמו NFTs.com שנמכר ב-15 מיליון דולר ו-AI.com שנרכש ב-11 מיליון דולר מראות כי זיהוי דיגיטלי מיידי הוא אחד הנכסים החשובים לחברות טכנולוגיה. עם Chat.com בידיה, OpenAI לא רק משדרגת את נוכחותה הדיגיטלית, אלא גם ממצבת את עצמה בקדמת המרוץ לעבר העתיד, בו כל שם, כל אות וכל קליק קובעים.
עסקת Chat.com מייצגת מגמה רחבה יותר בשוק הדומיינים. בעידן בו בינה מלאכותית משמשת כמעט בכל תחום, דומיינים קצרים עם זיהוי פשוט ונגיש זוכים לביקוש רב. חברות נוהגות לשלם סכומי עתק כדי לזכות בדומיינים המשקפים את התחום הטכנולוגי בו הן פועלות, כמו שנעשה עם NFTs.com ו-AI.com. עסקת Chat.com ממחישה את החשיבות שחברות טכנולוגיות מייחסות לנכסים דיגיטליים ייחודיים שממקמים אותן בראש תחומי החדשנות ומאפשרים להן למשוך את תשומת לב המשתמשים בקלות.
מעניין לציין כי שאה ציין בעבר כי אחת הסיבות לרכישת Chat.com הייתה אמונתו כי ממשק משתמש מבוסס שיחה יהפוך לדבר הגדול הבא בתוכנה. מסתבר שהוא צדק. ההכרזה הזו מדגישה את החשיבות של חוויית השימוש האינטואיטיבית, שמזוהה היום עם ChatGPT ומדגישה את המעבר ההדרגתי לתקשורת טבעית ופשוטה עם מחשבים באמצעות בינה מלאכותית גנרטיבית.
הציוץ והדומיינים הנוספים
אלטמן, מנכ”ל OpenAI וחובב ציוצים מושבע, צייץ בחשבון ה-X שלו ציוץ בעל 8 תווים בלבד – הציוץ הכיל רק את כתובת האתר החדש – דומיין שכעת מפנה לפלטפורמה של ChatGPT. לא רק CHAT.COM – כדאי לדעת שגם הדומיין AI.COM מפנה לצ’ט של OpenAI.
OpenAI מגייסת ומתרחבת
בהתאם להצהרות של החברה, OpenAI גייסה מעל 6.6 מיליארד דולר בשווי שוק של 157 מיליארד דולר, המיועדים לפיתוח טכנולוגיות מתקדמות נוספות, הגדלת משאבי המחשוב ויצירת שותפויות אסטרטגיות עם ממשלות, וביניהן ממשלת ארה”ב. חלק מההשקעה הזו מתבטא גם ברכישת הדומיין ובתשתיות נוספות הנדרשות להרחבת השימוש בטכנולוגיות AI.
איפה הכסף?!
OpenAI מתבססת על גיוסי הון מרשימים כדי לממן את פעילותה, וכחלק מהמימון האחרון, החברה הודיעה כי בכוונתה להכפיל את המאמצים במחקרי AI מתקדמים ולפתח כלים שיסייעו למשתמשים בפתרון בעיות מורכבות. על רקע זה, נראה כי רכישת Chat.com היא חלק מאסטרטגיה נרחבת להבטחת הנגישות לכלי החברה ולמיצוב ChatGPT כמרכזי בתחומי העבודה, היצירתיות והלמידה. מטרתה של OpenAI היא להפוך את הבינה המלאכותית למשאב זמין לכלל, תוך שיתופי פעולה עם גופים ממשלתיים ובינלאומיים שמכוונים להעצמת הטכנולוגיה.
בפוסט שהחברה פרסמה לאחרונה, היא ציינה כי מעל 250 מיליון משתמשים ברחבי העולם משתמשים ב-ChatGPT מדי שבוע כדי לשפר את תהליכי העבודה שלהם. השימוש הגובר משקף את הצורך הגובר בשימוש בטכנולוגיה מתקדמת ונגישה. הקצב המהיר של פיתוח הכלים של OpenAI והנכונות להמשיך להשקיע במחקר ובשיתופי פעולה מצביעים על מטרה ארוכת טווח להטמעת בינה מלאכותית בחיי היומיום.
רכישת Chat.com על ידי OpenAI היא רק דוגמה אחת לשוק הדומיינים המורכב והמתפתח, שבו דומיינים טכנולוגיים נחשבים להשקעות אסטרטגיות וארוכות טווח. עבור OpenAI, מדובר במהלך שמחזק את נוכחותה הדיגיטלית, ממצב אותה כמובילה בשוק ה-AI, ומשפר את הקשר שלה עם המשתמשים ברחבי העולם. עסקה זו מסמלת לא רק את התחזקות הערך של נכסים דיגיטליים אלא גם את השאיפות הגדולות של חברות טכנולוגיה לעתיד בו בינה מלאכותית מונגשת בצורה אינטואיטיבית ויעילה למשתמשים.