× Send

חברת BrainChip שיגרה את טכנולוגיית ה־AI שלה, Akida, למסלול נמוך סביב כדור הארץ על גבי החללית Optimus-1

BrainChip
תוכן עניינים

Credit: brainchip

 

אקידה (Akida), טכנולוגיית ה־AI של BrainChip ששוגרה לחלל, תשמש לשליטה על רובוטים שיבצעו תיקונים ותחזוקה של כלי טיס בחלל, והיא מתוכננת לעבוד ביעילות גבוהה ובצריכת חשמל נמוכה בתנאי קיצון. המטרה היא לנצל את ה־AI לביצוע משימות תיקון מורכבות בחלל, והתוכנית היא לשפר מערכות ראייה רובוטיות בעתיד. 

 

אבל לפני הכול – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא.

ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה־AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.

 

Akida בחלל – מה זה אומר בעצם? 

ב־4 במרץ 2024 טכנולוגיית ה־AI החדשנית Akida של חברת BrainChip שוגרה לחלל על גבי הלוויין Optimus-1 של חברת Space Machines. טכנולוגיית Akida שולבה במחשב ANT61 Brain כדי לשמש כבקרה חכמה לרובוטים שיתקנו ויתחזקו כלי טיס בחלל.  

 

ה־AKD1000 הוא הדור הראשון של הבקר הנירומורפי Akida מבית BrainChip’ פלטפורמת מעבד חדשנית המיועדת ללמידת מכונה ולביצועי בינה מלאכותית בקצה בצריכת הספק נמוכה. ארכיטקטורת Akida מבוססת על עקרונות החישוב הנירומורפי ומשלבת תמיכה בתצוגות ויז’ן טרנספורמר. Akida היא מעבד AI נירומורפי דיגיטלי בעל צריכת חשמל נמוכה במיוחד. היא מחקה את המוח האנושי ומאפשרת למידה וקבלת החלטות יעילה בסביבות קשות כמו חלל.

 

המדריכים תמיד חינמיים, אבל אם בא לכם להתמקצע - יש גם קורס AI בינה מלאכותית למנהלים ובכירים
קורס ai למנהלים
 

 

“החלל הוא סביבה קשוחה וזקוקה לטכנולוגיות חדשניות כדי להתאים את עצמה למצבים משתנים,” אמר מארק ראמזי, סמנכ”ל התפעול בחברת Space Machines. “חידושים אלה יכולים לתמוך בחזון שלנו לספק שירות תיקונים בחלל.”

 

“Space is a tough and unforgiving environment and needs innovative technologies like BrainChip’s Akida and ANT61’s Brain to deliver efficient processing and remote learning to adapt to ever-changing environments and mission-critical situations. These innovations can ultimately support Space Machines Company’s vision to provide roadside assistance in orbit.” Mark Ramsey.

 

“זוהי אבן דרך חשובה לקראת היעד שלנו ליצור רובוטים אוטונומיים לתיקונים בחלל,” אמר מיכאיל אסבקין (Mikhail Asavkin), מייסד ANT61. “אנו מתכננים להפעיל את המחשב הנירומורפי הראשון בחלל בעוד כחודשיים.”

 

יכולות הלמידה והחישוב המתקדמות של Akida ממחישות את היכולת של טכנולוגיות AI חדשניות לקדם יישומים אוטונומיים מורכבים בתנאי סביבה קיצוניים כמו בחלל.

 

השיגור אירע כשבועיים לאחר ש־BrainChip פתחה בקבלת הזמנות ל־Akida Edge AI Box, פלטפורמת פיתוח All-in-One עם המעבד AKD1000 לניסיונות בחישוב נירומורפי (neuromorphic computing).

 

 

קצת על הטכנולוגיה שמאחורי BrainChip

 

 

מבט לעתיד

שילוב טכנולוגיית ה־AI החדשנית Akida של BrainChip בחלל היא צעד משמעותי בהרחבת יכולות הרובוטיקה והתחזוקה האוטונומית של כלי טיס בסביבה הקיצונית של החלל. בזכות יכולות הלמידה והחישוב המתקדמות שלה Akida צפויה לאפשר ביצוע משימות תיקון מורכבות ביעילות ולחסוך באנרגייה. מדובר בעוד צעד שמקדם את החזון של כלי טיס חכמים יותר ויעילים יותר שלא זקוקים ליד אדם מכוונת בכל שלב משלבי הפעילות. אין ספק שבעתיד הקרוב נמשיך לראות שילוב של טכנולוגיות AI מתקדמות דומות במערכות רובוטיות ובמשימות חלל של מעצמות ושל ארגונים פרטיים. מערכות אלה יכולות לסייע בהתמודדות עם האתגרים הייחודיים של הסביבה העוינת בחלל ובמסלול נמוך סביב כדור הארץ.

 

 

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

letsAI - בינה מלאכותית

חברת BrainChip שיגרה את טכנולוגיית ה־AI שלה, Akida, למסלול נמוך סביב כדור הארץ על גבי החללית Optimus-1