כולנו התרגלנו לגשת לצ’אטבוטים כמו אל מנוע חיפוש (למרות שזה ממש לא הייעוד שלהם, ולא לשם כך הם נוצרו). אנשים פשוט מקלידים שאלה, מקבלים תשובה וממשיכים הלאה. אבל מה אם כל מה שאתם יודעים על אינטראקציה עם בינה מלאכותית שגוי? האם ניסיתם פעם ללכת “הפוך על הפוך” ובמקום לשאול את הצ’אטבוט שאלות, לבקש ממנו לשאול אתכם שאלות? כן כן, בדיוק כך… שינוי קטן בגישה שיכול לעשות הבדל עצום בדיוק, בהקשר ובעומק של התשובות שתקבלו. בסרטון הבא אני מסביר איך עושים את זה, ובעיקר למה כדאי לכם להשתמש בשיטה זו של “הנדסת פרומפטים”.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
למה לשנות את חוקי המשחק?
כאשר אנחנו שואלים שאלה, אנחנו מצמצמים מראש את התשובה למסגרת שאנחנו מכתיבים. אנחנו מניחים שאנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו צריכים, גם כשבפועל חסרים לנו נתונים חיוניים. לעומת זאת, כשאנחנו נותנים לבינה המלאכותית את המושכות ושואלים אותה: “מה היית שואל אותי כדי להבין טוב יותר את הבקשה?“ – אנחנו מאפשרים לה לחשוב בצורה רחבה יותר, לזהות פערי מידע ולמקד את המענה בהתאם להקשר האמיתי.
דמיינו שאתם מבקשים מאדריכל לתכנן עבורכם בית, אבל במקום להסביר לו את סגנון החיים שלכם, הצרכים המיוחדים וההעדפות העיצוביות, אתם פשוט אומרים לו: “תכנן לי בית עם ארבעה חדרים“. התוצאה? כנראה בית פונקציונלי, אבל לא בהכרח כזה שמתאים בדיוק לצרכים שלכם. אותו עיקרון עובד עם צ’אטבוטים.
איך זה נראה בפועל?
במקום להקליד “כתוב לי תסריט לסרטון על מוצר חדש“, נסו:
“אני רוצה ליצור סרטון תוכן. אשמח אם תשאל אותי שאלות שיעזרו לי ולך להבין את המטרה, הקהל והמסר המרכזי.”
פתאום הצ’אטבוט ישאל אתכם:
- מי קהל היעד של הסרטון?
- איזה סגנון אתם מעדיפים – הומוריסטי, אינפורמטיבי או דרמטי?
- מה המסר המרכזי שצריך לעבור?
- כמה זמן הסרטון אמור להיות?
במקום לנחש מה בדיוק צריך, הבוט אוסף את המידע בעצמו ומספק תוצאה שתפורה בדיוק למידות שלכם.
זה עובד בכל תחום
הגישה הזו לא רלוונטית רק לכתיבת תסריטים. היא מתאימה לכל משימה מורכבת שבה אתם צריכים עזרה מצ’אטבוט:
- פיתוח קונספט למותג – במקום להגיד “מצא לי שם למותג”, בקשו מהצ’אטבוט לשאול על ערכים, קהל יעד וסגנון שתרצו לשדר.
- תכנון קמפיין שיווקי – במקום לבקש “צור לי קופי לקמפיין בפייסבוק”, בקשו מהבוט להבין את מטרות הקמפיין, קהל היעד, התקציב והפלטפורמות הרלוונטיות. או אפילו פשוט יותר – בקשו מהצ’ט לשאול לומר לכם אלו שאלות אתם צריכים לשאול לפני שאתם יוצאים לדרך – תנו לו לכוון אתכם!
- כתיבת מערך שיעור – אל תבקשו “כתוב לי שיעור על מלחמת העולם השנייה”, אלא תנו לבוט לתשאל אתכם ולברר על רמת הידע של התלמידים, מטרות השיעור וסגנון ההוראה המועדף.
- פיתוח רעיון למוצר חדש – תנו לצ’אטבוט להבין אילו בעיות המוצר אמור לפתור, מי ישתמש בו ומה הבידול שלו לעומת מוצרים קיימים. ושוב – תמיד בקשו ממנו לשאול אתכם שאלות, ולא להיפך.
למה זה כל כך אפקטיבי?
לבינה מלאכותית יש יכולת ניתוח ויצירתיות, אבל היא תלויה בהנחיות שלכם. ככל שתספקו לה יותר הקשר ומידע רלוונטי, כך היא תוכל לתת מענה חכם ומדויק יותר. באמצעות שאילת שאלות חכמות, הצ’אטבוט יכול להאיר נקודות עיוורון שלא חשבתם עליהן ולספק פתרונות הרבה יותר חדים ומדויקים.
נסו ותופתעו – אם עד היום הרגשתם שהתשובות של הצ’אטבוט לא תמיד קולעות בדיוק למה שרציתם, זה כנראה כי לא נתתם לו את ההזדמנות להבין אתכם לעומק. בפעם הבאה שאתם משתמשים בצ’אטבוט – אל תשאלו, אלא תנו לו לשאול אתכם. אתם עשויים לגלות שפתאום, הבינה המלאכותית מבינה אתכם הרבה יותר טוב ממה שחשבתם.