בינה מלאכותית (AI) ממשיכה להיות גורם משנה משחק בעולמות רבים, ואחד התחומים שבו היא מתחילה להשפיע באופן משמעותי הוא החינוך. עבור מחנכים ואנשי הוראה, התמודדות עם האתגר של כתיבת הערות תעודה אישיות ומשמעותיות לכל תלמיד היא משימה דורשת זמן ומחשבה. כאן נכנסת לתמונה ה-AI, שבאמצעות שימוש בנתונים מטבלאות אקסל שכוללות ציונים ומדדים נוספים, יכולה להציע פתרון חדשני ויעיל. היא מאפשרת להתאים את המשוב וההערות לכל תלמיד באופן אישי, מבוסס על אנליזה עמוקה של הביצועים וההתפתחות שלו. דרך זו לא רק חוסכת זמן יקר למורים, אלא גם מספקת תובנות עמוקות יותר, שיכולות לתרום לתהליך החינוכי ולהתפתחות התלמיד.
אבל לפני הכל – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא…
דגש לפני שמתחילים: חשוב לציין שהמתודה הזו לא באה להחליף את המורה ולייצר הערות גנריות לתעודה – בדיוק להיפך! היא נועדה לתת חוו”ד מקצועית שמבוססת על נתונים מספריים ומילוליים, וכך לסייע הן לתלמיד והן למורה לקבל תמונת מצב עדכנית ומהימנה!
ממה מתחילים?
תהליך העבודה הוא יחסית פשוט.
- העלאת קובץ אקסל של התעודה: השלב הראשון הוא העלאת קובץ אקסל הכולל את הציונים של התלמידים ונקודות מרכזיות נוספות. נקודות אלו יכולות לכלול פרטים כמו התנהגות בכיתה, פרויקטים מיוחדים, תחומים בהם התלמיד מצטיין או זקוק לשיפור, וכל מידע נוסף שיכול לתת תמונה מלאה יותר על כל תלמיד.
- בקשה מה-Chatbot לכתוב הערות: לאחר שהקובץ מוכן, ניתן לפנות ל-Chatbot עם בקשה לכתוב הערות בהתאם לגליון הציונים. חשוב לציין את הטון הרצוי להערות (חיובי, מוטיבציוני, פרקטי וכו’) ואת ההתייחסות הרלוונטית. לדוגמא, אם יש רצון להדגיש הישגים, לתת משוב על אזורים לשיפור, או להתייחס להתנהלות התלמיד בכיתה.
- ביקורת ושיכתוב של התוצאה: אם התוצאה שה-Chatbot נותן אינה מספקת, ניתן לבקש ממנו לבדוק את עצמו ולשכתב את ההערות בהתאם להערות המסופקות. זה יכול לכלול דרישות לשינוי בטון, תוכן או סגנון הכתיבה. חשוב לספק משוב מדויק ככל האפשר כדי לאפשר ל-Chatbot להבין את הצרכים ולשפר את הגישה שלו. לדוגמה, אם ההערות היו כלליות מדי, ניתן לבקש ממנו להיות יותר ספציפי ולהתאים את ההערות למאפיינים הייחודיים של כל תלמיד. או, אם הטון היה חסר חום או חיוביות, ניתן להדגיש את הצורך בגישה יותר מעודדת וחמה.
כל שלב בתהליך זה מצריך תשומת לב והבנה של המידע שבקובץ האקסל, כדי להבטיח שההערות שנוצרות על ידי ה-Chatbot הן מדויקות, מותאמות אישית, ותורמות להתפתחות התלמידים.
דוגמה לשיח:
1. העלאת קובץ אקסל:
2. כתיבת הפרומפט:
תוצאה:
3. שיפור בהתאם לצורך:
למרות כל היתרונות, חשוב לזכור שהבינה המלאכותית אינה פטורה מחסרונות ודורשת התאמות מדי פעם. יש לוודא כי הטקסט שנוצר באמת מתאים ומתייחס לתלמיד או תלמידה הרלוונטיים, ולבצע תיקונים קטנים אם נדרש.
סדנת AI למורים ואנשי חינוך
הצטרפו לסדנה ייעודית וממוקדת לצרכים ולשימושים של מורים, אנשי חינוך ועובדי הוראה שרוצים לשלב AI בחינוך והוראה. הסדנה בהיקף של כ-15 שעות אקדמאיות כוללת 3 סדנאות עומק בלייב זום, 8 תכני הרחבה והעשרה, מבחנים ומשימות תרגול. היא תיתן לכם את הכלים והידע שיאפשרו לכם ליצור סביבה לימודית וחינוכית מתקדמת, בעידן החדש, תוך שימוש בבינה מלאכותית ובמגוון של כלי AI ומתודות חינוכיות.
אולי גם זה יעניין אתכם…
מדריך מקיף: Perplexity AI בחינוך: הממשק של Perplexity AI ידידותי ואינטואיטיבי ומעודד גילוי וסקרנות. בין אם מדובר בתלמיד המחפש מידע על נושא מסוים, או מורה המעוניין במשאבים לשיעור, Perplexity AI מספקת גישה יעילה וממוקדת למידע ותוכן רלוונטי. ממליץ לכם בחום להכיר גם את הכלי הזה (אגב, גם עליו אני מלמד בסדנת המורים שלי).