תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

כיצד בינה מלאכותית הופכת מתקפות פישינג למתוחכמות מתמיד

איור דיגיטלי במסך מפוצל: בצד אחד, עובד משרדי תאגידי וטהור בודק דוא"ל על גבי צג מלוטש, בעוד השתקפותם במסך מציגה אווטאר שנוצר בינה מלאכותית המקליד קוד זדוני
תוכן עניינים

עידן חדש של איומי סייבר מתעצב מול עינינו. מחקר חדש שפורסם בסוף שנת 2024 ע״י צוות חוקרים מאוניברסיטת הרווארד וקבוצת המחקר Avant מגלה כיצד תוקפים מנצלים את הבינה המלאכותית ליצירת התקפות פישינג מתוחכמות, המשיגות אחוזי הצלחה מדאיגים של מעל 50%. בעזרת מודלי שפה מתקדמים, תוקפים יכולים כעת לייצר בקלות ובמהירות מיילים משכנעים ומותאמים אישית, המאתגרים את מערכות ההגנה המסורתיות. התופעה מסמנת נקודת מפנה בעולם אבטחת המידע, כאשר טכניקות תקיפה מתוחכמות הופכות נגישות וזולות לכל דורש.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

ממצאים מרכזיים מהמחקר

תוצאות זהות למומחי אבטחה בהתקפות פישינג

המחקר, שנערך עם 101 משתתפים, השווה בין אחוזי ההצלחה של מיילים פיקטיביים שנכתבו על ידי מומחי אבטחת מידע, מודלים של בינה מלאכותית וגישה היברידית. התוצאות היו מדהימות: קמפיינים מבוססי בינה מלאכותית השיגו שיעור לחיצות (click-through) של מעל 50%, נתון שמשתווה למיילים שנכתבו על ידי מומחים אנושיים ומעל פי שלושה מזה של ניסיונות פישינג כלליים.

היתרון הכלכלי

ליתרונות הכלכליים של פישינג מבוסס בינה מלאכותית יש השפעה משמעותית. לדוגמה, במחקר נמצא כי שימוש בכלים מבוססי בינה מלאכותית הפחית את עלות יצירת הקמפיינים עד פי 50 בהשוואה לשיטות ידניות. יתר על כן, מיילים מותאמים אישית שפותחו על ידי AI נשלחו בפרק זמן קצר מאוד, מה שהופך את הטקטיקה לזמינה יותר גם עבור תוקפים עם משאבים מוגבלים:

  • יעילות כלכלית: הבינה המלאכותית מפחיתה את עלויות הקמפיינים עד פי 50 בהשוואה לשיטות ידניות.
  • מהירות: כתיבת מיילים מותאמים אישית באמצעות כלים מבוססי בינה מלאכותית ארכה בממוצע 2 דקות ו-41 שניות, בהשוואה ל-34 דקות הנדרשות בשיטות ידניות – חיסכון של 92% בזמן.
  • דיוק: פרופילים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית היו מדויקים ושימושיים ב-88% מהמקרים, ורק 4% מהם הכילו אי-דיוקים.

התרשים המצורף ממחיש את התהליך המתוחכם של מתקפת פישינג מבוססת בינה מלאכותית, המורכב מחמישה שלבים מרכזיים. התהליך מתחיל באיסוף מטרות על ידי שילוב של גורם אנושי וסוכן AI, ממשיך דרך איסוף מידע מקיף ממקורות מקוונים שונים כמו רשתות חברתיות ואתרי חברות. לאחר מכן, הסוכן האוטומטי מייצר תוכן מותאם אישית בהתבסס על המידע שנאסף ושולח אותו לתיבות הדואר של המטרות. התהליך מסתיים בניתוח מעמיק של התוצאות, כולל מעקב אחר שיעורי הקלקה, ויזואליזציה של הנתונים ושיפור מתמיד של המודל. התרשים מדגים כיצד טכנולוגיות מתקדמות מנוצלות ליצירת מתקפות פישינג מתוחכמות ואוטומטיות, המדגישות את הצורך במערכות הגנה מתקדמות בהתאם:

התרשים מציג תהליך אוטומטי של מתקפת פישינג המבוססת על בינה מלאכותית, המחולק לארבעה שלבים עיקריים.

סקירה של קמפייני פישינג אוטומטיים מבוססי בינה מלאכותית. Credit: arxiv.org

 

כיצד בינה מלאכותית מאפשרת פישינג אפקטיבי

בהתבסס על ממצאי המחקר, הבינה המלאכותית מצטיינת בשדרוג מתקפות פישינג באמצעות:

  1. מודיעין אוטומטי: כלים מבוססי מודלים כמו GPT-4o ו-Claude 3.5 Sonnet מאתרים ביעילות מידע זמין על מטרות פוטנציאליות (OSINT), ומאפשרים יצירת סיפורים משכנעים.
  2. מסרים מותאמים אישית: מיילים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית כוללים לעיתים קרובות פרטים על תחומי העניין, קשרים או התנהגויות מקוונות של המטרה, מה שמגביר את אמינותם. במחקר, 40% מהמשתתפים ציינו שההתאמה האישית הגבירה את אמונם בהודעה.
  3. סקלאביליות: היתרונות בזמן ובעלות מאפשרים לתוקפים להרחיב את פעילותם ולפנות ליותר אנשים בפרק זמן קצר.

 

חולשת אמצעי ההגנה הנוכחיים

אמצעי הגנה מסורתיים, כמו מסנני דואר זבל וגילוי פישינג סטטי, אינם יעילים נגד מתקפות מותאמות אישית אלו. מיילים מבוססי בינה מלאכותית מותאמים במיוחד לעקוף מערכות זיהוי חתימות, המתבססות על זיהוי תבניות או תוכן זדוני ידוע. המחקר גם מדגיש פער מדאיג במנגנוני הבטיחות של מודלים מבוססי בינה מלאכותית. לדוגמה, נמצא כי מנגנוני הבטיחות הקיימים אינם חוסמים תמיד יצירת פרופילים מותאמים אישית או ניסוחים זדוניים של מיילים. יתרה מכך, תוקפים הצליחו לעקוף חסימות תוכן על ידי ניסוח מחדש או שימוש במילים שאינן מזוהות כחשודות.

 

התרשים המצורף מציג השוואה מרתקת בין ארבע שיטות שונות, כאשר הגישה ההיברידית המשלבת בינה מלאכותית עם מומחיות אנושית מובילה בביצועיה. הנתונים מוצגים בשני גרפים משלימים – העליון מודד את רמת האמון שהמיילים מעוררים (דרך פרמטרים כמו אופן ההצגה, קריאה לפעולה והתאמה אישית), והתחתון מודד את רמת החשד שהם מעוררים (כולל בעיות בהצגת המידע ותוכן חשוד). הגישה ההיברידית משיגה תוצאות מרשימות עם כ-70% הצלחה בקריאה לפעולה ורמת חשד נמוכה יחסית, מה שמדגיש את הפוטנציאל המשמעותי והמסוכן של שילוב טכנולוגיות מתקדמות במתקפות פישינג:

 

גרפים המתארים מערכת פישינג מבוססת בינה מלאכותית: השוואת אינדיקטורים במתקפות פישינג

השוואת אינדיקטורים במתקפות פישינג. Credit: Credit: arxiv.org

 

בינה בהגנה vs בינה בהתקפה

למרות האתגרים, קיימת תקווה להשתמש בבינה מלאכותית כדי להיאבק בשימושים הזדוניים שלה. הבינה מלאכותית בעצמה הפכה לכלי מפתח במאבק נגד איומי סייבר, במיוחד בתחום הפישינג. המערכות המתקדמות מסוגלות לנתח בזמן אמת דפוסי התנהגות ותקשורת, ולזהות איומים פוטנציאליים בדיוק רב:

יכולות מתקדמות

מערכות AI מנצלות אלגוריתמים מתקדמים של למידת מכונה ועיבוד שפה טבעית כדי לזהות ולמנוע התקפות. הן מסוגלות לסרוק מיליארדי הודעות דוא”ל מדי יום ולזהות ניסיונות פישינג בדיוק גבוה.

הגנה דינמית

בניגוד לשיטות מסורתיות המבוססות על חתימות קבועות, מערכות AI מתפתחות באופן מתמיד ולומדות מאיומים חדשים. הן מנתחות מגוון רחב של מקורות מידע, כולל תעבורת רשת, התנהגות משתמשים ונתוני מערכת, כדי לזהות דפוסים חשודים.

אוטומציה חכמה

המערכות מספקות תגובה מיידית לאיומים מזוהים, כולל בידוד מערכות נגועות וחסימת פעילות זדונית. יכולת זו מאפשרת להגיב במהירות ולמזער נזקים פוטנציאליים, תוך שחרור צוותי אבטחה למשימות מורכבות יותר.

המחקר בדק את יכולת הבינה המלאכותית לזהות מיילים חשודים ומצא כי Claude 3.5 Sonnet השיג שיעור גילוי של מעל 97% עם שיעור נמוך של אזעקות שווא. עם זאת, גם מודלים מתקדמים מתקשים בזיהוי ניסיונות פישינג עדינים שיכולים להיראות חשודים גם לעיני אדם. החוקרים מציעים גם אסטרטגיות מניעה מותאמות אישית, שבהן בינה מלאכותית תסייע למשתמשים בזיהוי חולשות בפרופיל הדיגיטלי שלהם ותתריע על סיכונים פוטנציאליים.

 

השלכות רחבות וצעדים עתידיים

המחקר מדגיש את הצורך הקריטי בהסתגלות אסטרטגיות אבטחת הסייבר לעידן הבינה המלאכותית. ככל שמודלי שפה ממשיכים להשתפר, כך גם היכולת שלהם לשכנע ולהטעות צפויה לגדול. המחקר העתידי מתכנן:

  • להרחיב את המחקרים על משתתפים אנושיים ולמדוד טכניקות שכנוע במגוון רחב יותר של אוכלוסיות.
  • לחקור את תפקיד הבינה המלאכותית בניצול ערוצי תקשורת נוספים, כמו מדיה חברתית או קול.
  • לבדוק את מה שקורה לאחר לחיצה על קישור פישינג, כולל נתיבי תקיפה כמו הורדת קבצים או הכנסת פרטי חשבון באתרים מזויפים.

החוקרים גם קוראים לשיתופי פעולה על מנת לחדד את המודלים הן לגילוי והן למניעת פישינג באופן יעיל יותר. שותפים פוטנציאליים יכולים לכלול תעשיות טכנולוגיה, אבטחת סייבר, מוסדות פיננסיים וגופים ממשלתיים, אשר יכולים לספק משאבים, ידע ונתונים ייחודיים לתהליך הפיתוח.

 

 

המחקר מצייר תמונה מדאיגה של נוף אבטחת הסייבר בעידן הבינה המלאכותית. עם היכולת לאסוף מידע וליצור מיילים מותאמים אישית בקלות, הבינה המלאכותית משנה באופן יסודי את אופי מתקפות הפישינג. בעוד שההגנות הנוכחיות מפגרות מאחור, הפוטנציאל לשימוש בבינה מלאכותית כפתרון נגד מספק תקווה. כדי להישאר מוגנים, ארגונים ואנשים פרטיים צריכים להשקיע בכלים מתקדמים יותר לגילוי מתקפות, לצד תוכניות הכשרה שמטרתן לזהות סימני פישינג. ניתן לגשת למחקר המלא, הכולל תוצאות מפורטות ומתודולוגיה, בקישור כאן.

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של רון גולד?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
22.01.25
וובינר מאסטר – איך להיות אשף GenAI?
וובינר
23.01.25
היכרות ועבודה עם מג’יק סקול Magic School
סדנה
26.01.25
וובינר השקעות ובינה מלאכותית
וובינר
29.01.25
וובינר יצירת מוזיקה עם דורון מדלי
וובינר
05.02.25
אדריכלות ועיצוב פנים ועיצוב פנים עם AI
וובינר
12.02.25
יצירת מצגות עם כלי AI
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

כיצד בינה מלאכותית הופכת מתקפות פישינג למתוחכמות מתמיד