× Send

סרט AI חדש שומט לסתות לבכירי התעשייה! היוצר משתף איך יצר אותו

הייצור
תוכן עניינים

בעולם שבו הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מסחרר, נדמה לעתים כי אנו עדים לקסם של ממש. סרטון AI חדש וקצר המכונה “יצור” (Creature) שיצר היוצר המוכשר The Reel Robot (המכונה גם “קייל”), הוא דוגמה מובהקת לפלא הטכנולוגי הזה. היצירה המרשימה הזו לא רק מדגימה את יכולותיה המתקדמות של הבינה המלאכותית בתחום הקולנוע אלא גם מציגה את כישרונו יוצא הדופן של היוצר בניצול הכלים החדשניים הללו. The Reel Robot הצליח ליצור עולם קסום ומרתק עם דמויות מורכבות ואווירה ייחודית בשימוש מיומן בכלי AI מתקדמים. התוצאה היא יצירת אומנות ויזואלית מרהיבה שמטשטשת את הגבולות בין המציאות לבין הדמיון ומציבה רף חדש ליצירה קולנועית בעידן הדיגיטלי.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

 

המהפכה בפתח: עידן חדש של יצירה קולנועית

הרמה שאליה הגיעו סרטוני AI בתקופה האחרונה מעוררת השתאות, ואף חשש מסוים. אך חשוב לזכור כי אנו נמצאים רק בתחילתה של מהפכה טכנולוגית ויצירתית שעתידה לשנות את פני תעשיית הקולנוע והתוכן הוויזואלי כפי שאנו מכירים אותם.

 

 

הסרטון “יצור” מהווה דוגמה מצוינת לפוטנציאל העצום הטמון בטכנולוגיות AI ליצירת תוכן. באמצעות שילוב של מספר כלים מתקדמים הצליח היוצר ליצור סרטון באיכות גבוהה, שבעבר היה מצריך צוות שלם של אנשי מקצוע ותקציב נכבד.

 

תהליך היצירה – צעד אחר צעד

בחשבון ה־X שלו חשף היוצר, The Reel Robot, את תהליך העבודה המורכב שהתהווה מאחורי יצירת הסרטון:

  • יצירת תמונות הבסיס: השלב הראשון כלל שימוש בתוכנת Midjourney ליצירת תמונות הבסיס שמהן יג’ונרטו הסרטונים. היוצר הסתמך על פרמטר SREF (Style Reference) ליצירת סגנון עקבי לאורך כל הסרטון ועל פרמטר CREF (Character Reference) ליצירת דמות עקבית. שימוש מושכל בפרמטרים אלו אִפשר ליוצר לשמור על קוהרנטיות ויזואלית לאורך כל היצירה.

 

 

  • הנפשת הווידאו: לאחר יצירת התמונות השתמש היוצר בתוכנת Luma AI להנפשת הסצנות. כלי זה מאפשר ליצור תנועה טבעית ומורכבת מתוך תמונות סטטיות ותוך כדי לשמור על איכות גבוהה.

 

  • סנכרון שפתיים (Lip Sync): השלב האחרון כלל שימוש ב־Runway ליצירת ליפ סינק (סנכרון מדויק בין תנועות השפתיים של הדמויות ובין הדיבור). חשוב לציין שיש עוד כלים רבים נוספים המאפשרים להשתמש בפיצ’ר זה, כמו פיקה, D-ID או Heygen, עם זאת, השילוב בין מברשת התנועה ובקרת המצלמה של ראנוויי ו־Gen2 נותן ליוצרים חופש רב בהרבה ומציג תוצרים ורסטיליים יותר. כדאי לציין גם שבעוד רגע ראנווי משלבים את מודל הווידאו החדש ביותר שלהם – Gen3 אלפא (שם צפויה קפיצה גדולה נוספת באיכות התוצרים).

 

המלצות וטיפים 

The Reel Robot שיתף מספר טיפים חשובים שעזרו לו ביצירת הסרטון:

  • שליטה בתנועות המצלמה: ב־Luma AI ברירת המחדל היא תנועה חזקה. היוצר ממליץ לכבות את אופציית “Enhance Prompt” כדי להשיג תנועות מצלמה עדינות יותר כמו “Pan” ו־”Tilt”.

 

  • היתרונות של Runway Gen2: אף על פי שמדובר במודל ישן יחסית, היוצר מצא שב־Gen2 של Runway היה לו קל יותר לשלוט בתנועות המצלמה. הוא מציין שהכלי אמין ונוח לשימוש.

 

  • יעילות בעבודה: היוצר מציין כי הסרטונים שנוצרו ב־Luma היו ארוכים ומורכבים יותר, וזה חסך לו זמן עבודה רב.

 

אחד הנתונים המפתיעים ביותר הוא משך הזמן שלקח ליוצר להפיק את הסרטון – 30 שעות בלבד. זהו זמן קצר באופן משמעותי בהשוואה לזמן שהיה נדרש ליצירת סרטון דומה באיכות כזו בשיטות המסורתיות. חשוב לציין כי “30 שעות בלבד” הן עדיין השקעה משמעותית של זמן ומאמץ. זה מדגיש את העובדה שלמרות הקדמה הטכנולוגית עדיין נדרשת מיומנות, יצירתיות וחשיבה אומנותית כדי להפיק תוצר באיכות גבוהה. כמו כן, מדובר פה ב’אולפן וידאו’ של איש אחד.

 

כדי להבין את גודל המהפכה כדאי להשוות את תהליך היצירה הזה לתהליכי הפקה מסורתיים ב’עולם הישן’. בעבר יצירת סרטון באורך ובאיכות דומים הייתה דורשת:

  • צוות הפקה גדול הכולל במאי, צלם, תאורן, עורך, אנשי אפקטים ויזואליים ועוד.
  • שחקנים מקצועיים.
  • ציוד צילום והקלטה יקר.
  • אולפן או לוקיישנים מתאימים.
  • תהליך עריכה ופוסט־פרודקשן ארוך ומורכב.

 

תהליך כזה היה יכול להיארך שבועות או אפילו חודשים ולעלות עשרות או מאות אלפי דולרים. ההשוואה הזו ממחישה את הפוטנציאל העצום של טכנולוגיות AI בשינוי תעשיית הקולנוע והתוכן הוויזואלי.

 

המהפכה רק בחיתוליה

חשוב לזכור כי הטכנולוגיה הזו עדיין בחיתוליה. כפי שנכתב מעלה, אנו עומדים בפני שחרור של גרסאות חדשות ומתקדמות יותר של הכלים, כמו Gen3 אלפא של Runway, שצפוי להכניס שיפורים משמעותיים בבקרת המצלמה ובכלי ה־Motion Brush, וכמובן שחרורה של סורה (Sora), מודל הווידאו שמעלה ציפיות רבות כל כך, של OpenAI.

 

ככל שהטכנולוגיה תתקדם, נראה עוד ועוד סרטונים ברמה גבוהה שנוצרו באמצעות AI. זה מעלה שאלות מעניינות לגבי עתיד תעשיית הקולנוע והתוכן הוויזואלי:

  • האם נגיע לנקודה שבה לא נוכל להבדיל בין סרטי AI לסרטים מסורתיים?
  • האם המונח “סרטי AI” יישאר רלוונטי או שפשוט נקרא לכל היצירות ‘סרטים’?
  • כיצד ישפיע הדבר על תפקידים מסורתיים בתעשייה כמו שחקנים, צלמים ואנשי אפקטים ויזואליים?
  • איך ישתנו תהליכי ההפקה והתקציבים בעידן החדש?

 

סיכום: הזדמנות ליוצרים חדשים

המהפכה הטכנולוגית הזו פותחת הזדמנויות חדשות ומרגשות ליוצרים מכל הרמות. כלי ה־AI מנגישים את עולם יצירת הסרטים והקליפים לקהל רחב יותר ומאפשרים ליוצרים להביא את חזונם לחיים בדרכים חדשות ומרתקות.

אם גם אתם מתעניינים בעולם המרתק של יצירת סרטים וקליפים באמצעות AI, זו ההזדמנות שלכם להצטרף למהפכה! אנו מזמינים אתכם להשתתף בקורס המקיף שלנו ליצירת סרטים עם AI. בקורס תלמדו את הטכניקות והכלים המתקדמים ביותר בתחום, ותקבלו את הכלים להפוך את הרעיונות שלכם למציאות ויזואלית מרהיבה.

הצטרפו אלינו ותהיו חלק מהדור הבא של יוצרי תוכן חדשניים. יחד נחקור את הגבולות החדשים של היצירה הקולנועית ונעצב את עתיד התעשייה. אל תפספסו את ההזדמנות להיות בחזית המהפכה הטכנולוגית והיצירתית הזו!

 
רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

letsAI - בינה מלאכותית

סרט AI חדש שומט לסתות לבכירי התעשייה! היוצר משתף איך יצר אותו