מורים למתמטיקה – המאמר הזה נכתב בשבילכם. אבל לא רק. גם אם אתם מורים לאזרחות, היסטוריה, ביולוגיה או כל תחום אחר – המשיכו לקרוא. כי הכלים שנציג כאן יכולים לשנות את הדרך שבה אתם מלמדים, יוצרים ומלווים תלמידים. אבל הפעם, אנחנו עם דגש מיוחד עליכם – מורי המתמטיקה. לא תיאוריה, אלא פרקטיקה. לא רעיונות כלליים, אלא דוגמאות קונקרטיות. כל מה שצריך לדעת כדי להכניס בינה מלאכותית לכיתה – מיידית.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
מורה הוא לא רק מקצוע – זו שליחות
מורים לא מלמדים רק חומר. אתם מגדלים דור שלם. הילדה שיושבת עכשיו בשיעור מתמטיקה עלולה להיות יום אחד מהנדסת החלל שתוביל משימה ישראלית לירח. התלמיד שמתקשה היום בשאלות מילוליות עשוי להפוך לרמטכ”ל הבא. ואתם – אלה שמלווים אותם במסע הזה. אתם יוצרים את העתיד של כולנו. הצלחתכם היא ההצלחה של מדינה שלמה. יש מצב שאצלכם בכתה יושב הסטארטאפיסט הבא שיעשה אקזיט של מיליונים או היוניקורן שימכר במיליארדים. ובדיוק בשל כך, חשוב לנו שתדעו שבינה מלאכותית יכולה לסייע לכם להגיע ליותר תלמידים, לשפר את יחס החניכה ולהעלות את רמת ההוראה, העזרים והחשיפה לטכנולוגיה מתקדמת.

לפרטים וסילבוס על קורס ה-AI שלנו למורים, לחצו פה.
מה בינה מלאכותית יכולה לעשות בשבילכם?
אנחנו מאמינים שכל מורה – בכל מקצוע – יכול להפיק ערך עצום משימוש מושכל במודלי שפה מתקדמים. אבל במיוחד מורים למתמטיקה. הבינה המלאכותית כבר כאן, והיא יכולה לחסוך לכם זמן, להקל על ההכנה, לשפר את הלמידה ולשדרג את החוויה בכיתה.
מה אפשר לעשות איתם?
- ניתוח או יצירת טקסטים בכל תחום: הסבר בשפה פשוטה לקונספט מורכב, ניסוח מענה לשאלות פתוחות, פירוש של גרף או טבלה, תרגום, סיכום והנגשה לתלמידים.
- כתיבת מערכי שיעור שלמים עם מטרות לימודיות, שלבים, דגשים, הרחבות והצעות לפעילויות.
- הפקת דפי עבודה ותרגול בהתאמה אישית לרמות שונות, לפי נושא, סוג תרגיל, פורמט בחינה או תרגול חזרות. כולל פתרונות מלאים.
- סיוע פרטני לתלמידים: הבינה יכולה להסביר לתלמידים צעד אחר צעד איך פותרים תרגיל, מהו ההיגיון שמאחוריו ואילו כלים מתמטיים מופעלים.
- בניית בוטים לשירותכם: עוזרים דיגיטליים שיכולים לנהל שיח עם תלמידים, לסייע בניסוח תשובות, להמליץ על מקורות ועוד – זמינים תמיד.

מה מורים יכולים לעשות עם AI?
מתמטיקה – תחום מאתגר גם למודלים
לא כל מודל שפה יודע להתמודד היטב עם מתמטיקה. תחום זה דורש הבנה לוגית, דיוק, שליטה בסמלים ובשיטות פתרון. במרבית החבילות החינמיות, לא תקבלו ביצועים מספקים. אבל החדשות הטובות – יש גם פתרונות איכותיים, חלקם חינמיים לחלוטין.
הכירו את המודלים המובילים – ומה כל אחד מציע:
- מודלי הריזונינג של ChatGPT (גרסאות o3 או o4 על סוגיו) – המודלים של OpenAI מהסדרה הזו הם החזקים ביותר כיום לפתרון תרגילים מתמטיים מורכבים. זמינים למנויים בלבד, בעלות של 20 דולר לחודש. ההשקעה מחזירה את עצמה במהירות – במיוחד אם היא חוסכת שעות הכנה. למודלים אלו יש את כוח החישוב הנדרש, וגם את שיטת המחשבה (שנקראת “שרשרת מחשבה – CoT) כדי להתמודד עם בעיות מתמטיות מורכבות. הם הפגינו ביצועים יוצאים מן הכלל באולימפיאדת המתמטיקה, ולכן מתאימים גם לפתרון תרגילים, וגם ליצירת תרגילים או דפי עזר.
- ג’מיניי 2.5 פרו של גוגל – מודל Gemini 2.5 Pro מצוין למתמטיקה, וזמין גם בגרסה חינמית באפליקציית Gemini. הוא מסוגל להסביר פתרונות באופן מפורט. מתאים לשאלות סגורות ופתוחות כאחד. נסו לצלם שאלת בגרות ולהעלות אליו, ואז לרשום פרומפט כזה: “אני תלמיד כתה י’ ואני מתקשה במתמטיקה – הסבר לי צעד אחר צעד איך להגיע לפתרון של התרגיל הזה, ולווה אותי לאורך התהליך, עד שאצליח לחשב את התוצאה הסופית הנכונה“).
- קלוד 4 של אנטרופיק (Anthropic) – לאחרונה הגיע מודל חדש ומסקרן במיוחד – קלוד 4 של Anthropic. מדובר במודל חדש, שיכול להיות יעיל גם במשימות מתמטיות. זמין כיום גם בגרסה החינמית של קלוד. תומך בהעלאת תמונות, הסברים של תרגילים, והתאמה לרמות שונות. שווה בדיקה – מוזמנים להתנסות ולראות אם הוא נותן מענה לצרכים שלכם.
כאמור, שלושת המודלים תומכים כיום גם בהעלאת תמונות. המשמעות: תלמיד יכול לצלם שאלה מתוך מבחן או ספר לימוד, והמודל יסביר לו שלב אחר שלב איך לגשת לפתרון. מורה פרטי דיגיטלי, זמין בכל שעה.
רעיון לשיעור שובר שגרה
שקלו את המבנה הבא לשיעור הקרוב: פתחו ב-15 דקות הסבר, בו תלמדו את התלמדיים איך ניגשים לג’מיניי 2.5 (זו האופציה העדיפה והחינמית לשימוש בכתה), הדגימו להם איך מעלים שאלה, וגם רשמו להם פרומפט לדוגמה (שיסייע להם לקבל הסבר). ואז, תנו לתלמידים 30 דקות עבודה עצמית עם ג’מיניי (בטלפון) ועם דף תרגול שנבנה מראש (אגב, המודלים שציינו יכולים לסייע לכם ליצור גם את אותם דפי תרגול).
ומה התוצאה?
פחות מע”מ (מורה-עומד-מלמד). מינימום הוראה פרונטלית ומקסימום לומד אקטיבי!
במקום רק מורה אחד – 30 עוזרי AI אישיים.
במקום עוד שיעור רגיל – חוויית למידה היברידית וטכנולוגית.
אתם מסתובבים בכיתה, עוזרים, מכוונים – ומספקים ערך בדיוק איפה שצריך.
והתלמידים זכו גם לתמיכה וחניכה היבדרידית צמודה (גם ה-AI וגם המורה), וגם זכו להשתמש בטכנולוגיה המתקדמת ביותר על כדוה”א באותה נקודות זמן. וזה אולי משהו שהם יזכרו כמה שנים מהיום.
אפליקציה חינמית לתרגול AI בכתה, עם מודל Gemini
רוצים לתרגל את השיעור הזה בפועל בכתה, עם התלמידים שלכם? מזל שהכנו לכם אפליקציה חינמית, בה תוכלו להשתמש יחד עם התלמידים שלכם.
האפליקציה שלנו לתרגול מתמטיקה עם AI בעזרת Gemini בכתה. לשימוש באפליקציה לחצו פה – מוזמנים לשתף לתלמידים שלכם.
על כסף, השקעה, ומה שביניהם
בעולם אידיאלי – מורים לא היו צריכים להוציא אגורה מהכיס על כלים פדגוגיים. בטח לא לנוכח השחיקה, המאבקים התקציביים והפערים הקיימים. אבל עד שמישהו במערכת יתעורר – אנחנו מאמינים ב”כאן ועכשיו”.
לכן הצגנו גם אפשרויות בתשלום, וגם כלים חינמיים. כל אחד יבחר מה שמתאים לו – לפי צורך, משאבים ועניין.
אם מורה מחליט להשקיע 70 ש”ח בחודש (20 דולר), כדי לחסוך שעות עבודה בכל יום, לייעל את ההוראה ולהיות מורה טוב יותר – אנחנו כאן כדי להראות לו את הדרך, ולספק את הכלים. כל אחד יחליט מה שיחליט.
הצטרפו לקהילת המורים שחושבת אחרת
כבר עכשיו פועלת קבוצת וואטסאפ של מורים מכל רחבי הארץ שמשתפים פעולה, לומדים אחד מהשני ומיישמים בינה מלאכותית בכיתה. להצטרפות – קבוצת המורים שלנו.