עולם משאבי האנוש עומד בפני מהפכה טכנולוגית שמשנה את חוקי המשחק. הבינה המלאכותית אינה רק כלי עבודה נוסף – היא הפכה לשותפה אסטרטגית שמשפיעה על תהליכי הערכה, הכשרה, ולמידה בארגונים. מאיה דובובסקי טרגנו, אורית כהן ועמיר עליון, מומחי ה-AI ב-HR של LetsAI, חשפו בוובינר מרתק שקיימנו אתמול (2.1.25) כיצד הטכנולוגיה משנה את תפקידם של אנשי משאבי האנוש ומובילה למהפכה תרבותית בארגונים. דרך תובנות חדשניות, דוגמאות מעשיות וחזון לעתיד, הם מציגים כיצד ניתן לרתום את ה-AI לשדרוג חוויית העובד, ייעול תהליכים ובניית צוותים חזקים ומתקדמים. אגב, אם אתם אנשי HR – אנו ממליצים לכם בחום להצטרף לקבוצת הדיונים הפתוחה שלנו: AI ב-HR.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
מה קורה כשה-AI משתלט על עולם משאבי האנוש?
עולם משאבי האנוש עובר מהפכה טכנולוגית שאין לה תקדים, בהובלת הבינה המלאכותית. טכנולוגיות חדשניות אלו לא רק משדרגות את הדרך שבה ארגונים פועלים, אלא משנות מן היסוד את תפקידם של אנשי HR. מי שלא משכיל לאמץ את הכלים הללו מסתכן בהישארות מאחור בעולם תחרותי ודינמי.
דמיינו מצב שבו בוטים וסייענים חכמים נכנסים לפעולה כדי לייעל כל היבט של תהליכי משאבי האנוש: ניתוח נתונים בזמן אמת, זיהוי מגמות ארגוניות נסתרות, הכנת דוחות מותאמים אישית והפקת תובנות לפתרון אתגרים מורכבים. יתרה מכך, כלים מתקדמים אלו מאפשרים גם שיפור חוויית העובד באמצעות משובים חכמים ומותאמים אישית, כל זאת בלחיצת כפתור פשוטה.
הבינה המלאכותית אינה רק כלי עבודה – היא הופכת לשותף אסטרטגי המשפיע על ההחלטות שמעצבות את הארגון. התוצאה? אנשי HR מאמצים תפקיד חדש ומשמעותי: לא רק מנהלים תהליכים, אלא גם מובילי שינוי תרבותי בארגון. תפקיד זה דורש ראייה רחבה יותר של הארגון ושל האופן שבו טכנולוגיות מתקדמות משתלבות בו לטובת השגת יעדים אסטרטגיים. השפעת ה-AI ניכרת בכל רובד: משיפור תהליכי הגיוס וזיהוי מועמדים פוטנציאליים מדויקים יותר, דרך אופטימיזציה של תהליכי ההערכה והפיתוח, ועד לייעול תהליכי קבלת החלטות המבוססים על נתונים. בעולם שבו הנתונים הם נכס יקר, כלים מבוססי AI מעניקים יתרון תחרותי ומציבים את הארגון בקדמת הטכנולוגיה. מי שמבין את הפוטנציאל העצום הזה ומאמץ אותו, נהנה לא רק מייעול תהליכים אלא גם מחיזוק מעמדו כמוביל שוק. מאידך, מי שבוחר להתעלם מהשינוי עלול למצוא את עצמו מאבד את יכולתו להתחרות בזירה ארגונית המשתנה במהירות. AI ב-HR אינו רק מגמה חולפת, אלא העתיד עצמו. הגיע הזמן להציב את עצמכם בחזית ולרתום את הכוח הטכנולוגי הזה כדי לבנות צוותים חזקים, יעילים ומאושרים יותר.
בינה מלאכותית בתהליכי הערכת ביצועים ומתן משוב: התובנות של אורית כהן
אחת ההזדמנויות המשמעותיות שמציעה הבינה המלאכותית היא שיפור תהליכי הערכת הביצועים ומתן המשוב בארגונים. אורית כהן, דירקטורית בכירה למשאבי אנוש בחברת Riskified ובוגרת קורס “הגברת פרודוקטיביות עם AI” של LetsAI, משתפת בוובינר שורה של תובנות מעשיות על האופן שבו ניתן לרתום את הטכנולוגיה לשדרוג המערך הארגוני. “לא צריך להיות טכנולוג או לדעת קוד – כל אחד יכול להיות איינשטיין קטן“, מספרת אורית.
יצירת משוב מותאם אישית באמצעות AI
תהליכי הערכת ביצועים רבים סובלים מהטיה אנושית או ממידע חלקי. כאן נכנסת הבינה המלאכותית לתמונה, ומציעה כלים ליצירת משובים מותאמים אישית שמבוססים על נתונים מדויקים ואובייקטיביים. בעזרת שילוב של מקורות מידע מגוונים וניתוח ביצועי העובדים לאורך השנה, ניתן לייצר משוב מדויק הכולל סקירת הישגים, זיהוי קשיים והצעת מטרות לשנה הבאה. אורית מתארת את התהליך: “בעזרת ChatGPT אפשר לאסוף את כל המידע הדרוש ולשלב שאלות מוגדרות מראש שמותאמות לארגון. כך, המנהל והעובד יכולים לכתוב את סיכום השנה בקלות, לערוך אותו ב-Canvas ולהגיע לתוצר סופי מותאם אישית”. למשל, מנהלים יכולים להיעזר בכלי AI כדי לתרגם את המשוב מעברית לאנגלית, מבלי לאבד את האותנטיות של הטון המקורי. דוגמאות פרקטיות כאלו מבהירות כיצד ניתן להפוך את תהליך המשוב ליעיל ומקצועי יותר.
ניתוח תובנות, תמות והטיות
כלי AI אינם מסתפקים ביצירת משוב בלבד – הם מאפשרים גם ניתוח תמות מרכזיות והטיות בתהליכי הערכת ביצועים. בעזרת ניתוח טקסט מתקדם, כלים כמו ChatGPT או Claude, מסוגלים לזהות מגמות כמו תחושת שחיקה או חוסר שביעות רצון בקרב העובדים. נוסף לכך, ניתן לבדוק האם המשובים מוטים מגדרית, או האם קיימות מגמות בעייתיות אחרות שמשפיעות על התנהלות הצוותים. “כשהנתונים עשירים ומסווגים נכון, מבלי לחשוף מידע רגיש, אפשר לשאול את הכלי שאלות מורכבות כמו ‘האם יש מגמות של תסכול בצוות מסוים או באזור גיאוגרפי מסוים?'”, מסבירה אורית. “המטרה היא לא רק לזהות בעיות, אלא גם למנוע עזיבה של עובדי מפתח ולשפר את שביעות רצונם בארגון”.
סימולציות לשיחות קשות
אחד הכלים המרתקים שמציעה הבינה המלאכותית הוא סימולטור שיחות קשות. הכלי מאפשר למנהלים ולעובדים לתרגל שיחות מורכבות בסביבה בטוחה ולקבל פידבק מיידי. סימולציות אלו יכולות לכלול שיחות על ביצועים לא מספקים, בקשות להעלאת שכר או אפילו התמודדות עם עובד שחווה קשיים אישיים. אורית מספרת בהתלהבות על הכלי: “סימולטור השיחות של LetsAI משלב את ChatGPT עם צ’אט קולי מתקדם. זה לא רק כתוב – זו חוויה אינטראקטיבית שמכינה את המנהלים והעובדים בצורה הטובה ביותר“. מוזמנים להתנסות בו בעצמכם בלינק הבא.
אורית מדגישה את הצורך של אנשי HR לאמץ את הכלים הללו כדי להוביל שינוי משמעותי בארגון. “נתונים, טכנולוגיה ובינה מלאכותית הם שלושה עוגנים, שהרבה אנשי HR נמנעים מלהשתמש בהם, אבל לדעתי יש לנו את חובה To step up ולהשתמש בהם“, היא אומרת. “לא רק כדי לשפר תהליכים, אלא גם כדי להוביל שינוי תרבותי עמוק בארגון“.
מנהלי א.נשים והטמעת AI: מאיה דובובסקי טרגנו על אתגרים, הזדמנויות והובלת שינוי תרבותי
הטמעת טכנולוגיות בינה מלאכותית בארגונים אינה רק שינוי טכני – מדובר בשינוי תרבותי עמוק, במיוחד כשמדובר בעולם משאבי האנוש. מאיה דובובסקי טרגנו, HR Leader ובוגרת קורס “בינה במשרד” של LetsAI, מציגה גישה חדשנית להובלת מהפכת ה-AI בתוך הארגון, תוך שילוב בין טכנולוגיה מתקדמת לאנושיות, ומספקת מפת דרכים ברורה לאנשי HR שניצבים בפני אתגרי השינוי.
מאיפה מתחילים?
כאשר מדובר בהטמעת AI בארגונים, השאלה הראשונה היא תמיד “איך מתחילים?”. מאיה מדגישה את החשיבות של יצירת חזון ברור: “יש לנו ידע בלתי מוגבל שאנחנו יכולים להשתמש בו. זה שריר חדש שיהיה לו מינוף גבוה יותר מפעם, כי אין מגבלה – הכל זמין בלחיצת כפתור. אם צריך, אתה בונה לך כלי או עוזר אישי חכם“, היא אומרת. המפתח הוא לזהות תחומים שיכולים להפיק תועלת משימוש בטכנולוגיה מתקדמת, ולאחר מכן להתמקד בבניית פתרונות מותאמים.
מאיה מספרת כי היא עצמה יצרה צוות AI וירטואלי בארגון, שהפך לשותף מלא בתהליכי העבודה (בסוף המאמר תמצא מאגר בוטים ועוזרים אישיים שבנינו עבורכם). הצוות של מאיה כלל סוכני AI ייעודיים כמו סוכן ניתוח נתונים שמנתח תובנות מורכבות, סוכנת תקשורים שמנהלת תקשורת פנים וחוץ ארגונית, וסוכנת גיוסים שממפה מועמדים פוטנציאליים בצורה חכמה. אפילו סוכן חיילים ומילואים היה חלק מהצוות הוירטואלי של מאיה. לדבריה, “היכולת שלנו להסתכל על הדברים מלמעלה, להבין את המערכת השלמה, ולהטמיע שינויים חכמים היא חובה. משאבי אנוש צריכים להפוך לשותפים אסטרטגיים בטכנולוגיה, לא רק למנהלי תהליכים.”
רוצים ללמוד לבנות בוטים כמו מאיה? פה יש מדריך קצר שיסייע לכם לעשות את הצעד הראשון.
תפקיד משאבי אנוש בהובלת שינוי תרבותי
מעבר להיבט הטכנולוגי, אנשי HR נדרשים להוביל שינוי תרבותי בארגון. המשמעות היא בניית תרבות ארגונית שמחבקת את החדשנות הטכנולוגית מבלי לאבד את הקשר האנושי. “בסוף אנשים צריכים אנשים! זה לא שפתאום המנהל ייעלם והעובד ידבר עם בוט. אבוי אם ננהל ככה!” מאיה מדגישה.
מאיה מחדדת כי האיזון בין בינה מלאכותית לאנושיות הוא קריטי. התפקיד של אנשי משאבי האנוש הוא לוודא שה-AI משמש ככלי לשיפור חוויית העבודה, אך אינו מחליף את התקשורת הישירה בין אנשים. לדוגמה, סוכנת גיוסים חכמה יכולה לסנן מועמדים ולזהות כישרונות ייחודיים, אך ההחלטה הסופית והקשר האישי חייבים להישאר בידי המנהל.
אתגרים והזדמנויות בהטמעת AI
כמו בכל שינוי משמעותי, גם כאן ישנם אתגרים לצד הזדמנויות. בין האתגרים שמאיה מציינת ניתן למצוא את הפחד משינוי, החשש שהטכנולוגיה תחליף עובדים, והצורך בהכשרה מתמדת. “הרבה פעמים עובדים רואים בטכנולוגיה איום, אבל התפקיד שלנו כמנהלי HR הוא להראות להם שזה לא מחליף אותם, אלא משדרג אותם“, מספרת מאיה. עם זאת, ההזדמנויות הן עצומות. היכולת לייעל תהליכים, להפחית הטיות ולשפר את חוויית העובד בארגון היא אינסופית. לדוגמה, שילוב של סוכן ניתוח נתונים מבוסס AI בארגון, מאפשר לזהות מגמות ולחזות בעיות פוטנציאליות לפני שהן מתפתחות למשברים. הוא מאפשר לשלוף תובנות מתוך מספרים ודטאות, ולנסח תוכניות פעולה מילוליות – אנחנו קוראים לזה: “לדבר עם מסמכים“. רוצים להתנסות בעצמכם? מוזמנים לשלב את בוט ניתוח הנתונים שלנו בתהליכי העבודה שלכם – הוא זמין בחינם בדף הבוטים שבנינו לכם!
טכנולוגיה עם נגיעה אישית
מאיה מסכמת את דבריה בתובנה חשובה: “אנחנו חיים בעידן שבו טכנולוגיה ואנושיות הולכות יד ביד. עלינו להשתמש בכלים החכמים האלה כדי לייעל תהליכים, אך מבלי לשכוח את הערך של הקשר האנושי. זה מה שהופך ארגונים למצליחים באמת.” הגישה של מאיה מראה כיצד ניתן להוביל שינוי עמוק וחדשני תוך שמירה על ערכי הליבה של הארגון. הטמעת AI אינה רק עניין טכנולוגי – זהו תהליך של שינוי תרבותי שמוביל לצמיחה ושיפור חוויית העובד.
עמיר עליון: AI בעולם הלמידה הארגונית ותפקידי העתיד של משאבי האנוש
הבינה המלאכותית משבשת ומשנה את עולם הלמידה הארגונית ומציעה הזדמנויות חסרות תקדים. עמיר עליון, מומחה AI ב-HR ב-LetsAI ומנחה “קורס הדרכה ופיתוח ארגוני באמצעות AI” אצלנו ב-LetsAI, מציג חזון מרתק על השפעת AI על למידה ארגונית ועל תפקידי אנשי משאבי האנוש בעידן הטכנולוגי. עם תובנות כמו “בעתיד יהיו לנו מערכות AI זוכות פרס נובל” ו-“2025 זו שנת האייג’נטים“, עמיר מצביע על עתיד ברור שבו הבינה המלאכותית תעמוד בלב האסטרטגיות הארגוניות.
למידה ארגונית עם AI: שלוש ההזדמנויות הגדולות
עמיר מתאר שלושה תחומים עיקריים שבהם AI משנה את פני הלמידה הארגונית:
1) הגברת האפקטיביות:
כלי AI מאפשרים לחברות ליצור תהליכי למידה מותאמים אישית לכל עובד, בהתאם לצרכים ולמטרות שלו. לדוגמה, במקום להציע תוכנית הכשרה אחידה, ניתן לנתח את הביצועים של כל עובד ולהתאים לו מסלול הכשרה ייחודי. “בפעם הראשונה, אנו יכולים ללמד בצורה שמותאמת אישית לכל אחד ואחת – בלמידה מקוונת, אינטראקטיבית וזמינה 24/7“, מסביר עמיר.
2) יצירת ערך:
השימוש בבינה מלאכותית בתהליכי למידה אינו רק משפר ביצועים, אלא גם יוצר ערך אסטרטגי לארגון. AI יכול לנתח נתונים של הכשרות קודמות, להפיק תובנות על יעילותן ולכוון את הארגון להשקיע בתחומים המניבים את הערך הגדול ביותר. “בכך אנו לא רק משדרגים את העובדים, אלא מחזקים את הארגון כולו“, מדגיש עמיר.
3) שיבוש:
בינה מלאכותית משנה את חוקי המשחק- זו “טכנולוגיה משבשת” במלוא מובן המלה! במקום הכשרות מסורתיות המתקיימות מדי שנה, ניתן להעביר למידה רציפה, אינטראקטיבית ומבוססת נתונים. עמיר מציין: “השיבוש הזה הוא ההזדמנות שלנו להקדים את המתחרים ולבנות כוח עבודה גמיש ומיומן יותר“.
התפקיד החדש של אנשי הלמידה בעידן AI
אחת המהפכות הגדולות שעמיר מדבר עליהן היא השינוי בתפקידם של אנשי הלמידה ומשאבי האנוש. “ב-2025, התפקיד שלנו ישתנה – אנחנו לא רק ננהל אנשים – אנחנו ננהל לצידם גם מכונות וסוכני AI. המשמעות היא שנצטרך לנהל באינטליגנציה אנושית ולשלוט גם באינטליגנציה מלאכותית” – מתאר עמיר את העתיד המבלבל שחברות וארגונים כנראה יפגשו בקרוב מאוד.
איך AI משנה את תהליכי ההכשרה והחניכה? זו שאלה גדולה עם תשובה מורכבת – הנה כמה תובנות מפי עמיר: כלי AI כמו ChatGPT או Claude משמשים כיום כחונכים וירטואליים שמלווים עובדים בזמן אמת. לדוגמה, סוכני AI יכולים לספק תשובות מיידיות לשאלות של עובדים, להציע קורסים מתאימים ואפילו לסייע בהכנת מצגות ודוחות. “אחד החברים בצוות שלכם עשוי להיות Claude או ChatGPT“, מציין עמיר בהומור, אך באווירה המבדרת הזו יש הרבה אמת – זה כבר פה! “הבוטים, הסוכנים והעוזרים האישיים האלה יכולים ללוות את העובדים במשימות יומיומיות ולהעניק ערך משמעותי לצוות“, מסביר עמיר.
מבט אל העתיד: האייג’נטים החכמים – עמיר מציין את שנת 2025 כ” שנת האייג’נטים” – שנה שבה סוכני AI יהיו חלק בלתי נפרד מהארגון. סוכנים אלו יעבדו 24/7 על משימות מורכבות כמו ניתוח נתונים, יצירת דוחות והצעת פתרונות לשיפור ביצועים. “אנשי משאבי האנוש יצטרכו ללמוד לנהל גם את האינטליגנציה האנושית וגם את המלאכותית“, הוא מדגיש. החזון הזה כבר קורם עור וגידים בשלל חברות וארגונים מסביב לעולם, כולל אצלנו ב-LetsAI. לצד צוות של עשרות בני אנוש מוכשרים ומוכשרות, תמצאו גם “צבא של בוטים” שעובדים יחד עם בני האנוש ולעיתים אף יחד עם בוטים אחרים. למשל, בוט אחד מבצע משימה, ובוט אחר מבקר אותו, מדייק אותו ומשדרג את התוצר הסופי. את תהליכי העבודה הללו אנחנו מלמדים ומטמיעים בקרב החברות והארגונים שאנחנו מלווים על בסיס יומי.
כיצד להתכונן לעתיד?
עמיר מדגיש את החשיבות של “ללכלך את הידיים” ולהתחיל להשתמש בכלי AI במשימות יומיומיות. לדבריו, ההתנסות המעשית היא הדרך הטובה ביותר להבין את הערך של הכלים הללו. “ככל שתתנסו יותר, כך תמצאו דרכים להביא ערך לשותפים שלכם בארגון“, הוא אומר. עמיר מצייר תמונה שבה ה-AI אינו רק כלי טכנולוגי, אלא שותף אסטרטגי שמשנה את עולם הלמידה הארגונית ומציב את אנשי HR במרכז המהפכה. עם חזון ברור ותוכנית פעולה, העתיד נראה קרוב יותר מתמיד. “אם לא הבנתם מה זו הרכבת הזו שכולם מדברים עליה – זה העתיד הקרוב. ואתם חייבים לעלות עליה. ה-AI פה לא כדי להחליף אתכם, אלא כדי לסייע לכם ולעזור לכם לעשות את מה שאתם עושים, רק טוב יותר“, מסכם עמיר.
משאבים לשימושכם – בוטים ועוזרים חכמים
אנשי משאבי אנוש המחפשים כלים וטכנולוגיות מתקדמות יכולים להיעזר במגוון רחב של פתרונות AI שנועדו לשדרג את עבודתם ולהפוך תהליכים לאפקטיביים ומדויקים יותר. להלן מספר קישורים מועילים שיסייעו לכם להתחיל, לצד בוטים שבנינו ופיתחנו, ואותם אנחנו מנגישים לשימוש חינמי של הציבור הרחב:
-
טבלה מתעדכנת עם כלי AI שימושיים בעולם משאבי האנוש: מקור עשיר בכלים שונים המיועדים לאנשי HR, הכולל מידע על תכונות, יישומים ושימושים מגוונים. לחצו כאן לטבלה.
-
ריכוז בוטים של LetsAI: כלים מתקדמים כמו סימולטור שיחות קשות בסביבה בטוחה, בוט לניתוח נתונים, עוזר אישי לכתיבת מיילים וסייען תחביר ושדרוג טקסטים. פתרונות אלו מציעים תמיכה ישירה בתהליכי עבודה יומיומיים. הצטרפו לקבוצה בוואטסאפ.
המשאבים הללו יאפשרו לכם לייעל את עבודתכם, ללמוד על פתרונות מתקדמים, ולחבר אתכם לרשת רחבה של אנשי מקצוע בתחום.
ומה הלאה? איך מתמקצעים?
בוובינר הצגנו שני קורסים שיכולים לסייע לכם לקחת בשתי ידיים את האפשרויות המטריפות שטמונות בשימוש בכלי AI.
- הראשון – קורס להגברת פרודוקטיביות עם בינה מלאכותית בסביבת מחשב ובסביבה משרדית. פרטים וסילבוס בלינק הבא.
- השני – קורס נישתי יותר, שמתמקד בהדרכה ופיתוח ארגוני באמצעות AI. פרטים וסילבוס בלינק הבא.
זו ההזדמנות שלכם לעלות על הרכבת ולהצטרף למהפכת ה-AI, שמשנה חברות וארגונים מסביב לעולם, ולהפוך לציר מרכזי של שינוי ושיפור אצלכם בארגון.
הפער בין איך אנשי hr תופסים את תפקידם לבין מה שחושבים עליהם אנשים מהשורה בתוך הארגון הוא בלתי נתפס.