תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

יצירת AI במיליון דולר ! Ai-Da והציור ששינה את כללי המשחק

רובוט מצייר בגלרית אומנות
תוכן עניינים

ביוני 2024 נמכר ציור מיוחד במינו במכירה פומבית של סותבי’ס בניו יורק תמורת 1.08 מיליון דולר, הרבה מעבר להערכה המקורית. לא מדובר בציור של אמן עכשווי או ביצירת מופת אבודה של וינסנט ואן גוך, אלא ביצירה של רובוט בשם Ai-Da, רובוטית הומנואידית שיוצרת אמנות בעזרת מצלמות בעיניה, אלגוריתמים מתקדמים וזרוע רובוטית. זוהי יצירת אמנות שנמצאת בדיוק בנקודת החיבור בין האדם למכונה, ומסמלת את תחילתו של עידן חדש שבו טכנולוגיה ואמנות נפגשות ליצירת מציאות חדשה. ציורה של Ai-Da, בשם “AI God: Portrait of Alan Turing”, לא רק מציג את פניו של אבי הבינה המלאכותית אלא גם מעורר דיאלוג מרתק על מהות היצירתיות בעידן שבו מכונות יכולות ליצור אמנות. זהו רגע מכונן בהיסטוריה התרבותית שלנו שמוביל אותנו לשאול שאלות עמוקות: האם יצירה שנעשתה על ידי מכונה יכולה להיות “אמנות”? מהו תפקיד האמן כאשר המכונה הופכת לשותפה פעילה בתהליך היצירה? והאם התהליך חשוב יותר מהתוצאה או להפך?

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

 

צפו בסרטון המרתק על Ai-Da

 

 

אמנות היברידית: חיבור בין אדם למכונה

ציורה של Ai-Da מייצג יצירה היברידית שמחברת בין יצירתיות אנושית לבינה מלאכותית. מצד אחד, היצירה נשענת על כלים וטכנולוגיות מתקדמות שפותחו בידי בני האדם – אלגוריתמים המסוגלים לפרש, לנתח ולתרגם את המציאות לאמנות. מצד שני, היא נושאת חותם של אמנות מקורית, בלתי צפויה ומעוררת השראה, כאילו Ai-Da היא ישות יוצרת בפני עצמה, בעלת רצון משלה ולא רק כלי בידי יוצריה.

היכולת של רובוט ליצור אמנות אינה מתמצה רק בהפעלת מכחול על בד, אלא כוללת תהליך של זיהוי, פרשנות והפקת דימויים אמנותיים ייחודיים. Ai-Da מצליחה לגשר על הגבול בין כלי טכני ליוצרת עצמאית. באמצעות עיניים דיגיטליות וניתוח נתונים מורכב, היא לוקחת את מה שהיא רואה ומעניקה לו פרשנות משלה. השאלה המרכזית שעולה היא האם בינה מלאכותית יכולה להיחשב לא רק כלי יצירתי, אלא שותפה של ממש בתהליך היצירה.

במובן זה, Ai-Da אינה רק אמנית מבצעת אלא גם פרשנית של המציאות. היא משתמשת ביכולותיה האלגוריתמיות לנתח את העולם הסובב אותה, ומצליחה להפיק דימויים ייחודיים ומעוררי מחשבה. פרשנותה הטכנולוגית הופכת את יצירותיה לבעלות משמעות עמוקה, שמאתגרת את תפיסתנו המסורתית לגבי אמנות.

 

רובוט (זו לא Ai-Da) דמוי אדם המצייר דיוקן של אלן טיורינג. ג׳ונרט עי ידי DALL-E 3

בתמונה רובוט (זו לא Ai-Da) דמוי אדם המצייר דיוקן של אלן טיורינג. ג׳ונרט עי ידי DALL-E 3

 

 

אתגר לתפיסות על יצירתיות ואותנטיות

השאלות שמעלה יצירתה של Ai-Da מאתגרות את ההבנה שלנו על מהות היצירתיות. האם יצירתיות היא תכונה ייחודית לאדם בלבד? האם היא תלויה ברגשות, בתחושות, ובזיכרונות שאינם נגישים למכונות? כיום, כאשר בינה מלאכותית מצליחה לייצר אמנות שמרגשת אותנו, עולה הצורך לבחון מחדש את ההגדרה של מה זה להיות אמן. האם נדרשת “נשמה” כדי ליצור יצירה שנוגעת בלב הצופים?

התהליך היצירתי המסורתי נשען על השראה, על רגעי גאונות בלתי צפויים ועל חוויות אישיות. Ai-Da, לעומת זאת, מציירת לא מתוך חוויות חיים אלא מתוך אלגוריתם המאפשר לה לפרש את מה שהיא רואה. כך מטשטשים הגבולות בין ההגדרות המסורתיות של יצירתיות ואותנטיות. ייתכן שהעתיד ידרוש מאיתנו לעצב הגדרה חדשה לחלוטין ל”יוצר”. האם נוכל להתייחס לאמנות במונחים חדשניים, שאינם נשענים רק על ייחודיות החוויה האנושית אלא גם על איכויות של פרשנות טכנולוגית?

 

דמוקרטיזציה של האמנות

החדירה של בינה מלאכותית לעולם האמנות אינה מתמצה רק בהבאת כיוונים יצירתיים חדשים – היא גם מייצרת מהפכה דמוקרטית של ממש. הכלים האמנותיים, שבעבר נדרשו שנים של לימוד והתמחות כדי לשלוט בהם, הופכים לנגישים יותר ויותר בזכות טכנולוגיות כמו אלו של Ai-Da.
כעת, גם אדם ללא הכשרה מקצועית יכול ליצור יצירות אמנות מרשימות בעזרת כלים מבוססי בינה מלאכותית.

מהפכה זו מאלצת אותנו להגדיר מחדש את תפקידו של האמן בעידן הדיגיטלי. האם אמן בעתיד יהיה אדם שמכוון את המערכת ומעצב את חזונו באמצעות האלגוריתם? או שמא בינה מלאכותית תוכל יום אחד ליצור אמנות עצמאית, ללא כל הנחיה אנושית? ייתכן שהאמנות האמיתית טמונה דווקא בשיתוף הפעולה בין האדם למכונה – בחיבור שבין הידע והיצירתיות האנושיים ליכולות הטכנולוגיה המתקדמות.

מהלך זה פותח דלת לאמנים חדשים – כאלו שייתכן שמעולם לא היו זוכים להזדמנות ליצור ללא הכלים הטכנולוגיים. כלים אלה מאפשרים להם לבטא רעיונות ורגשות בדרכים חדשניות, לעיתים אף בלתי אפשריות במסגרות המסורתיות. זהו עידן שבו היכולת ליצור אמנות אינה תלויה רק בכישרון מולד או בלימוד ממושך, אלא גם בנגישות לטכנולוגיה.

 

סגנונות אמנותיים חדשים בעידן הטכנולוגי

השילוב בין טכנולוגיה לאמנות מוביל ליצירת סגנונות אמנותיים חדשים ומגוונים. כמו שבמהלך ההיסטוריה הופיעו סגנונות אמנותיים ששיקפו את רוח התקופה והטכנולוגיות הזמינות, גם כיום אנו עדים לפרץ של יצירתיות חדשה. הסגנון שמביאה עמה הבינה המלאכותית משלב בין ריאליזם לפרשנות אלגוריתמית, ומציג אמנות שמצליחה לראות את העולם מזוויות חדשניות ושונות לחלוטין.

ציורה של Ai-Da, המוקדש לאלן טיורינג, אינו רק מחווה לאבי הבינה המלאכותית אלא גם ביטוי לאפשרויות הבלתי נגמרות שטכנולוגיות חדשות מביאות עמן. היצירה מדגישה את האיחוד בין העבר לעתיד, בין האנושי למכאני, ומוכיחה שגבולות מטושטשים יכולים להניב אמנות מרהיבה ומעוררת מחשבה.

הבינה המלאכותית יוצרת סגנונות שלא היו אפשריים בעבר – שילוב של קווים מדויקים עם אלמנטים מופשטים, ריאליזם דיגיטלי ודמיונות פרועים. כל אלה מעלים שאלה מהותית: האם עידן הבינה המלאכותית יביא ליצירת סגנון חדש, הנובע מהמפגש בין אלגוריתמיקה, יצירתיות אנושית וטכנולוגיה פורצת דרך? וכיצד ישפיע סגנון זה על התרבות החזותית שלנו?

 

דימוי של גלריה או תערוכה שבה מוצגות יצירות אמנות שנעשו על ידי רובוטים. ג׳ונרט ע״י ידי DALL-E 3

בתמונה : דימוי של גלריה או תערוכה שבה מוצגות יצירות אמנות שנעשו על ידי רובוטים. ג׳ונרט ע״י ידי DALL-E 3

 

עתיד האמנות בעידן הבינה המלאכותית

ציורה של Ai-Da מסמן את תחילתו של עידן חדש באמנות – עידן שבו הגבול בין היוצר האנושי לכלי הטכנולוגי הופך מטושטש מתמיד. בעידן זה, אמנים יכולים לראות בטכנולוגיה לא רק כלי עבודה, אלא שותפה פעילה בתהליך היצירה. שיתוף פעולה זה עשוי להוביל למיזוגים מפתיעים של ידע, יצירתיות וטכנולוגיה, וליצור עולם שבו האמנות אינה מוגדרת רק על פי זהות היוצר, אלא בעיקר על פי החוויה שהיא מעוררת אצל הצופה.

העידן החדש של אמנות טכנולוגית מציב בפנינו שאלות עמוקות ואתגרים, לצד הזדמנויות יוצאות דופן. הוא מזמין אותנו לחשוב מחדש על תפקידו של האמן, על תהליך היצירה ועל מהות היצירתיות עצמה. ייתכן שבסופו של דבר, התשובות טמונות בחיבור הייחודי בין האנושיות לטכנולוגיה – חיבור שמאפשר לאמנות להתרחב, לפרוץ גבולות ולרגש בדרכים חדשות ומרגשות שלא יכולנו לדמיין קודם.

הבינה המלאכותית עשויה להיחשב לשלב נוסף באבולוציה של האמנות, כמו כלים ואמצעי יצירה חדשים ששינו את פני האמנות במהלך ההיסטוריה. היא אינה רק כלי טכני, אלא הזדמנות לשנות את הדרך שבה אנו תופסים יצירתיות ואסתטיקה.

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של רון גולד?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
אלי
אלי
3 days ago

פשוט מיותר, נגד כל עקרונות האמנות.

Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
28.11.24
וובינר AI למנהלים
וובינר
04.12.24
בינה במשרד – הגברת פרודוקטיביות בעזרת כלי AI
וובינר
11.12.24
וובינר AI במוזיקה
וובינר
18.12.24
וובינר Genai master
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

יצירת AI במיליון דולר ! Ai-Da והציור ששינה את כללי המשחק