היכולת לייצר וידאו באיכות קולנועית מתוך תיאור טקסטואלי פשוט כבר אינה נחלתם של אולפני האנימציה או חברות הפרסום הגדולות בלבד. במאי מאחורי מקלדת, יוצר תוכן עצמאי, או מנהל קריאייטיב בסוכנות – כולם יכולים כעת להפיק קליפים מרהיבים, פרסומות דיגיטליות וסטוריז בולטים תוך דקות, בזכות Veo 3, מודל יצירת הווידאו החדש של גוגל. אלא שכמו הרבה מהפיתוחים של גוגל בתחום הבינה המלאכותית, גם הכלי הזה מגיע עם מגבלות שימוש מסוימות – החל ממיקום גיאוגרפי ועד לשכבות תשלום שונות. המוצר עצמו משווק כתוסף פרימיום בחבילת ה-AI Ultra שמציעה Google במחיר מופרך של 249.99 דולר לחודש – וכל הטוב הזה זמין רק בארה”ב. אבל למשתמש הישראלי הערמומי יש עוד כמה דרכים להתגבר על המכשולים ולעבוד עם VEO3 בישראל ובהרבה פחות – אז ככה תעשו את זה בלי לקרוע את הכיס!
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
מה זה Veo 3 ומה חדש בו?
בכנס Google I/O 2025 חשפה גוגל את Veo 3, ממודל ה-AI המתקדם ביותר שלה ליצירת סרטוני וידאו. טכנולוגיה זו מאפשרת להמיר הנחיות מילוליות (גם בעברית) או תמונות לסרטונים ריאליסטיים הכוללים אודיו מסונכרן. המודל מפגין יכולות מרשימות של “בינה-פיזית” שמבינה את העולם החיצון והחוקים הפיזיקליים, תוך שמירה על עקביות ויכולת לג’נרט סצנות מורכבות באיכות חסרת תקדים! Veo 3 הוא הדור השלישי של מודלי יצירת הווידאו מבית גוגל. מדובר במודל עוצמתי במיוחד שמסוגל לייצר סרטונים ריאליסטיים מתוך טקסט, תמונה או שילוב ביניהם. מעבר לרמת הרזולוציה הגבוהה, הוא מצטיין ביכולות מתקדמות של ליפסינק, פיזיקה ריאליסטית וסינכרון בין האלמנטים הוויזואליים – מה שהופך אותו לאידיאלי ליצירת סרטוני תדמית, פרסומות, תכני סושיאל, קליפים מוזיקליים ועוד.
במילים אחרות: בעוד ש-Veo 2 היה כלי מרשים, Veo 3 מציג שיפור מהותי בכל מה שקשור לעקביות סצנות, הבנת טקסטים מורכבים והפיכת תיאורים לרצפי וידאו שוטפים – מבלי “לשבור” את ההיגיון הפנימי של הקליפ.

לפרטים על קורס יצירת פרסומות, קליפים וסרטים עם AI, לחצו פה.
איפה Veo 3 זמין ולמי?
למרות ההכרזה הגלובלית, Veo 3 עדיין לא זמין באופן חופשי בכל מקום. בניגוד לגרסה הקודמת – Veo 2 – שניתן להשתמש בה כיום בחינם ב-Google AI Studio, וגם דרך פלטפורמות כמו, Freepik או FAL (תמורת תשלום), Veo 3 נותר כרגע סגור לשימוש רק בתוך ארה”ב, ורק למנויי החבילה היוקרתית Gemini Advanced או Ultra מבית גוגל (בעלות של כ-250 דולר לחודש).
עם זאת, יש גם נתיב זול וזמין יותר: מנויי Gemini Pro, שמשלמים כ-20 דולר לחודש, יכולים גם הם ליהנות מ-Veo 3 – כל עוד הם מצליחים להציג עצמם כמשתמשים מארה”ב.
דוגמה ליכולת המופלאה של VEO3 לג’נרט מבטאים שונים… מדהים!
שימוש ב-Veo 3 מישראל – מדריך למשתמש הערמומי
העובדה ש-Google מגבילה את השימוש לפי מיקום גיאוגרפי לא צריכה להרתיע יוצרים יצירתיים. הנה הדרך לעקוף את המגבלות ולהפעיל את Veo 3 מישראל, שלב אחר שלב.
שלב 1: רכישת מנוי מתאים
הצעד הראשון הוא להירשם למנוי Gemini Pro. העלות היא כ-20 דולר לחודש, והוא מספק גישה (מוגבלת במספר יצירות) ל-Veo 3. בשלב זה אין צורך בהפעלת VPN.
שלב 2: התקנת VPN לדפדפן
התקינו תוסף VPN איכותי – גשו לחנות התוספים של גוגל והתקינו תוסף VPN כזה או אחר (יש שם הרבה אפשרויות). מומלץ לקרוא ביקורות ולוודא שבחרתם בתוסף אמין עם ציון גבוה. לאחר התקנת התוסף יש להפעילו ולבחור חיבור לאחד מהשרתים הממוקמים בארה”ב, כך שהמיקום הגיאוגרפי יזוהה כארה”ב. הפעילו את התוסף ובחרו חיבור לשרת בארה”ב. זהו השלב הקריטי שבו הכלי “חושב” שאתם גולשים מתוך גבולות ארצות הברית.
שלב 3: כניסה והפעלה
לאחר ההרשמה והפעלת ה-VPN, היכנסו לאפליקציית Gemini או לפלטפורמת Flow של גוגל. ודאו שהתוסף פועל והמיקום מזוהה כארה”ב.
שלב 4: יצירה בפועל
זהו, אתם מוכנים. הזינו פרומפט (אפשר גם בעברית), וצאו לדרך. כיף טהור!

שימוש ב-VEO3 בג’מיניי פרו.
כאמור, אפשר להקליט פרומפטים גם בעברית והכלי יודע לייצר סרטונים גם עם דוברים שמדברים עברית, וגם עם מוזיקה. חשוב לציין שהעברית לא תמיד יוצאת מושלם, אבל זה עדיין מדהים. ברירת המחדל תהיה סרטונים באורך של 8 שניות.
דגש חשוב נוסף – השימוש ב-Flow מאוד יקר! מה שהופך את הכלי לפחות רלוונטי לרוב המשתמשים.
מי צריך את זה ולמה?
עבור יוצרי תוכן לסושיאל, פרילנסרים, אנשי פרסום וסוכנויות, הכלי הזה משנה את כללי המשחק. במקום לצלם, לערוך, ולשלם לאולפן, אפשר לייצר תוך כמה שעות קליפ איכותי, פרסומת דינמית, סרטון הדרכה, סטוריז ורילזים לרשתות או פתיח ליוטיוב.
- יוצרי קליפים ופרסומות: אנשים שמבינים שעתיד הפרסומות והקליפים נמצא ב-AI, ורוצים לייצר לעצם אפיקי הכנסה חדשים, תוך הוזלת עלויות דרמטיות ללקוחות שלהם (כשהאלטרנטיבה היא הפקה מסורתית בעולם האמיתי).
- יצרני תוכן לטיקטוק ואינסטגרם: אין צורך במצלמות או סטים – רק טקסטים קריאייטיביים ודמיון.
- סוכנויות פרסום: פתרון מהיר להפקת קמפיינים ראשוניים, הדמיות לרעיונות קריאייטיביים והצגת קונספטים ללקוחות.
- מפיקי וידאו ואנשי קריאייטיב: כלי חזק להפקת גרסאות ראשוניות (pre-vis) לפני צילום אמיתי.
דוגמאות לשילוב VEO3 בסצנות קולנועיות:
השוואה ל-Veo 2 – האם שווה לשדרג?
Veo 2 עדיין זמין ונגיש, ואף בחינם ב-Google AI Studio – מה שהופך אותו לכלי מעולה. השיפור המשמעותי הוא ביכולת לשלב סאונד, ליפסינק ומוזיקה בשוט אחד שנוצר מפרומפט בודד – פה Veo 3 מציע קפיצה טכנולוגית אמיתית!
ממה להיזהר?
למרות הפוטנציאל הרב, יש כמה מוקשים:
- מגבלות שימוש: Veo 3 מגביל את כמות הסרטונים שניתן להפיק, גם בחבילות המנוי היקרות יותר – אתם יכולים למצוא את עצמכם בקלות “שורפים את המנוי” תוך שעה-שעתיים. כן – זה ממכר!
- תלות ב-VPN: שימוש ממושך עם VPN חינמי עלול להביא לניתוקים או חסימות. כמו כן, חשוב לבדוק היטב את הספק, האמינות שלו ותנאי השימוש.
- תמחור עתידי: עכשיו אתם משלמים הרבה, אבל סביר להניח שבקרוב מאוד העלויות ירדו והזמינות בפלטפורמות מובילות נוספות תעלה (ממש כמו שהיה עם Veo 2), אז אם יש לכם יכולת לחכות ולהתאפק, יש מצב שתחסכו כמה שקלים.
כמו שקורה כמעט תמיד עם מודלי בינה מלאכותית חדשים – גם במקרה של Veo 3 אנחנו עדים להשקה שמתחילה במגבלות ואז נפרצת אט-אט לקהלים רחבים יותר. כך היה עם Veo 2, שהתחיל ככלי סגור למשתמשים בארה”ב בלבד, והפך תוך חודשים ספורים לזמין בפלטפורמות כמו Freepik ו-FAL. אפשר להניח שגם Veo 3 ילך בדרך דומה – ולכן מי שישכיל ללמוד ולהתנסות בו כבר עכשיו, ייהנה מיתרון משמעותי מול המתחרים. בעידן שבו תוכן ויזואלי איכותי הוא מטבע עיקרי בתעשיית הפרסום והסושיאל, Veo 3 מהווה הזדמנות נדירה ליוצרים עצמאיים להצטייד באולפן קולנוע פרטי בלחיצת כפתור. לא מדובר על “שינוי עולם”, אלא על כלי נוסף – חזק, יעיל וגמיש – שנכנס לארגז הכלים של אנשי קריאייטיב. ככל שתחכום הכלים גדל, כך עולה גם החשיבות של הידע והמיומנות האנושית בשימוש בהם. ובמובן זה, מי שמבין היום את גבולות היכולת של Veo 3 – ידע גם למתוח אותם מחר.