הנה הרגע לו כולנו חיכינו – אינטגרציה מלאה של תכונות ג’נרטיביות בתוך תוכנות אדובי. לא פחות ממדהים!!!
אבל לפני הכל – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא…
ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה-AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה-AI שלנו? לחצו פה.
מילות פתיחה…
יש כאלו שהבינו כבר מזמן שהבינה המלאכותית היא הדבר הבא. היא לא העתיד – היא ההווה! אחרים חששו, העבירו ביקורת (וחלק גדול ממנה מוצדק) ומיאנו לעלות על הרכבת. אני תמיד אומר שזו לא שאלה של “האם לעלות על הרכבת”, שכן הרכבת כבר מזמןןןןן יצאה מהתחנה! כמעצב גרפי לי היה ברור שלשם הכל הולך ושהכלים הללו ישתלבו בצורה טבעית גם בעולמות ובכלים של אדובי. אמרתי את זה בכל הרצאה שנתתי על בינה מלאכותית כבר לפני חודשים! זה רק היה עניין של זמן והנה – עכשיו זה הגיע. הכירו את “פיירפליי” – הבטא של יכולות הבינה המלאכותית של אדובי. גרסה ניסיונית (הרשמה מראש וגישה מוגבלת לבודדים בשלב זה. אדובי נותנים גישה מוקדמת בהדרגה).
אז היום (שלישי 21.3.23), או ליתר דיוק – אתמול (כי סיימתי לכתוב את המאמר הזה באחת בלילה 🤦♂️) שחררה אדובי לעולם את הגחלילית שלה “Firefly”: איחוד של מודלי בינה מלאכותית שמיועדים להשתלב בענן של אדובי ולהעצים אותו עם יכולות ג’נרטיביות מרשימות ביותר! וכן… זה חינם לגמרי! (בינתיים).
למה זה גיים צ’יינג’ר?!
כי זה משלב את יכולות ה-AI והרשתות הג’נרטיביות בתוך פוטושופ ותוכנות אדובי – אינטגרציה מלאה . כי זה מאפשר פעולות כמו “אינפייטינג” (עריכת עצם בתמונה) בצורה מובנה בתוך פוטושופ, או “אאוטפיינטינג” (כמו ג’ינרוט של המשך הרקע ה”לא קיים” של תמונה, מעבר למימדים ה”רגילים” שלה). פעולות שעד כה היו ייחודיות למחוללי תמונות (כמו דאלי, לאונרדו וכמובן סטייבל דיפיוז’ן). כי זה מאפשר לך כמעצב הרבה יותר חופש – הרבה פחות עבודה של ביצועיסט והרבה יותר השראה ודימיון. פחות להתעסק ב”איך” עושים ויותר להתעסק ב”מה עושים”.
מרגש! אני לא זוכר מתי התלהבתי ככה לאחרונה… אז אם בא לכם לבקש גישה לפיצ’ר החדש הזה – מוזמנים להגיש בקשה לגרסת הבטא כאן.
אז מה היא יודעת לעשות?!
חשוב לומר שהכלי עדיין בגרסת הבטא ולא כל היכולות שאדובי טוענת שיש לכלי או שיהיו לו, אכן זמינות. אין ספק שיהיו שינויים והבדלים בין המציאות בשטח לבין ההבטחות והחזון שלהם, ומוקדם עדיין לומר עד כמה חלק הכל יעבוד. ללא ספק יהיו באגים, שינויים ושדרוגים, אבל גם אם רק 50% ממה שהם מבטיחים אכן יקרה, זו מהפכה של ממש בעולם העיצוב, האומנות ועיבוד התמונה! בכל אופן, זה בינתיים מה שאדובי אומרת שהכלי יודע לעשות…
מחולל תמונות Text to image
בדומה למחוללים שאנחנו מכירים (מידג’רני, דאלי, לאונרדו וכן הלאה) לפיירפליי יש יכולת לג’נרט תמונות מתוך מילים. בתוך הממשק יש אפשרות לבחור מבין מצבים שונים, למשל להמיר את התמונה למצב ציור / תמונה ראליסטית ועוד.
ממשק מחולל התמונות של פיירפליי
ניתן לבחור מבין פרופורציות שונות (1:1 / 3:4 / 16:9 ועוד)
שינוי פרופורציות של תמונה
ניתן לבחור אווירה וסגנון, כמו למשל: שחור לבן / צבעים חיים / צבעים חמים / צבעי פסטל ועוד…
שינוי סגנון צבעים
ניתן להחליף לסגנונות צילום ועדשות, כמו למשל: צילום שדה רחב / קלוז אפ / צילום מאקרו ועוד…
ניתן לשלוט בסגנון התאורה או לשנות לפי טרנדים עיצוביים כמו: פיקסל ארט, עיצוב תלת מימד, סרט מצויר, עיצוב פוליגוני ועוד…
עיבוד טיפוגרפי מתקדם
פיירפליי מציג יכולות עיבוד טקסט מרשימות – הכלת אפקטים, טקסטורות וסגנונות על טיפוגרפיה, בשילוב הנחיות טקסט (פרומפטים).
תמונה אחת שווה אלף מילים
בדוגמה שלפניכם, המשתמש רושם טקסט ולצידו רושם פרומפט שמסביר לו כיצד לעבד את הטקסט. למשל, בדוגמה מטה המונח “טעים” (YUM) חובר לפרומפט “שוקולד נמס”.
עיבוד טיפוגרפי מבוסס בינה מלאכותית
ואז הקסם קורה… ניתן לבחור מבין מספר אפשרויות של פלט (בדומה לסקיצות שמידג’רני מייצר לאחר פרומפט ראשוני). אפשר אף להחליף בין המרקמים והטקסטורות השונות ולבחור אפקטים שונים.
ומה אם בא לך להפוך את הטקסט לטקסטורה של טוסט? פשוט מאוד – שנה את הפרומפט והתחל לשחק 😁
עיצוב לוגו וקטורי מבוסס AI
החלום הרטוב של כל מעצב לוגואים הוא המרת ועיבוד איור ידני לאיור וקטורי.
איור ידני של לוגו שמומר בעזרת פרומפט לווריאציות וקטוריות על בסיס אותו איור
בחירת אחת מתוך 4 הווריאציות
עיבוד האופציה הנבחרת שנשמרת בפורמט וקטורי
וזה הרגע שהחיים המקצועיים שלי נחלקים לשניים… לפני פיירפליי ואחרי 😮
עיבוד וידאו וג’ינרוט אפקטים בסרטונים
אם חשבתם שעיבוד איור וקטורי זה מדהים, חכו שתראו את יכולות עיבוד הווידאו של פיירפליי – בלחיצת כפתור ניתן לשנות אווירה או אפילו מזג אוויר של סרטון מיום שמשי ליום מושלג למשל.
עיבוד וידאו בעזרת בינה מלאכותית
איור וקטורי ג’נרטיבי
ג’ינרוט של איורים וקטורים מתוך פרומפטים
מי רצה לג’נרט וקטורים ולא קיבל?!
שינוי צבע בקליק של איור וקטורי – יצירת ווריאציות לווקטורים קיימים בעזרת הנחיות טקסט (פרומפטים).
עיבוד איור וקטורי
בסרטון שפרסמו אדובי ניתן לראות כיצד המשתמש מג’נרט איור וקטורי בעזרת פרומפט (במקרה שלנו: כדור פורח מעל עמק בשעות בין ערביים), ואז מוריד אותו למחשב (או מעביר אותו דרך הענן לתוכנת אדובי). מה שמגניב זה שהקובץ נשמר בפורמט וקטורי של שכבות, המאפשר לערוך אותו.
ג’ינרוט התמונה
שמירת התוצר הסופי בפורמט וקטורי ועיבודו בתוכנת אדובי
אינפיינטינג Inpainting
היכולת המוכרת שקיימת כבר בדאלי, לאונרדו ומחוללי תמונות נוספים עושה את דרכה גם לאדובי – אינפיינטינג Inpainting. סימון אזורים בעזרת מברשת על מנת לערוך, להוסיף, לשנות, להוריד אלמנטים. את המילוי ניתן לג’נרט בעזרת פרומפטים.
לא אהבתם את החולצה של הדוגמן שלכם? מה הבעיה?! מחקו אותה וג’נרטו לו בגד חדש.
אינפיינטינג Inpainting
אולי ז’קט חדש? פשוט רשמו את הפרומפט שיחולל בן רגע ווסט אדום.
מחיקת עצמים והחלפתם עם בינה מלאכותית
הבחור לא מספיק מחוייך?! שנו את הבעות פניו בעזרת סליידרים.
שינוי הבעות פנים בעזרת בינה מלאכותית
אאוטפיינטינג Outpainting
עוד יכולת מוכרת ושימושית למדי היא “אאוטפיינטינג” (Outpainting) שקיימת מזמן במחוללי תמונות כמו לאונרדו ודאלי. אגב, גם מידג’רני הצהירו שישלבו אותה כבר בגירסה 5 (בינתיים זה עוד לא קרה, אבל כולנו תקווה שזה יקרה בקרוב מאוד).
שנו את מימדי התמונה והשלימו את הרקע בעזרת בינה מלאכותית
האם Chat-GPT או אחיו החורג משתלב באדובי?!
בסרטון שפרסמו אדומי ניתן לראות מעין ממשק דמוי CHAT-GPT שבעזרתו אפשר לג’נרט עצמים ואז בהליך שיחה שמוכר לכולנו מ-GPT ניתן לשנות את העצם בתמונה. למשל, לג’נרט כלב, להלביש אותו בתחפושת סנטה ואז למקם אותו בתפאורת חג מולד טיפוסית.
משמאל: ממשק השיחה. מימין: התוצר המעובד
התוצר הסופי – הפלט: כלב חג מולד
פטרנים חברים… פטרנים
בדומה לפונקציית TILE הקיימת במידג’רני גירסה 5, ניתן לג’נרט פטרנים: תמונות שישתלבו היטב אחת בשנייה ויצרו פטרן (PATTERN) אחד גדול.
עיבוד מודלים של תלת מימד 3D
אדובי פרסמו שהם פועלים ליצירת יכולת לג’נרט מודל תלת מימד של חפצים, שבעזרת פרומפטים יקרמו עור וגידים ויהפכו חזון למציאות.
פונקציה זו עדיין לא זמינה אבל הם אוהבים לחלום בגדול ואומרים שבעתיד הם מקווים שפיירפליי יאפשר לבנות מודלים תלת מימד של מוצרים ברי עריכה בתוך הפלטפורמה (כלומר, בין השאר יהיה ניתן לשנות את המרקמים והטקסטורות השונות).
העתיד: מודל תלת מימד מבוסס בינה מלאכותית שניתן לערוך במקום
או למשל, יצירת עצמים תלת מימדיים ושתילתם בסביבה שנוצרה ע”י פרומפטים (הנחיות טקסט של המשתמש).
עיבוד מודל תלת מימד
שינוי המודל בעזרת פרומפט: טירה על גבעה מוריקה
או אולי טירת ממתקים?
שילוב תמונות
עוד יכולת מסקרנת היא “שילוב תמונות” (שקצת מזכירה את פונקציית BLEND של מידג’רני המאפשרת לשלב בין 2 עד 5 תמונות).
שילוב בין תמונת נוף מדברי לגל בים וג’ינרוט איחוד מעניין של התמונות
איחוד בין תמונת תוכי, חוף ים ואיור צבעי מים
ריטוש ותיקון תמונות, הגדלת קבצים ושיפור רזולוציה
יכולת שימושית ביותר שמאוד מזכירה את ג’יגה פיקסל של TOPAZ LABS היא היכולת לתקן תמונות מפוקסלות או תמונות ברזולוציה נמוכה, ובעזרת AI “לנחש” את הפיקסלים החסרים. כך למעשה נוצרת תמונה חדשה, חדה וברורה יותר שמבוססת על תמונת המקור.
תיקון רזולוציה של תמונה בעזרת בינה מלאכותית
הגדלת תמונה ותיקון הרזולוציה שלה בעזרת בינה מלאכותית
פונקציות ויכולות נוספות
הנה עוד כמה יכולות שנמצאות בפיתוח (ככל הנראה לא יהיו זמינות בגרסת הבטא).
ג’ינרוט מברשות ייעודיות לשימוש בתוכנות אדובי
הפיכת איור לתמונה פוטוריאליסטית
ג’ינרוט טמפלטים ניתנים לעריכה
הבשורה פה אינה ביכולת לג’נרט טמפלט, שכן היא קיימת כבר במידג’רני ומחוללים דומים, אלא ביכולת לג’נרט טקסט שניתן לערוך ותמונות ווקטוריות בשכבות. זה כבר גיים צ’יינג’ר
ומה לגבי זכויות יוצרים?
חשוב לציין, בגרסת הבטא אדובי לא מאפשרים שימוש מסחרי בתמונות או טקסטים שג’ונרטו באדובי פיירפלי, אבל זה לבטח ישתנה בקרוב מאוד כשהכלי ישתלב בענן של אדובי. ולמקרה ואתם חושבים שהניסוח שלהם מעורפל, למען הסר הספק – אנא קראו את סעיף 2 😁
בגרסת הבטא אין אישור לשימוש מסחרי
למי שחושש, אדובי אומרת שהיא לא תשתמש בתוצרים שהמשתמשים שלה יג’נרטו בפיירפליי. כמו כן, החברה טוענת שהמודלים שלה לא מפרים זכויות יוצרים ושגם בהליך אימון המודלים אין פגיעה ביוצרים. מודל החישוב של פיירפליי (Firefly) מבוסס על מאגר תמונות הסטוק העשיר של החברה, על תמונות עם רישיון שימוש פתוח ו/או על תמונות שפגו זכויות היוצרים שלהן ולכן חופשיות לשימוש כחומר גלם לאימון הבינה המלאכותית שלהם.
הם לקחו את זה גם צעד אחד קדימה: בכל תמונה שנוצרה בפיירפליי ניתן לראות באיזה כלים היא נוצרה (מה שעוזר לפרק את המסתוריות סביב הליך היצירה ואת היכולת להבדיל בין אמן/יוצר ובין אדם מן השורה). נוסף על כך הם פועלים ליצירת תיוג ”אל תאמן” (Do Not Train) שיוטמע ביצירות ובמדיות השונות (ביוזמת המשתמשים). תיוג זה יבהיר כי אין לעשות שימוש בתוצרים הללו לאימון מודלים של בינה מלאכותית.
אל תאמן | Do Not Train