האם אפשר לעצב בית שלם, על כל חדריו, חלליו והחזיתות שלו בעזרת בינה מלאכותית? ודאי שכן! אבל איך שומרים על שפה גרפית אחידה? איך מבטיחים שהסגנון העיצובי/אדריכלי יישמר לאורך כל התמונות? הסוד הוא לוח ההשראה. הכל מתחיל ונגמר שם. כל השפה העיצובית נשאבת מלוח ההשראה, שכמובן גם אותו נג’נרט בתוך אחד ממחוללי התמונות האהובים עליהם (אני אישית מעדיף את מידג’רני). ברגע שיש לנו לוח השראה נוכל להשתמש בו גם כאינפוט ויזואלי (תמונת רפרנס), גם כהשראה לפרומפטים של החדרים והחזיתות (אינפוט טקסטואלי) וגם כמכשיר להחלת שפה/סגנון עיצוביים (סטייל רפרנס). איך עושים את כל זה? בדיוק בשביל זה הכנתי לכם מדריך מקיף ומפורט. אגב, כל מה שאתם רואים פה זו טעימה מסדנת AI לאדריכלים ומעצבי פנים שלנו. פרטים פה.
אבל לפני הכל – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא…
צפו בסרטון וגלו איך הכל התחיל…
שלבי העבודה
שלב 1) יצירת לוח השראה
- בשלב הראשון יצרתי לוח השראה במידג’רני (ראו פרומפט מטה).
- בגדול אפשר לרשום מילים כמו: Flat Lay, materials board או Inspiration Board, ואז להוסיף את הסגנון האדריכלי/עיצובי בו אתם חפצים.
- אם אתם לא מכירים סגנונות עיצוביים, פשוט כנסו ל-ChatGPT, ג’מיניי או קלוד ובקשו מהם להרכיב לכם רשימה של סגנונות וטרנדים – הם מושלמים למשימות כאלה.
- אפשרות נוספת היא מציאת תמונה של לוח השראה שאהבתם (ברשת / בקומיוניטי פיד), לשמור אותו על המחשב ו/או להעתיק את ה-URL שלו, ואז להעלות אותו לדיסקרייב במידג’רני (לוחצים /describe ומעלים את התמונה או הלינק). ואז מידג’רני יבנה עבורכם 4 פרומפטים שאמורים לייצר תמונות דומות.
- אם אתם רוצים להגביר את הדימיון לתמונת המקור (של לוח ההשראה שאהבתם), אפשר להדביק את ה-URL שלה בתחילת הפרומפט כדי שתשמש כתמונת רפרנס. אפשר גם להוסיף בסוף הפרומפט שלכם את הפרמטר –iw 2 (מה שיגביר את הנאמנות לתמונת הרפרנס שהעלאתם).
- עכשיו אחרי שיש לכם תמונה של לוח השראה שיהווה את הבסיס לשפה העיצובית של שאר התמונות, אפשר להמשיך לשלבים הבאים.
שלב 2) יצירת תמונה “רגילה” של חדר
- עכשיו נתחיל ליצור את חללי הבית. ניתן להתשמש בכל השיטות שתיארתי בשלב הקודם כדי לקבל השראה לפרומפטים, אבל מה שחשוב שבכל פרומפט שניצור יופיעו אותם תיאורים ואותן מילות מפתח שהופיעו בפרומפט של לוח ההשראה.
- למשל, אם אני רוצה תמונה של סלון, ארשום Living Room ואחריו אוסיף את אותן המילים שמופיעות בפרומפט של לוח ההשראה. במקרה שלנו: in the style of wood flooring, corten metal panels, black metal panels, pink casework.
- אפשר להמשיך כך לכל שאר חדרי הבית ולחזיתות שלו (ראו פרומפטים מטה).
- אם אתם מרוצים מהתמונות שיצאו לכם, עצרו פה. אבל אם אתם רוצים להגביר את הדימיון לשפה הגרפית של לוח ההשראה שלכם, המשיכו לשלב הבא.
שלב 3) החלת השפה העיצובית של לוח ההשראה עם Sref
- בשלב זה נרצה להגביר את הדימיון לשפה העיצובית של לוח ההשראה. לשם כך נשתמש בפרמטר Sref במידג’רני (סטייל רפרנס). אם אתם לא יודעים במה מדובר, ממליץ לכם בחום לקרוא קודם את המדריך הבא שמרחיב על הפיצ’ר המדהים הזה (זמין במידג’רני).
- אחרי שיצרתם תמונות “רגילות” של החדרים השונים (מזכיר שבתיאורים שלהן מופיע אותו טקסט כמו בלוח ההשראה), העתיקו את הלינק שלהן ושימו בתחילת הפרומפט, כדי שישמשו כתמונת רפרנס לתמונה חדשה. לאחר מכן הדביקו את אותו פרומפט בדיוק.
- ואז, הוסיפו בסוף הפרומפט את פרמטר –sref ואחריו הדביקו לינק לתמונה של לוח ההשראה.
- מומלץ לשחק גם עם המשקלים: אם רוצים לחזק את תמונת הרפרנס (נניח התמונה של הסלון המקורי שמופיע בתמונת הרפרנס) השתמשו בפרמטר –iw 2. אם רוצים לחזק או להחליש את הסגנון של הסטייל רפרנס (במקרה שלנו זה הלינק של תמונת לוח ההשראה), השתמשו בפרמטר –sw. ראו תמונה מטה להסבר מורחב.
מומלץ ללחוץ על התמונה כדי להגדיל אותה
גלריית התמונות
הפרומפטים שלי
פרומפט ללוח ההשראה שלי:
a material and samples for a house that has wood flooring, corten metal panels, black metal panels, pink casework –v 6
פרומפט לסלון
שימו לב לשימוש בסטייל רפרנס בסוף הפרומפט (לינק ללוח ההשראה, ממנו “נשאב” הסגנון העיצובי). בנוסף, שימו לב שהתיאור המילולי בפרומפט של הסלון זהה לתיאור המילולי של הפרומפט המקורי של לוח ההשראה. טריק זה יחזור על עצמו בכל הפרומפטים.
a comfortable sofa and a classical tea table in the spacious living room, in the style of wood flooring, corten metal panels, black metal panels, pink casework –ar 16:9 –sref https://s.mj.run/u2-2DV6jPKQ –v 6
פרומפט למטבח
שימו לב שבתמונה הזו יש תמונת רפרנס בתחילת הפרומפט (מטבח שיצרתי במידג’רני), ובסוף הפרומפט יש לינק לסטייל רפרנס (תמונת לוח ההשראה). שימו לב גם למשחק בין המשקלים (iw2 עבור חיזוק משקל תמונת הרפרנס ו-sw עם ערך נמוך – 50, להקטנת משקל הסטייל רפרנס של לוח ההשראה).
https://s.mj.run/9IfAtKu0EkI a modern kitchen, in the style of wood flooring, corten metal panels, black metal panels, pink casework –ar 16:9 –sref https://s.mj.run/u2-2DV6jPKQ –sw 50 –iw 2 –v 6
פרומפט לחדר השינה
גם במקרה הזה הפרומפט הסופי מורכב גם מלינק לתמונת רפרנס בתחילת הפרומפט (שגם אותה יצרתי במידג’רני), ובסופו של הפרומפט יש לינק לתמונת לוח ההשראה (סטייל רפרנס).
https://s.mj.run/2j3UkPgd3_8 A bedroom with two nightstands, a bed and pictures on the wall, in the style of wood flooring, corten metal panels, black metal panels, pink casework –ar 16:9 –sref https://s.mj.run/u2-2DV6jPKQ –sw 50 –iw 2 –v 6
פרומפט לחזית הבית
במקרה של חזיתות הבית העדפתי את התמונות המקוריות שיצרתי על בסיס אותו תיאור כמו בפרומפט של לוח ההשראה. התמונות עם סטייל רפרנס היו יותר מדי “מודרניות” מבחינתי, והעדפתי מראה נקי יותר.
Exterior view of a modern style house, in the style of wood flooring, corten metal panels, black metal panels, pink casework –v 6
הצטרפו לסדנת AI לאדריכלים ומעצבי פנים
השיטה שתיארתי במדריך זה היא רק טעימה משלל שיטות שפיתחתי ושאותן אני מלמד בוובינר עיצוב בבינה מלאכותית לאדריכלים ומעצבי פנים. היום אפשר ליצור הדמיות ריאליסטיות בשניות עם AI! אפשר לצלם חדר ולשנות לו את העיצוב בקליק. אפשר לקחת תכנית דו מימד, להפוך אותה לדגם תלת מימדי שאפשר לערוך ואפילו לייצא מתוכו הדמיות ריאליסטיות מרהיבות. אפשר ליצור חללים שלמים ואז לאפשר ללקוח שלכם לעשות סיור וירטואלי בתוך אותם חללים. לא מאמינים? צפו בסרטון מטה. אהבתם מה שראיתם? מוזמנים להצטרף לוובינר הבא – לפרטים והרשמה לחצו פה.
סיכום והרחבה
וזהו חברים – ככה אפשר לעצב בית בשפה גרפית וסגנון אדריכלי אחיד בעזרת AI. כאמור, הכל מתחיל מלוח ההשראה (שגם הוא נוצר עם AI) וממנו נשאבת כל השפה העיצובית על שאר חללי הבית והחזיתות. מדהים שכך אפשר לשמר סגנון אחיד לאורך כל החדרים!
אם אתם רוצים לקרוא עוד קצת על האופן בו AI ממציא מחדש את עולם עיצוב הפנים והאדריכלות, ממליץ לכם בחום לקרוא גם את הכתבה הבאה:
15 דברים נוספים שתוכלו לעשות עם כלי AI
קבלו 15 דברים שאדריכלים או מעצבי פנים יכולים לעשות עם AI – הכל במאמר הבא.