תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

קאברים בלחיצה: איך סונו משנה את הדרך בה יוצרים מוזיקה – מדריך לפיצ’ר ה-Covers החדש

סונו קאברים
תוכן עניינים

סונו לא מפסיקים לחדש – פיצ’ר חדש שנקרא “Covers” מאפשר למשתמשים להעלות הקלטות קיימות, וליצור קאברים בקלות תוך שמירה על המלודיה המקורית.  זה יכול להיות זמזום שלכם למיקרופון, או העלאת קובץ של שיר שלם – האפשרויות בלתי מוגבלות! השילוב הזה בין טכנולוגיה למוזיקה מציע למשתמשים חופש יצירתי שלא נראה כמותו, ומעניין לבחון את ההשפעה הפוטנציאלית של חידוש זה על תעשיית המוזיקה.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

מה הם קאברים לפי סונו?

פיצ’ר הקאברים של סונו מאפשר לקחת שירים קיימים, קבצי קול פשוטים או שירים שעברו הפקה מלאה, ולהתאים אותם לסגנונות שונים תוך שמירה על המלודיה המקורית. סונו מתארת זאת כמתן “בגד חדש” לשיר תוך שמירה על “הלב” של המוזיקה. כלומר, גם אם אתם שרים בבית ומקליטים שורה או שתיים, תוכלו להפיק גרסה חדשה לגמרי של השיר, בסגנון שונה לגמרי, מבלי לאבד את המלודיה המקורית. חשוב לציין שפיצ’ר הקאברים החדש משמר לא רק מלודיה אלא גם את צורת ההגייה המקורית, וזה פתרון מעולה לבעיה נפוצה במחוללי מוזיקה – זה יכול לשפר את אופן הגיית המילים בעברית, באופן תקין ונכון יותר, ובאופן כללי נותן שליטה מדויקת יותר על ההגייה.

 

איך זה נראה בפועל?

ביקשנו מאביץ היקר שלנו להדגים לכם את הפיצ’ר החדש בפעולה – שימו לב לתוצאות המעניינות:

 

תהליך יצירת הקאבר פשוט מאוד וכולל כמה שלבים בסיסיים:

  1. העלאת קובץ שמע או בחירת שיר מספריית המוזיקה שלכם ישירות לסונו (ראו דוגמה בסרטון של אביץ מעלה).
  2. לחיצה על כפתור התפריט (“שלוש נקודות”) שמאפשר גישה לאפשרויות עריכה.
  3. בחירה ב-“Create” ולאחר מכן “Cover Song”. 
  4. בשלב זה תוכלו להוסיף מילים או לבחור באופציה של שיר אינסטרומנטלי (ללא מילים), וכמובן לבחור סגנונות מוזיקאליים.
  5. לסיום, סונו תבצע את ההתאמה באופן אוטומטי ותיצור שתי גרסאות AI לשיר חדש שיצרה על בסיס ההקלטה או הקובץ שנתתם לו. התוצאה יכולה לשמש כבסיס להתנסות ושינויים נוספים.

 

אגב – קבלו טיפ של אלופים מאביץ: לאחר התנסות רבה שמנו לב שיש הרבה פרמטרים אקראיים שמשפיעים על התוצר הסופי ואין באמת שליטה עליהם בסונו, ולכן ההמלצה היא פשוט לנסות מספר פעמים (ניסוי וטעייה), ולבחור את הטרק הסופי שהכי אהבתם מתוך האפשרויות הרבות.

 

אין ספק שמדובר בכלי עוצמתי שמאפשר לאמנים לבחון איך המוזיקה שלהם משתנה תחת עיבודים שונים ומגוונים. זה רלוונטי ליוצרים מתחילים, מוזיקאים מקצועיים, זמרים, להקות, מפיקים וטכנאי סאונד. כל כך הרבה אפשרויות בפיצ’ר קטן אחד.

 

למי יש גישה לפיצ’ר החדש?

סונו פתחה את פיצ’ר הקאברים שלה בגישה מוקדמת (בטא) עבור משתמשים משלמים (Pro ו-Premier) והוא לא זמין כרגע למשתמשים חינמיים (חשוב לזכור גם שבחבילה החינמית אין רישיון לשימוש מסחרי בין כה וכה). בשלב זה, כל משתמש משלם מקבל 200 קרדיטים ליצירת קאברים בחינם (כלומר – 20 יצירות). לאחר מכן, כל קאבר נוסף יעלה 10 קרדיטים – בדיוק כמו יצירת שיר חדש. חשוב לציין שהפיצ’ר עדיין נמצא בשלבי פיתוח, ולכן ייתכנו באגים או תקלות, כמו למשל החזרת הטרק המקורי מבלי להתאים אותו לסגנון החדש (כך לדברי החברה).

 

קורס יצירת מוזיקה עם בינה מלאכותית

רוצים ללמוד איך ליצור זמרי AI מותאמים אישית, איך לעבוד עם סונו ו-Udio כמו המקצוענים ואך לקחת את המוזיקה שלכם צעד אחד קדימה? הצטרפו לקורס יצירת מוזיקה עם AI של LetsAI וגלו עולם חדש של יצירתיות מתפרצת!

 

השוואה למתחרים – Udio ורמיקסים

בעולם שבו קיימות כבר מספר פלטפורמות שמאפשרות יצירת רמיקסים ושינויים בשירים קיימים, סונו מצליחה להביא משהו חדש ושונה. מחולל המוזיקה Udio – המתחרה הגדולה ביותר של סונו, מציעה אפשרות ליצירת רמיקסים של שירים, אך ההבדל המרכזי הוא בתוצאה הסופית. בעוד רמיקס מנסה לשמור על הסגנון המקורי ולבנות עליו, הפיצ’ר של הקאברים בסונו יוצר חוויה חדשה לגמרי – הוא מתאים את השיר לסגנון אחר באופן מלא, ומאפשר למשתמשים לראות איך השיר שלהם נשמע בסגנונות חדשים ומפתיעים.

 

באופן מעשי, הכלי של Udio מאפשר רק לשמור על עיבודים קרובים למקור, בעוד הפיצ’ר של סונו פותח עולם שלם של יצירתיות. הוא מאפשר למשתמשים להעלות הקלטות קצרות וליהנות מקאברים בגרסאות מוזיקליות מגוונות, מבלי לשמר בהכרח את ההרגשה של היצירה המקורית (הכל כמובן דינאמי ונתון לפרשנות אישית). בסופו של יום שני הפצ’רים מאוד טובים ומומלץ להתנסות בשניהם.

 

למי זה מתאים?

פיצ’ר הקאברים מתאים במיוחד לאמנים, יוצרים חובבים ואנשים שפשוט רוצים להתנסות עם המוזיקה שלהם. תהליך ההפקה המהיר והפשוט מאפשר לכל אחד ליצור קאבר ייחודי בקלות, גם ללא ניסיון מקצועי בהפקת מוזיקה. בנוסף, זהו כלי מצוין למי שרוצה להכניס חיים חדשים לשירים ישנים, להתנסות בז’אנרים שונים, או אפילו לגלות רעיונות חדשים להופעות, אלבומים או פרויקטים מוזיקליים. כמו כן, האפשרות ליצור גרסאות קריוקי של שירים בסגנונות מגוונים תורמת אף היא לפופולריות של הפיצ’ר. עבור אנשים שאוהבים לשיר בבית או עם חברים, זו דרך קלה ומהנה להתנסות בגרסאות שונות לשירים אהובים.

 

רוצים דוגמה? לחצו פה והאזינו ל-7 גרסאות קאבר שונות של אותו שיר.

 

מגבלות והאתגרים של פיצ’ר הקאברים

למרות הפוטנציאל המרשים, ישנם עדיין מספר אתגרים בפיצ’ר הקאברים של סונו. ראשית, הפיצ’ר זמין רק למשתמשים משלמים ובגישה ממחשבים בלבד (בינתיים), מה שיכול להוות מגבלה עבור משתמשים שרגילים לעבוד מהנייד. שנית, ישנם דיווחים על תקלות שמופיעות בתהליך יצירת הקאבר, כמו מצבים שבהם התוצאה המתקבלת אינה שונה מהשיר המקורי.

אין ספק ששלב הבטא המוקדם מביא עימו אתגרים ולעיתים גם חוסר יציבות, אך זהו גם שלב חשוב לפיתוח ושיפור של הכלי ואנחנו תמיד דוגלים בגישה מוקדמת לטכנולוגיה מתקדמת ומהפכנית, אפילו אם היא לא לגמרי “אפויה”. אז תודה סונו – אתם מדהימים! המשיכו לפתח ולחדש – אנחנו לא מפחדים מקצת באגים מדי פעם.

 

חשוב לציין שכחלק משלב הבטא, החברה רואה חשיבות רבה בפידבק שמתקבל מהמשתמשים וסונו כבר הצהירה שהיא מצפה לשמוע על התקלות והחוויות כדי לשפר את המערכת לקראת ההשקה הרשמית. בתור Early adopters אתם זוכים לקחת חלק פעיל בשיפור כלי ה-AI של העתיד, וזו זכות גדולה (בלי טיפה של ציניות).

 

הפיצ’ר החדש של סונו מציב את החברה כחלוצה בתחום הטכנולוגיה המוזיקלית. על ידי מתן כלים ליצירת קאברים מותאמים אישית, סונו מאפשרת למשתמשים לבחון דרכים חדשות לשמוע ולהפיק את המוזיקה שלהם. הפיצ’ר מהווה גם דוגמה מרשימה ליכולת של הבינה המלאכותית להרחיב את גבולות היצירה המוזיקלית, והפידבק שמתקבל יאפשר לסונו לשפר את הכלי ולבנות אותו כך שיתאים לצרכים של קהל רחב יותר.

 

היכולת לייצר גרסאות חדשות לשירים קיימים פותחת עולם של אפשרויות עבור יוצרים, מוזיקאים ואמנים מכל הסוגים. החידושים הטכנולוגיים, כמו אלו שסונו מציעה, ממשיכים לשנות את הדרך שבה אנו יוצרים, מקשיבים ומשתמשים במוזיקה. הציפייה היא שהפיצ’ר הזה יהפוך להיות כלי משמעותי בתעשיית המוזיקה הדיגיטלית.

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
3 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
חיננית
חיננית
3 months ago

כתוב בסוגריים 20 שירים, ומדובר ב200 שירים לפני שימוש בקרדיטים שיש למשתמש

מייק
מייק
3 months ago

יש לי חשבון פרו שם, נותן לי 2500 קרדיטים כולל זכויות יוצרים, כבר הספקתי לעשות בסונו אלבום צ’ילאווט שלם ולפרסם אותו

Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
08.01.25
בינה בעולמות המשפט והגברת פרודוקטיביות
וובינר
15.01.25
פרסומות, קליפים וקולנוע עם AI
וובינר
22.01.25
וובינר מאסטר
וובינר
29.01.25
וובינר יצירת מוזיקה עם דורון מדלי
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

קאברים בלחיצה: איך סונו משנה את הדרך בה יוצרים מוזיקה – מדריך לפיצ’ר ה-Covers החדש