תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

מדריך מקיף לפרפלקסיטי (Perplexity) – השילוב המושלם בין מנוע חיפוש למודל שפה

פרפלקסיטי
תוכן עניינים

במלה אחת – פרפלקסיטי הוא מה שהיה יוצא, אם גוגל ו-ChatGPT היו מתחתנים ועושים ילד. ועכשיו ברצינות – Perplexity הוא מנוע חיפוש מתקדם מבוסס בינה מלאכותית שיכול לסייע רבות בלמידה ומחקר בתחום ה-AI. הוא נועד לשנות את הדרך בה אנו מגלים מידע. כאשר שואלים אותו שאלה, Perplexity מחפש באינטרנט בזמן אמת ומספק תשובה נגישה, עדכנית, בשפה מדוברת ובעיקר – הוא מציג לכם את המקורות שעליהם הוא התבסס, מה שמאפשר לכם לעשות Fact Check (הצלבת מקורות ואימות המידע). בצורה זו אתם מתגברים על אחת מהבעיות הגדולות ביותר של מודלי שפה גדולים (LLMs), והיא – היכולת לאמת את הטקסטים שהם מייצרים. נסו לחשוב על Perplexity כשותף מחקר שתמיד זמין, חוסך זמן יקר ומספק את הידע המדויק הנדרש. בין אם אתם רוצים ליצור מאגר מידע של מקורות (חומרי גלם למחקר), או שאתם פשוט רוצים לקבל מידע לפרויקטים מקצועיים, תשובות לשאלות יומיומיות או חקר נושאים חדשים להרחבת הידע, Perplexity הוא הכלי בשבילכם!

 

עוד פלוס ענק בפרפלקסיטי – החבילה החינמית הנדיבה. הכלי מאפשר שימוש ללא עלות (בכמות מוגבלת) למשתמשים בחבילה החינמית. הוא לא רק עונה על שאלות, אלא גם מאפשר לכם לעשות פעולות נפוצות במודלי שפה כמו ChatGPT או Claude, למשל: לסכם תוכן, לחקור נושאים חדשים, לג’נרט תמונות, כתיבה יצירתית ועוד (חשוב לציין שלא כל התכונות הללו זמינות בחבילה החינמית, כמו למשל היכול לג’נרט תמונות).

 

מדריך זה יסביר כיצד להשתמש בכלי זה ביעילות, כולל כיצד להתחבר, פרטים על מנויים וחבילות, ושימושים נוספים.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

מה זה פרפלקסיטי?

השילוב בין מודל שפה למנוע חיפוש

פרפלקסיטי הוא מנוע חיפוש AI חינמי שנועד לשנות את הדרך בה אנו מגלים מידע. הוא משלב עיבוד שפה טבעית, למידת מכונה ואינטגרציית נתונים כדי לספק תשובות מדויקות לשאלות המשתמשים. הוא משלב יכולות חיפוש, עם מודלים חזקים כמו GPT-4o או Claude 3.5 Sonnet. בניגוד למנועי חיפוש מסורתיים, פרפלקסיטי מספק תשובה מקיפה אחת המסכמת את כל המידע הרלוונטי, במקום רשימה של קישורים. והוא עושה זאת תוך הצגת המקורות שעליהם התבסס. משום שהוא מתבסס על מודלי השפה המובילים בשוק (ולכם יש גם אפשרות לבחור באיזה מודל הוא ישתמש), התשובה שאתם מקבלים תהיה קוהרנטית, רהוטה ומוגשת בשפה ברורה ופשוטה להבנה.

 

שימוש במודלים מתקדמים כמו קלוד 3 סונטה או אופוס, GPT-4o ואפילו המודל החדש והמטורף של מטא: Llama 3.1 405B (עם 405 מיליארד פרמטרים! מטורף).

 

בתחילת יוני שחררה החברה טריילר פיקטיבי לסרט (שלא קיים), בסגנון סרטי ה-Team Up (כמו אושן 11 ודומיו). בסרטון רואים נערה וחוקר, שמרכיבים צוות ונעזרים בפרפלקסיטי כדי לפתור בעיות מורכבות, לבצע מחקר ולגשר על פערים טכניים. וזה בדיוק מה שהכלי הזה עושה בשבילכם – מקצר תהליכים, מייעל את תהליכי המחקר ומשלים מידע חסר. ממליץ בחום לצפות בסרטון הקצר והמבדר הזה:

 

 

יתרונות השימוש בפרפלקסיטי:

  • מידע עדכני: התשובות מבוססות על מידע שנאסף מהאינטרנט בזמן אמת, ולא תלויות במידע שעליו אומן המודל (שלרוב עדכני עד תאריך מסוים בלבד).

  • מקורות אמינים: כל תשובה מגובה בציטוטים ממקורות (ולכם יש את האפשרות לקרוא את חומרי הגלם שעליו פרפלקסיטי התבסס).

  • חיסכון בזמן: פרפלקסיטי מספק תשובה מקיפה אחת במקום לחפש במספר מקורות. ולא פחות חשוב – הוא עושה זאת מהר מאוד!

  • יכולת שיחה: ניתן לשאול שאלות המשך בהקשר של השאלה המקורית וכך לפתח נושא מסוים או להמשיך לחקור.

 

הרשמה לפרפלקסיטי

  • התחברות: כנסו לאתר הרשמי של פרפלקסיטי.
  • יצירת חשבון: צרו חשבון משתמש או התחברו עם פרטי משתמש קיימים – לחצו על Sign Up או על “המשך עם גוגל”. המשיכו על פי ההנחיות והשלימו את הליך ההרשמה.

 

הרשמה לפרפלקסיטי

הרשמה לפרפלקסיטי

 

 

איך עובדים בפרפלקסיטי?

תחילת עבודה

לאחר שתסיימו את הליך ההרשמה, תגיעו למסך הראשי – במרכזו תמצאו את תיבת הפרומפטים ובתוכה תוכלו להקליד את השאלה שלכם. זה יכול להיות משפט, זו יכולה להיות שאלה וזה יכול להיות גם צמד מילים או אפילו מילה אחת. מן הסתם, ככל שהבקשה שלכם תהיה ממוקדת וברורה יותר, וככל שתסבירו את עצמכם טוב יותר (אתם יכולים לדבר אליו ממש כאילו שאתם מדברים לאדם), כך לפרפלקסיטי יהיה יותר קל לעזור לכם.

 

הממשק של פרפלקסיטי

לחצו על התמונה מטה והגדילו אותה כדי להבין מה כל כפתור במסך הבית של פרפלקסיטי עושה.

 

פרפלקסיטי

הממשק של פרפלקסיטי

 

הפניה למקורות

  • לאחר שתכתבו את ההנחיה או הבקשה שלכם בתוך תיבת הפרומפטים, פרפלקסיטי יצא לחקור, יאסוף מידע ומקורות, ינתח אותם ויגבש עבורכם תשובה מנומקת ומבוססת.
  • לצד כל משפט או פסקה, הוא יציג לכם ציטוט ביבליוגרפי של המקור שעליו התבסס.
  • לחיצה על View More תחשוף את רשימת המקורות המלאה. כמובן שניתן ללחוץ על כל אחד מהמקורות כדי לפתוח אותו בלשונית נפרדת בדפדפן ולקרוא אותו במתכונתו המקורית.

 

פרפלקסיטי - הפניה למקורות

פרפלקסיטי – הפניה למקורות

 

שאלות פולואפ

אחת התכונות השימושיות של של פרפלקסיטי היא שאלות ההמשך שלו. לאחר ביצוע מחקר או יצירת תוכן, פרפלקסיטי יציע לכם שאלות פולואפ באותו נושא, מה שיאפשר לכם לפתח את הנושא, להרחיב את כמות המידע והיקף החומר, וכמובן – לאסוף מקורות חדשים.

 

שאלות פולואפ בפרפלקסיטי

שאלות פולואפ בפרפלקסיטי

 

התפריט הצדי: 

בצד שמאל של המסך תמצאו את התפריט הצדי.

  • בחלק העליון של המסך תמצאו את כפתור New Thread (שרשור חדש). לחיצה עליו תפתח שיחה חדשה עם פרפלקסיטי, בה תוכלו לחקור, לנתח או לייצר תוכן. 

 

  • כפתור Home יחזיר אתכם לדף הבית (המסך הראשי).

 

  • כפתור Discover יעביר אתכם למסך ה”קומיוניטי פיד” – מתחם בו תמצאו מחקרים, כתבות ועבודות של אנשים אחרים, מהם תוכלו לקבל השראה, ללמוד, או פשוט לחקור על נושאים שמעניינים אתכם. בצד של המסך תוכלו לפלטר את התוצאות לפי נושאים ותחומים שמעניינים אתכם, כמו אמנות, מדע, בידור, טכנולוגיה ועוד. למעשה, פיד ה-Discover הוא מעין עיתון אינסופי שנוצר על ידי המשתמשים עצמם. מדהים!

 

עמוד discover בפרפלקסיטי

עמוד discover בפרפלקסיטי – הפיד של הקהילה. מקום נהדר ללמוד, לחקור ולקבל השראה.

 

  • כפתור Library יעביר אתכם לספריית השיחות, השרשורים, האוספים והדפים שלכם. כדאי לדעת שפרפלקסיטי מאפשר לכם לסדר את מספר שרשורים בתוך באוספים (Collections), או להמיר שיחה/שרשור לדף כתבה (Page), אותו ניתן לערוך, לשתף ואף להוסיף לו תמונות ותוכן ויזואלי (לא כל האופציות זמינות בחבילה החינמית).

פיצ’ר ה”דפים” (Perplexity Pages).

 

  • כדאי לדעת שבין אם תלחצו על כפתור ה”ספריה” ובין אם לא, רשימת השרשורים והשיחות שלכם תופיע בתפריט הצדי מתחת כפתור Library, וניתן לגשת אליהם ישירות משם.

 

  • בתחתית התפריט הצדי תמצאו את שם המשתמש שלכם ואת כפתור ההגדרות (גלגל שיניים). לחיצה על שם המשתמש שלכם תאפשר לכם לפתוח שרשור סודי ולעבוד במצב Incognito. מצב זה יאפשר לכם ליצור שרשורים זמניים שלא יופיעו בספריה שלכם ושימחקו לאחר 24 שעות.

 

הורדות ותוספים

  • בתחתית המסך תמצאו כפתור שימוש במיוחד – כפתור ההורדות (Download).

 

  • אפליקציות לנייד: בתוך כפתור זה תמצאו כמה דברים שימושיים במיוחד! אפליקציות לנייד (גם ל-IOS וגם לאנדרואיד).

 

  • תמצאו שם גם שני תוספים של פרפלקסיטי לדפדפן גוגל כרום. הראשון – Perplexity – AI Search יחליף את ברירת המחדל בדפדפן שלכם ויחליף את הממשק המסורתי של גוגל בחיפוש של פרפלקסיטי. אני אישית פחות אוהב את האופציה הזו.

 

  • השני – Perplexity – AI Companion הוא תוסף שימושי במיוחד שמאפשר לכם להפעיל את פרפלקסיטי כשאתם גולשים באתר מסוים או בדף ספציפי באתר מסוים. כלומר – תוכלו לנהל “שיחה” עם פרפלקסיטי על עמוד ספציפי שבו אתם נמצאים, לבקש ממנו לסכם או לשאוב מתוכו מידע וכן הלאה. או לחלופין, תוכלו לבקש מפרפלקסיטי להתבסס אך ורק על אותו דומיין ולשאוב מידע רק ממנו (חיפוש ממוקד דומיין).

 

Perplexity - AI Companion

Perplexity – AI Companion – התוסף של פרפלקסיטי לגוגל כרום – שימושי במיוחד!

 

מיקוד החיפוש – Focus

אחד הכפתורים הכי חשובים בפרפלקסיטי הוא כפתור Focus שמאפשר למקד את החיפוש ואת האופן בו פרפלקסיטי יבצע את המחקר שלכם, לרבות סוג המקורות שאליהם הוא ייגש.

 

אפשרויות מיקוד חיפוש בפרפלקסיטי

אפשרויות מיקוד חיפוש בפרפלקסיטי

 

אפשרויות מיקוד החיפוש בפרפלקסיטי מספקות מגוון כלים למציאת המידע הדרוש בצורה ממוקדת ויעילה יותר. התמונה מעלה מציגה את האפשרויות השונות. להלן הפירוט:

  • All (חיפוש מתקדם ומעמיק יותר): מבצע חיפוש מקיף ברחבי האינטרנט כולו. מתאים למציאת מידע רחב ומגוון בנושא מסוים.
  • Academic (חיפוש במקורות אקדמיים): מחפש מאמרים אקדמיים שפורסמו. אידיאלי למחקר אקדמי והעמקה במקורות מדעיים.
  • Math (יכולות מתמטיות ופתרון משוואות): פותר משוואות ומספק תשובות מספריות. מתאים במיוחד לבעיות מתמטיות וחישובים.
  • Writing (כתיבה יצירתית ללא חיפוש מקוון): מייצר טקסטים או משוחח ללא חיפוש באינטרנט. שימושי לכתיבה יצירתית ויצירת תוכן ללא התבססות על מקורות חיצוניים (פונקציה זו למעשה הופכת את פרפלקסיטי למודל שפה קלאסי כמו ChatGPT ו-Claude).
  • Video (חיפוש על בסיס סרטונים ברשת): מגלה וצופה בסרטונים. מתאים למי שמחפש תוכן וידאו ללמידה או בידור, למידע מבוסס פודקאסטים, וובינרים וכדומה.
  • Social (חיפוש מבוסס רשתות חברתיות): מחפש דיונים ודעות ברשתות חברתיות. מועיל למציאת מידע חברתי ודעות בנושאים שונים. 

 

שימוש נכון באפשרויות מיקוד החיפוש יכול לחסוך זמן ולספק מידע מדויק ורלוונטי יותר בהתאם לצרכים הספציפיים של המשתמש.

 

טיפים לשימוש יעיל בפרפלקסיטי

  • היו ספציפיים: במקום לשאול “היסטוריה של העולם”, נסו “היסטוריה של תקופת הרנסנס”.

  • שאלו שאלות פתוחות: זה מאפשר לפרפלקסיטי לספק מידע רחב יותר ולחקור בעצמו כיוונים שאולי לא חשבתם עליהם.

  • זקקו ונסו שוב: אם התשובה הראשונית אינה מספקת, נסחו מחדש את השאלה ונסו שוב. ניתן ללחוץ על אייקון העריכה Edit Query (שנמצא בתחתית התשובה שפרפלקסיטי ג’ינרט) ולשכתב את הפרומפט המקורי, מה שיגרום לפרפלקסיטי לג’נרט תשובה חדשה ולבצע מחקר חדש.

  • שכתוב: לא מרוצים מהניסוח, התחביר או רמת השפה? לחצו על כפתור Rewrite והחליפו מודל.

  • שתפו את התוצאה: אוהבים את מה שיצא לכם? לחצו על כפתור Share ושתפו את הלינק לשרשור שיצרתם בפרפלקסיטי עם אנשים אחרים.
  • עברית/אנגלית: יש הבדל דרמטי בין מחקר שמבוצע על פרומפט שנכתב בעברית ובין פרומפט שנכתב באנגלית. אם תכתבו בעברית, ברירת המחדל של פרפלקסיטי תהיה לחפש מקורות בעברית (וסביר שגם התשובה תהיה בעברית). אם תנסחו את השאלה באנגלית, פרפלקסיטי יחפש במקורות ברחבי הרשת (בשפה האנגלית). עדיין תוכלו לבקש ממנו לענות בעברית, על ידי כתיבת הבקשה באנגלית. למשל:

 

How many people does it take to lift an elephant under the water? Answer in Hebrew

 

כפתורים בפרפלקסיטי

כפתורים שמופיעים בפרפלקסיטי לאחר ג’ינרוט תשובה

 

  • השתמשו במצב Pro Search: נסו לכתוב את אותו פרומפט במצב חיפוש רגיל ובמצב פרו (שזמין גם בחבילה החינמית), ובחנו את השוני בין התשובות שקיבלתם. מצב חיפוש זה מתאים במיוחד לשאלות מורכבות יותר שדורשות מחקר מעמיק.

  • בדקו תמיד את המקורות שלכם: חוק ברזל בעבודה עם כלי AI גורס שכל אאוטפוט שיוצא מהכלים הללו הוא רק בגדר חומר גלם ולא בגדר תוצר סופי! תמיד בדקו את איכות המקורות שפרפלקסיטי אסף ושעליהם הוא התבסס. זכרו – אתם בקרת האיכות האחרונה והאחריות על טיב התוכן הסופי חלה עליכם בלבד!

  • השתמשו בפרפלקסיטי כנקודת התחלה: פרפלקסיטי הוא כלי מדהים שממנו אפשר לצאת למחקר. הוא יכול לשמש ככלי לאיסוף מקורות, לניסוח ודיוק שאלות מחקר, להשלמת מידע שחסר לכם, וממנו אפשר לצאת למחקר עצמאי ונרחב יותר.

  • חיפוש מבוסס תמונה: בדומה למודלי שפה אחרים, גם לפרפלקסיטי אפשר להעלות קבצים, לרבות קבצי תמונה. בצעו חיפוש מבוסס תמונה – השתמשו ביכולת של פרפלקסיטי לנתח ולעבד תמונות – זו יכולה להיות נקודת פתיחה מצוינת למחקר. להמחשה ולמידע נוסף, צפו בסרטון הבא:

 

חיפוש מבוסס תמונות בפרפלקסיטי.

 

איך פרפלקסיטי יכול לעזור לכם ומדוע הוא כה שימושי?

ביצוע מחקר

פרפלקסיטי מצוין עבור ביצוע מחקר בשלל נושאים מגוונים, לרבות נושאים מורכבים ונושאים מדעיים. היעזרו בו כדי להתעדכן בתחומים שמעניינים אתכם או בקשו ממנו לספר לכם על התפתחויות וחידושים. תוכלו להיעזר בו גם כדי לפרש מונחים מורכבים, לבצע השוואה או סינטזה בין מקורות מידע, וכמובן – הוא כלי נהדר לאיסוף מקורות באופן כללי.

 

חיפוש מידע ראשוני

השתמשו בפרפלקסיטי כדי ליצור סקירות כלליות נושא המחקר שלכם. הוא יכול לעזור לזהות מושגי מפתח, תיאוריות מרכזיות ומגמות עכשוויות בכמעט כל תחום, שכן הוא עדכני ומחובר לרשת. שאלו שאלות ספציפיות כדי לקבל מידע ממוקד יותר. למשל, “מהן התיאוריות העיקריות בתחום _____?” או “מיהם החוקרים המובילים בנושא _________”.

 

איתור מקורות אקדמיים

השתמשו במצב החיפוש האקדמי של פרפלקסיטי כדי למצוא מאמרים ומחקרים רלוונטיים, וכך תוכלו להגביר את האמינות והמהימנות של הפרויקט שעליו אתם עובדים. תכונה זו לבדה יכולה לחסוך לכם זמן רב בחיפוש ספרות מקצועיות ובהפרדה בין עיקר לתפל. בקשו מפרפלקסיטי המלצות למאמרים אקדמיים, ספרים או מקורות מקוונים בנושאי המחקר שלכם.

 

סיכום וניתוח מידע

העלו לפרפלקסיטי מאמרים או מסמכים PDF ובקשו ממנו לסכם את הנקודות העיקריות. פעולה זו תחסוך לכם זמן ביצירת תקצירים, בקריאה כמות גדולה של מידע פחות רלוונטי, בדליית מידע שימושי מטקסטים ובאופן כללי – הוא יאפשר לכם לעבור על כמות גדולה של חומר במהירות שיא. תוכלו אף לנהל עם פרפלקסיטי “שיחה” על קבציןם ספציפיים או מאמרים ספציפיים. שאלו אותו שאלות ספציפיות על תוכן הדאטה שברצונכם לנתח, בין אם קובץ או לינק למאמר או עמוד ברשת, וכך תוכלו  להבין טוב יותר את המתודולוגיה, הממצאים או המסקנות.

 

זיהוי פערים במחקר

בקשו מפרפלקסיטי לזהות תחומים שטרם נחקרו מספיק בנושאים שמעניינים אתכם. כך תוכלו למצוא כיוונים חדשים למחקר. תוכלו גם להעלות אליו קבצים או טקסטים שאתם כתבתם, ולבקש ממנו לאתר פערים במחקר שלכם, או לבקש ממנו למצוא לכם סוגיות שכדאי להרחיב עליהן.

 

השוואת מקורות ורעיונות

השתמש בפרפלקסיטי כדי להשוות בין תיאוריות שונות או ממצאי מחקרים – אפשר להעלות את המחקרים עצמם כקובץ או להפנות ללינקים ספציפיים של מאמרים ברשת. כך תוכלו לזהות מגמות ולפתח טיעונים טובים יותר.

 

פרפלקסיטי

פרפלקסיטי – אם גוגל ו-ChatGPT היו עושים ילד

 

 

חיפוש “פרו”: Multi-step reasoning

יש הבדל דרמטי בין האופן שבו פרפלקסיטי עובד, כשהוא במצב חיפוש רגיל ובין האופן בו הוא עובד כשהוא במצב חיפוש Pro. חיפוש פרו מאפשר לכם לבצע מחקרים מורכבים יותר ולהתמודד עם שאלות קשות או מורכבות יותר. ניתן להפעיל אותו על ידי הפעלת הסליידר שתיבת הפרומפטים.

 

במצב זה פרפלקסיטי יבצע הליך המכונה :”Multi-step reasoning” (הסקה רב־שלבית). הוא יפרק את השאלה שלכם לתתי שאלות, יתמודד עם כל אחת מהן בנפרד, יבנה לעצמו שלבים להתמודדות עם האתגר שלפניו, ואז יבצע את אותן פעולות לפי הסדר שקבע לעצמו.

 

צריך לראות את זה כדי להבין את זה. בסרטון מטה ניתן לראות איך פרפלקסיטי לוקח פרומפט פשוט (תכנן לי טיול בן שעה לגלריה הלאומית בלונדון, לרבות תצוגות מיוחדות), ומפרק אותו לחתיכות:

  • ראשית, הוא אוסף מידע על הגלריה הלאומית בלונדון.
  • שנית, הוא מחפש מידע על תערוכות או תצוגות שזמינות ביום הספציפי המבוקש באותו מיקום.
  • לסיום, לאחר שאסף את כל המידע הנחוץ לו, ניתח אותו ו”למד” על המשימה שעליו לבצע, הוא ניגש להשלמתה ומתכנן את הלו”ז לאותו ביקור חד־שעתי באתר.

 

בכל אחד מהשלבים הללו, הוא ניגש לאתרים שונים כדי לאסוף את המידע הנחוץ לו. התוצאה – תשובה מדויקת יותר. 

 

 

שדרוג משמעותית נוסף הוא שילוב של מודל Wolfram|Alpha (מודל ג’נרטיבי מתמטי-חישובי), המאפשר לו להתמודד עם בעיות מעולם הפיזיקה, המתמטיקה והמדעים. תכונה זו הופכת את פונקציית חיפוש Pro למצוינת גם עבור משימות מורכבות כמו פתרון בעיות מתמטיות, ניתוח נתונים, כתיבת קוד ו-Debugging, או שאלות רב־שלביות (שאלות מורכבות המכילות בתוכן מספר תתי־שאלות).

 

החבילות והמנויים של פרפלקסיטי

אחד היתרונות המרכזיים של פרפלקסיטי הוא העובדה שיש לו חבילה חינמית נדיבה ביותר, בה תמצאו את רוב הפיצ’רים שיש בכלי המדהים הזה – אפילו את חיפוש ה-Pro! החברה מציעה שתי חבילות עיקריות: חבילה חינמית (Standard) וחבילה בתשלום (Perplexity Pro).

 

החבילה החינמית (Standard)

החבילה החינמית של פרפלקסיטי מציעה את היכולות הבאות:

  • חיפושים מהירים “רגילים” ללא הגבלה.

  • 5 חיפושי Pro ביום.

  • שימוש במודל AI סטנדרטי של פרפלקסיטי המותאם למהירות ואיכות (מהתנסות אישית ארוכה – הוא מצוין ועושה עבודה נהדרת).

  • אפשרות להעלאת קבצים.

 

החבילה בתשלום (Perplexity Pro)

החבילה בתשלום של פרפלקסיטי, הנקראת Perplexity Pro, עולה 20$ בחודש (בדומה למנויים ב”קלוד” וב-ChatGPT). היא מציעה יכולות מתקדמות יותר:

  • חיפושים מהירים ללא הגבלה.

  • 600 חיפושי Pro ביום.

  • אפשרות לבחור מודל AI מועדף, כולל קלוד 3.5 סונטה, קלוד 3 אופוס, GPT-4o, ואפילו Sonar Large (מודל ייחודי שפיתחה החברה ושמבוסס על המודל של מטא: Llama 3.1 70B). מודל נוסף ומסקרן במיוחד הוא המודל החדש (והגדול) ביותר של Meta עד כה – מודל Llama 3.1 405B. 

  • העלאה וניתוח של קבצים ללא הגבלה.

  • ג’ינרוט של עד 50 תמונות ביום באמצעות מחוללי תמונות מובילים, כמו סטייבל דיפיוז’ן, Playground AI ו-DALL-E.

  • בונוס של 5$ בחודש בקרדיטים ל-API של פרפלקסיטי.

 

או במילים אחרות – כשאתם עושים מנוי לפרפלקסיטי, אתם מקבלים בחבילה אחת גם את כל המודלים הכי חזקים בשוק, גם מודל שפה גדול שמסוגל לייצר טקסטים ברמה הכי גבוהה שיש, גם מנוע חיפוש ג’נרטיבי מדהים וגם יכולת לג’נרט תמונות. תמורה אדירה למחיר זעום ששווה ערך לבגט שווארמה וקולה בחודש. מדהים!

 

ההבדלים העיקריים בין החבילות

  • כמות חיפושי פרו: בחבילה החינמית יש רק 5 חיפושי Pro, לעומת 600 בתשלום.

  • מודלי AI מתקדמים: בחבילה החינמית יש מודל סטנדרטי לעומת מגוון מודלים מתקדמים בתשלום. ראוי לציין שהמודל בחבילה החינמית מצוין ומביא תוצאות מעולות גם בעברית!

  • יצירת תמונות: בחבילה החינמית אי אפשר לג’נרט תמונות.

 

בסופו של יום, החבילה החינמית מצוינת ועושה עבודה נהדרת. אם אתם לא משתמשים כבדים – אתם תהנו ממנה מאוד. אבל אם יש לכם צורך בפעולות מחקר באופן תדיר, ניתוח נתונים ואיסוף מידע, אני חושב שהתועלת שהכלי המדהים הזה ייתן לכם עולה אלפי מונים על העלות שלו. יש פה מצב של כלי עם חבילה חינמית מצוינת וחבילה בתשלום מצוינת גם כן – כך יודעים שמדובר במוצר שהוא באמת טוב ובאמת מעל למתחרים!

 

מגרש משחקים של מחקר ויצירתיות

קשה להמעיט במילים כשמדברים על התרומה של פרפלקסיטי (Perplexity AI). זו באמת פלטפורמה מדהימה ופורצת דרך, שמשנה את אופן חיפוש המידע וגילויו באינטרנט, וברמה האישית אני באמת מאוד אוהב אותה, ומשתמש בה המון על בסיס יומי.

 

הייחוד שלה טמון במספר יתרונות משמעותיים, עליהם הרחבתי במדריך זה, אך אציין את המרכזיים שבהם שוב: תשובות ישירות ומותאמות (ולא “ערימה” של קישורים כמו במנועי חיפוש מסורתיים); הבנת שפה טבעית, המאפשרת למשתמשים לשאול שאלות ולקבל תשובות, ממש כאילו הם מדברים עם חבר קרוב (ולא עם מכונה); יעילות וחיסכון בזמן – קבלת תשובות ממוקדות ומדויקות ללא צורך במעבר על מספר רב של קישורים; היכולת לאמת את מהימנות הטקסט שג’ונרט, על־ידי בחינת המקורות שעליהם הוא מתבסס (שקיפות, אימות נתונים והצלבת מקורות); איסוף מידע ואיסוף מקורות כשלב מקדים לביצוע מחקר, ועוד…

 

שילוב היכולות והיתרונות של מנוע חיפוש עם אלו של מודל שפה מתקדם, מאפשרים לפרפלקסיטי להתבלט מעל כלים רבים אחרים בשוק (לרבות הטובים שבהם). בהשוואה לפלטפורמות אחרות כמו Claude או ChatGPT, פרפלקסיטי מתמקדת יותר בחיפוש מידע עדכני ואמין מהאינטרנט, ולאו דווקא ביצירת תוכן.

 

ולסיום – הדוגמה הבאה מתמצתת את כל הקסם של הכלי הכייפי הזה. יש בו הכל מהכל – הוא גם מחולל תמונות, גם מנוע חיפוש וגם מודל שפה גדול. וכשכל אלו חוברים יחד, אין גבול ליצירתיות ולדמיון. בסרטון הבא ניתן לראות איך שאלה לכאורה פשוטה כמו “מה היה קורה אם פרידה קאלו הייתה מציירת את ליל כוכבים של ואן גוך”, הופכת למסע מרתק של מחקר. בתחילה פרפלקסיטי מחפש מידע על הציירת והצייר המפורסמים, לאחר מכן היא מייצרת טקסט שבוחן את השאלה הזו בדיוק, ולבסוף הוא משתמש במודלי ג’ינרוט התמונות שלו כדי לייצר את אותה תמונה מסקרנת – ליל כוכבים בסגנון פרידה קאלו.

 

 

 

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
4 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
אלעד יעקובוביץ'

האמת, מדהים ממש. חתיכת דבר עוצמתי. איך הוא עם ניהול והקמת פרוייקטים ארוכים מהנסיון שלך? שואל בתור משתמש כבר בקלוד. 🙂

דדפול
דדפול
5 months ago

כלי מדהים, משתמש בו כבר חצי שנה מאושר עד הגג. תודה על המדריך המקיף.

אסף
אסף
5 months ago

האם תשלום לפרו חוסך את הצורך בתשלום לכלי אחר שהוא עובד דרכו? כלומר – האם למשל הפרו של פרפלקסיטי נותן את כל מה שנותן קלוד בתשלום ועוד, או שיש דברים שקלוד יעשה ולא ניתן לקבל דרך הממשק של פרפלקסיטי?

תומר
תומר
4 months ago

אחלה מדריך, דבר עוצמתי .

Last edited 4 months ago by תומר ג'יבלי
Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
15.01.25
וובינר פרסומות קליפים וקולנוע עם AI
וובינר
22.01.25
איך להיות אשף AI (ולהרוויח מזה)?
וובינר
26.01.25
וובינר השקעות ובינה מלאכותית
וובינר
29.01.25
וובינר יצירת מוזיקה עם דורון מדלי
וובינר
05.02.25
אדריכלות ועיצוב פנים ועיצוב פנים עם AI
וובינר
12.02.25
יצירת מצגות עם כלי AI
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מדריך מקיף לפרפלקסיטי (Perplexity) – השילוב המושלם בין מנוע חיפוש למודל שפה