האם שדרת הכוכבים המפורסמת של הוליווד תכיל בעתיד כוכבים של סלבריטאים מג’ונרטים? האם את אומני ה־CGI וה־VFX יחליפו מחוללי וידאו דוגמת Sora? אם תשאלו את OpenAI, זה בהחלט עתיד אפשרי, והם בהחלט מקדמים את החדרתן של טכנולוגיות ג’נרטיביות חדשניות לתעשיית הקולנוע והבידור. בעוד שחלקים מהמגזר רואים בכך הזדמנות ליצירתיות ללא גבולות וליעילות מקסימלית, אחרים חוששים מפני איום קיומי על זכויות היוצרים ועל תעסוקה של אומנים, תסריטאים, שחקנים, במאים ואולפני אפקטים; ובעצם כמעט כל גורם בתעשייה יכול להיות מוחלף בצורה בזאת או אחרת ב־AI (או בכלים המבוססים על בינה מלאכותית).
אבל לפני הכול – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא.
ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה־AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.
הם מפחדים
זאת גם הייתה אחת הסיבות העיקריות לשביתת התסריטאים בארצות הברית (שהסתיימה לא מזמן לאחר שהגיעו להבנות בנוגע לזכויות יוצרים ולתמלוגים על יצירות שנוצרו באמצעות בינה מלאכותית). במרכז הסערה הנוכחית עומדת חברת הבינה המלאכותית OpenAI שנחושה לשלב את מוצריה, בדגש על מחולל הווידאו המהפכני ‘סורה, בתהליכי העבודה של האולפנים הגדולים. המטרה: הפקת סרטים וסדרות בסיוע של כלי AI ותוך כדי פיתוח נוסף של טכנולוגיות חדשניות ומודלים מהפכניים. על פי דיווחים בשבוע הבא ייפגשו נציגי החברה עם מנהיגי תעשיית הסרטים בהוליווד, ויש מצב שזאת תהיה נקודת מפנה בהיסטוריה של תעשיית הבידור העולמית.
OpenAI מחזרת אחר הוליווד
חברת OpenAI מנהלת מגעים עם חברות בהוליווד ועם כל תעשיית הקולנוע כדי לשלב בתהליך הפקת הסרטים את הטכנולוגיה החדשנית שלה, סורה, וכדי להדגים לגורמים בתעשייה את הפוטנציאל של היכולות שלה ולהמציא מחדש את התחום. בשבוע הבא תציג החברה את יכולות מודל הווידאו החדש שלה בפני חברות ואולפנים, מנהלים ומפיקים מובילים.
בסרטון: מקבץ סרטוני AI שנוצרו כולם בהנחיות טקסטואליות בלבד (פרומפטים) באמצעות Sora, מחולל ה־Text to Videoשל OpenAI.
תדהמה לצד חששות
כשסורה הוצג לציבור בתחילת פברואר הוא שמט לסתות והדהים אנשים בכל העולם ובעיקר בעמק הסיליקון ובהוליווד. לכלי המטריף הזה יש פוטנציאל של יצירה חסרת גבולות מצד אחד, ופוטנציאל הרסני שיכול לגרום נזק אדיר בתחומים רבים (הונאות, הטיית בחירות, עירום ותכנים מיניים, תעמולה שקרית ופייק ניוז – וזאת רק טעימה מהסכנות הטמונות בכלי המהפכני הזה) מצד שני. מדובר בכלי שנוי במחלוקת מאוד, וההצהרות האחרונות של מירה מוראטי, ה־CTO של OpenAI, על שחרור הכלי עוד השנה (ואולי אף בחודשים הקרובים) לא הקלו את החששות.
דוגמה אחת מדהימה להשפעה המכוננת של בינה מלאכותית בכלל ושל סורה בפרט על תעשיית הקולנוע היא משיכת השקעה של 800 מיליון דולר בהרחבת האולפנים של הבמאי והמפיק טיילר פרי באטלנטה. פרי תכנן להרחיב את שטח האולפנים שלו ולהוסיף בו עוד 12 אולפנים, אך לאחר צפייה בסרטונים הראשונים של סורה ששחררה OpenAI בפברואר, הוא עשה חישוב מסלול מחדש.