חברת Stability AI הידועה בעיקר בזכות Stable Diffusion יצרה גם כלי שמאפשר לג’נרט מוזיקה ואפקטי סאונד – Stable Audio. הכלי פשוט מאוד לשימוש וכייפי במיוחד! מוזמנים לצפות בסרטון הקצר הבא שסוקר את הכלי והיכולות שלו:
אבל לפני הכל – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא…
סרטון הדרכה על Stable Audio
איך נרשמים ל-Stable Audio?
הגישה ל-Stable Audio מאוד פשוטה: פשוט נכנסים לאתר, נרשמים, ומתחילים ליצור.
הנדסת פרומפטים ב-Stable Audio
שלב 1 – הוסיפו פרטים
אם יש לכם משהו ספציפי בראש, רשמו אותו. ז’אנרים, ביטויים תיאוריים, כלי נגינה ומצבי רוח עובדים במיוחד טוב. לדוגמה, פרומפט מפורט יותר יכול להיראות כך:
Cinematic, Soundtrack, Wild West, High Noon Shoot Out, Percussion, Whistles, Horses, Action Scene, SFX, Shaker, Guitar, Bass, Timpani, Strings, Tense, Climactic, Atmospheric, Moody
שלב 2 – אווירה
כשאתם כוללים פרטים על הווייב שאתם מנסים ליצור, נסו להשתמש בשילוב של מונחים מוזיקליים ורגשיים. למשל:
Musical: groovy or rhythmic
Emotional: sad or beautiful
שימוש בשילוב של מונחים רגשיים ו/או מוזיקליים יעבוד גם כן.
שלב 3 – בחרו “כלי נגינה”
הוספת שמות תואר לשמות כלי הנגינה עוזרת. לדוגמה: גיטרה מהדהדת, מקהלה עוצמתית, או מיתרים מהדהדים
Reverberated Guitar, Powerful Choir, or Swelling Strings
שלב 4 – קבעו את ה-BPM
קביעת מספר הפעימות לדקה (BPM) היא דרך מצוינת להבטיח שהפלט שלכם יהיה בקצב שאתם רוצים (מהיר / איטי). גם פה כדאי לנסות להיצמד להגדרות מספר פעימות לדקה שתואם את הז’אנר שאתם מנסים להפיק. לדוגמה, אם הייתם מפיקים רצועת בס-תופים (Drum and Bass) סביר שהייתם מגדירים BPM של 170 פעימות לדקה ומציינים זאת בפרומפט שלכם. אם אין לכם השכלה מוזיקאלית ואתם לא חזקים ב-BPM, תמיד ניתן לשאול את ChatGPT מה ה-BPM המתאים לסגנונות מוזיקאליים שונים.
Stable Audio – Generate music with AI
הממשק של Stable Audio
תפריט יצירת הטרקים
Prompt
בתיבת הפרומפטים אתם רושמים את הטקסט שיתאר את הטרק הרצוי. מומלץ לבנות אותו בהתאם להנחיות מעלה.
המודל שמאחורי Stable Audio
המודל שעל בסיסו נוצר הכלי הוא Latent diffusion model for audio generation. אפשר לקרוא עליו עוד בלינק הבא.
- בגרסה החינמית יהיה זמין לכם מודל: stable-audio-audiosparx-v1-0.
- בגרסאות בתשלום תקבלו גישה למודל מתקדם יותר: stable-audio-audiosparx-v1-1 (שזמין בגרסת Beta).
Prompt Library
לחיצה על כפתור Prompt Library תאפשר לכם לבחור מתוך מגוון פריסטים של סגנונות מוזיקליים כמו: פרוגרסיב טראנס, קצבי, סינת’-פופ, רוק, צ’יל-פופ, סולו תופים, דיסקו, האוס ועוד…
Duration
לחיצה על כפתור Duration תאפשר לקבוע את משך הטרק שאתם רוצים ליצור. בחבילה החינמית אפשר ליצור טרק באורך של עד 45 שניות. בחבילת Pro תוכלו לג’נרט טרקים באורך של עד דקה וחצי.
לחיצה על כפתור Add extras תפתח מגוון אפשרויות נוספות, כמו למשל:
Input audio
לחצו על כפתור Use as input ובחרו באחד מהטרקים שיצרתם כדי שישמש כאינפוט (מעין שכבת בסיס / רפרנס לג’ינרוט הבא). זה ימלא את אזור האודיו הקלט עם הרצועה שבחרת.
Input strength
הסליידר הזה שולט בעוצמת הנוכחות של טרק האינפוט בפלט הסופי. ככל שהמשקל גבוה יותר, כך תהליך הדיפוזיה יהיה חלש יותר. ערך נמוך יותר יאפשר תהליך דיפוזיה חזק יותר ולכן תהיה גם שונות גדולה יותר בפלט הסופי.
Steps
תוכלו לשלוט בכמות הצעדים (Steps) של תהליך הדיפוזיה. יותר צעדים = עיבוד רב יותר. זה יכול לשפר מעט את איכות האודיו שלך. ההמלצה שלנו היא 50 צעדים.
מספר תוצאות
כפתור Number of results כשמו כן הוא – הוא שולט במספר הרצועות שיג’ונרטו. פיצ’ר זה נגיש רק בתוכנית Pro, עם מקסימום של 5 טרקים בכל פעם.
Seed
בברירת מחדל, מספר הסיד שיווצר לכם הוא מספר אקראי (Random). למי שלא מכיר, מספרי Seed מקטלגים את הרעש שממנו נוצר הטרק. מספר סיד זהה יאפשר לייצר דמיון בין טרקים.
Prompt strength
פרמטר זה שולט במידת הניסיון של המודל לחקות את הסגנון המוזיקלי שתואר בפרומפט שלך. חוזק גבוהה זה לא תמיד דבר טוב. פעמים רבות יותר “חופש אומנותי” מאפשר לתהליך הדיפוזיה לייצר טרקים טובים יותר ו”בשלים” יותר.
שימוש מסחרי וחבילה חינמית בכלי Stable Audio
יש גם חבילה חינמית, אך התוצרים שתפיקו בה לא יהיו זמינים לשימוש מסחרי. אם תרצו לעשות שימוש מסחרי, תיאלצו להיפרד מכ-12 דולר בחודש.
החבילות של stable audio ai
ב-Stable Audio תמצאו מגוון סוגי רישיונות:
- רישיון אישי (Personal license): תוכלו ליצור מוזיקה לשימוש בפרויקטים אישיים בלבד (לא תוכלו לעשות שימוש מסחרי בתוצרים שלכם).
- רישיון יוצר (Creator license): רישיון היוצר יאפשר לכם להשתמש בסאונדים שיצרתם עבור פרויקטים מסחריים והוצאות מוזיקה כיחידים.
- רישיון ארגוני (Enterprise license): כחלק מארגון בינוני עד גדול תצטרכו רישיון ארגוני, המאפשר לכם להשתמש בסאונדים שיצרתם עבור כמעט כל דבר.
הרישיונות של Stable Audio
מה מותר ומה אסור?