הכרזות חדשות מ-OpenAI: הזמנה להצטרפות לרשת Red Teaming
השבוע הודיעה OpenAI על השקת “OpenAI Red Teaming Network” שמזמינה מומחים חיצוניים לשתף פעולה באיתור סיכונים ואיומים על הבטיחות של המודלים שלה. היוזמה החדשה נועדה להרחיב את בדיקות הבטיחות מעבר לצוותים הפנימיים של החברה, ולאפשר למומחים מהעולם להשתתף בתהליכים שונים של פיתוח מודלים ומוצרים. OpenAI מדגישה את הצורך במומחיות מגוונת ומתכננת להמשיך להרחיב את רשת הבדיקות עם מומחים נוספים בעתיד.
DALL·E 3 – טכנולוגיה משופרת ליצירת תמונות מטקסט
המודל DALL·E 3 מביא עמו שיפורים משמעותיים בתחום יצירת תמונות על בסיס טקסט. בניגוד לקודמיו, הוא מבין ניואנסים ומתמקד ביצירת תמונות מדויקות יותר. DALL·E 3 ישולב ב-ChatGPT ויאפשר למשתמשים להשתמש בעוזר הווירטואלי כדי לחדד ולשפר את התוצרים הוויזואליים. OpenAI מתכוונת גם להטמיע אמצעי בטיחות להגבלת יצירת תוכן בלתי הולם ולהבטיח כיבוד זכויות יוצרים.
LimeWire רוכשת את BlueWillow
לאחר השקת שירותי יצירת תוכן, חברת LimeWire רכשה את BlueWillow, פלטפורמה המתחרה ב-Midjourney וב-Stable Diffusion ליצירת תמונות. הרכישה מביאה ל-LimeWire קהילה של מעל 2.5 מיליון משתמשים ומעל 500 מיליון תמונות שנוצרו. ההשתלבות הזו מגדילה את נוכחות LimeWire בשוק תוכן ה-AI הגנרטיבי.
תביעה נגד OpenAI: סופרים טוענים להפרת זכויות יוצרים
קבוצת סופרים, כולל ג’ורג’ ר.ר. מרטין וג’ונתן פראנזן, תובעת את OpenAI בטענה כי השתמשה בספרים שלהם ללא אישור להדרכת מודלי AI. התביעה מדגישה את ההשפעה הכלכלית שעלולה להיווצר למי שפרנסתם תלויה ביצירות ספרותיות. הסופרים מציינים ש-OpenAI יכולה הייתה להשתמש ביצירות ציבוריות במקום ביצירות המוגנות בזכויות יוצרים.
Amazon מוסיפה AI גנרטיבי ל-Alexa ו-Fire TV
אמזון הודיעה על שילוב AI גנרטיבי במכשירי Alexa וב-Fire TV שלה, במטרה לשפר את האינטראקציה עם המשתמשים. המודל החדש יוכל לנהל שיחות מורכבות ולקיים אינטראקציות מותאמות אישית על בסיס הרגלים והעדפות. במקביל, Fire TV מתעדכן לשיפור מנוע החיפוש הקולי, כך שיוכל לתת תשובות טבעיות ומורכבות יותר על תכני מדיה.
עדכון חדש ל-Google Bard משפר אינטגרציה עם שירותי גוגל
Google Bard קיבל השבוע עדכון משמעותי, המאפשר לו לעבוד בצורה משולבת עם שירותי גוגל כמו Gmail, Docs, ו-Google Maps. Bard מסוגל לאחד מידע ממקורות שונים לשיחה אחת, להנגיש מסמכים ולעודד שיתוף פעולה חכם. החידוש מופעל על ידי מודל PaLM 2, תוך שאיפה לעבור למודל Gemini בעתיד.
Microsoft חושפת את Copilot לשילוב AI במוצריה
מיקרוסופט השיקה את Microsoft Copilot, שיאפשר חוויית AI משולבת במוצרים כמו GitHub, Microsoft 365, ו-Bing. Copilot, שיזכה לשחרור ראשוני ב-Windows 11, יתמוך בהבנת נתונים וניתוח הקשרים בזמן אמת. מיקרוסופט הציגה גם עדכוני Surface חדשים, הממנפים את יכולות ה-AI החדשות.
GitHub מרחיבה את Copilot Chat למפתחים
GitHub הודיעה על השקת גרסה ציבורית של Copilot Chat, המיועדת לסייע למפתחים בביצוע משימות קידוד בזמן אמת. הכלי, שמכסה גם אבטחת קוד, עוזר למפתחים מכל הרמות ללמוד ולהתפתח בצורה מהירה יותר ומאפשר תיקונים והדרכה תוך כדי עבודה.
DeepMind משיקה את AlphaMissense: זיהוי מוטציות גנטיות שעלולות לגרום למחלות
DeepMind הכריזה על AlphaMissense, מודל AI המסייע לחזות אילו מוטציות ב-DNA עשויות להוביל למחלות. המודל מתבסס על עשרות מיליוני נתונים וזמין כעת לציבור, אך אינו להורדה עקב חששות לאבטחה ביולוגית. המודל משמש כלי עזר לרופאים ומחקרים בתחום הגנטי.
רובוטית מונתה למנכ”לית ניסיונית בחברה פולנית
חברה פולנית בשם דיקטדור מינתה רובוטית בינה מלאכותית, מיקה, לתפקיד מנכ”לית ניסיונית. מיקה מתמקדת בתכנון אסטרטגי ובניתוח נתונים, תוך ניטרול הטיות אישיות. החברה מדגישה את היתרון במיקוד מבוסס נתונים, אך מזהירה כי ניהול אנושי לא ניתן להחלפה מלאה.
מפגש בין נתניהו ואילון מאסק בנושא AI
ראש הממשלה נתניהו נפגש השבוע עם אילון מאסק לשיחה בנושא AI. השניים הסכימו על הצורך בשיתוף פעולה בין לאומי לפיתוח ולקידום הבינה המלאכותית, תוך מזעור הסיכונים שבה. מאסק הזהיר מפני פוטנציאל ההשתלטות של מכונות, בעוד נתניהו הדגיש את הצורך בהיערכות לפיתוח טכנולוגיות בשדה הקרב.