תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

סיכום AI שבועי – 23.11.23

סיכום AI שבועי – 23.11.23
תוכן עניינים

שבוע טוב לכולם! השבוע קיבלנו מנה מרשימה של אסקפיזם מאת OpenAI, ואין ספק שהייתה זו “אופרה” מרתקת לצפייה. אך אם נחשוב על זה לעומק, סביר להניח שמשהו רציני מאוד התרחש מאחורי הקלעים, שהביא קבוצה כה אינטלקטואלית להתנהג בצורה כל כך יוצאת דופן. חזרתו של סם אלטמן לכיסא המנכ”ל אינה הסוף – אלא רק הקדימון לשובר הקופות האמיתי שצפוי להגיע.

 

מה הפחיד כל כך את אילייה סצקובר, מדען מכובד וחבר הנהלה בכיר ב-OpenAI, וגרם לו להתנהל כפי שעשה?

 

אם אתם לא מעודכנים באירועי OpenAI או זקוקים להשלמת פערים, רותם ואני הקלטנו עבורכם פרק שמסביר את הכל!

 

הסאגה ב-OpenAI: מה קורה מאחורי הקלעים?

יום לפני שהודח זמנית, סם אלטמן הופיע ב-APEC, שם רמז להתקדמות טכנולוגית של החברה ש”סייעה לדחוף את מעטה הבורות אחורה ולחצות גבולות חדשים”. באותו הזמן, דיבורים רבים החלו להסתובב על התקדמות לקראת בינה מלאכותית כללית (AGI), עם רמיזות שאנו עומדים על סף מהפכה משמעותית.

 

ממש לאחרונה, אלטמן ציין כי GPT-5 חזק הרבה יותר מכפי שציפו. דיווחים מצביעים על כך שהגענו לשלב שבו הבינה המלאכותית עצמה תתחיל לייצר את הדורות הבאים שלה. כל הדאטה האנושי – טקסטים, תמונות, ספרים וצייצים – הביאו אותנו למודל שמסוגל לייצר נתונים טובים יותר לאימון דורות עתידיים של AI.

 

פרויקט Q*: שלב קריטי בהתקדמות לקראת AGI

לפי דיווחים מרויטרס ו-The Information, לאחרונה הוצג בחברה מודל שמסוגל לפתור בעיות מתמטיות פשוטות ברמת בית ספר יסודי. אמנם זה נשמע צנוע, אך החוקרים סבורים שזהו צעד נוסף לעבר יצירת בינה מלאכותית כללית (AGI). במכתב שנשלח לדירקטוריון של OpenAI על ידי מספר חוקרים, הם הזהירו מפני גילוי משמעותי העלול להוות איום על האנושות.

 

מכתב זה עסק בפרויקט פנימי הנקרא Q-Star, שנראה כי מהווה צעד משמעותי לעבר AGI. המודל צפוי להתעלות על היכולות האנושיות ברוב המשימות הכלכליות החשובות. ההנהגה של אלטמן הייתה מכרעת בצמיחתה של OpenAI ובמשיכת השקעות ענק ממיקרוסופט. למרות זאת, הוא הודח מתפקידו זמן קצר לאחר שרמז על פריצות דרך בתחום הבינה המלאכותית.

 

השפעת ה-AGI: האם אנחנו מתקרבים לשינוי מהותי?

הפיתוח של Q-Star מקרב אותנו לאפשרות של בינה מלאכותית כללית שתוכל לבצע משימות חשובות יותר ובצורה יעילה בהרבה מבני אדם. מהן ההשלכות של זה על עולם העבודה, על האתיקה ועל תפקידי האנושות בעולם שבו הבינה המלאכותית תופסת את מקומנו במשימות בעלות ערך כלכלי? נראה שזוהי רק ההתחלה של הטלנובלה הזו, ואני מקווה שנסיים אותה בהצלחה ולא ניפול בעריכה.

 


 

פינת הסיכום השבועי שנוצרה 100% מבינה מלאכותית:

  1. מיקרוסופט הציגה את Maia 100 ו-Cobalt 100: שבבי AI מותאמים אישית למשימות בענן. ה-Maia 100 מכיל 105 מיליארד טרנזיסטורים ותומך במשימות AI גנרטיבי. ה-Cobalt 100, מבוסס ארכיטקטורת ARM, מציע 128 ליבות וחיסכון של 40% בצריכת חשמל. שני השבבים משמשים בתוכניות כמו GitHub Copilot ו-OpenAI.

  2. יוטיוב עורכת ניסויים חדשים עם Google DeepMind בתחום המוזיקה והבינה המלאכותית. בניסוי “Dream Track for Shorts” אמנים יוצרים פסקולים ייחודיים באמצעות AI. הכלי החדש נועד לחזק את הקשר בין אמנים ומעריצים.

  3. אנטרופיק השיקה את Claude 2.1, מודל AI מתקדם עם חלון הקשר של 200,000 טוקנים וירידה משמעותית בשיעורי הלוצינציות. המודל משפר את ההבנה והסיכום של מסמכים ארוכים וכולל תכונה חדשה – שימוש בכלים להשלמת משימות מורכבות.

  4. Stability AI הציגה את Stable Video Diffusion, מודל חדש שמציע ממשק טקסט-לווידאו ליישומים מחקריים. המודל מתאים לשימושים בתחומים כמו פרסום, חינוך ובידור, ומיועד נכון לעכשיו למחקר בלבד.

  5. מיקרוסופט השיקה את Orca 2: מודלים קטנים של AI המסוגלים לבצע משימות חשיבה מורכבות כמו מודלים גדולים. Orca 2 נפתח למחקר נוסף ומתחרה במודלים גדולים יותר במשימות הדורשות חשיבה עמוקה.

  6. חוקרים מאוניברסיטת דרום דקוטה פיתחו את ALERTA-Net, מודל AI לחיזוי תנועת מניות ושינויים בשוק ההון. המודל מבצע חיזוי על בסיס נתונים כלכליים ונתוני מדיה חברתית, והציג ביצועים טובים ממודלים קיימים.

  7. Inflection AI חשפה את Inflection-2, מודל AI חדש המספק ביצועים טובים יותר ממודלים של Meta ו-Google. המודל יתמוך בקרוב בצ’אטבוט Pi, וישודרג על פי סגנון השיחה והטון של Pi.

  8. סרה סילברמן הגישה תביעה נגד Meta, אך שופט פדרלי דחה את מרבית טענותיה בנוגע להפרת זכויות יוצרים על ידי Meta. הטענה המרכזית שלה על שימוש בנתונים מספרים מוגני זכויות לאימון AI נדחתה, והטענה נותרה לדיון מחודש לאחר הגשת תביעה נוספת.

 


 

ההתפתחויות הללו מדגישות את ההתקדמות המהירה בבינה המלאכותית, אך גם את המורכבות והסיכונים הכרוכים בה. בעידן שבו AI מקבלת תפקיד מרכזי בכל תחום בחיינו, העתיד נראה מרגש – אך גם דורש זהירות רבה.

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של עומר הררי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
25.12.24
וובינר יצירת סרטים עם AI
וובינר
08.01.25
בינה בעולמות המשפט והגברת פרודוקטיביות
וובינר
15.01.25
פרסומות, קליפים וקולנוע עם AI
וובינר
22.01.25
וובינר מאסטר
וובינר
29.01.25
וובינר יצירת מוזיקה עם דורון מדלי
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

סיכום AI שבועי – 23.11.23