סיכום AI שבועי | Let's AI בינה מלאכותית https://letsai.co.il/articles/weekly-ai-summary/ בינה מלאכותית Fri, 25 Apr 2025 09:47:47 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7.2 https://letsai.co.il/wp-content/uploads/2024/03/cropped-logo-lets-ai-32x32.webp סיכום AI שבועי | Let's AI בינה מלאכותית https://letsai.co.il/articles/weekly-ai-summary/ 32 32 חדשות ה-AI: אפריל 2025 כמעט מאחורינו https://letsai.co.il/april-news/ https://letsai.co.il/april-news/#respond Fri, 25 Apr 2025 09:11:09 +0000 https://letsai.co.il/?p=47649 אפריל 2025 כמעט מאחורינו – כמו בכל שבוע, חדשות ה-AI מגיעות בקצב מסחרר – שדרוגים, חידושים, השקות וחשיפות בכל פינה. קשה לעמוד בקצב, אבל אנחנו כאן כדי לעשות סדר ולהציג את כל מה שחשוב לדעת. מה יש למלכה-האם OpenAI להציע, מי מנסה להדביק את הפער, ואילו כלים חדשים עומדים לשנות את הדרך בה אנחנו חושבים, […]

הפוסט חדשות ה-AI: אפריל 2025 כמעט מאחורינו הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
אפריל 2025 כמעט מאחורינו – כמו בכל שבוע, חדשות ה-AI מגיעות בקצב מסחרר – שדרוגים, חידושים, השקות וחשיפות בכל פינה. קשה לעמוד בקצב, אבל אנחנו כאן כדי לעשות סדר ולהציג את כל מה שחשוב לדעת. מה יש למלכה-האם OpenAI להציע, מי מנסה להדביק את הפער, ואילו כלים חדשים עומדים לשנות את הדרך בה אנחנו חושבים, עובדים ומתקשרים? כל התשובות בסרטון המבזק מטה. 

 

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

מודלי הריזונינג החדשים של OpenAI פשוט מדהימים!

מתחילים עם “המלכה-האם”, הלוא היא OpenAI. לפני כשבוע השיקה OpenAI את המודלים החדשים שלה: o3 ו-o4-mini – הדור החדש בסדרת מודלי ה-o שלה – מודלי ריזונינג ש”חושבים לפני שהם עונים”. והם טובים. מאוד טובים! מדובר בסט המודלים המתקדמים והחכמים ביותר שהחברה שחררה עד כה, והם מציגים יכולות חדשניות ומסמנים התקדמות משמעותית לעומת הדור הקודם של מודלי הריזונינג של החברה. את הקפיצה המשמעותית ניתן להרגיש במיוחד ביכולת לניתוח קבצים ועיבוד נתונים וכמובן הפקת תובנות טקסטואליות מתוכם! הם מדהימים במשימות מורכבות, כמו כתיבת קוד או חישובים מתמטיים.

בנוסף לכל זה, הם גם מבינים תמונות ושרטוטים וכן – מדובר בעליית מדרגה רצינית ביכולות, מה שפותח דלת לשימושים חדשים רבים, או לביצוע טוב יותר ואיכותי יותר של משימות, שבעבר הצ’ט התקשה לבצע בצורה מיטבית. המודלים החדשים לא רק חכמים יותר, אלא גם יותר “אייג׳נטיים”… כן כן – מילה מוזרה. המשמעות היא שהם מסוגלים להשתמש בכלים באופן עצמאי, להסיק מסקנות מניתוחים שונים, לגלוש ברשת כשבא להם, וכך להשיג את מה שהם צריכים כדי לפתור בעיות. המודלים זמינים למנויים משלמים, כאשר o3-pro צפוי להגיע בעוד מספר שבועות.

עוד פלוס אדיר הוא חלון הקונטקסט העצום של o4-mini-high – מיליון טוקנים!! המשמעות היא שהוא יכול לנתח ספרים שלמים עם מאות עמודים (כ-1,500 דפי A4). מדהים!! במקביל, החברה השיקה גם את Codex CLI, סוכן קוד, קל משקל בקוד פתוח שרץ מקומית ועובד עם המודלים החדשים.

 

רוצים 30% הנחה לכנס ה-AI הגדול של השנה?

בואו לראות אותנו בכנס Future of AI של Lynx, בשיתוף LetsAI, שיתקיים ביום שני 28/4 בבורסה ת”א. מה יהיה שם? הרצאות מרתקות, פאנלים מקצועיים, נטוורקינג איכותי, וסקירה של החידושים החמים ביותר בתחום. את הכנס ינחה אביתר אדרי, מייסד-שותף ב-Let’s AI, שייתן גם הרצאת Keynote מרתקת על “המהפכה החמישית”: Revolution 5.0: How Gen AI is Reshaping Our World – מסע אל לב המהפכה הג’נרטיבית והאופן בו מודלי AI משנים את חוקי המשחק בעולם ייצור התוכן, השיווק והעסקים. אז אם אתם רוצים להבין לאן העולם הולך… אם אתם רוצים להיות חלק מהגל, ולא לתת לו לעבור מעליכם… אם אתם רוצים לפגוש מאות משתתפים מעולמות האנטרפרייז, ה-AI והטק – זה בדיוק המקום להיות בו! למימוש ההטבה לחצו על התמונה מטה.

LYNX

לכרטיסים מוזלים לחצו פה.

 

קלוד מתחבר למייל, ליומן ולדרייב שלכם

מהמלכה-האם, עוברים לטוענת לכתר – אנטרופיק, אהובת ליבנו. לפני כשבוע קלוד קיבל שדרוג משמעותי, שמשנה לחלוטין את האופן בו אנחנו עובדים עם מודל השפה המדהים הזה! היכולת להתחבר ישירות ל-Googl Workspace. המשמעות היא שמשתמשים יכולים לחבר את קלוד ליומן שלהם, למייל שלהם ואפילו לדרייב שלהם. הוא יכול לקרוא את המיילים שלכם, ואף לסכם היסטוריית שיחות שלמה עם כתובת ספציפית. הוא יכול לתת לכם טיפים לניהול היומן, כשהוא מחובר בזמן אמת למה שקורה בלו”ז שלכם. הוא יכול לנתח את דפוסי הפעילות שלכם, ולהציע הצעות להגברת פרודוקטיביות. הוא יכול לגשת לקבצים ישירות מהדרייב שלכם, לנתח אותם ולעבד את המידע שבהם. או בקיצור – הוא מאפשר למשתמשים פרטיים וארגוניים, להתחבר למידע הארגוני, המקצועי או האישי שלהם. אבל רגע לפני שאתם נהנים מכל הטוב הזה, בדקו האם אתם רוצים לתת ל-AI גישה לכל המידע האישי והמקצועי שלכם, וכמובן, אם מדובר בחשבון עבודה – בדקו את נהלי אבטחת המידע בארגון שלכם. אמנם אנטרופיק מתחייבת לא לעשות שימוש במידע זה, ולא לאמן את המודלים שלה על הדאטה שלכם, אבל שכל אחד יחליט בעצמו אם זה משהו שהוא רוצה לעשות.

 

סוס העבודה החדש של גוגל – Gemini 2.5 Flash

יותר חכם – פחות יקר, וחושב לפני שהוא עונה. גוגל השיקה את Gemini 2.5 Flash – סוס העבודה החדש של גוגל. מדובר במודל ai חדש ומצוין, שמהווה המשך ישיר למודל 2.0 Flash הפופולרי, ואמור להיות ה-Go to guy שלכם למשימות יומיומיות. הוא מציע שדרוג משמעותי ביכולות החשיבה וההסקה (ריזונינג), תוך שמירה על מהירות ויעילות כלכלית – שילוב שהופך אותו לאטרקטיבי במיוחד עבור מפתחים וארגונים. הוא מולטימודאלי – כלומר, הוא יכול לקבל ולנתח אינפוטים שונים – תמונה, וידאו וטקסט, מה שהופך אותו למתאים למגוון רחב של משימות. הוא מהיר במיוחד וגם חכם במיוחד, אבל גולת הכותרת שלו הוא ממשק שליטה בעוצמת החשיבה שהמודל מבצע. כלומר, המשתמשים יכולים לקבוע “כמה חזק הוא חושב”, בעזרת סליידר ייעודי, שמגדיר לו “תקציב חשיבה”.

 

וובינר AI בעיצוב פנים ואדריכלות

רוצים לראות מה קורה כשאדריכלות ועיצוב פנים פוגשים את ה-Ai? הצטרפו לוובינר החינמי שלנו ביום שני הקרוב 28/4 ב-20:00.

 

וובינר עיצוב פנים ואדריכלות

להרשמה לחצו כאן.

 

גוגל מנסה לדבר עם דולפינים עם DolphinGemma

האם ה-AI יאפשר לנו לדבר עם דולפינים?! אם תשאלו את גוגל – יש מצב! החברה חשפה באמצע אפריל את DolphinGemma – מודל בינה מלאכותית פורץ דרך שנועד לפענח את שפת הדולפינים. המודל מנסה ללמוד את מבנה הקולות שמפיקים דולפינים ובעזרת ה-AI לזהות תבניות תקשורת. השאיפה: לפתח שפה משותפת עם הדולפינים וליצור תקשורת דו-כיוונית אמיתית בין מינים. גם אתם מרגישים שהחיים שלנו הפכו לסרט פנטזיה? אם תהיתם – המודל צפוי להשתחרר בקוד פתוח לקהילה המדעית בקיץ הקרוב.

 

מיקרוסופט עוברת מעוזרים חכמים ל”חברים מותאמים אישית”

עוזרי AI זה העבר – אם תשאלו את מיקרוסופט, “חברים מותאמים אישית” זה העתיד. לאחרונה חשפה מיקרוסופט סדרת עדכונים לעוזר ה-AI שלה במקביל לציון 50 שנות פעילות לחברה. החזון החדש עבור קופיילוט, כולל יכולות מולטימודאליות חדשות, ביצוע פעולות, יצירת פודקאסטים ועוד. היכולת המרכזית החדשה היא ה-“Memory”, שמאפשרת לקופיילוט לזכור פרטים חשובים על חיי המשתמש והעדפותיו, כמו העדפות אוכל, בידור ואירועים או תכנים משמעותיים בחייו האישיים והמקצועיים. מדובר בשינוי פרדיגמה – מעבר מעוזרי בינה מלאכותית גנריים לשותפי בינה מלאכותית מותאמים אישית.

 

AI וחברים

את הפודקאסט “AI וחברים” מבית LetsAI, מנחים רותם בר – מומחה סייבר עם מוניטין עולמי, ועומר הררי – מייסד-שותף ב-LetsAI. הפודקאסט מכוון לקהלים אינטליגנטיים יותר, מנוסים יותר, שכבר מכירים AI, אבל רוצים לעלות רמה, ולראות איך אפשר לשלב אותו בעולמות האנטרפרייז, הסייבר, ההייטק והעסקים. 

 

AI וחברים

האזינו לפודקאסט “AI וחברים” בהנחיית רותם בר ועומר הררי.

 

קופיילוט למסחר: Copilot Merchant Program

ממשיכים עם מיקרוסופט, שמחברת עסקים לקופיילוט ומשיקה את Copilot Merchant Program – תוכנית חדשנית שמשלבת בין מסחר לבינה מלאכותית ומאפשרת לעסקים להטמיע חוויות קנייה מותאמות אישית ישירות בתוך Copilot. המשתמשים יכולים לקבל המלצות, השוואות מחירים ולבצע רכישות – הכל תוך כדי שיחה עם העוזרת החכמה. המוכרים נהנים מחשיפה מוגברת, תהליך מכירה מקוצר ושימוש בכוחו של AI, והחיבור בין תוכן למסחר מתהדק. מדובר בצעד שמסמן את העתיד של המסחר הדיגיטלי, בו עוזרי AI ממלאים תפקיד מרכזי בכל שלב בחוויית הקנייה.

 

גרוק (Grok) של xAI משתדרג עם Workspace

גרוק (Grok), מודל השפה של xAI של אילון מאסק, קיבל שדרוג משמעותי – מעכשיו יש פיצ’ר חדש בשם Workspace, שמזכיר את PROJECTS של GPT. הפיצ’ר מאפשר ליצור, לנהל ולארגן פרויקטים או משימות בצורת חללי עבודה ייעודיים, בהם אפשר לשמור שיחות, קבצים, קוד, מסמכים וכל תוכן הרלוונטי – והכול במקום אחד, בצורה נוחה ומסודרת. כך ניתן לעבוד על מספר פרויקטים במקביל, לשמור הקשר ולהתייעץ עם הבינה המלאכותית בכל שלב.

 

 

טלגרם

הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו – המקום בו אנחנו מעדכנים בתדירות הכי גבוהה, ובו אפשר לראות גם תכנים לפני שהצטרפתם.

 

Gamma vs Canva: תחרות בעולם העיצוב

לאחרונה פלטפורמת המצגות הפופולרית קאנבה (Canva) השתדרגה והשיקה שורת חידושים ושינויים בממשק ובכלי העבודה שלה. המהלך הזה כנראה העיר את התחרות בשוק העיצוב. עכשיו גם פלטפורמת עיצוב המצגות Gamma השיקה לרגל חגיגת שנתיים להיווסדה, גרסה חדשה. מדובר בשדרוג משמעותי, שהופך את מה שהיה בעבר כלי ליצירת מצגות בלבד לפלטפורמת יצירה מקיפה. הגרסה החדשה מאפשרת למשתמשים ליצור מצגות, אתרים, דפי נחיתה, תכנים ופוסטים לרשתות חברתיות, ועוד. בעזרת ה-AI הכל קורה מאוד מהר, ועם טאץ’ עיצובי מדויק. וכן – זה נראה ממש טוב, בטח עבור תוצר שהמשתמש יצר בכמה קליקים ותוך מספר שניות. האם Canva צריכה להתחיל לדאוג?

 

Veo2 ו-Lightricks: שליטה מלאה בנרטיב הווידאו

מי מודל הוידאו הטוב בעולם? לשאלה הזו אין באמת תשובה, אבל Veo2 הוא ללא ספק אחד מהטוענים לכתר! הכלי שבעבר היה זמין רק בחו”ל, נגיש עכשיו במגוון פלפורמות, גם למשתמשים מישראל. רוצים להתנסות בו בחינם? כנסו לגוגל AI סטודיו. כמו כן, תמצאו אותו גם ב-Gemini Advanced, ב-Freepik ואפילו ב-LTX STUDIO של לייטריקס הישראלית. ואם כבר מדברים על לייטריקס, בטח תשמחו לשמוע שהיא הוסיפה לפלטפורמה שלה פיצ’ר חדש שנקרא Timeline, ומאפשר למשתמשים לנהל את כל תהליך יצירת הסרטון שלהם במקום אחד – לנהל את הסטוריבורד, לגזור סרטונים, לסנכרן את האודיו, לארגן ולסדר מחדש סצנות, ועוד. המשמעות של כל זה: נוחות ושליטה מוחלטת על הנרטיב שלכם, לצד דיוק חסר תקדים.

 

הכשרות מקצועיות מבית LetsAI

להתעדכן זה חשוב – אבל אם אתם רוצים לקחת את זה צעד אחד קדימה, אנו ממליצים לכם בחום להעיף מבט על היצע הקורסים וההכשרות העשיר של LetsAI. חשבו כמה ערך קיבלתם פה במבזקון חדשות אחד בודד – עכשיו חשבו כמה ערך תקבלו בקורס מקצועי, שמועבר על ידי המרצים הטובים בארץ – אותם אנשים שהכשירו עובדים ומנהלים בחברות הגדולות בארץ, במשרדי ואגפי ממשלה, ובקרנות ועמותות שמנהלות תקציבים של מאות מיליונים. כי לכם מגיע רק את הטוב ביותר! הכלים שהזכרנו פה, נלמדים לעומק גם בקורסים שלנו ובאקוסיסטם שבנינו עבור משתתפי הקורסים שלנו. הצטרפו ללמעלה מ-50,000 סטודנטים, תלמידים ובוגרי הכשרות!

 

הקורסים שלנו

למעבר לעמוד הקורסים שלנו – לחצו פה.

הפוסט חדשות ה-AI: אפריל 2025 כמעט מאחורינו הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/april-news/feed/ 0
גוגל ו-OpenAI מפגיזות! חדשות ה-AI מהימים האחרונים https://letsai.co.il/news-04-002/ https://letsai.co.il/news-04-002/#respond Fri, 18 Apr 2025 07:09:07 +0000 https://letsai.co.il/?p=47101 גוגל מפגיזה עם מבול של הכרזות, חידושים, עדכונים ושדרוגים. OpenAI לא נותרת חייבת ומשחררת משפחת מודלים חדש (4.1), לצד מודלי ריזונינג עוצמתיים (o3 ו-o4 mnin), ואפילו מודל קוד פתוח אחד. בין לבין קלינג משחררת את 2.0 ולנו נותר רק לעשות סדר בכל הרעש – בדיוק בשביל זה אנחנו פה!       צפו במבזק החדשות […]

הפוסט גוגל ו-OpenAI מפגיזות! חדשות ה-AI מהימים האחרונים הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
גוגל מפגיזה עם מבול של הכרזות, חידושים, עדכונים ושדרוגים. OpenAI לא נותרת חייבת ומשחררת משפחת מודלים חדש (4.1), לצד מודלי ריזונינג עוצמתיים (o3 ו-o4 mnin), ואפילו מודל קוד פתוח אחד. בין לבין קלינג משחררת את 2.0 ולנו נותר רק לעשות סדר בכל הרעש – בדיוק בשביל זה אנחנו פה!

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

צפו במבזק החדשות המלא ששודר אתמול בתוכנית “בינה אחרת”

פספסתם את הפרק ששודר אתמול? צפו בקטע המלא של חדשות ה-AI, מהפרק ששודר אתמול (חמישי 17.4.25) בתוכנית “בינה אחרת”, המשודרת בכל חמישי בערב בערוץ הכלכלה בטלוויזיה – ערוץ 10 בשלט. 

רוצים עוד? צפו בקטעים נוספים מהתוכנית בערוץ היוטיוב שלנו.

 

 

מודלי הריזונינג החדשים של OpenAI

הם פה! ב-16.4.25 השיקה OpenAI את המודלים החדשים o3 ו-o4-mini, הדור החדש בסדרת מודלי ה-o שלה – מודלי ריזונינג ש”חושבים לפני שהם עונים”. אלו המודלים המתקדמים והחכמים ביותר שהחברה פיתחה עד כה, והם מציגים יכולות חדשניות ומסמנים התקדמות משמעותית לעומת הדור הקודם של מודלי הריזונינג של החברה.

המודלים החדשים לא רק חכמים יותר, אלא גם יותר “אייג׳נטיים” (אם יש בכלל מילה כזו), כלומר – הם מסוגלים להשתמש בכלים באופן עצמאי, להסיק מסקנות מניתוח תמונות, לגלוש ברשת “כשבא להם”, וכך להשיג את מה שהם צריכים כדי לפתור בעיות. הודות למנגנון “שרשרת המחשבה” (CoT), הם מסוגלים לפתור בעיות מורכבות ורב-שלביות בתחומי המדע, המתמטיקה והתכנות. המודלים זמינים כבר עכשיו למנויי ChatGPT Plus, Pro ו-Team, כאשר o3-pro צפוי להגיע בעוד מספר שבועות. עוד פלוס אדיר הוא חלון הקונטקסט העצום של o4-mini-high – מיליון טוקנים! זה מאפשר לו לנתח ספרים שלמים בני מאות עמודים (כ-1,500 דפי A4). מדהים!

במקביל, החברה השיקה גם את Codex CLI, סוכן קוד, קל משקל בקוד פתוח שרץ מקומית בטרמינל ועובד עם המודלים החדשים.

 

טלגרם

הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו – המקום בו אנחנו מעדכנים בתדירות הכי גבוהה, ובו אפשר לראות גם תכנים לפני שהצטרפתם.

 

הכירו את GPT-4.1 – מרגיש שכבר היינו בסרט הזה…

חברת OpenAI הודיעה על שחרור משפחת מודלי GPT-4.1 – צעד קדימה או אחורה… לא ממש ברור, אבל נראה שהמודלים החדשים מראים שיפור משמעותי בביצועים ועוקפים את GPT 4.5, במיוחד בהבנת הקשרים מורכבים, קידוד מדויק ותגובה מהירה יותר, וכל זאת בעלות נמוכה יותר. המודל החדש מגיע עם גרסאות Mini ו-Nano, ויהיה זמין בשלב זה רק למפתחים דרך ה-API או הפלייגראונד. במקביל, הודיעה החברה כי תפסיק את התמיכה במודל GPT-4.5 כבר בחודש יולי הקרוב – פחות מחצי שנה לאחר השקתו. נראה ש-OpenAI קוברת סופית את 4.5 החדש-ישן ומחליפה אותו בדגם משופר.

 

שינויים במנגנון הזיכרון של ChatGPT

עדיין עם OpenAI – שינויים במנגנון הזיכרון של ChatGPT שכדאי מאוד שתכירו, כי יש להם גם השלכות על אבטחת המידע שלכם! מעכשיו לצ’ט יש גישה לכל היסטוריית השיחות שלכם, ולא רק לפרטים נבחרים. למשתמש יש יכולת לקבוע מה הצ’ט יזכור ומה לא, ואפילו לכבות את האפשרות – אנחנו ממליצים לכם לנצל אפשרות זו ולכבות את אפשרות אימון המודלים.

 

בדיחת אבא: Llama הרשת כועסת על Meta?!

הופה… קלטתם מה עשינו פה?!?! 😜🤦‍♂️

טענות ברשת גורסות שמטא עשתה ל-Llama-4 חיים קלים במבחני הביצועים, מה שהוביל לתוצאות טובות יותר מהרמה שלו בפועל. בנוסף, בבדיקות ביצועים נטען שהחברה הציגה גרסה “משופרת” של המודל, שלא זמינה לציבור. הכל בכתבה הבאה.

 

הייתם משלמים 100 דולר בחודש על קלוד?!

אנטרופיק השיקה את תוכנית Max החדשה לקלוד – מסלול מנויים, עם הרבה יותר כוח והרבה יותר זמן שימוש – אבל גם תג מחיר גבוה במיוחד: 100 דולר בחודש. מי צריך את זה? לא המשתמשים הפרטיים. החבילה מיועדת בעיקר לצוותים מקצועיים, מחלקות חדשנות ועסקים שזקוקים להרבה הרצות, עדיפות בזמני עומס וגישה מוקדמת לכל פיצ’ר חדש. אם אתם רק כותבים ברכות לסבתא, פוסטים לאינסטגרם או מנסחים מיילים באנגלית עם קלוד – זה כנראה לא בשבילכם.

 

LYNX

לכרטיסים מוזלים לחצו פה.

 

רוצים 30% הנחה לכנס ה-AI הגדול של השנה?

בואו לפגוש אותנו בכנס Future of AI של חברת Lynx, בשיתוף עם Let’s AI. למימוש ההטבה לחצו פה.

הכנס יתקיים ביום שני, עשרים ושמונה באפריל (28/4), בבורסה לניירות ערך בתל אביב. מה בתוכנית? הרצאות מרתקות, פאנלים מקצועיים, נטוורקינג איכותי, וסקירה של כל החידושים החמים בעולם ה-AI.

בנוסף, הרצאת Keynote שלי (אביתר אדרי), בנושא: Revolution 5.0: How Gen AI is Reshaping Our World
מסע אל תוך המהפכה הג’נרטיבית – ואיך מודלים מבוססי AI משנים את חוקי המשחק בעולם התוכן, השיווק והעסקים.

רוצים להבין לאן העולם הולך? רוצים להיות חלק מהשינוי – ולא לרדוף אחריו? זה בדיוק המקום להיות בו.

 

עושים סדר בשדרוגים ב-Canva

קאנבה השיקה את Visual Suite 2.0 – חבילת כלים חדשה שעושה מהפכה ביצירת תוכן. איך מפעילים אותה? לוחצים על 6 המעטפות בבאנר העליון שבתוך הממשק של Canva. אז מה חדש? גליונות אלקטרוניים חכמים, מבוססי AI, כלי AI לכתיבת קוד בזמן אמת, ריכוז כלי ה-AI של קאנבה במקום אחד, יכולות עריכה משופרות ועוד. לצד כל אלו קאנבה שמה דגש על הגברת השיתופיות בין צוותים, לצד דגש על אינטגרציות עם מערכות ארגוניות, כדי להפוך לכלי עיצוב מרכזי גם לעסקים. בשורה התחתונה? קאנבה הופכת לא רק לכלי למעצבים, אלא לפלטפורמת AI ויצירת תוכן, חכמה ומהירה. הרחבה בכתבה מטה.

 

קלינג משחררת את גרסה 2.0

קלינג השיקה את גרסה 2.0 של מודל הוידאו העוצמתי שלה, שזמינה בממשק אתר החברה, וגם ב-Freepik. העדכון כולל שדרוג משמעותי בתנועה ובריאליזם, כלים חדשים לעריכת תמונות ועיצוב סגנונות, ויכולת לערוך סצנות עם אלמנטים מרובים. בין היתר, ניתן כעת להפיק סרטונים של עד עשר שניות מתמונות או מטקסט.

 

מבול החידושים מבית Google

החודש נדמה שגוגל פשוט לא הורידה את הרגל מהגז, ושחררה עדכון אחר עדכון, מודלים חדשים, וכל אלו לצד המון הכרזות והשקות – אנחנו עושים קצת סדר…

 

עיקרי ההכרזות מכנס Google Cloud Next 2025

בכנס Google Cloud Next 2025 שהתקיים בלאס וגאס בתחילת החודש, גוגל הציגה שורת חידושים מרשימים. בין ההכרזות הבולטות: הדור השביעי של מעבדי Ironwood Tensor Processing Units. ה-TPUs החדשים מספקים עוצמה יוצאת דופן למשימות AIוהסקה, והם מתחרים במחשבי-העל החזקים בעולם. מודלי Gemini 2.5 Pro ו-Flash הופכים לכלי העבודה המרכזיים של החברה, ושדרוגים מרשימים לפלטפורמת Vertex AI – שכבר רשמה זינוק של פי עשרים בשימוש בשנה האחרונה. בנוסף, גוגל השיקה את Lyria, מודל מהפכני שמתרגם טקסט למוזיקה, ושיפרה משמעותית את Veo2 – אולי מודל הוידאו הטוב בעולם נכון לימים אלו, והוסיפה לו יכולות עריכה מתקדמות. חידושים בתוך Google Workspace כוללים שיפורים כמו אודיו במסמכים, כתיבה חכמה ובוטים פנימיים, וסביבת הפיתוח Firebase Studio שמאפשרת להקים אפליקציות מורכבות מבוססות AI תוך שניות. גם תשתיות הענן קיבלו עדכונים ושיפורי אבטחה.

 

הפרוטוקול שעוזרים לסוכנים לדבר אחד עם השני: A2A

גוגל השיקה גם את Agent2Agent – פרוטוקול חדש שמאפשר לסוכני בינה מלאכותית לתקשר ולעבוד יחד, גם אם הם שייכים למערכות שונות. במקום שכל סוכן יתפקד לבד, הם משתפים פעולה, מחלקים משימות ומנהלים תהליכים מורכבים כצוות אחיד. למשל, סוכן אחד מנתח תלונות לקוחות, השני מעדכן את מערכת ה-CRM, והשלישי מפיק דו”ח יומי למנהלים – הכול קורה אוטומטית ובתיאום. זה לא רק חוסך זמן – זה משנה את הדרך שבה עסקים פועלים.

 

חיפוש מקורות ב-NotebookLM עם Discover

גוגל שדרגה גם את NotebookLM עם תכונה חדשה בשם “Discover”, המאפשרת לכלי לאתר מקורות מידע רלוונטיים מהאינטרנט באופן עצמאי. במקום להעלות מסמכים ידנית, המשתמשים יכולים כעת להזין נושא, והמערכת תאסוף מקורות מתאימים, תסכם אותם ותאפשר שילובם בפרויקטים כמו מסמכי תדרוך, שאלות נפוצות או סיכומים קוליים.

 

השקת Gemini 2.5 Flash

גוגל השיקה גם את Gemini 2.5 Flash – מודל בינה מלאכותית חדש, מהיר ויעיל במיוחד. המודל מותאם למשימות כמו סיכום טקסטים, ניתוח תמונות ווידאו, וצ’אטים מורכבים. החידוש הגדול: הוא יודע “לחשוב” לפני שהוא עונה – מה שמאפשר תוצאות מדויקות יותר. המפתחים יכולים לקבוע לו “תקציב חשיבה” – איזון בין איכות, מהירות ועלות. בשורה התחתונה: יותר חכם, פחות יקר. המודל זמין כבר עכשיו בגרסת תצוגה מוקדמת דרך ה-Gemini API – גם ב-Google AI Studio וגם ב-Vertex AI. בנוסף, ניתן למצוא אותו בתפריט ייעודי באפליקציית Gemini למנויי Gemini Advanced.

 

התנ”ך של גוגל להנדסת פרומפטים

בין שצף הפרסומים, החברה שיחררה גם את “התנ”ך שלהם להנדסת פרומפטים” – מדריך בן כמעט שבעים עמודים שמלמד איך לדבר עם מודלי AI כמו מקצוענים. זה לא עוד מסמך טכני – זה ספר בישול לפרומפטים: איך להגדיר תפקידים, להפעיל שרשרת מחשבה, להגביר אמינות, מהמינות ודיוק של מודלי שפה, ולגרום ל-AI להבין בדיוק מה אתם רוצים ממנו. אם אתם עובדים עם GPT, קלוד או Gemini – מדובר במסמך חובה!

 

AI וחברים

האזינו לפודקאסט “AI וחברים” בהנחיית רותם בר ועומר הררי.

 

פרק 61 בפודקאסט AI וחברים

האזינו לפרק חגיגי במיוחד שצולם מול קהל חי, בו מארחים רותם בר ועומר הררי את הילל קוברובסקי, מרצה בכיר וחוקר טרנדים טכנולוגיים מהקריה האקדמית אונו. יחד הם צוללים לעומק עולם הבינה המלאכותית והשפעותיו על תחום הסייבר והחיים המודרניים. וגם – מהם האתגרים האתיים והטכנולוגיים שבשימוש במודלים מתקדמים, ואיך פרוטוקול ה-MCP משנה את חוקי המשחק? הכל בפרק 61 המרתק בפודקאסט “AI וחברים” מבית LetsAI.

 

רוצים להתמקצע? הצטרפו לקורסים המקצועיים שלנו

להתעדכן זה חשוב – אבל אם אתם רוצים לקחת את זה צעד אחד קדימה, אנו ממליצים לכם בחום להעיף מבט על היצע הקורסים וההכשרות העשיר של LetsAI. חשבו כמה ערך קיבלתם פה במבזקון חדשות אחד בודד – עכשיו חשבו כמה ערך תקבלו בקורס מקצועי, שמועבר על ידי המרצים הטובים בארץ – אותם אנשים שהכשירו עובדים ומנהלים בחברות הגדולות בארץ, במשרדי ואגפי ממשלה, ובקרנות ועמותות שמנהלות תקציבים של מאות מיליונים. כי לכם מגיע רק את הטוב ביותר! הכלים שהזכרנו פה, נלמדים לעומק גם בקורסים שלנו ובאקוסיסטם שבנינו עבור משתתפי הקורסים שלנו. הצטרפו ללמעלה מ-50,000 סטודנטים, תלמידים ובוגרי הכשרות!

 

הקורסים שלנו

למעבר לעמוד הקורסים שלנו – לחצו פה.

 

 

הפוסט גוגל ו-OpenAI מפגיזות! חדשות ה-AI מהימים האחרונים הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/news-04-002/feed/ 0
מה נשתנה? מסתבר שהרבה – חדשות ה-AI לפסח https://letsai.co.il/passover-news/ https://letsai.co.il/passover-news/#respond Fri, 11 Apr 2025 07:24:27 +0000 https://letsai.co.il/?p=46626 אז מה נשתנה? מסתבר שהרבה! הנה האייטמים הכי חמים, חדשים ומעניינים בעולם הבינה המלאכותית, מהימים האחרונים – עוד לא הספקנו לעכל את ההשקות של השבוע שעבר, וכבר אנחנו מוצאים את עצמנו מול מודלים חדשים, גרסאות מתקדמות, שיתופי פעולה רפואיים פורצי דרך, ואפילו רפורמות ממשלתיות מרחיקות לכת. אם אתם מנסים להבין לאן מועדות פני התחום, או פשוט […]

הפוסט מה נשתנה? מסתבר שהרבה – חדשות ה-AI לפסח הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
אז מה נשתנה? מסתבר שהרבה! הנה האייטמים הכי חמים, חדשים ומעניינים בעולם הבינה המלאכותית, מהימים האחרונים – עוד לא הספקנו לעכל את ההשקות של השבוע שעבר, וכבר אנחנו מוצאים את עצמנו מול מודלים חדשים, גרסאות מתקדמות, שיתופי פעולה רפואיים פורצי דרך, ואפילו רפורמות ממשלתיות מרחיקות לכת. אם אתם מנסים להבין לאן מועדות פני התחום, או פשוט רוצים להישאר עם האצבע על הדופק – המבזקון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

צפו במבזק החדשות ששודר בתוכנית “בינה אחרת”

פספסתם את הפרק ששודר אתמול? מזל שדאגנו לכם להקלטה של מבזקון חדשות ה-AI, בו התארח גם רותם בר – מומחה סייבר ומנחה הפודקאסט המעולה “AI וחברים“. 

 

 

קצת יותר בהרחבה

רוצים להעמיק בחדשות ובחידושים? הכל פה, ועוד הרבה מעבר!

 

מטא משחררת את Llama 4

הכירו את הדור הרביעי של משפחת מודלי השפה בקוד פתוח המעולים של Meta. ההשקה כוללת שני מודלים שזמינים כעת – Llama 4 Scout ו-Llama 4 Maverick, ומודל שלישי בשם Llama 4 Behemoth שעדיין בשלבי אימון. רק השנה מטא השקיעה 65 מיליארד דולר בתשתיות בינה מלאכותית השנה, מה שמאפשר לה להציג מודלים מולטימודליים מתקדמים המסוגלים לעבד טקסט, תמונות וקטעי וידאו באופן אינטגרטיבי. המודלים מבוססים בין השאר גם על ארכיטקטורת Mixture of Experts – MoE חדשנית. עוד פלוס משמעותי הוא חלון הקשר חסר תקדים של 10 מיליון טוקנים!! הביצועים מרשימים מאוד, וגם הפעם מטא ממשיכה בדרך המאוד מיוחדת וראויה להערכה שלה – קוד פתוח ודמוקרטיזציה של הטכנולוגיה וה-AI.

 

השקת GPT-5 נדחית

חברת OpenAI הודיעה על דחייה בפיתוח הדור הבא של מודל השפה שלה, GPT-5. לדברי מנכ”ל החברה סם אלטמן, ההחלטה התקבלה כדי לאפשר שילוב חלק ומבוקר של יכולות חדשות. במקום GPT-5, צפויים לצאת בתקופה הקרובה שני מודלי ביניים בשם o3 ו-o4-mini, שיספקו מענה זמני לצרכים בשוק. במקביל, החברה חשפה כוונה להוציא מודל קוד פתוח – לראשונה מאז GPT-2 שהושק בשנת 2019. מדובר במהלך מפתיע מצד OpenAI, שבעבר נמנעה מחשיפת הקוד של המודלים המתקדמים שלה, בטענה לחשש משימוש לרעה. המהלך מגיע על רקע התחזקותם של מודלים פתוחים מתחרים, בהם Llama של Meta ו-DeepSeek הסינית, שהביאו לעלייה בלחץ התעשייתי לקידום שקיפות ונגישות. OpenAI טרם פרסמה תאריך מדויק להשקת GPT-5 או המודל הפתוח, אך המהלכים מעידים על שינוי אסטרטגי משמעותי ביחס של החברה לפתיחות, חדשנות והתמודדות עם תחרות גוברת בשוק הבינה המלאכותית.

 

קלוד באקדמיה!

אנטרופיק השיקה גרסה ייעודית של מודל השפה שלה Claude עבור המגזר האקדמי תחת השם Claude for Education. השירות החדש נועד לאפשר לאוניברסיטאות ולמוסדות לימוד לשלב AI בהוראה, בלמידה ובניהול – למשל לסייע לסטודנטים בכתיבת סקירות ספרות עם ציטוטים, פתרון מודרך של בעיות מתמטיקה וקבלת משוב על עבודות

 

מידג’רני V7 אלפא פה!

עוד ענק מנומנם שהתעורר – נראה שבמידג’רני נלחצו מהשקת מודל התמונה 4o של OPEN AI ומיהרו להשיק את הדור השביעי של מודל התמונות שלהם – מידג’רני V7 אלפא. גרסה 7 מביאה איתה יכולות חדשות ומרשימות, תמונות מרהיבות. השימוש בה מותנה באימון סגנון אישי שאמור לפצח את ההעדפות האישיות של כל משתמש. כן כן – התאמה אישית כברירת מחדל. היא מגיעה גם עם מצב מהיר במיוחד שנקרא DRAFT MODE שמאפשר ליצור תמונות פי 10 יותר מהר מהמצב הרגיל, ובחצי מחיר. לא רע בכלל! האם היא תמשיך להיות סוס העבודה של התעשייה? TIME WILL TELL…

 

למה Gen-4 Turbo זה ביג דיל?!

ראנוויי משחררת את Gen-4 Turbo וזה ביג דיל? למה? נסביר – מדובר במודל סופר חשוב כי האפשרות לייצר סרטון של 10 שניות ב-30 שניות קריטית ליוצרי AI בעולם בו זמן שווה כסף. וזה לעומת המתנה של דקה וחצי-שתיים במודל הרגיל. כשעובדים על פרויקט מסחרי, הפלואו חשוב לא פחות מהמודל, ואם צריך לחכות דקות לכל שוט, זה הופך את תהליך היצירה למסורבל ומייגע. לכן מודלי טורבו (כמו ג’ן 3 טורבו, ג’ן 4 טורבו או Ray2 Flash של לומה דרים משין) כל כך חשובים בתעשייה. חשוב לציין שלמודלי Gen4 (הרגיל וטורבו) עדיין חסרים הרבה פיצ’רים (שיגיעו בהמשך לאט לאט), מה שהופך את Gen3 לעדיין מאוד רלוונטי.

 

טלגרם

הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו – המקום בו אנחנו מעדכנים בתדירות הכי גבוהה, ובו אפשר לראות גם תכנים לפני שהצטרפתם.

 

לאונרדו משתדרגת עם מודל וידאו חדש!

גם לאונרדו התעוררו לחיים ובתוך שטף החידושים השיקו שני כלים חדשים – מודל וידאו חדש שנקרא Motion 2.0, ושמחליף את המודל הישן שלהם. בנוסף, לאונרדו השיקו את Flux Elements , שנותן ליוצרים שליטה מדויקת בסגנון אישי, ומאפשר להם לאמן את הבינה המלאכותית על השפה הגרפית האהובה עליהם, וכך להחיל אותה על חפצים או תמונות.

 

פיקה מאפשרים לג’נרט סרטונים עם 5 פריימים לרפרנס!

מכירים את התסכול של לנסות ליצור סרטון מרשים מכמה תמונות בודדות? עד היום, היה צורך בידע טכני, תוכנות מורכבות ושעות של עבודה. אבל זה נגמר! פיקה משנה את כללי המשחק עם העדכון החדש למנויים שלה. מעכשיו, תוכלו להפוך עד חמש תמונות רגילות לסרטון מקצועי באורך של עד 25 שניות, עם שליטה מלאה על המעברים והתנועות. עכשיו כל אחד יכול להפוך רעיון ויזואלי לסיפור מרהיב עם AI. כלי נוסף שפיקה השיקו בימים האחרונים הוא ה-PikaTwist – כלי שמאפשר לבצע שינויים בסרטונים קיימים. הוספת אלמנטים לסרטונים, מה שגורם לפנטסטי להפוך לחלק מהמציאותי.

 

אבחון סרטן יעיל עם AI

בתחום הרפואי, שיתוף פעולה בין Lunit – חברה קוריאנית המתמחה בפתרונות AI לאבחון סרטן, ובין חברת התרופות Astra Zeneca הוביל לפיתוח מודל AI שמזהה מוטציות סרטן ריאה באופן לא פולשני, עם דיוק גבוה ביותר מ-12,000 מקרים.

 

AI וחברים

האזינו לפודקאסט “AI וחברים” בהנחיית רותם בר ועומר הררי.

 

קציני AI בשירות הממשל האמריקאי

ומעבר לאוקיינוס, בצד השני של העולם, מישהו בבית הלבן קם ב-7 באפריל 2025 ואמר: “יאללה, הגיע הזמן להתקדם”. מדיניות חדשה, שמטרתה להאיץ את השימוש והאימוץ של בינה מלאכותית בסוכנויות פדרליות בארצות הברית, שפורסמה באותו יום מביאה איתה רוח קרב של חדשנות לממשל האמריקאי. המדיניות כוללת שני מזכרים מרכזיים שמטרתם לקדם חדשנות, להפחית בירוקרטיה, ולשפר את היעילות הממשלתית. לא עוד ‘נראה, נבדוק, נחשוב’ – מעכשיו יהיה קצין AI ראשי – Chief AI Officer – בכל סוכנות. תפקידו? לשמש כסוכן שינוי ולדחוף את הארגון קדימה, תוך אימוץ והטמעת AI באופן אחראי. בנוסף, המדיניות מבטלת מגבלות ביורוקרטיות שהיו קיימות בעבר ומספקת כלים חדשים לניהול סיכונים עבור מערכות AI בעלות השפעה גבוהה. ומעל הכל? קריאה ברורה לשימוש בפתרונות AI תוצרת ארה”ב. כי מהפכות בעידן טראמפ עושים עם הרבה פטריוטיזם!

 

השפעת המכסים החדשים של טראמפ והתרסקות המניות, על תחום הבינה המלאכותית

תעשיית הבינה המלאכותית, שעד לאחרונה נהנתה מצמיחה מטאורית ומהשקעות חסרות תקדים, מתמודדת כעת עם “סערה מושלמת” שמאיימת לשנות את מסלולה. מתחילת חודש אפריל, שני אירועים דרמטיים התלכדו ויצרו זעזוע חסר תקדים בענף – הטלת מכסים נרחבים על-ידי ממשל טראמפ והתרסקות חדה במניות חברות הטכנולוגיה. המכסים החדשים, שכוללים תעריף בסיסי של 10% על רוב היבוא לארה”ב ותעריפים גבוהים יותר על מדינות כמו סין, טייוואן ודרום קוריאה, מאיימים להגדיל משמעותית את עלויות הקמת מרכזי הנתונים לבינה מלאכותית ולשבש את שרשראות האספקה הגלובליות. בזמן שענקיות הטכנולוגיה תכננו להשקיע יחד מעל 270 מיליארד דולר במרכזי נתונים השנה, המכסים והמשבר בשוק ההון מעמידים בספק את המשך ההשקעות בקצב הנוכחי, ומציבים את תעשיית הבינה המלאכותית בצומת דרכים קריטי.

 

מכתבי המנכ”לים שהסעירו את התעשייה

למה מנכ”ל Fiverr כותב מכתב לעובדים שלו בו הוא מספר להם ש-AI הולך להחליף אותם (ואותו)? למה מנכ”ל Shopify אומר שכל רעיון/מוצר חדש חייב להיווצר בעזרת AI, ושאסור לגייס עובדים חדשים, עד שלא מוכיחים ש-AI לא יכול לבצע את אותה משימה? התשובה במאמר המרתק הבא שכתב עומר הררי. את הטענות הדרמטיות הללו כתבו שניים מהמנכ”לים הבכירים בעולם – מיכה קאופמן (Fiverr) וטובי לוטקה (Shopify) – במסרים גלויים וחדים לעובדיהם. המסקנה: זה לא הזמן להיבהל. זה הזמן ללמוד. להעז. להתנסות. ועיקר – להפוך את עצמכם לחיוניים, על ידי שליטה בכלי ומערכות AI, כאנשים מובילים, שלא מפחדים מטכנולוגיה משבשת!

 

האם השיא מאחורינו?

מי שחשב שהשיא כבר מאחורינו, כדאי שיבדוק שוב את המציאות. עיון באירועים שקרו פה רק בימים האחרונים, מדגיש עד כמה תחום הבינה המלאכותית דינמי, צומח ורב-גוני (וזו רק טעימה קטנה מכל מה שקרה בעולם ה-AI בשבוע האחרון). מה שברור הוא שהשחקנים המרכזיים, ממטא ועד הבית הלבן, לא עוצרים לרגע. למי שצופה מהצד, זה יכול להרגיש מפחיד, מרגש או מבלבל. אבל עבור מי שפועל בתוך התחום, מדובר בקריאה לפעולה. המהפכה אולי מתקדמת צעד אחר צעד – אבל כל צעד כזה הוא לא “צעד קטן לאנושות” אלא צעד ענק של מפלצת AI שמתקדמת בקצב אקספוננציאלי, ומשנה את חוקי המשחק כל יום מחדש. אז אם לא נפל לכם עדיין האסימון – זה העולם שבו אתם חיים – עולם שמשתנה במהירות, ובו דברים זזים מהר מאוד! הדרך שלכם להישאר עם היד על הדופק (מעבר לעדכון פה אצלנו ב-LetsAI), היא להתחיל להשתמש בכלים הללו – כלי הבינה היוצרת – שיתנו לכם את היכולת להיות מהירים יותר, יעילים יותר וחדים יותר. 

 

רוצים להתמקצע? הצטרפו לקורסים המקצועיים שלנו

להתעדכן זה חשוב – אבל אם אתם רוצים לקחת את זה צעד אחד קדימה, אנו ממליצים לכם בחום להעיף מבט על היצע הקורסים וההכשרות העשיר של LetsAI. חשבו כמה ערך קיבלתם פה במבזקון חדשות אחד בודד – עכשיו חשבו כמה ערך תקבלו בקורס מקצועי, שמועבר על ידי המרצים הטובים בארץ – אותם אנשים שהכשירו עובדים ומנהלים בחברות הגדולות בארץ, במשרדי ואגפי ממשלה, ובקרנות ועמותות שמנהלות תקציבים של מאות מיליונים. כי לכם מגיע רק את הטוב ביותר! הכלים שהזכרנו פה, נלמדים לעומק גם בקורסים שלנו ובאקוסיסטם שבנינו עבור משתתפי הקורסים שלנו. הצטרפו ללמעלה מ-50,000 סטודנטים, תלמידים ובוגרי הכשרות!

 

הקורסים שלנו

למעבר לעמוד הקורסים שלנו – לחצו פה.

 

הפוסט מה נשתנה? מסתבר שהרבה – חדשות ה-AI לפסח הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/passover-news/feed/ 0
סיכום חדשות ה-AI מהימים האחרונים https://letsai.co.il/ai-news-005/ https://letsai.co.il/ai-news-005/#respond Sun, 09 Mar 2025 20:38:04 +0000 https://letsai.co.il/?p=44594 קבלו את חדשות ה-AI מהימים האחרונים – כל מה שחם ומעניין בתעשייה… בואו נצא לדרך…       עתיד כח העבודה האנושי האם אילון מאסק יחליף אלפי עובדים בצ’אטבוט ממשלתי? הכותרות זעקו! אילון מאסק יחליף אלפי עובדים בממשל האמריקאי בצ’אטבוט, מבוסס בינה מלאכותית. אבל מאחורי הכותרות המפוצצות עומדת אמת קצת אחרת. סוכנות השירותים הכלליים (GSA) […]

הפוסט סיכום חדשות ה-AI מהימים האחרונים הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
קבלו את חדשות ה-AI מהימים האחרונים – כל מה שחם ומעניין בתעשייה… בואו נצא לדרך…

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

עתיד כח העבודה האנושי

האם אילון מאסק יחליף אלפי עובדים בצ’אטבוט ממשלתי?

הכותרות זעקו! אילון מאסק יחליף אלפי עובדים בממשל האמריקאי בצ’אטבוט, מבוסס בינה מלאכותית. אבל מאחורי הכותרות המפוצצות עומדת אמת קצת אחרת. סוכנות השירותים הכלליים (GSA) החלה להטמיע את הצ’אטבוט GSAi, שנועד לסייע במשימות בסיסיות (כמו כתיבת מיילים, סיכום טקסטים, כתיבת קוד ועוד). הביצועים שלו לא היו מרשימים במיוחד והוא מוגבל ליכולות פשוטות יחסית, מה שלא הופך אותו לתחליף לעובדים אמיתיים. כמו כן, פיתוח הצ’אטבוט, החל בכלל לפני כניסתו של אילון מאסק לתפקיד כמנהל המחלקה ליעילות ממשלתית (DOGE). במקביל, התרחשו פיטורים של כ-1,000 עובדים בסוכנות, כחלק מקיצוצים רחבים יותר בממשל הפדרלי (חלקם אף היו עובדי המחלקה הטכנולוגית שהייתה אמונה על פיתוח הבוט), אך ככל הנראה אין קשר ישיר בין שני האירועים.

 

יוזמה להכשרת כח העבודה העולמי

הפורום הכלכלי העולמי ביוזמה פורצת דרך: להכשיר מחדש מיליארד אנשים עד 2030. זו לא עוד תכנית – זו התגייסות גלובלית חסרת תקדים שמאחדת ממשלות, תאגידי ענק וארגונים בינלאומיים במטרה אחת: להבטיח שאף אחד לא יישאר מאחור בעידן הדיגיטלי החדש! עד כה הוכשרו כבר שבע-מאות ושישה-עשר מיליון אנשים ברחבי העולם, וההשפעה הכלכלית צפויה להיות דרמטית! תוספת של 6.5 טריליון דולר לתמ”ג העולמי עד 2030, ויצירת 5.3 מיליון משרות חדשות, לצד הגדלת הפרודוקטיביות העולמית ב-3%. בעולם שבו שינוי הוא המציאות היחידה הקבועה, היוזמה הזו היא יותר ממהפכה – היא הכרח קיומי.

 

בינה כחול לבן

חדר מיון המבוסס AI? מסתבר שיש דבר כזה!

המרכז הרפואי שיבא בתל השומר חושף את פרויקט K: חדר מיון שאוסף ומנתח נתונים רפואיים בזמן אמת, ומציגם לרופא, בליווי אבחנות ראשוניות. פחות כאב ראש למטופלים, פחות עומס לצוותים הרפואיים, פחות זמני המתנה, ושיפור תהליכי קבלת החלטות.

 

הצ’ט הוזה ועו”ד ממציאים פסקי דין

בשבועות האחרונים ה-AI מצאה עצמה כחלק מדיונים סוערים בין כתלי בית המשפט, בעקבות פסקי דין שחשפו שימוש פסול בטכנולוגיה זו על ידי עורכי דין. שני מקרים בהם עורכי דין הסתמכו על פסקי דין “מומצאים” שנוצרו על ידי מערכות בינה מלאכותית עוררו סערה, והובילו את לשכת עורכי הדין להחמיר את האכיפה בתחום. למרות חומרת המקרה, השופטים קראו לאיזון בין טכנולוגיה מתקדמת לאחריות. השופטת כנפי-שטייניץ היטיבה לתאר זאת בפסק הדין:

“אין בחומרת המעשה שלפנינו, ובחששות שהוא מעורר, כדי להעיב על שימושים ראויים שניתן לעשות בכלי בינה מלאכותית. אל לנו לשפוך את התינוק עם המים…

 

האזינו לעו”ד אסף כהן צידון, בראיון בתוכנית “בינה אחרת“, הוא דנו בין השאר גם במקרה הנ”ל.

 

סיפיה הישראלית ו-ARM הבריטית משתפות פעולה

חברת האוטו-טק הישראלית “סיפיה” (CIPIA) משתפת פעולה עם ענקית המעבדים הבריטיים Arm, במערכת ניטור נהג חדשנית, המבוססת על טכנולוגיית ראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית. בעזרת אלגוריתמים מתקדמים היא עוקבת בזמן אמת אחר מאפיינים חזותיים והתנהגותיים של הנהג, כגון סימני עייפות, הסחת דעת, שימוש בטלפון ופעולות מסוכנות. המערכת פועלת על מעבדי Cortex של Arm ללא צורך במאיצי חומרה ייעודיים נוספים, מה שמאפשר יעילות אנרגטית גבוהה לצד ביצועים מדויקים ואמינים.

 

חברת D-ID מפטרת רבע מעובדיה

סטארטאפ ה-AI הישראלי D-ID, המתמחה ביצירת אווטארים דיגיטליים, הודיע על פיטורי 22 עובדים, מתוכם 19 בישראל. המהלך, שמגיע זמן קצר לאחר הכרזת שיתוף פעולה עם מיקרוסופט, נועד לטענת החברה להתייעלות והיערכות לצמיחה מואצת. “אנו מוקירים את תרומת העובדים ומחויבים לסייע להם בצעדיהם הבאים”, נמסר מהחברה. 

 

AI במחקר וברפואה

בקנדה משתמשים ב-AI לאבחון סרטן המוח

חוקרים מאוניברסיטת ווטרלו פיתחו כלי מבוסס AI לאבחון סוגי סרטן מוח בזמן ניתוח, תוך 10 שניות בלבד. הפרויקט זכה במענק של $250,000 להמשך פיתוח הטכנולוגיה, שמתבססת על איתור טביעות אצבע מולקולריות של גידולים סרטניים, תוך שילוב אלגוריתמים של למידת מכונה לשיפור הדיוק באבחון.

 

גוגל משחררת מודל רפואי

גוגל חשפה את Med-Gemini – מודל רפואי מתקדם שהשיג דיוק של 91.1% במבחן המדמה את מבחן הרישוי הרפואי האמריקאי. המודל מסוגל לפרש סריקות תלת-ממדיות, תמונות רפואיות, סרטונים, רשומות רפואיות, ואפילו לענות על שאלות קליניות מורכבות.

 

קרבות הענקיות מעבר לים

קרבות בתוך המשפחה – האם מיקרוסופט תתחרה ב-OpenAI?

האם מיקרוסופט מפתחת מודלי ריזונינג חדשים בשם MAI, שאמורים להתחרות במודלים המובילים של OpenAI ואנטרופיק? כך לפחות עולה מפרסומים שעדיין לא אומתו סופית. האם סיפור האהבה בין מיקרוסופט ל-OpenAI מתקרב לסופו, או שמדובר בתחרות בריאה?

 

הייתם משלמים 20,000 דולר לסוכן בודד?

ואם כבר מדברים על תחרות – במרוץ למיליון, OpenAI בטוח תזכה!
האם החברה תגבה $20,000 בחודש על סוכן AI בודד? לפי פרסומים, החברה מתכננת להשיק מספר סוכני AI מותאמים אישית לתחומים שונים, כאשר אחד מהם מיועד לתמוך במחקרים ברמת דוקטורט ומעלה, ויאפשר חוקרים להשתמש בבינה מלאכותית בעלת יכולות חשיבה, ניתוח ועיבוד מידע מתקדמות במיוחד, עם דגש על ביצוע משימות מחקריות מורכבות. הסכום המטורף הזה מדגיש את עלויות החומרה והתשתיות העצומות של OpenAI, שדווח כי הפסידה כ-5 מיליארד דולר בשנה האחרונה.

 

AI במזרח

AI וחקלאות בתאילנד

בתאילנד הושקה אפליקציית חקלאות חכמה מבוססת AI ו-IoT המסייעת לחקלאים לשפר יבולים ולהפחית שימוש בכימיקלים מזיקים באמצעות המלצות מבוססות נתונים בזמן אמת.

 

גם הטלפונים הסינים הופכים חכמים יותר

חברת שיאומי הסינית הכריזה על שילוב מודל ג’מיניי של גוגל בסדרת מכשירי Xiaomi 15, כולל אינטגרציה עם אפליקציות מובנות כמו יומן ושעון. בנוסף, החברה השיקה את מערכת ההפעלה HyperOS-2 עם יכולות AI מתקדמות.

 

דיפסיק מציגה רווחים תיאורטיים

החברה הסינית חשפה לאחרונה נתונים המעידים על יחס עלות-רווח תיאורטי גבוה במיוחד עבור המודלים שלה, V3 ו-R1. לדבריה, ביום האחרון של פברואר, יחס זה עמד על 545%, עם הכנסות תיאורטיות יומיות של 562,000 דולר. הנתון בולט לאור העובדה שלטענת החברה עלויות התפעול היומיות שלה הן 87,000 דולר. אבל מילת המפתח פה היא – תיאורטית. בפועל הכנסות החברה נמוכות משמעותית מהתחזיות, בעיקר בשל שימוש חינמי במודלים שלה. הנתונים מעלים שאלות בנוגע ליכולת של דיפסיק לממש את התחזיות התיאורטיות שלה. למרות כל הרעש וההייפ, לחברה יש אתגרים גדולים במוניטיזציה, בדימוי חברתי ותפיסת האמינות של הציבור, לאור היותה חברה סינית – מה שעשוי להוות מכשול משמעותי בצמיחה העתידית שלה. כי בסין כמו בסין – שום דבר לא באמת פרטי – במיוחד הנתונים שלכם.

 

AI באירופה

האיחוד האירופי מחליף דיסקט ומשנה מדיניות!

ב-1.3.25 הודיעו באיחוד האירופי על מעבר ממדיניות רגולציה מחמירה להשקעות מסיביות בטכנולוגיות AI. ההשקעה כוללת הזרמת 200 מיליארד יורו לתעשייה, בעיקר עבור תמיכה בחברות AI וקידום הקמת מפעלי ענק לבינה מלאכותית.

 

בריטניה עושה “אחורה פנה”

הבריטים מגישים מחדש את הצעת חוק הרגולציה על ה-AI: הצעה להקמת גוף פיקוח מרכזי שיפקח על פיתוח ושימוש ב-AI, זאת בניגוד לגישה המבוזרת הנוכחית.

 

סמארטפון גרמני עם פרפלקסיטי

גם בגרמניה לא מפסיקים לעבוד – דוייצ’ה טלקום הגרמנית הכריזה על פיתוח טלפון מבוסס AI בשיתוף עם פרפלקסיטי. ההשקה צפויה במחצית השנייה של 2025, כאשר המכשיר יימכר רשמית ב-2026 בפחות מ-1,000 דולר.

 

כנס MWC 2025 בברצלונה

בכנס MWC 2025 שהתקיים בברצלונה הציגה סמסונג את Galaxy S25 Edge שממחיש את חזון החברה לשלב בינה מלאכותית בחיי היומיום. באותו הכנס הציגה לנובו את המחשבים החדשים והמתקדמים שלה: ThinkPad ו-ThinkBook המאופיינים ביכולות AI מתקדמות ומובנות, לשיפור אבטחה וגמישות בעבודה היברידית.

הפוסט סיכום חדשות ה-AI מהימים האחרונים הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/ai-news-005/feed/ 0
חדשות ה-AI – סוגרים את פברואר https://letsai.co.il/ai-news-004/ https://letsai.co.il/ai-news-004/#respond Mon, 03 Mar 2025 10:18:54 +0000 https://letsai.co.il/?p=44149 סוגרים עם פברואר את כל מה שהיה, ומבט על מה שיהיה. חודש גדוש בשלל הכרזות, פריצות דרך, מהלכים פוליטיים וחידושים מסקרנים שמעצבים את עתיד התחום. בין השקה שקטה של מודל עוצמתי, חידושים בעולם המחשוב הקוונטי, שינויי רגולציה משמעותיים ומאבקים על זכויות יוצרים – החדשות של הימים האחרונים מציגות תמונה רחבה ומרתקת של מצב ה-AI נכון […]

הפוסט חדשות ה-AI – סוגרים את פברואר הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
סוגרים עם פברואר את כל מה שהיה, ומבט על מה שיהיה. חודש גדוש בשלל הכרזות, פריצות דרך, מהלכים פוליטיים וחידושים מסקרנים שמעצבים את עתיד התחום. בין השקה שקטה של מודל עוצמתי, חידושים בעולם המחשוב הקוונטי, שינויי רגולציה משמעותיים ומאבקים על זכויות יוצרים – החדשות של הימים האחרונים מציגות תמונה רחבה ומרתקת של מצב ה-AI נכון להיום. אז מה חדש? בשביל זה אנחנו פה! צפו במבזקון (הרחבה על הנושאים בהמשך הכתבה).

 

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

קלוד 3.7 סונטה: המודל החדש שמפתיע בשקט

בלי השקות מפוארות או הייפ מיותר, חברת אנטרופיק (Anthropic) השיקה את קלוד 3.7 סונטה (Claude 3.7 Sonnet), שמסתמן כאחד ממודלי השפה המתקדמים ביותר כיום. המודל מצטיין בכתיבת קוד, מתמטיקה והפקת טקסטים עשירים ומדויקים, וכולל שני מצבי חשיבה – מצב רגיל ומצב “מורחב”. האם מדובר ברמז לבואו הקרוב של קלוד 4? אם לשפוט לפי ההתקדמות של אנטרופיק, זה כנראה רק עניין של זמן.

 

OpenAI שיחררו את GPT4.5 – בשורה של ממש או תחנת ביניים?

ב-OpenAI כנראה שלא מסוגלים לתת לאף חברה מתחרה לנוח על זרי דפנה, ויומיים לאחר שחרור קלוד 3.7 סונטה של אנטרופיק, מגיעה ההכרזה החפוזה משהו על GPT4.5 – המודל החדש והמתקדם ביותר של OpenAI עד כה, והאחרון בממשק המודלים המרובים (החל מ-GPT5 נקבל מודלים היברידיים – פלטפורמת הצ’ט תשלוף את המודל הנכון לכל משימה, באופן אוטומאטי). GPT4.5, המכונה “אוריון” מביא עימו שיפורים ניכרים בביצועים, הבנת טקסטים והפחתת טעויות. לצד השדרוגים בטכנולוגיה, כמו תמיכה בקלט תמונות ויכולות אינטראקציה טבעיות יותר, המודל מעורר דיון סוער סביב עלות השימוש הגבוהה וזמינותו המוגבלת בעיקר למשתמשים ב-API (ובעיקר על אי זמינותו למנויי פלוס). האם מדובר בפריצת דרך אמיתית או במהלך אסטרטגי שמטרתו לשמור על ההובלה בשוק אל מול המתחרים? הביקורות ברשת חלוקות – בעוד שחלק מהמשתמשים מתרשמים מהשיפורים, אחרים טוענים כי מדובר בעדכון שולי שלא מצדיק את המחיר הגבוה, במיוחד לאור העובדה שהמודלים הקודמים עדיין מספקים ביצועים מרשימים. עם כל היתרונות והחסרונות, עולה השאלה – האם GPT-4.5 באמת נחוץ, או שהיה עדיף להמתין ישירות ל-GPT-5? 

 

גרוק 3: עכשיו בחינם לכולם

מודל השפה גרוק 3 (Grok 3) מבית XAI של אילון מאסק זמין כעת לכל המשתמשים – ובחינם! כעת ניתן לגשת אליו דרך אתר רשמי חדש או דרך הרשת החברתית X (לשעבר טוויטר). מאסק ממשיך לקדם את החזון שלו להפיכת AI לנגיש לכולם, ועם כלים כמו גרוק, הוא ללא ספק מתחרה ישיר מול ChatGPT וקלוד. תמצאו בו אפשרות לביצוע חשיבה מעמיקה יותר (Think), בדומה למודלי הריזונינג, לצד מצב מחקר מעמיק (כנראה ש-Deep Research זה המונח החם החודש, כי כל החברות השיקו מצב כזה ויישרו קו).  השאלה היא – האם הוא עומד ברמה של המתחרים? התשובה הקצרה – כן. הוא טוב מאוד. התשובה הארוכה, הוא לא מספיק טוב כדי שנוותר על קלוד או ChatGPT, אבל הוא בהחלט אלטרנטיבה ראויה. ראוי לציין גם את מודל התמונה המעולה של גרוק, העונה לשם “אורורה“, שמאפשר לייצר תמונות ריאליסטיות עם מינימום פילטרים. כיף במיוחד!

 

 

גרסה חדשה לאידאוגרם – Ideogram 2a

הגרסה החדשה של Ideogram 2a מביאה עמה שיפורים משמעותיים בתחום יצירת תמונות מבוססות AI, עם מהירות עיבוד גבוהה יותר, דיוק משופר בהטמעת טקסט וחיסכון משמעותי בעלויות. המודל החדש מציע למעצבים, משווקים ויוצרי תוכן יכולת לייצר תמונות איכותיות בתוך 10 שניות בלבד, עם אפשרות לגרסת 2a Turbo שמקצרת את הזמן ל-5 שניות. מעבר למהירות, Ideogram 2a מציג שיפור ניכר בדיוק של טקסטים המוטמעים בתמונות, מה שמאפשר הפקת חומרים פרסומיים, גרפיים ואמנותיים ברמה מקצועית גבוהה יותר. גם המחירים ירדו ב-50% בהשוואה לגרסה הקודמת, מה שהופך את הכלי לנגיש יותר עבור קהל רחב יותר של משתמשים.

 

 

מהיום אפשר להוסיף סאונד לסרטונים ב-Luma

לומה דרים משין מוסיפה פיצ’ר חדש שמאפשר הוספת אודיו לסרטוני ה-AI שלכם. כעת תוכלו לבחור בסרטון שיצרתם, ללחוץ על Audio ולקבל מיד סאונד שמתאים לו באופן אוטומטי. אם תרצו יותר שליטה, תוכלו להוסיף תיאור ולהתאים את האודיו כך שיתאים בדיוק למה שאתם מדמיינים. הפיצ’ר זמין כעת בחינם בגרסת הבטא. פה תמצאו מדריך לפיצ’ר האודיו החדש, ופה תמצאו מדריך למודל Ray2 המדהים והחדש של לומה.

 

 

פיקה 2.2: מודל וידאו חדש בשכונה… שוב!

הגרסה החדשה של Pika 2.2 מביאה איתה כמה חידושים ששווים תשומת לב לכל חובבי הווידאו הג’נרטיבי. בין השדרוגים הבולטים – הארכת אורך הסרטונים לעד 10 שניות, שיפור משמעותי באיכות התצוגה עם רזולוציית 1080p (כמו ב-Sora, Kling ו-Runway, אם כי Runway כבר תומכת ב-4K), ו-Pikaframes – פיצ’ר חדש שמאפשר מעברים חלקים יותר בין פריימים, בדומה למה שכבר קיים ב-Sora. אמנם ב-Sora המעברים עדיין עובדים טוב יותר, אבל פיקה בהחלט סוגרת את הפער עם כלים חדשים ומשופרים. עם כל עדכון, נראה שפיקה ממשיכה להתבסס כאחת הפלטפורמות הכיפיות והנגישות ביותר בעולם הווידאו מבוסס AI.

 

 

פריצת דרך במחשוב הקוונטי: השבב שישנה את התחום?

חברת מיקרוסופט הכריזה על פיתוח ה”טופוקונדוקטור” הראשון בעולם – חומר חדש לגמרי שמהווה מצב צבירה חדש לחלוטין. החומר משמש בסיס לייצור שבב קוונטי פורץ דרך בשם “מיורנה 1” (Majorana 1), שלדבריהם יוכל להחזיק מיליון קיוביטים על שבב אחד!

אם ההבטחות יתממשו, מדובר בקפיצה טכנולוגית אדירה שתקדם את עולם המחשוב הקוונטי לעבר פרקטיקה מסחרית אמיתית. ולא רק בתחום הקוונטי – מיקרוסופט ממשיכה להיערך להגעת GPT-5 עם הרחבת תשתיות השרתים שלה. אין ספק שמשהו גדול עומד לקרות בקרוב.

 

בסרטון הבא, אני מסביר לעומק על מיורנה 1, מחשוב קוואנטי והמדע שמאחורי פריצת הדרך המדהימה הזו:

 

OpenAI מנגישה את Deep Research למנויי ה-20 דולר בחודש

בשורה טובה לחוקרים ולחברות: OpenAI פתחה את הגישה לכלי Deep Research – עוזר מחקר מבוסס AI, למנויי Plus, Teams, Edu ו-Enterprise. בעבר, השירות היה זמין רק תמורת 200 דולר לחודש, אך כעת משתמשים בתשלום יוכלו ליהנות ממנו במחירים נגישים יותר. הכלי מסייע בחיפושים מדעיים, איסוף נתונים וניתוח תוכן, מה שעשוי לחולל שינוי משמעותי בעולם האקדמי. רוצים לראות מה קרה כשביקשתי ממנו לנתח את שוק הדירות להשקעה בת”א? התשובה במאמר הבא.

 

הליקס: הבינה המלאכותית שתהפוך רובוטים להומנואידים חכמים

חברת הרובוטיקה פיגר (Figure) נפרדה ממודלי ה-VLM של OpenAI והציגה את Helix – מודל VLA (ראייה-שפה-פעולה) שפותח באופן עצמאי. מודל זה מאפשר לרובוטים הומנואידים לפעול יחדיו, להבין את הסביבה ולבצע משימות תוך סנכרון מתקדם. המשמעות? רובוטים שיוכלו לעבוד בסביבה ביתית או תעשייתית ולבצע משימות בדיוק רב יותר.

 

בקטע הבא עומר סוקר את החידושים האחרונים בעולם הרובוטיקה והבינה המלאכותית:

 

 

רגולציה וחקיקה: סערה סביב אתיקה ו-AI

ארה”ב ובריטניה מסרבות לחתום על הצהרת רגולציה

בפסגת ה-AI בפריז, נועדו נציגי ממשלות מכל העולם לדון במסגרת בינלאומית אחידה שתסדיר את פיתוח הבינה המלאכותית ושימושיה. מדינות רבות התייצבו מאחורי עמדה הדוגלת בסטנדרטים אתיים ברורים ונוקשים – החל משמירה על פרטיות משתמשים, דרך מניעת אפליה וכלה בהגבלות על יישומים בעלי פוטנציאל הרסני (למשל כלי נשק אוטונומיים). למרות הלחץ הדיפלומטי, גם ארצות הברית וגם בריטניה בחרו שלא לחתום על ההצהרה והדגישו כי המודל המוצע דורש רגולציה מקיפה מדי, שעלולה לפגוע בחדשנות ולייצר חסמים ביורוקרטיים. הם סבורים שיש להתחיל מהסדרת נושאים קריטיים (כגון בטיחות וסייבר) ורק לאחר מכן להרחיב את הפיקוח לתחומים אחרים. החלטתן להצטרף רק כמשקיפות יוצרת אקלים של אי-ודאות סביב שאלת הובלת התחום, וממחישה את המתח בין רצון להגן על הציבור לבין הרצון לאפשר צמיחה כלכלית וחדשנות.

 

טראמפ מקדם תכנית לאומית ל-AI

נשיא ארה”ב לשעבר דונלד טראמפ פרסם צו נשיאותי הקורא לגיבוש “תוכנית פעולה” לאומית הממוקדת בקידום טכנולוגיות AI. במסגרת הצו, הוטל על הממשל הפדרלי, יחד עם גופים כמו ה-OSTP (משרד המדע והטכנולוגיה בבית הלבן) וסוכנויות ממשלתיות נוספות, להוביל תהליך התייעצות רחב היקף. כל גורם, החל מתעשיית הטכנולוגיה ועד חוקרים באוניברסיטאות, מוזמן להגיש ניירות עמדה והצעות מדיניות, במטרה לעצב את האבני היסוד לקידום הבינה המלאכותית בארה”ב. מאחורי המהלך עומד ככל הנראה החשש שהמדינה תאבד את ההובלה העולמית בתחום לטובת סין או אירופה, המשקיעות משאבים עצומים במחקר ופיתוח AI. ההצהרה מנסה ליצור מסגרת לתחרות בריאה ולעידוד חדשנות, תוך שמירה על ערכי יסוד אמריקאיים כמו חופש הביטוי ויזמות פרטית. יחד עם זאת, יש מי שמבקרים את הגישה הגלובלית של טראמפ וטוענים שהיא אינה מספיקה כדי להתמודד עם סוגיות אתיות ודאגות לפרטיות, החורגות מגבולותיה של ארה”ב בלבד

 

החלטה תקדימית בארה”ב

פסק הדין שהתקבל בבית המשפט הפדרלי בדלאוור הגדיר לראשונה באופן חד-משמעי כי שימוש בתוכן המוגן בזכויות יוצרים לצורך אימון מודלים של AI – ללא רישיון מפורש – נחשב להפרת זכויות יוצרים ואינו חוסה תחת דוקטרינת “שימוש הוגן”. הפסיקה מעוררת הדים משמעותיים, בייחוד בתעשיית ה-AI שבה מקובל להשתמש במאגרי טקסט ותמונות עצומים לאימון אלגוריתמים. לצד זאת, רגולטור זכויות היוצרים האמריקאי הוציא הנחיה משלימה ולפיה, אם התוצר הסופי כולל תרומה אנושית מהותית – לדוגמה, כתיבה או עיבוד יצירתי של אדם – הוא עשוי להיות מוגן בזכויות יוצרים. במילים אחרות, אם כלי AI שימש רק כעזר או כהשראה, היוצר עשוי לזכות בהגנה על היצירה. ההבחנה העדינה בין “ייצור אוטומטי” לחלוטין לבין “מעורבות אנושית איכותית” נועדה לשמור על איזון בין קידום חדשנות לבין הגנה על יוצרי תוכן, ותשליך עמוקות על תחומי האמנות, העיתונאות, הפרסום והמחקר

 

מטא שוב בכותרות – והפעם בגלל הפרת זכויות יוצרים?

הדלפה של מסמכים פנימיים במטא הציתה סערה: על פי תוכנם, העובדים דנו באפשרות להשתמש בתוכן מוגן בזכויות יוצרים – ספרים, מאמרים ותמונות – לצורך אימון מודלי הבינה המלאכותית של החברה, מבלי לקבל אישור מפורש מבעלי הזכויות. על רקע המרוץ בין מטא לבין חברות כמו OpenAI וגוגל, הצורך בכמויות אדירות של דאטה לאימון האלגוריתמים נחשב קריטי להישרדות התחרותית; המודלים הופכים משוכללים יותר, אך גם “רעבים” הרבה יותר לנתונים. לפי ההדלפות, עובדים בחברה הביעו חששות מפני תביעות עתידיות בגין הפרת זכויות יוצרים, אך אחרים הציעו לדבוק בגישה של “עדיף לבקש סליחה מאשר רשות“. אסטרטגיה זו נשענת על ההנחה שייתכן ששווה “להסתכן קצת” אם המשמעות היא השגת יתרון משמעותי בשוק ה-AI. המתנגדים מבית מצביעים על ההיבטים האתיים והחוקיים המסוכנים, וטוענים שהימנעות מנוהל מסודר לרישוי התוכן עלולה להזיק לא רק למוניטין של מטא אלא גם להרחיק שותפים פוטנציאליים וליצור תקדימים מזיקים לתעשייה כולה.

נכון לעכשיו, הנהלת מטא לא הגיבה בצורה רשמית להדלפות, אך ההיסטוריה מלמדת שחברות טכנולוגיה גדולות כבר עמדו בעבר מול טענות דומות לגבי שימוש בדאטה ללא רשות, ופעמים רבות בחרו “למרוח” את הנושא. הטכנולוגיה מתקדמת מהר הרבה יותר מהרגולציה ולעיתים זו הטקטיקה – עד שיסדירו את העניין זה כבר לא יהיה רלוונטי. 

 

מדע, רפואה ובינה מלאכותית

בינה מלאכותית תסייע בהכנת העולם למגיפה הבאה

מחקר טרי שפורסם ב-Nature מצייר תמונה אופטימית למדי על תפקידה של הבינה המלאכותית בהגנה עולמית מפני מגיפות עתידיות. החוקרים מדגימים כיצד מודלים חכמים לומדים לשלב מידע מכמה מקורות דינמיים: נתוני אקלים (כגון טמפרטורה ומשקעים), תנועת אוכלוסייה (מעקב אחרי טיסות, הגירה ואזורים צפופים), ונתוני דמוגרפיה (פיזור גילאים, מחלות רקע ועוד). כך, כבר בשנים הקרובות יהיה ניתן לנבא לא רק היכן תתפרץ מחלה חדשה, אלא גם באיזה קצב היא עלולה להתפשט.

 

היופי האמיתי נמצא ביכולת להגיב במהירות וביעילות: במקום לחכות עד שווירוס יתפשט רחוק מדי, האלגוריתם יזהה מראש מיקומי סיכון – ואז מערכות הבריאות יוכלו למקד את המאמצים והמשאבים דווקא באזורי תחלואה פוטנציאליים. זה עשוי לכלול שליחת חיסונים מבעוד מועד, בידוד נקודתי או חינוך ציבורי מרוכז ביישובים בסיכון מוגבר. מצד אחד, ל-AI יש יתרון עצום ביכולתו להתמודד עם ביג-דאטה בעל נפח בלתי נתפס; מצד שני, הרופאים, המדענים וקובעי המדיניות עדיין חייבים לאשר את ההמלצות, ואף לוודא שלא פוגעים בזכויות הפרט במהלך המעקב.

 

מה שעוד מרשים הוא שהתועלת מהמחקר חורגת מגבולות המדינות העשירות: בעזרת כלי מידע דיגיטליים זולים יחסית, גם מדינות מתפתחות יכולות להשתמש בבינה מלאכותית כדי להעריך במהירות סיכונים מקומיים ולמנוע התפרצויות קטלניות. כמובן, עדיין נשארים אתגרים לא פשוטים – החל מאיסוף נתונים אמין ועד דילמות אתיות סביב פרטיות. אבל על פי החוקרים, הפרויקט כבר מראה תוצאות ראשוניות מרשימות, וזו רק ההתחלה. במילים אחרות, יש סיכוי מצוין שכאשר תגיע המגיפה הבאה (ובאופן היסטורי, לצערנו, תמיד יש עוד מגיפות באופק), יהיו ברשותנו כלים חכמים יותר, מהירים יותר וכמעט נבואיים שיגבירו את סיכויי העולם לבלום את המגיפה מבעוד מועד. מדהים, ואולי אפילו מציל חיים.

 

Google Co-Scientist: עוזר AI לחוקרים

חברת גוגל הכריזה לאחרונה על AI Co-Scientist – מערך סוכני בינה מלאכותית שמבוסס על המודל המתקדם Gemini 2.0. מדובר בצעד גדול נוסף בהתמודדות עם עומס המידע האדיר שמציף את עולם המחקר המדעי. תחשבו על זה כך: בכל יום מתפרסמים אלפי מאמרים במגוון תחומים, החל מפיזיקה קוונטית ועד ביו-רפואה, וקשה עד בלתי אפשרי לחוקר בודד לעקוב אחר כולם ביסודיות. הכלי החדש של גוגל בא לענות בדיוק על האתגר הזה.

 

ה-AI Co-Scientist אינו סתם מנוע חיפוש חכם, אלא “שותף וירטואלי” לחוקרים. הוא מסייע בגיבוש היפותזות ראשוניות, מציע דרכי מחקר רב-תחומיות ומאתר קשרים נסתרים בין גופי ידע שונים. כך, אם חוקרי מוח כותבים על תגליות נוירולוגיות חדשות, סוכן ה-AI עשוי להצליב את המידע עם מאמר מתחום הבינה המלאכותית – ולהציע קצה חוט למחקר חדש המשלב שתי דיסציפלינות שונות. התפיסה החדשנית טמונה לא רק באיסוף המידע, אלא ביכולת “לחשוב” בצורה יצירתית ולשאול שאלות שאפילו החוקרים עצמם לא ידעו שיש להם.

 

Gemini 2.0, כשלעצמו, הוא מודל שפה עוצמתי של גוגל המייצג את הדור הבא במודלים גנרטיביים. החידוש העיקרי ב-AI Co-Scientist טמון בהצגת “סוכנים” המתמחים בנושאים מסוימים: אחד עשוי להתמחות בביג-דאטה וסטטיסטיקה, אחר בביולוגיה מולקולרית, ואחר בפתרון בעיות מתמטיות מורכבות. בשעת עבודה משותפת, אותם סוכנים מגיבים ומתקשרים זה עם זה, מאחדים נקודות מבט ממוקדות לידי תמונה הוליסטית.

 

הצעד הזה, מבחינת גוגל, נועד לחזק את מעמדה כמובילה עולמית במחקר בינה מלאכותית, ולא רק במנועי חיפוש. מעבדות של אוניברסיטאות מובילות החלו בהרצה ניסיונית של המערכת, וכבר מדווחות על קיצורי דרך משמעותיים בתהליך הסינון והניתוח של מחקרים מדעיים. מנקודת מבט כללית, הכלי עשוי להאיץ גילויים פורצי דרך, ליצור שיתופי פעולה מפתיעים בין תחומי דעת רחוקים, ולתרום לטיפול בסוגיות מורכבות כמו שינוי אקלים או חקר מחלות נדירות. הדרך עדיין ארוכה לפני שה-AI Co-Scientist יחליף חוקרים אנושיים, אבל נראה שכבר עכשיו הוא מסוגל לשמש ככוח עזר עצום ולהעלות את הפרודוקטיביות ברמה שעשויה לשנות את כללי המשחק במחקר העולמי.

 

 

מחשבות אחרונות

השבוע ראינו שוב איך העולם מתפתח בקצב מסחרר לנגד עינינו: מצד אחד, הקפיצה הגדולה במחשוב הקוונטי מציבה רף חדש ליכולות החישוב, ומצד שני, אנחנו נחשפים לחקיקה תקדימית ולעוד ועוד כלים פורצי דרך המשנים את צורת העבודה של חוקרים, רובוטים, ואפילו אנשים מן השורה. יש לנו מודלים ש”מגדילים” את החשיבה, מערכות שמסוגלות לקצר שנים של מחקר לכמה ימים ותוכנות שחודרות כמעט לכל ענף תעשייה אפשרי. כל זה קורה במקביל להרגשה שרף היצירתיות האנושית, בשילוב כוחם של האלגוריתמים, מסוגל לפרוץ גבולות שלא חלמנו עליהם. אנחנו באמת חיים בנקודת זמן היסטורית: היכולות החדשות של הבינה המלאכותית, מיישומי רפואה והנדסה ועד רובוטים הומנואידים, מייצרות מציאות שבה כל אחד ואחת מאיתנו יכולים ברגע להפוך לחכמים יותר, זריזים יותר ומשפיעים יותר על המחר. חוקי המשחק נכתבים מחדש ממש ברגעים אלה, ושאלה אחת מרחפת מעל כולנו: האם תנצלו את ההזדמנות ותבחרו להיות חלק פעיל בעידן המהפכני הזה?

 

נראה שהתחרות בהחלט מתחממת. ושוב, ההיסטוריה מראה שרגעים כאלה מגדירים דורות שלמים והמסלול שבו החברה כולה צועדת. אז הבחירה בידיים שלכם – לשבת מנגד ולהביט, או לקפוץ לתוך המים הסוערים ולסלול דרך משותפת אל עתיד משוכלל, יצירתי ומסעיר יותר. מה דעתכם על ההתפתחויות האחרונות? שתפו אותנו.

הפוסט חדשות ה-AI – סוגרים את פברואר הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/ai-news-004/feed/ 0
מבזקון AI: מאסק מול אלטמן, רובוטים ישראלים וגרוק אחד https://letsai.co.il/mivzkon-002/ https://letsai.co.il/mivzkon-002/#respond Tue, 18 Feb 2025 17:59:32 +0000 https://letsai.co.il/?p=43127 השבועיים האחרונים בעולם ה-AI הרגישו כמו פרק של “היפים והאמיצים” (איך רואים שנולדתי ב-80s). הדרמה נמשכת בין אילון מאסק ל-OpenAI, הפרסומת היקרה של ChatGPT לא הרשימה אף אחד, וישראל סוף סוף עושה צעד משמעותי לכיוון רגולציה (האמנם). אם זה לא מספיק, הרובוטים ההומנואידים מתקדמים בצעדי ענק (כולל ייצוג “כחול-לבן”), Meta מחליטה להשקיע עשרות מיליארדים כדי […]

הפוסט מבזקון AI: מאסק מול אלטמן, רובוטים ישראלים וגרוק אחד הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
השבועיים האחרונים בעולם ה-AI הרגישו כמו פרק של “היפים והאמיצים” (איך רואים שנולדתי ב-80s). הדרמה נמשכת בין אילון מאסק ל-OpenAI, הפרסומת היקרה של ChatGPT לא הרשימה אף אחד, וישראל סוף סוף עושה צעד משמעותי לכיוון רגולציה (האמנם). אם זה לא מספיק, הרובוטים ההומנואידים מתקדמים בצעדי ענק (כולל ייצוג “כחול-לבן”), Meta מחליטה להשקיע עשרות מיליארדים כדי להישאר במשחק, ו-AI לניהול נתונים הופך לעוזר הצמוד הבא שלכם, עם שיפורים במודלי ריזונינג.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

אילון מאסק נגד OpenAI: קרב על העתיד או מלחמת אגו?

אילון מאסק לא מתכוון לתת ל-OpenAI להפוך לעסק רווחי כל כך בקלות. לפני שבוע הוא הפתיע את התעשייה כשהציע לרכוש את החלק ה-Non-Profit של החברה בסכום כמעט בלתי נתפס של 100 מיליארד דולר. התגובה של מנכ”ל OpenAI, סם אלטמן, הייתה לא פחות מבריקה: הוא צייץ שהוא מוכן לרכוש את טוויטר (X) בעשירית מהסכום, מהלך שהבהיר למאסק שאין על מה לדבר (סכום נמוך בהרבה מזה ששילם מאסק על הרשת החברתית במקור).

 

אבל מאחורי חילופי הציוצים המשעשעים מסתתרת שאלה רצינית יותר: האם זהו רק מאבק אגו בין שני טייקונים, או מהלך פיננסי מתוחכם שנועד לחסום את OpenAI מלקבל חופש פעולה מוחלט? מאסק, שבתחילת דרכה של OpenAI היה אחד התומכים הגדולים שלה (ואחד מהשותפים המייסדים של החברה ב-2015), הפך מאז למתנגד קולני שלה, במיוחד אחרי המעבר שלה למודל עסקי רווחי. הוא אף השווה את OpenAI לעמותה להגנה על יערות שהחליטה להפוך את עורה, להתחיל לכרות עצים ולמכור אותם ברווח.

 

האם יש כאן ניסיון למנוע מונופול של OpenAI? בעולם ה-AI המתפתח, חברות מעטות מחזיקות בכוח חישובי משמעותי. OpenAI, אנטרופיק (Anthropic), וגוגל הן בין הבודדות שיש להן את המשאבים להוביל את התחום. מאסק, שמקדם את חברת הבינה המלאכותית שלו xAI עם מודל GROK, אולי מנסה להאט את OpenAI ולשמור על תחרות בשוק. כך או כך, הקרב הזה רחוק מלהסתיים.

 

עדיין עם אילון מאסק – השבוע הוא השיק את GROK 3, גרסה חדשה למודל השפה שלו, שמבוסס על מידע מתוך X (לשעבר טוויטר) ושואב ממנו לא רק מידע – אלא גם אופי. בניגוד ל-ChatGPT, שמנסה להיות מנומס, GROK לוקח כיוון יותר חצוף וישיר, בהתאם לסגנון של הבוס הגדול. המודל החדש מפגין ביצועים מרשימים במיוחד (לפי פרסומי החברה, הוא מתעלה על המודלים המובילים בשוק, כמו 3.5 סונטה, או GPT4o, וגם על מודלי דיפסיק וג’מיניי). האם זה ה-LLM הטוב בעולם, כמו שמאסק וחבריו רוצים שנחשוב? יש מצב שכן, ויש מצב גם שלא. נמשיך לחקור ולעדכן.

 

OpenAI מכריזה על שחרור GPT4.5

השבוע OpenAI הכריזה על בואו של מודל GPT-4.5 (שיכונה “אוריון”). החברה הודיעה כי המודל החדש ישוחרר בקרוב, ואף חידדה שזה יהיה המודל האחרון שלא משתמש בשיטת “שרשרת מחשבה”. למה זה משנה? כי GPT-5 צפוי לשנות את הדרך שבה משתמשים ניגשים לבינה מלאכותית – במקום לבחור מודל בעצמם (כמו היום), ה-AI יבחר עבורך את המודל המתאים למשימה שלך, בין אם זה מודל ריזונינג (כמו o3 או o1) ובין אם זה מודל מהיר וקליל יותר כמו אוריון.

 

בנוסף, OpenAI הודיעה שהיא תשנה את מבנה החבילות שלה: כל המשתמשים יקבלו גישה לכל המודלים, אבל מנויים בתשלום יקבלו רמות חשיבה גבוהות יותר וכוח חישוב משופר. במילים אחרות – AI שמותאם אישית לתקציב שלך.

 

מה קורה בגזרת ה-AI בישראל?

האם ישראל מתחילה להיכנס ברצינות לרגולציית בינה מלאכותית? השבוע הכריז ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על הקמת ועדה ציבורית לבחינת AI. לכאורה צעד מבורך, אבל השאלה היא האם זו תהיה עוד ועדה שתפיק דוחות שאף אחד לא יקרא, או שזה באמת יוביל למדיניות שתיתן דחיפה לתעשייה שיכולה להיות מנוע הצמיחה הבא של ישראל? בינתיים, נמשיך לעקוב.

 

החברה הישראלית מנטי רובוטיקס חושפת את מנטיבוט V3.0, רובוט הומנואידי מתקדם שמיועד לסביבה ביתית ומשרדית. האם סוף סוף נקבל את הרובוט שיכין לנו קפה, יקפל כביסה או יחליף גלגל לרכב? 

 

גם בזירת התמלול יש חדשות: חברת ivrit.ai השיקה מודל תמלול חדש שמבוסס על Whisper-Turbo, המסוגל לתמלל שעה של הקלטה בעברית בפחות מ-15 דקות.

 

Meta מודיעה על השקעות ענק

זוכרים את Meta? אז גם הם כאן כדי להזכיר לנו שהם עדיין במשחק, והם עושים את זה בגדול – השקעה של 65 מיליארד דולר בבינה מלאכותית. הדגש הוא על מודלי Llama, שנחשבים לאיכותיים במיוחד, ועל פיתוח תשתיות שיעזרו להם להישאר בעניינים. האם זה יספיק כדי להתחרות מול OpenAI, Anthropic ושאר ענקיות ה-AI? ימים יגידו.

 

AI, פוליטיקה והוליווד

אם חשבתם שהשבוע הזה עבר בלי שערוריות – טעיתם. היוצרים הישראלים אורי בז’רנו וגיא בר שחררו סרטון AI שנועד להילחם באנטישמיות, במיוחד בעקבות ההתבטאויות של קניה ווסט. הסרטון הפך לוויראלי, אבל לא כולם התלהבו – סקרלט ג’והנסון זעמה על השימוש בדמויותיהם של סלבריטאים יהודיים ללא רשותם, וטענה שה-AI מסוכן יותר מכל אדם יחיד, ללא קשר למסר החיובי של הסרטון. האם מותר ליוצרים להשתמש בדמויותיהם של מפורסמים כדי להעביר מסר (חיובי ככל שיהיה) ללא רשותם? זו בדיוק השאלה, בה העולם מתחבט בימים אלו.

 

מודלי o3 ו-o1 תומכים בהעלאת קבצים

מודלי הריזונינג של OpenAI תומכים כעת גם בהעלאת קבצים. המשמעות? אפשר לצרף מסמכים כמו Excel, PDF, Word ותמונות, והמודלים o1 ו-o3-mini יהפכו לאנליסטים האישיים שלכם וינתחו אותם בלי בעיה, ישלפו מהם תובנות ומסקנות, יבנו על בסיסם תוכניות ועוד. 

 

ככה מדברים עם Krea

פלטפורמת העיצוב בבינה מלאכותית Krea השיקה את Krea Chat – ממשק חדשני המאפשר לייצר תוכן ויזואלי באמצעות שיחה טבעית עם בינה מלאכותית. מדובר בדרך אינטואיטיבית ליצור ולערוך תמונות וסרטונים תוך כדי דיאלוג מתמשך עם הבינה המלאכותית.

 

איך AI משנה את עולם המחקר

אם אתם אנשי מחקר, כנראה שתרצו לבדוק את Deep Research של Perplexity – כלי מחקר חדש שמשלב AI עם חיפוש חכם. המערכת יודעת לנתח מאות מקורות מידע בתוך דקות, ולספק תובנות מדויקות עם דיוק של 93.9%. מדהים! רק נא לא להתבלבל בינו, ובין Deep Research של OpenAI – לא מדובר באותו כלי.

 

בין מאבקים פיננסיים, רובוטים הומנואידים, כלים חדשים והתקדמות הרגולציה – הימים האחרונים היו עמוסים ביותר בחידושים, השקות וחדשות. הטכנולוגיה מתקדמת מהר מתמיד, והשאלה היחידה שנותרה היא לא האם להשתמש בה – אלא כמה מהר תמצאו דרך לגרום לה לעבוד בשבילכם.

הפוסט מבזקון AI: מאסק מול אלטמן, רובוטים ישראלים וגרוק אחד הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/mivzkon-002/feed/ 0
סיכום שליש חודש – פברואר לוהט עם ים של חידושים! https://letsai.co.il/mivzakon-feb/ https://letsai.co.il/mivzakon-feb/#comments Tue, 11 Feb 2025 06:43:18 +0000 https://letsai.co.il/?p=42666 סיכום שליש חודש, שהיה גדוש בהכרזות, השקות ושדרוגים. ככל שהשבועות חולפים, עולם ה-AI ממשיך לשבור שיאים ולהפתיע אותנו במהירות ההתפתחות שלו, אבל יחד עם כל הישג טכנולוגי מרשים מגיעים גם סימני שאלה – עד כמה אנחנו באמת מוכנים לשלב הבא? האם אנחנו נכנסים לעידן שבו המכונות יוכלו לעקוף אותנו כמעט בכל תחום, או שמא זהו […]

הפוסט סיכום שליש חודש – פברואר לוהט עם ים של חידושים! הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
סיכום שליש חודש, שהיה גדוש בהכרזות, השקות ושדרוגים. ככל שהשבועות חולפים, עולם ה-AI ממשיך לשבור שיאים ולהפתיע אותנו במהירות ההתפתחות שלו, אבל יחד עם כל הישג טכנולוגי מרשים מגיעים גם סימני שאלה – עד כמה אנחנו באמת מוכנים לשלב הבא? האם אנחנו נכנסים לעידן שבו המכונות יוכלו לעקוף אותנו כמעט בכל תחום, או שמא זהו רק עוד גל של הייפ? החדשות האחרונות מספקות תשובות חלקיות לשאלה הזו – ומעלות שאלות רבות נוספות.

 

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

האם כלי AI יהיו חכמים מאיתנו?

אם הייתם שואלים לפני עשור מתי מחשבים יהיו חכמים מבני אדם, כנראה שהייתם מקבלים תשובות שנעות בין 2050 ל-2100. אבל בסוף ינואר 2025, מנכ”ל Anthropic, דריו אמודאי, שבר את הקונצנזוס והעריך שבינה מלאכותית תעלה על בני האדם ברוב התחומים כבר בשנת 2027. זה לא חזון עתידני של מדע בדיוני, אלא תחזית קונקרטית של אחד האנשים שעומדים בחזית הפיתוחים המתקדמים ביותר בתחום. אנחנו לא מדברים על AGI או ASI, אלא על כלים שמצליחים לעקוף אותנו ביכולות בכמעט כל תחום שניתן להעלות על הדעת. האם זה אומר שהם יצליחו להכין קפה במקומנו? כנראה שלו – אבל הם יוכלו לנתח נתונים, לכתוב, לייצר, לייעץ, לסכם, ובעיקר להשתלב בפעילות היומיומית שלנו, ובכך לסייע לנו להפוך לגרסאות טובות יותר של עצמנו.

המשמעות? ייתכן שתוך פחות משלוש שנים, לא רק שה-AI ישתווה למוחות האנושיים ברוב הפרמטרים – אלא גם יעקוף אותם ביכולות קבלת החלטות מושכלות, ניתוח מידע ואפילו ביכולות יצירתיות. התוצאה יכולה להיות עולם שבו AI לא רק מסייע לבני האדם, אלא גם הופך לשחקן מרכזי בזירה הפוליטית, העסקית והמדעית. ההתרגשות גדולה, אבל גם הפחד – מה המשמעות של עולם שבו הבינה המלאכותית טובה יותר מאיתנו?

 

גוגל משחררת את “ג’מיניי 2.0” ומבשרת: AI הולך להיות חלק מהיומיום של כולנו

אחד הצעדים המשמעותיים החודש הגיע דווקא מגוגל, שהשיקה את משפחת מודלי ג’מיניי 2.0, והפכה אותם לזמינים לציבור הרחב. השינוי כאן אינו טכנולוגי בלבד – מדובר במהלך אסטרטגי עמוק שמראה כיצד גוגל מתכננת לשלב בינה מלאכותית באורח החיים שלנו. בעוד שבשנים האחרונות ראינו כיצד AI משתלב בצורה מדורגת במוצרים דיגיטליים (עוזרים קוליים, אלגוריתמים להמלצות ועוד), כעת הכיוון החדש ברור – הבינה המלאכותית תהיה שם כברירת מחדל, תלווה אותנו בהחלטות יומיומיות, תבצע משימות עבורנו, ותהיה נגישה לכל מי שרוצה להתנסות. גוגל מכנים את זה “העתיד האייג’נטלי” והוא חלק מכונן באסטרטגיה שלהם לשנים הקרובות ולליין מוצרי ה-AI החדש שלהם. הכניסה ההדרגתית הזו לחיינו הופכת את ה-AI ממוצר נישתי לשותף פעיל בחיינו, וייתכן שבעוד שנים ספורות, קשה יהיה לדמיין איך התנהלנו בלעדיו.

 

חידושים ושיפורים ב-ChatGPT, ופרסומת אחת יקרה (מדי) בסופרבול

גם ChatGPT זוכה לעדכונים משמעותיים שהופכים אותו לנגיש, חכם ושימושי יותר מתמיד. השינוי הגדול ביותר הוא האפשרות לבצע חיפוש חופשי ברשת – גם ללא צורך בהרשמה, מה שהופך את ChatGPT לכלי נגיש יותר לכל מי שרוצה תשובות מהירות בלי להתחבר לחשבון. בנוסף, פיצ’ר חדש מאפשר שיתוף קנבס (Canvas) בזמן אמת, מה שפותח אפשרויות חדשות לעבודה שיתופית ולעריכה משותפת על ידי מספר משתמשים במקביל. ולמי שמשתמש ב-ChatGPT דרך WhatsApp – מהיום אפשר להעלות תמונות והודעות קוליות, ובקרוב תתווסף גם אפשרות לסנכרן את היסטוריית השיחות בין מכשירים. 

 

עדיין עם OpenAI, אבל הפעם מכיוון אחר לגמרי – השבוע עשתה OpenAI היסטוריה עם הפרסומת הראשונה שלה בסופרבול, אחת הבמות היוקרתיות בעולם הפרסום. בפרסומת, שנמשכה 60 שניות ועלתה 14 מיליון דולר, החברה הציגה את הבינה המלאכותית כשלב הבא בהתפתחות האנושית, תוך שימוש באנימציה מרהיבה בסגנון פוינטיליזם. אם תשאלו אותנו – סכום יקר מדי לפרסומת לא מרשימה במיוחד. אבל ככה זה כשאתה חברה עם תחזית הכנסות של 11.6 מיליארד דולר לשנת 2025, מוערך בשווי של 300 מיליארד דולר ונמצא במגעים לגיוס השקעה של 40 מיליארד דולר. כשאתה משחק בליגה של הגדולים, גם מהלכים שיווקיים נוצצים הופכים לחלק מהאסטרטגיה העסקית – ולא משנה כמה הם עולים.

 

 

הפרסומת, שנקראת “עידן הבינה”, מספרת את סיפורה של האנושות דרך סמלים אייקוניים – מהמצאת האש והגלגל ועד למסעות לחלל – ומגיעה לשיאה בהצגת ChatGPT ככלי שמשנה את הדרך בה אנו לומדים, עובדים ומתקשרים. אך מעבר למסר הוויזואלי, מדובר בצעד אסטרטגי מחושב: OpenAI, בהובלת מנהלת השיווק החדשה שלה, קייט רוש, בחרה להתמקד ביתרונות המעשיים של הבינה המלאכותית ולא בדיונים עתידניים על AGI או Superintelligence.

התחרות בתחום מתחממת, וגוגל לא נשארה מאחור – גם היא שידרה פרסומת מרשימה ל-Gemini במהלך הסופרבול. הפעם הטון היה אישי יותר ולדעתנו גם מוצלח יותר מהניסיון הקר והמנוכר של OpenAI. אתם תשפטו:

 

 

מודלי הריזונינג כובשים את העולם

מודלי ה-AI החדשים, שחושבים לפני שהם עונים (מודלי ריזונינג), משתלטים על העולם ותופסים כותרות. OpenAI שחררה את מודל o3, הזמין כעת חינם לכל משתמשי ChatGPT, בעוד ש-o1 של החברה זמין גם ב-Copilot ללא עלות. כמו כן, מודל o1 מאפשר להשתמש ב-Canvas של ChatGPT ולייצר מממשקי HTML ישירות בתוך הפלטפורמה של הצ’ט.

 

מודלי ריזונינג זמינים בחינם בקופיילוט:

 

 

 

בתחום החיפוש החכם, הממשק של פרפלקסיטי עבר “מתיחת פנים” והוסיף לשורותיו את o3 ואת R1 של DeepSeek – המודל שכל העולם מדבר עליו. ואכן, דיפסיק הסינית שוברת שיאים: המודל של דיפסיק הפך בסוף ינואר לאפליקציה המורדת ביותר בארה”ב ובסין, ועקף אפילו את ChatGPT.

 

מלחמת ההשקעות: צרפת, ארה”ב ואירופה נגד סין

השבוע ראינו כיצד ההשקעות ב-AI הופכות לזירה גלובלית של תחרות על שליטה טכנולוגית. נשיא צרפת, עמנואל מקרון, הכריז על השקעה של 109 מיליארד יורו בפרויקטי AI במדינה, בניסיון להפוך את צרפת למוקד חדשנות אירופי. ההכרזה הזו אינה מקרית – היא מגיעה בתגובה ישירה לתוכנית “סטארגייט” (Stargate) האמריקאית, שמטרתה להקדים את סין ואת אירופה בתחום.

ובינתיים, בארה”ב לא יושבים בחיבוק ידיים: גוגל, מטא, מיקרוסופט ואמזון התחייבו להשקיע 315 מיליארד דולר בפיתוח AI בשנת 2025 בלבד. הסכומים המטורפים הללו לא משאירים מקום לספק – הבינה המלאכותית הפכה לקרב גיאו-פוליטי בין מעצמות. מי שישלוט בטכנולוגיה הזו, ישלוט גם בכלכלה ובכוח העבודה של העתיד.

 

הונאות AI בהונג קונג – כשהטכנולוגיה הופכת לכלי נשק של פושעים

ככל שהבינה המלאכותית מתקדמת, כך היא גם הופכת לכלי עוצמתי עבור גורמים זדוניים. בהונג קונג דווח על הונאות מתוחכמות בהן גורמים עברייניים השתמשו בזיוף קולות אנושיים באמצעות AI, מה שגרם להפסדים של 200 מיליון דולר הונג קונגי (כ-25 מיליון דולר אמריקאי) בשבוע אחד בלבד, לצד הונאות מתקדמות אחרות. היכולת של בינה מלאכותית לזייף קולות וליצור “שיחות מזויפות” עם בני משפחה, בנקים ואפילו מנהלים בחברות גדולות, הופכת לאיום ממשי על הביטחון הכלכלי והפרטי שלנו. אז איך מתמודדים עם זה? הרשויות בעולם עדיין מחפשות פתרון – אבל בינתיים, הסכנה רק הולכת וגוברת.

 

Replit Agent: בונים אפליקציות מהנייד – בלי לגעת בקוד

פיתוח אפליקציות מעולם לא היה נגיש יותר – Replit השיקה את Replit Agent, כלי בינה מלאכותית חדשני שמאפשר לכל אחד ליצור אפליקציות ישירות מהסמארטפון, בלי צורך בידע בתכנות. הרעיון פשוט: מתארים את האפליקציה שרוצים, ו-Replit Agent דואג לכל השאר – כתיבת קוד, יצירת מסד נתונים, אבטחה ואפילו פרסום האפליקציה באינטרנט.

מה שמייחד את Replit Agent הוא לא רק הפשטות, אלא גם הקהילה שמאחוריו. כל פרויקט יכול להפוך לבסיס לפיתוחים נוספים – אפשר לשתף, לערוך ולהתאים אפליקציות קיימות כך שכל אחד יוכל לקחת רעיון ולהפוך אותו למשהו משלו. ההשקה של Replit Agent מסמלת עוד צעד גדול בהנגשת פיתוח תוכנה – כשכל אחד, עם כל רעיון, יכול להפוך למפתח בלי ללמוד שורת קוד אחת. אנחנו קוראים לזה: “דמוקרטיזציה של הטכנולוגיה”.

 

 

בינה ברפואה: מהפכה בפיתוח תרופות עם AI

החדשות המרגשות ביותר בימים האחרונים הגיעו דווקא מעולם המדע והרפואה – חוקרים מ-MIT פיתחו מערכת בינה מלאכותית המסוגלת לדמות דינמיקה של מולקולות. נשמע טכני, נכון? אז הנה הפירוש הפשוט: אם עד היום מחקר תרופות נמשך שנים ארוכות ועלה מיליארדים, כעת המודלים הללו יכולים להאיץ תהליכים, לזהות חומרים פעילים בצורה חכמה ולתת פתרונות רפואיים הרבה יותר מהר. מדובר בפריצת דרך עם השלכות אדירות. למשל, המערכת הזו יכולה לעזור ביצירת תרופות חדשות לסרטן, לאלצהיימר או למחלות נדירות, ולחסוך שנים של ניסוי וטעייה. הטכנולוגיה לא מחליפה מדענים, אבל היא בהחלט יכולה להפוך אותם למדויקים, יעילים ומהירים יותר – והעולם הרפואי כבר מתכונן לשינוי.

 

עולם הוידאו הג’נרטיבי מתלהט, וגם פה סין מתבלטת

בעולם היצירה, חברת Hailuo AI הסינית הציגה מודל וידאו חדשני המאפשר לשלוט בתנועות מצלמה באמצעות טקסט בלבד. המשמעות? יוצרים יכולים לכתוב פקודות פשוטות כמו “הזז את המצלמה בזווית רחבה” או “קרב לצילום תקריב”, והמערכת תבצע זאת באופן אוטומטי.

במקביל, הסטארטאפ האמריקאי Pika השיק מודל חדש (2.1) שמאפשר לשלב אלמנטים מלאכותיים בתוך וידאו מצולם – כלי שמשנה לחלוטין את חוקי המשחק בהפקות קולנוע, פרסום ואפילו עיתונאות. טשטוש הגבולות בין מציאות לדמיון מעולם לא היה מוחשי כל כך. בפחות מ-4 חודשים פיקה שיחררו 3 מודלים – התחרות בהחלט בשיאה!

 

פרסומת שיצרנו בעזרת מודל PIKA 2.1, שממחישה את השיפור המרשים ביכולות של הכלי המדהים הזה:

 

 

AI בבתי הספר: ישראל מצטרפת למרוץ

בתוך כל השינויים הללו, ישראל מציגה זווית אחרת – משרד החינוך השיק תוכנית לשילוב AI במערכת החינוך, כולל תמיכה של חברות ענק כמו גוגל, מיקרוסופט, אפל ואנבידיה. היוזמה כוללת גם הטמעת פלטפורמת “מג’יק סקול”, שמאפשרת למורים ליצור בוטים ולשלב AI בתהליכי למידה.

הכנסת בינה מלאכותית למערכת החינוך היא צעד מבורך – מורים יכולים להשתמש במערכות AI כדי לייצר חומרים לימודיים, מערכי שיעור, מצגות, לבנות בוטים שמקלים על עבודתם היומיומית, לייצר כיתות AI וירטואליות, להפוך את התלמידים ללומדים אקטיביים שמשתמשים בטכנולוגיה מתקדמת, ועוד. צעד מבורך בהחלט! מנגד שמענו גם על התוכנית של משרד החינוך ליצור מאגר של 3,000 מנטורי AI שיסייעו למורים – הבעיה היא שמתוך האלפים הרבים, חלק גדול מהמנטורים כלל לא מגיעים מהתחום וחסרים בהשכלה מקצועית בתחום הבינה המלאכותית. תהליך הסינון היה דל ביותר, מה שקצת מחטיא את המטרה. כמו כן, השימוש ההולך וגובר ב-AI בבית הספר מעלה גם שאלות: איך מאזנים בין היתרונות לבין החששות? איך מבטיחים שהתלמידים לא ישתמשו ב-AI להעתיק עבודות? השאלות האלו עוד פתוחות – אבל ישראל בהחלט צועדת קדימה. מה שבטוח – ככל שנדבר על הנושאים הללו, נלמד אותם ונתייחס גם לסיכונים ולקשיים, כך נגביר את המודעות ונקטין את פוטנציאל הסיכון.

 

הצד האפל: הטרדות מיניות באמצעות AI

ולבסוף, הצד האפל של ה-AI. שלושה נערים מירושלים נחקרו לאחר שיצרו והפיצו תמונות עירום מזויפות של עשרות נערות באמצעות AI. זהו תמרור אזהרה מהבהב – ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך היא גם מאפשרת ניצול לרעה בהיקפים בלתי נתפסים. המסקנה? AI הוא כוח אדיר – אבל השימוש בו תלוי בנו. האם נבחר להפוך אותו לכלי שיוביל את האנושות קדימה, או שניתן לו להפוך לכלי נשק בידי מי שמחפש לפגוע? התשובה תתבהר בשנים הקרובות – והשבועות הקרובים ימשיכו להראות לנו את שני הצדדים של המטבע.

הפוסט סיכום שליש חודש – פברואר לוהט עם ים של חידושים! הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/mivzakon-feb/feed/ 1
סיכום שבועי בעולם הבינה המלאכותית: חידושים, פריצות דרך ודיונים על העתיד https://letsai.co.il/weekly-summary-5-12-24/ https://letsai.co.il/weekly-summary-5-12-24/#respond Thu, 05 Dec 2024 11:30:37 +0000 https://letsai.co.il/?p=37927 השבוע בעולם ה-AI היה שופע חידושים, פריצות דרך טכנולוגיות ודיונים משמעותיים על עתיד התחום. בין אם אתם מתעניינים בשדרוגי AI חכמים, מתלבטים על אתיקה רגולטורית או פשוט רוצים להבין איך AI משנה את העולם סביבכם – הנה כל מה שקרה השבוע, במקום אחד.     איך MCP עוזר לקלוד להתחבר לעולם החיצון? אנטרופיק השיקו את […]

הפוסט סיכום שבועי בעולם הבינה המלאכותית: חידושים, פריצות דרך ודיונים על העתיד הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
השבוע בעולם ה-AI היה שופע חידושים, פריצות דרך טכנולוגיות ודיונים משמעותיים על עתיד התחום. בין אם אתם מתעניינים בשדרוגי AI חכמים, מתלבטים על אתיקה רגולטורית או פשוט רוצים להבין איך AI משנה את העולם סביבכם – הנה כל מה שקרה השבוע, במקום אחד.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

איך MCP עוזר לקלוד להתחבר לעולם החיצון?

אנטרופיק השיקו את Model Context Protocol (MCP) – פתרון חכם ומאובטח שמאפשר לחבר את שלוד למקורות נתונים ו/או להפעילו על שרתים מקומיים. הפרוטוקול מאפשר חיבור חכם, מאובטח וגמיש למידע מקומי ומרוחק תוך שמירה מלאה על פרטיות. בנוסף, הוא מצטיין באינטגרציות מהירות וביכולת להתאים עצמו לצרכים משתנים, בין אם מדובר בענן או במערכות פנים-ארגוניות. עם גישה פתוחה לפיתוח אקוסיסטם שיתופי, MCP מאפשר לעוזרי AI לשתף פעולה עם מערכות מורכבות ולשדרג את יכולותיהם משמעותית.

 

אנטרופיק מאפשרת לכם לאמן סגנונות בקלוד

ממשיכים עם קלוד ושדרוגים נוספים מבית אנטרופיק: פיצ’ר הסגנונות החדש של קלוד, שמאפשר לו לסגל סגנון כתיבה מסוים או אף לאמן אותו על סגנון ספציפי, מביא עימו שלל הזדמנויות. מעבר לסגנונות המובנים, קלוד מציע אפשרות ייחודית ליצור סגנון מותאם אישית. פיצ’ר זה מאפשר למשתמשים להעלות דוגמאות תוכן המשקפות את סגנון הכתיבה שלהם. הפיצ’ר של קלוד אינו הראשון בתחום. כלים כמו ChatGPT של OpenAI, קופיילוט (Copilot) של מיקרוסופט וג’מיני (Gemini) של גוגל מציעים פונקציות דומות, כולל התאמת סגנון התשובות. עם זאת, הגישה של אנטרופיק משלבת בצורה ייחודית בין סגנונות מוגדרים מראש לאפשרות התאמה אישית עמוקה יותר. גם פלטפורמת ה-GPTs של OpenAI מאפשרת להשיג מטרות דומות, אבל הליך בניית בוט, פשוט ככל שיהיה, קצת יותר מסורבל מאימון סגנון בקליק דרך הממשק של קלוד. יש פה הנגשה והפשטה של טכנולוגיה מועילה לטובת המשתמשים, וזה תמיד שיפור מבורך!

 

פוגאטו – מודל מוזיקה חדש מבית NVIDIA

טוב זה כבר ממש פסיכי ברמות! צפו בסרטון ואז תבינו על מה אנחנו מדברים!! אנחנו רגילים למחוללי מוזיקה כמו Suno או Udio, אבל הפעם NVIDIA באמת יצרו משהו מפחיד. הכירו את Fugatto (קיצור של Foundational Generative Audio Transformer Opus 1) – כלי שמאפשר יצירה או שינוי של כל שילוב מוזיקלי, קולות וצלילים באמצעות הוראות טקסט או קבצי אודיו. הכלי פותח על ידי צוות מומחים בינלאומי ומשתמש בטכנולוגיות חדשניות כמו מודלים מבוססי 2.5 מיליארד פרמטרים. Fugatto מאפשר ליצור מוזיקה, לשנות מבטאים או רגשות בקול, ולהפיק צלילים ייחודיים וחדשניים. מדהים ומסקרן במיוחד!

 

 

איך עושים מוזיקה עם AI?

אם פוגאטו העיף לכם את השכל כמו לנו ואתם רוצים להכיר לעומק את היצע הכלים הקיימים בשוק וללמוד לעשות מוזיקה עם AI, הצטרפו אלינו לוובינר חינמי ברביעי הקרוב 11.12.24 ב-20:00 בו המפיק המוזיקלי מאור דורני ואביתר אדרי – מייסד-שותף ב-LetsAI ילמדו אתכם ליצור, להפיק ולערוך מוזיקה באמצעות כלי בינה מלאכותית. כמו כן, בוובינר נקרין את קליפ ה-AI השרוט וההזוי שיצרנו לדורון מדלי ולקומיקאי אילן פלד (עליו נדבר עוד הרבה בהמשך). פה משריינים מקום – מקומות מוגבלים ל-500 הנרשמים הראשונים.

 

וובינר מוזיקה

 

 

קלינג מלביש אתכם: מדידה וירטואלית של בגדים בלחיצת כפתור

עולם האופנה והבינה המלאכותית מתחברים, והעתיד כבר כאן. הכירו את Kling AI Virtual Try-On, הכלי שמאפשר לכם למדוד בגדים בצורה וירטואלית ולהלביש דמויות AI או תמונות אמיתיות בבגדים מציאותיים. המערכת המתקדמת משתמשת בטכנולוגיות AI כדי להדגים באופן ריאליסטי תנועה, מרקם והתאמה של בגדים, מה שמשנה לחלוטין את חוויית הקניות והיצירה. מעלים תמונה של דמות או אדם אמיתי, בוחרים פריטי לבוש מתוך הקטלוג ותוך שניות מתקבלת תוצאה מרהיבה שמדמה התאמה מושלמת. Kling מאפשרת גם לקחת את התמונה וליצור ממנה סרטון דינמי שמדגים את תנועת הבגדים, ובנוסף מציעה אינטגרציה עם מחוללי וידאו מתקדמים ליצירת תוכן מקצועי ומרשים. הפלטפורמה הזו מביאה פוטנציאל עצום לא רק לתעשיית האופנה אלא גם לתחום האי-קומרס, היצירה הדיגיטלית והפקות תוכן. רוצים ללמוד איך לנצל את Kling AI בצורה מיטבית? הפרטים מחכים לכם במדריך המלא.

 

 

איך מגבירים פרודוקטיביות עם כלי AI?

אתמול (רביעי 4.12.24) קיימנו לייב זום מטריף שעסק בשימוש בכלי בינה יוצרת כדי להדגיל את פריון העבודה, להיות יעילים יותר, לבטל “גזלני זמן”, לפתור בעיות שצצות ולספק פתרונות מהירים להתקלות מעכשיו לעכשיו. בוובינר אירחנו מספר בוגרי קורסים והכשרות שלנו, לרבות מאיה דובסקי טרגנו – סמנכ”לית HR בחברת מזון מובילה, אורית כהן – דירקטורית בכירה ל-HR ב-Riskfield ועוד רבים וטובים. בהקלטת המפגש תוכלו למצוא ערך אדיר, טיפים והמלצות שעולים ישירות מהפעילות שלנו בשטח עם החברות והארגונים הגדולים במשק, ותובנות של בוגרי הקורסים שלנו. מומלץ בחום!

 

 

 

טראמפ הולך לבטל רגולציה על AI – איך זה ישפיע עליכם?

ממשל טראמפ יסיר רגולציה על AI ויעודד טכנולוגיות קוד פתוח – מה המשמעות עבור העתיד שלנו? החזרה של דונלד טראמפ לבית הלבן מביאה עימה שינוי רגולטורי עמוק בתחום הבינה המלאכותית. טראמפ מתכנן לבטל את החוקים שהוביל ממשל ביידן, להסיר מגבלות רגולטוריות, ולהקים עשר “ערי חופש” חכמות, במטרה לקדם חדשנות ולשפר את התחרות מול סין. המדיניות החדשה מתמקדת בהאצת פיתוחי AI, גם אם כרוכים בכך סיכונים פוטנציאליים, וכוללת השקעות נרחבות בטכנולוגיה צבאית. רוצים להבין איך המדיניות הזו תשפיע על הכלכלה, הטכנולוגיה ואפילו על ישראל ועל העסק שלכם? עומר הררי עושה סדר במאמר המלא כאן. בנוסף, תמצאו במאמר הקלטת הוובינר שלנו מ-28.11.24, שעסק באותו נושא.

 

הקונפליקט של OpenAI לגבי שילוב מודעות בפלטפורמה

הקונפליקט של OpenAI בשילוב פרסומות ב-ChatGPT מעלה שאלות על איזון בין צורך כלכלי לשמירה על אמינות וחוויית המשתמש. עם עלויות תפעול גבוהות, פרסומות עשויות לספק הכנסה חיונית, אך עלולות לפגוע באובייקטיביות התשובות ולהעלות סוגיות אתיות. רוצים להבין לעומק את האתגרים, ההזדמנויות והפתרונות האפשריים? הכל בכתבה המלאה.

 

האם בוטים יכולים להיות רופאים טובים יותר מבני אדם?

מחקר חדש מצביע על פוטנציאל מפתיע של בינה מלאכותית בתחום הרפואה: ChatGPT הצליח להגיע לציון אבחון של 90%, לעומת 74% בלבד שהשיגו רופאים אנושיים. יחד עם זאת, כאשר רופאים נעזרו ב-ChatGPT הם שיפרו את הציון שלהם רק ל-76% בלבד, מה שמעורר שאלות לגבי תפקידו העתידי של AI במערכת הבריאות. תוצאות אלו הן לא רק מספרים! יתכן שהן מהוות קריאת השכמה למערכות הבריאות לבחון מחדש את הכשרת הרופאים, לשדרג גישות לאבחון ולשלב את הבינה המלאכותית בצורה אינטגרטיבית בטיפול רפואי. אז מהם היתרונות של AI, אילו אתגרים תרבותיים הוא עשוי לעורר, ואיך שילוב נכון בינו לבין רופאים יכול לשנות את עולם הרפואה? כל הפרטים במאמר המלא.

 

איך הופכים את ChatGPT לאנליסט הפרטי שלכם?

קבלו מספר טיפים שיעזרו לכם להפוך את ChatGPT לדאטה אנליסט מחונן! לפני הכל – הלבינו את הנתונים. לעולם אל תשתפו פרטים אישיים, רגישים, רפואיים, בטחוניים או סודיים. בשלב השני, הקפידו לכבות את אפשרות אימון המודל על היסטוריית השיחות שלכם. כבו גם את אופציית הזיכרון ופתחו צ’ט זמני (פה יש מאמר שמסביר איך עושים את כל זה). עכשיו תוכלו להעלות לצ’ט קבצי נתונים מפורמטים שונים. הוא “יאכל בלי מלח” קבצי PDF, קבצי אקסל, קבצי וורד, קבצי טקסט ואפילו יצליח לנתח מספר קבצים מפורמטים שונים באותו פרומפט במקביל. הנה הצעות לפרומפטים שאפשר וכדאי להזין:

  • “הצג את הנתונים בצורה ויזואלית”.
  • “שלוף תובנות ומסקנות מתוך הנתונים”.
  • “מה הנתונים מלמדים אותך?”
  • “צור תרשים / טבלה / גרף”, וכן הלאה.

 

 

האם אנחנו מתקרבים לנקודת האל חזור?!

בפרק 44 בפודקאסט שלנו, רותם בר ועומר הררי משוחחים על האופן שבו הבינה המלאכותית משפיעה על חיינו ומשנה את הדרך שבה אנו יוצרים וצורכים טכנולוגיה. השיחה מתמקדת בפלטפורמות חדשניות כמו סונו ולייטריקס, המציעות כלים מתקדמים ליצירת תוכן וידאו ומוזיקה, תוך התייחסות לאקלים הטכנולוגי בישראל והאתגרים המוסריים והפוליטיים הכרוכים בפיקוח על טכנולוגיות AI. עוד בפרק, דיון במעבר של חברות מובילות כמו BMW לשימוש ברובוטים אוטונומיים בתהליכי ייצור, לצד סקירה של טכנולוגיות מתקדמות כמו הרכב האוטונומי של pony.ai ודמויות מפתח שמשפיעות על התחום. הפרק כולל גם הצצה לפיצ’רים חדשים, ביניהם ה-MPC של אנתרופיק, המייצגים פריצות דרך בתקשורת בין מערכות AI. בנוסף, מוצגים כלים מתקדמים המסייעים בזיהוי ושיפור יכולות כתיבה באמצעות AI, לצד המלצות על פלטפורמות מעולות לשימוש יומיומי בטכנולוגיות בינה מלאכותית.

 

 

עוזרי AI או סוכני AI – מי מתאים למשימות שלכם?

הבינה המלאכותית מביאה איתה אפשרויות חדשות לשיפור העבודה, אבל הבחירה היא שלכם: עוזרי AI שמבצעים משימות לפי פקודות או סוכני AI שפועלים ביוזמה עצמאית. עוזרי AI מתאימים למשימות שגרתיות כמו ניהול יומנים או שירות לקוחות, בעוד שסוכני AI מנתחים מידע ומקבלים החלטות אסטרטגיות במשימות מורכבות. השילוב בין השניים יוצר מערכת עבודה חכמה ואפקטיבית שמאפשרת לכם למצות את מלוא הפוטנציאל של הבינה המלאכותית. רוצים לדעת עוד על ההבדלים ואיך AI יכול לשנות את העבודה שלכם? קראו את הכתבה המרתקת של רון גולד.

 

מרלין – הסייען שבא איתכם ליוטיוב, לינקדאין, ג’ימייל ואפילו לוואטסאפ

איך נעזרים בכלים חכמים כדי לעבוד מהר יותר, להפיק תובנות איכותיות ולסכם מידע? זה מתחיל בלבחור את הכלי המתאים למשימה המתאימה – אז הכירו את מרלין (Merlin AI). עוזר AI קטן וחמוד שנמצא איתי בטלפון, במחשב, בדוא”ל, ביוטיוב ואפילו בלינקדאין ובוואטסאפ. הוא מסכם לי הרצאות מצולמות, שולף תמלול של סרטונים, עוזר לענות ולכתוב מיילים ואפילו מנסח הודעות בלינקדאין או בוואטסאפ. כלי מדהים שעושה פעולות קטנות שחוסכות זמן רב. לא צריך טכנולוגיה מפוצצת כדי להגביר פרודוקטיביות – מספיק לייצר התייעלות במשימות רפטטיביות או גזלני זמן. ופה ה-AI נכנס לתמונה.

 

 

באיזה כלי AI כדאי לבחור? מזל שהכנו לכם אינדקס כלי AI!

אנחנו תמיד אומרים שאין כלי קסם אחד שעושה הכל. המפתח להצלחה הוא אינטגרציה בין כלים – אבל יש כל כך הרבה כלים, ומאיפה לעזאזל מתחילים?! לפני הכל, אפשר להירגע… אפשר להנמיך את רף הלחץ וה-FOMO. אתם לא צריכים להכיר את כל הכלים וגם לא צריכים לעבוד עם כל הכלים. מספיק שתבחרו 2-3 כלים שנוח לכם איתם ושמשרתים את הצרכים שלכם, והתמקדו בהם. אבל אם בכל זאת תרצו להתעמק ביותר כלים, אנו ממליצים לכם בחום לבדוק את “אינדקס כלי ה-AI של LetsAI”. ריכזנו לכם במקום אחד את הכלים המובילים בשוק – תמצאו שם ציון לקלות השימוש לכל כלי, לינק עם הפנייה ישירה לאתר הכלי וכמובן, לחיצה על שם הכלי תוביל אתכם לעמוד שמרכז את כל המדריכים והכתבות שלנו על אותו כלי. הכל מונגש ומוגש בצורה הכי ברורה ונוחה שיש! אפשר אפילו לפלטר את הכלים לפי נישות: מחוללי תמונות, מודלי שפה גדולים, מחוללי וידאו ועוד.

 

מילות סיום, רגע לפני הסופ”ש

השבוע שהיה מציף את הפוטנציאל האדיר של הבינה המלאכותית, בין אם מדובר בשדרוגים טכנולוגיים או בדיונים על עתיד התחום והאתיקה שמלווה אותו. מהפיתוחים המוזיקליים פורצי הדרך של NVIDIA, דרך החזון הרגולטורי של טראמפ ועד כלים כמו קלוד ומרלין שמנגישים את ה-AI לשימוש יומיומי – נראה שהתחום לא מפסיק להפתיע ולהתפתח. אך מעבר לכלים עצמם, ניכר שהיכולת שלנו לאזן בין חדשנות, פרודוקטיביות ושאלות מוסריות היא שתכתיב את מידת הצלחתו של ה-AI לשפר את חיינו. נשאר רק לעקוב ולראות מה שבוע הבא מביא עימו, ולוודא שאנחנו ממשיכים להשתמש בטכנולוגיה הזו בדרך שתשרת אותנו בצורה הטובה ביותר

הפוסט סיכום שבועי בעולם הבינה המלאכותית: חידושים, פריצות דרך ודיונים על העתיד הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-5-12-24/feed/ 0
הסיכום השבועי של LetsAI – כל מה שחם ומעניין | 9.11.24 https://letsai.co.il/letsai-weekly-summary/ https://letsai.co.il/letsai-weekly-summary/#respond Sat, 09 Nov 2024 19:06:20 +0000 https://letsai.co.il/?p=35396 הסיכום השבועי של LetsAI פה, כדי לעזור לכם להתעדכן בכל מה שחם, מעניין, מרתק ולעיתים אפילו מצחיק בעולם ה-AI. אז מה חדש? פרסומות AI משנות את עולם הפרסום, גוגל שוב מפשלת כשמידע על כלי חדשני דולף לחנות התוספים שלה, אלטמן רוכש דומיין במיליונים ואילון מאסק לא מפסיק לצייץ. הרשו לי לקחת אתכם למסע מרתק שמקפץ […]

הפוסט הסיכום השבועי של LetsAI – כל מה שחם ומעניין | 9.11.24 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
הסיכום השבועי של LetsAI פה, כדי לעזור לכם להתעדכן בכל מה שחם, מעניין, מרתק ולעיתים אפילו מצחיק בעולם ה-AI. אז מה חדש? פרסומות AI משנות את עולם הפרסום, גוגל שוב מפשלת כשמידע על כלי חדשני דולף לחנות התוספים שלה, אלטמן רוכש דומיין במיליונים ואילון מאסק לא מפסיק לצייץ. הרשו לי לקחת אתכם למסע מרתק שמקפץ בין תובנות, לחידושים ולחדשות שאני מאמין שתרצו לשמוע. בסופו של יום כולנו רוצים להישאר בחוד החנית של עולם הטכנולוגיה המתפתח וזו הדרך שלנו להנגיש לכם את הידע הכל כך חשוב הזה. 

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

רכישת המיליונים של סם אלטמן

לאורך השבוע האחרון עלתה לכותרות רכישת דומיין ייחודי בסכום חסר תקדים: חברת OpenAI רכשה את הדומיין Chat.com במחיר שנע בין 15 ל-20 מיליון דולר. מאחורי הרכישה עומדת מטרה אחת ברורה – למצב את הצ’ט המפורסם ChatGPT כמותג גלובלי שייזכר בנקל. דומיין פרימיום כמו Chat.com מסייע לאלטמן וחברתו להעמיד את ChatGPT בקדמת הבמה ולהפוך אותו לנגיש וקל לזכירה בכל העולם. רכישה זו מצטרפת למגמה הולכת וגוברת של השפעת AI לא רק בטכנולוגיה, אלא גם בשיווק ובמיתוג גלובלי. עסקה זו משקפת עד כמה חשוב להיות עם נוכחות דיגיטלית חזקה בעולם רווי בפתרונות AI – ואין ספק שהשימוש בדומיין כזה מעניק יתרון משמעותי בזירת הצ’טים הג’נרטיביים המובילה.

 

“מכונת הברמאס” של גוגל תסייע בפתרון סכסוכים

שיח ציבורי הוא חלק חשוב בכל דמוקרטיה, אך מה קורה כששיח הופך לסכסוך? כאן נכנסת לתמונה “מכונת הברמאס” של גוגל, אשר פותחה ב-Google DeepMind במטרה ליישב מחלוקות. הכלי החדשני הזה מציע דרך לקירוב עמדות באמצעות יצירת סיכומים ניטרליים של דעות מנוגדות. המערכת מציעה סיכום שמציג את נקודות ההסכמה, ובכך מסייעת ליצור אווירת דיון בונה, שמניעה לדיון תכליתי ופתרון. במחקר שנערך, 56% מהמשתתפים הצביעו על העדפה לסיכומים שנוצרו על ידי הבינה המלאכותית. מדובר בפריצת דרך בעולם הפוליטיקה והחברה, אך גוגל מדגישה כי יש למערכת עוד לאן להשתפר, והיא אינה מחליפה לגמרי את המתווכים האנושיים. היכולת של AI לפעול ככלי תומך בקבלת החלטות עשויה להשפיע על דרכי הדיון הציבורי ולפתוח את הדלת לשיח מועיל יותר, אך זהו רק השלב הראשון.

 

פרסומות מבוססות AI בעולם הפרסום – לאן זה הולך?

אחד הטרנדים החמים ביותר הוא שימוש ב-AI בפרסומות, וחברת האופנה H&O העלתה השבוע קמפיין בהיקף של מיליון ש”ח, המבוסס כולו על דמויות שנוצרו באמצעות AI. הקמפיין הציג “שחקני AI” צעירים הלובשים את קולקציית הבגדים החדשה, ועורר סקרנות רבה. פרסומת ה-AI של H&O היא רק חלק קטן מתופעה גלובלית של פרסומות AI שצצו בשנים האחרונות. השימוש בבינה מלאכותית הפך לדרך יצירתית לחיבור לקהל הצרכנים ולהצגת מוצרים באופן חדשני. פרסומות ה-AI נועדו לשלב בין האמיתי למדומה ובמקביל גם להוזיל עלויות הפקה. אין ספק שמדובר במגמה שמציבה אתגרים לשיווק המסורתי. סקירה מקיפה של מגמות ה-AI בפרסום מציגה שימושים חכמים ומקוריים, החל מפרסומות וידאו ועד לאינטראקציות ממוקדות יותר עם לקוחות דרך כלים דיגיטליים.

 

תכונת ה-Visual PDFs החדשה של קלוד

אחת הבעיות הנפוצות בעבודה עם מסמכים ונתונים ויזואליים נפתרת הודות ליכולות ה-AI של קלוד. חברת אנטרופיק (Anthropic) הציגה לאחרונה את תכונת ה-Visual PDFs, שמאפשרת ניתוח חכם של קבצי PDF המכילים טקסטים וגרפיקה כאחד. המערכת יודעת לקרוא טקסטים, לנתח תמונות ולשלב בין המידע, מה שמאפשר למשתמשים לקבל תובנות מלאות על המסמך. היכולת הזו שימושית במיוחד עבור מגוון רחב של אנשי מקצוע, החל מחוקרים, יוצרי תוכן, אנשי כספים, מחלקות משאבי אנוש, ייעוץ עסקי, ניהול ובקרה ועוד. הכלי החדש עוזר למשתמשים להבין ולנתח במהירות תכנים ויזואליים מורכבים ולהפיק דוחות עם תובנות מדויקות. יכולת הניתוח המורכבת של קלוד פותחת אפשרויות חדשות למשתמשים במגוון תעשיות. חשוב לציין שאנטרופיק השיקה לאחרונה גם כלי ניתוח נתונים חדש – השילוב בין השניים יוצר מפלצת של עיבוד וניתוח דאטה!

 

Jarvis AI דלף – גוגל במבוכה

דליפת המידע הלא צפויה של גוגל בנוגע למערכת Jarvis AI הכניסה את ענקית הטכנולוגיה למבוכה. מדובר במערכת מתקדמת המאפשרת שליטה על מחשבים ומשאבי ענן, מה שנועד לתת פתרון לאתגרי עבודה מרחוק. גוגל אישרה את קיומה של המערכת בעקבות ההדלפה, אך נמנעה מלספק פרטים נוספים. המערכת, שאמורה לאפשר שליטה מאובטחת וממוקדת ממקום אחד, עשויה להוות כלי עבודה חיוני לעובדים מרחוק ולחברות טכנולוגיה גדולות. המקרה הזה מציף שוב את הבעיות שיכולות להיווצר כאשר מערכת מתפתחת נחשפת באופן בלתי מתוכנן – אך גם מעניק לנו הצצה לעתיד שבו שליטה ממוקדת וניהול עבודה מבוזרת הופכים לעניין שבשגרה.

 

וויספר מחרטט – האם אפשר לסמוך על תמלול אוטומטי?

בתחום התמלול, מערכות AI כמו וויספר מבית OpenAI עושות עבודה מרשימה, אך רחוקות מלהיות מושלמות. מערכות אלו עלולות להמציא מילים שאינן נאמרו במציאות, דבר שעלול ליצור בעיות משמעותיות, במיוחד בתחומים קריטיים כמו רפואה ומשפט. כשמדובר במערכת רפואית או משפטית, דיוק במילים הוא קריטי. למרות הביקורת, השימוש ב-AI בתמלול אינו נפסק אלא רק צומח. אך כלים אלה מחייבים גיבוי ובקרה אנושית כדי למנוע טעויות מסוכנות. וויספר מציגה את אחת הדוגמאות לאתגר של AI להתמודד עם דיוק והקשר, כשהיא משמשת אותנו בצורה חדשנית אך מאתגרת. ועם זאת, הפשלות האחרונות מציבות שאלות כבדות בנוגע לאמינות ולמהימנות של הכלי, מה שמתחדד כבעיה אמיתית לאור השימוש ההולך וגובר בכלי.

 

Gen3 טורבו – שליטה מתקדמת במצלמות בעולם ה-AI

חברת Runway העלתה את Gen3 רמה נוספת והוסיפה אפשרויות בקרת מצלמה מתקדמות, המאפשרות הפקת תכנים חזותיים באיכות גבוהה. בעזרת הפיצ’ר החדש ניתן לשלוט על תנועות המצלמה וליצור סצנות מקצועיות ודינמיות. בעבר, האפשרות הזו הייתה קיימת ב-Gen2 בלבד, אך Gen3 טורבו מספק כעת חוויית שליטה מהירה ומדויקת יותר. המערכת החדשה מאפשרת ליצור סרטונים מורכבים תוך שימוש בפרומפטים מתקדמים שמאפשרים תזוזות מגוונות ומקצועיות כמו Pan, Tilt ו-Zoom – חידוש שמדגים עד כמה AI משפיע על תחום המדיה הדיגיטלית.

 

כיצד משלבים שתי לורות (LoRA) בתמונה אחת?

כחלק מקורס המאסטר שלנו, אנחנו מקיימים מפגשי זום שבועיים למשתתפים. במפגש שנערך השבוע הציף אחד המשתתפים קושי – הוא אמר שהוא מתקשה ביצירת תמונת AI אחת ובה שני אנשים אמיתיים (כלומר, שילוב של שתי לורות בתמונה אחת). מזל שיש לנו מדריך מעולה באתר, שמסביר איך לעשות בדיוק את זה!

 

אילון מאסק מצייץ על ההומור של Grok

אילון מאסק, כהרגלו, ממשיך לעורר עניין ופרובוקציות עם Grok, מודל השפה החדש שלו. ב-X (לשעבר טוויטר), חשף מאסק את היכולת של Grok להבין הומור ואף לנתח בדיקות רפואיות. הציוצים הפרובוקטיביים של מאסק סוחפים אחריו רבים, כשהוא מזמין משתמשים להעלות תמונות של בדיקות MRI כדי לראות אם Grok מסוגל לפענח אותם נכון. אגב, בחנו את הביצועים של Grok מול ChatGPT ו-Claude, ונראה שאין הרבה חדש תחת השמש. הוא לא עושה משהו שלא ראינו בעבר במודלי הדגל של אנטרופיק או OpenAI.

 

יתרונות ה-AI במכירות – המספרים מדברים בעד עצמם!

מחקר חדש של Tech Sales Global מצביע על כך שהשימוש ב-AI בעולם המכירות מביא תוצאות מדהימות. תחומי הקמעונאות, התחבורה, הטכנולוגיה והמוצרים הצרכניים נהנים מיתרונות כלכליים ניכרים הודות ל-AI: מנועי המלצות בקמעונאות משפרים את מכירות ב-35%, מערכות תמחור דינמיות מגדילות את הרווחים ב-15%, וניהול לידים בתחום הטכנולוגיה מעלה את שיעור ההמרה ב-20%. בינה מלאכותית מאפשרת לתחומים רבים לייצר צמיחה, גידול בהכנסות, לצד שיפור בלתי מבוטל בתהליכים הפנימיים והחיצוניים של חברות. ל-AI יש פוטנציאל אדיר לסייע לעסקים להתאים את עצמם לשוק דינמי ומשתנה במהירות.

הפוסט הסיכום השבועי של LetsAI – כל מה שחם ומעניין | 9.11.24 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/letsai-weekly-summary/feed/ 0
דו”ח מצב ה-AI לשנת 2024: נתונים שחשוב להכיר https://letsai.co.il/state-of-ai-report-2024/ https://letsai.co.il/state-of-ai-report-2024/#respond Wed, 06 Nov 2024 05:28:39 +0000 https://letsai.co.il/?p=33095 בשנת 2024, תמונת השינויים הטכנולוגיים ברורה מתמיד: מודלים מבוססי AI חדרו לכל תחום, מהווים כוח מניע לשינויים תעשייתיים רחבים. הדו”ח שפרסמו נתן בנאיץ’ ו-Air Street Capital חושף את המגמות המרכזיות וההשפעות המשמעותיות של המודלים הללו על הכלכלה והטכנולוגיה. אם בשנת 2023 ראינו פריצות דרך במודלים כמו GPT, שנת 2024 מביאה עמה איחוד והתמקדות במוצרים מעשיים. […]

הפוסט דו”ח מצב ה-AI לשנת 2024: נתונים שחשוב להכיר הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
בשנת 2024, תמונת השינויים הטכנולוגיים ברורה מתמיד: מודלים מבוססי AI חדרו לכל תחום, מהווים כוח מניע לשינויים תעשייתיים רחבים. הדו”ח שפרסמו נתן בנאיץ’ ו-Air Street Capital חושף את המגמות המרכזיות וההשפעות המשמעותיות של המודלים הללו על הכלכלה והטכנולוגיה. אם בשנת 2023 ראינו פריצות דרך במודלים כמו GPT, שנת 2024 מביאה עמה איחוד והתמקדות במוצרים מעשיים. השימוש בטכנולוגיות AI הפך למציאות עסקית יומיומית, אך לצד זאת התגברו גם האתגרים, בעיקר בנושאי רגולציה ומגבלות פיזיות. בואו נעבור על התובנות המרכזיות של הדו”ח ונבחן את ההשלכות המרתקות של השינויים בעולם ה-AI.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

שלב האיחוד והשינוי

ב-2024 ניתן להבחין בהבנה מעמיקה של ההשפעה המכרעת של מודלים מבוססים (Foundation Models) על טכנולוגיה ומדע. מעבר משלב בניית מודלים לשלב פיתוח מוצרים מסחריים הפך למגמה בולטת, וחברות כמו OpenAI מתקדמות אל עבר הכנסות של מיליארדי דולרים. גם חברות כמו ElevenLabs ו-Synthesia הצליחו להפוך לחלק בלתי נפרד מהתהליכים של תאגידים גדולים כדוגמת Fortune 500.

 

הרחבת השימוש במודלים מביאה עמה אתגרים חדשים, כאשר הסכמים בינלאומיים אינם מצליחים לפתור את המורכבויות הרגולטוריות. התנגשות בין חברות טכנולוגיה ורגולטורים באירופה ובמדינות אחרות, כגון קליפורניה, מעלה את שאלת האיזון בין חדשנות לפיקוח.

 

מגבלות פיזיות ואתגרים טכנולוגיים

הדיונים בשנה זו לא עסקו רק בהיבטי הסקיילינג של מודלים גדולים, אלא גם באתגרים הפיזיים שניצבים בפני התעשייה. צריכת האנרגיה הגבוהה, הצורך במים ובשטח להקמת מתקנים מתאימים מציבים בעיות ממשיות עבור תעשיות ה-AI. ההתחייבות ל-“נטו אפס” פליטות עשויה להתגלות כבלתי אפשרית בעידן שבו תשתיות AI צורכות משאבים רבים, מה שהופך את השמירה על קיימות לאתגר עולמי של ממש.

 

בשנה זו, NVIDIA הפכה לשחקנית מפתח בענף, והגיעה לשווי שוק של 3 טריליון דולר. למרות התחרות והרגולציה, כולל הגבלות סחר בסין, החברה ממשיכה להיות מרכזית בתעשיית ה-AI.

 

המדריכים תמיד חינמיים, אבל אם בא לכם להתמקצע - יש גם קורס AI בינה מלאכותית למנהלים ובכירים
קורס ai למנהלים

 

הישגים מחקריים בולטים

הדו”ח מצביע על התכנסות של הביצועים בין מעבדות מחקר שונות. אם בעבר היו פערים בולטים בין המודלים המובילים, כיום הפערים מצטמצמים, כמו בין GPT-4, קלוד 3.5 וג’מיני 1.5. המאמץ לשפר מודלים באמצעות למידת חיזוקים, אלגוריתמים אבולוציוניים ופיתוח מחקר מולטימודאלי ממשיך להוביל לפריצות דרך מדעיות בתחומים כמו ביולוגיה ומדעי המוח.

 

על אף הסנקציות של ארה”ב, המעבדות הסיניות ממשיכות להציג פיתוחים משמעותיים שמאתגרים את המודלים האמריקאיים. התעשייה כולה צומחת עם שווי מוערך של 9 טריליון דולר.

 

אתגרים כלכליים וקיימות

על אף ההצלחות המרשימות, שאלות חשובות נותרו פתוחות – במיוחד לגבי תמחור וקיימות לטווח הארוך. המחירים הגבוהים של מודלים מתקדמים, כמו המודל החדש של OpenAI, מעלים את השאלה אם ניתן להבטיח את קיומם הכלכלי בעתיד. סטארט-אפים רבים מנסים למצוא את דרכם בשוק רווי תחרות, במיוחד אלו שמתמחים בכלים ליצירת אודיו ווידאו.

 

בנוסף, השנה הציגה שיפורים משמעותיים בתכנון ובהיגיון של מודלים. שילוב של למידת חיזוקים, חיפוש עצי ומנגנוני ביקורת עצמית סייעו לשפר את ביצועי המודלים בתרחישים מורכבים, יחד עם פיתוח מודלים היברידיים שמציעים צריכת זיכרון נמוכה יותר וביצועים משופרים.

 

כיוון עתידי – מודלים בעלי יכולות שיפור עצמי?

אחת הנקודות המסקרנות בדו”ח היא התחזית שמודלים עתידיים יוכלו לשפר את עצמם ולבצע משימות מורכבות יותר באמצעות שילוב למידת חיזוקים מתקדמת ושיטות אבולוציוניות. השאלה המעניינת היא אם מודלים כאלו יוכלו לפתור בעיות שבעבר נחשבו כבלתי ניתנות לפתרון על ידי מכונות.

חברות כמו OpenAI ו-Google DeepMind ממשיכות לחקור את התחום ולהוביל את הפיתוחים הטכנולוגיים האלו.

 

הדוח המלא

שנת 2024 מסמלת שלב חדש במעבר ממחקר לתוצרי AI מסחריים ובשילוב הטכנולוגיה הזו בחיי היומיום. למרות האתגרים הגדולים שמולם עומדת התעשייה, הפוטנציאל שלה רק מתחיל להתגלות במלואו. אם 2023 סימנה את פריצות הדרך, 2024 מבססת את ה-AI ככוח שמניע טרנספורמציה עולמית. הציפייה היא שב-2025 נראה את תחום ה-AI ממשיך להתפתח בדרכים חדשות ומרתקות. לינק לדוח המלא.

הפוסט דו”ח מצב ה-AI לשנת 2024: נתונים שחשוב להכיר הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/state-of-ai-report-2024/feed/ 0
הסיכום השבועי של אביץ: דברים עצבניים שקרו השבוע ב-AI https://letsai.co.il/avitz-sikum002/ https://letsai.co.il/avitz-sikum002/#respond Sun, 18 Aug 2024 08:46:28 +0000 https://letsai.co.il/?p=27186 שבוע נוסף עבר ואני רוצה לשתף אתכם בכל מה שקרה בעולם ה-AI בשבוע שעבר. תמצאו פה מודל שפה חדש ומסקרן, מודל וידאו מהיר במיוחד, מבט על ביצת ה-AI ומה שמתרחש ב-OpenAI, גוגל ואנטרופיק. אפילו אילון מאסק יקפוץ לביקור. קדימה – בואו נצלול פנימה…     מודל Flux – האיכות הגבוהה שכולם מדברים עליה השבוע המשיך […]

הפוסט הסיכום השבועי של אביץ: דברים עצבניים שקרו השבוע ב-AI הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>

שבוע נוסף עבר ואני רוצה לשתף אתכם בכל מה שקרה בעולם ה-AI בשבוע שעבר. תמצאו פה מודל שפה חדש ומסקרן, מודל וידאו מהיר במיוחד, מבט על ביצת ה-AI ומה שמתרחש ב-OpenAI, גוגל ואנטרופיק. אפילו אילון מאסק יקפוץ לביקור. קדימה – בואו נצלול פנימה…

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

מודל Flux – האיכות הגבוהה שכולם מדברים עליה

השבוע המשיך מודל התמונה האיכותי Flux להפציץ ביכולותיו המרשימות. מעבר ליכולת המדהימה של אימון מודל אישי ועריכה (Inpaint), נוספו גם אמצעי שליטה מתקדמים כמו ControlNet. במאמר הבא דורי אדר עשה השוואה מעניינת בינו ובין מידג’רני V6 כדי לנסות ולהכריע מי המלך החדש. התוצאות מפתיעות. ככל שהזמן עובר משתחררים עוד ועוד יכולות עבור המודל המרהיב הזה. עבדכם הנאמן אימן את המודל על תמונות שלו והתוצאות אמינות באופן די מפחיד… התהליך לא מאוד מסובך אבל דורש מעט התעסקות ויש הדרכה טובה של מאט וולף ביוטיוב.

 

 

שבטע שעבר אביתר אדרי פרסם בקהילות שלנו על דרך נוספת לאמן מודלים עם Flux. זה מה שהוא כתב:

 

“בוני המודלים באשר הם – האם ידעתם שב”אסטריה” (Astria) תמצאו גם את Flux! מה שיאפשר לכם לבנות מודלים פסיכיים של עצמכם ולשתול את עצמכם בשלל סיטואציות הזויות. מזכיר שיש לנו קורס בניית מודלים (עם לאונרדו ואסטריה), והוא נכלל כיחידת תוכן גם בתוך הקורס המקיף (ניתן לרכוש אותו בנפרד או כחלק מהמקיף). ופלוס נוסף – כל משתתפי הקורסים שלנו מקבלים קרדיטים חינם ל-Astria (חברה ישראלית מצוינת ומחולל תמונות מבוסס סטייבל).”

 

בניית מודלים עם Flux ב-Astria

בניית מודלים עם Flux ב-Astria

 

מהירות היא שם המשחק! GEN-3 Alpha Turbo

מודל הוידאו GEN-3 Alpha המדהים מגיע במהדורת Turbo שמאפשרת לג’נרט סרטונים קצרים מאוד מהר (יחסית), וגם במחיר זול יותר ואפילו נגיש לכולם. אגב, המודל זמין גם למי שלא משלם (בכמות מוגבלת כמובן). זו חתיכת פריצת דרך כי האיכות פה הייתה חלום עד לפני חודש, ועכשיו זה ממש בהישג יד. אבל חייבים לסייג – תחום הוידאו עדיין תחום קשה, יש המון בעיות בחלק גדול מהיצירות וצריך הרבה סבלנות ושקידה – מי שיש לו את זה, מוציא תוצרים מטורפים. אה כן – וצריך גם חוש יצירתי ודמיון מפותח. לא יזיק. אם אתם רוצים לראות איך הכל מתחבר, ממליץ לכם לצפות בוובינר יצירת סרטים עם AI בהנחיית אביתר אדרי וגיא גוטמן.

 

פה תמצאו סקירה מקיפה על Gen3 alpha – האח הגדול של ג’ן 3 אלפא טורבו.

 

הרמס (Hermes 3) – מודל שפה פתוח שעושה רושם

השבוע יצא מודל שפה חדש בשם Hermes 3, המגיע גם בתצורת 405B פרמטרים. מתברר שהמודל הזה מסתדר מצוין גם עם השפה העברית, מה שהופך אותו לשחקן חדש ומעניין בזירה.

 

קוד וקלוד

קלוד (Claude) ממשיך לככב כהתמכרות מספר אחת. מי שמבין את העוצמה נשאב פנימה. הוא מוכיח את עצמו ככלי עוצמתי ושימושי עבור כל מי שיודע לנצל את כוחותיו, בדגש על מפתחים ויוצרי תוכן. אגב, אם פספסתם את הוובינר המטריף שלנו על קלוד, בהשתתפות עומר הררי, שחר גולן, תום הגלעדי ואביתר אדרי – צפו בו… לא תתאכזבו! הוא ייתן לכם המון רעיונות לקחת את הכלי המטורף הזה 10 צעדים קדימה.

 

ובאותה נשימה – הנה כמה שימושים לא שגרתיים שאפשר לעשות עם קלוד ושסביר שלא חשבתם שהוא יכול לבצע. למשל – עיצוב מסמכים בקלות ובמהירות, וללא שום צורך בתוכנות עיצוב כמו קאנבה או אינדיזיין. הכל במדריך הקצרצר הבא שהעלאתי לאתר לפני יומיים:

 

קלוד יודע גם לעצב מסמכים!

 

אגב, אנטרופיק הוסיפו פיצ׳ר מדהים וחדש לקלוד, שרלוונטי בעיקר למפתחים. יכולת זיכרון מטמון (Prompt caching) לפרומפטים ארוכים במיוחד (או לידע מוקדם שמכניסים למודל בתוך הקונטקסט… איך שתרצו להסתכל על זה). זו אמנם יכולת שגוגל כבר הביאו לפני זמן מה לג׳מיני אבל כולנו אוהבים יותר את קלוד, וזה חתיכת חסכון כספי ליישומים מסוימים. 

 

קצת יותר בהרחבה: הפיצ’ר מאפשר למפתחים לשמור בזיכרון מטמון הקשר שנמצא בשימוש תכוף בין קריאות API. היכולת הזו מפחיתה עלויות עד 90% ומשפרת זמני תגובה עד 85% עבור פרומפטים ארוכים. היא זמינה כעת בבטא עבור המודלים Claude 3.5 Sonnet ו-Claude 3 Haiku, עם תמיכה עתידית ב-Claude 3 Opus. למי זה יכול להתאים?

 

  • סוכני שיחה עם הוראות ארוכות או מסמכי הוראות שמועלים לפלטפורמה.
  • עוזרי קידוד עם גישה לבסיס קוד מסוכם.
  • עיבוד מסמכים גדולים.
  • מסמכי הוראות מפורטים וארוכים לטובת Fine Tune של התגובות של קלוד.
  • שיפור ביצועים בתרחישים הכוללים מספר סבבים של שימוש בכלים ושינויים איטרטיביים, כאשר כל שלב בדרך כלל דורש קריאה חדשה ל-API.
  • אינטראקציה עם ספרים, מאמרים ותוכן ארוך אחר (בקונטקסט גדול במיוחד).

 

סונו: גידול מרשים ללא חדשנות

למרות שסונו (Suno) לא שיחררו שום דבר חדש השבוע, הם הוכרזו כסטארטאפ שצומח הכי מהר בתחום ה-AI. זה תואר מרשים בהחלט, וכנראה מבשר על העתיד הצפוי להם. והנה עוד כמה נתונים מעניינים על מחולל המוזיקה המדהים הזה. הפלטפורמה של סונו שימשה כ-12 מיליון משתמשים בפחות משנה מאז היווסדה. במקביל, החברה גייסה 125 מיליון דולר בסבב מימון, מה שהעלה את שווי החברה ל-500 מיליון דולר! סונו מתכוונת להשתמש בהון שגייסה לטובת האצת פיתוח המוצרים שלה, הרחבת צוות העובדים (כולל יוצרי מוזיקה, חובבי מוזיקה וטכנולוגים), והמשך פיתוח הטכנולוגיה והמודלים של החברה.

 

רוצים הצצה מרתקת אל מאחורי הקלעים של סונו? במאמר שעלה אצלנו בפברואר ראיין ארז רובינשטיין את קינן פרייברג – מייסד שותף בסונו. 

 

ארז רובינשטיין מראיין את קינן פרייברג – מייסד שותף בסונו (Suno)

 

ומה עם סם אלטמן ו-OpenAI? יותר ציפיות מתוצאות

השבוע, למרות הציפיות הרבות, OpenAI לא סיפקו שום דבר מרגש במיוחד. היה הייפ סביב נושא התותים, אך בינתיים לא הגיעו תוצאות מיוחדות. אם אתם לא בלופ ועדיין לא מבינים מה הקשר בין תותים, צירוף האותיות והתווים Q ו-*, ציוצים בטוויטר וסנאי – ממליץ לכם לקרוא את המאמר המרתק של עומר הררי, שעוסק בחרושת השמועות על המודל המפלצתי שאלטמן בונה במרתפי החברה.

 

פרויקט Q* (Strawberry) של OpenAI – כל מה שידוע עד כה

 

גוגל: חידושים בתחום החומרה והתוכנה

גוגל דווקא כן שיחררו כל מיני דברים מעניינים. הם הציגו את יכולות ה-AI במכשיר החדש שלהם ״פיקסל 9״. תוכלו לדבר עם ג’מיניי ישירות דרך המכשיר הנייד ולבקש ממנו לעזור לכם לעשות שופינג, ליצור תמונות, ואף לכתוב מיילים (אפילו בסגנון שייקספיר אם מסיבה לא ברורה זה משהו שתרצו לעשות). יכולות עיבוד התמונה והוידאו של המכשיר יוכלו להמליץ לכם על מתכונים, לאור המוצרים הזמינים במקרר שלכם (האם יצא טעים או לא – על אחריותכם בלבד). יכולות חיפוש מתקדמות ואינטואיטיביות, מצלמה מתקדמת עם יכולות אינפיינטינג וריטוש תמונות מובנות. שכחתם להוסיף את החברה לתמונה שבדיוק הלך לשירותים? פיצ’ר חדש יאפשר לכם להוסיף אנשים לתמונות גם לאחר שהתמונה צולמה.

 

החברה גם השקיעה בסרטון השקה מבדר במיוחד – ממליץ לכם לצפות בו.

 

 

האם באמת כל ההבטחות “מחזיקות מים”? עם המוניטין של גוגל אין לדעת, אבל דבר אחד בטוח – הם יודעים לייצר טלפונים חכמים מצוינים, כך שיש מצב שה”פיקסל 9″ יהיה אחלה סמארטפון.

 

גוגל גם שיחררו לעולם (בארה״ב כרגע) את מודל התמונה הלא פראייר שלהם Imagen 3. בסרטון הזה תוכלו לראות דוגמאות לתוצרים של המודל המעניין הזה, וגם הצצה לאופן בו הוא עובד. 

 

 

פה תמצאו עוד מידע על Imagen3, ואם יש לכם VPN, תוכלו להתנסות בו באתר הבא (שכן הוא לא זמין בישראל בעת הזו).

 

גוגל גם הנחיתו מחירים ל Gemini Flash וסה״כ ממשיכים להרביץ עבודה (אם כי נהנים ממוניטין נמוך עדיין). במרוץ ה-AI לגוגל יצא שם רע, אבל הם עושים מאמצים כבירים כדי לשחרר טכנולוגיות חדשות ומוצרים מעניינים. אני מוכן לתת להם צ’אנס.

 

 

אילון מאסק והבלאגן של גרוק 2

כרגיל, אילון מאסק מצליח לעשות בלגן – הפעם מדובר בשחרור מודל גרוק 2 (למשלמים) ברשת X (לא להתבלבל עם Groq – זה משהו אחר). המודל מייצר תכנים ללא צנזורה ואף תמונות המבוססות על Flux.

 

ואם כבר מדברים (שוב) על Flux, שימו לב לתמונה הבאה: קפצתי לביקור מול נחל ערוגות – תצפית מאזור פני קדם. טוב נו… לא באמת. נראה לכם שמישהו יכול לצאת מהבית בימים טרופים אלה?! מזל שיש את Flux.

 

אביץ מג'ונרט ב-Flux

אביץ מג’ונרט ב-Flux

 

 

 

 

 

הפוסט הסיכום השבועי של אביץ: דברים עצבניים שקרו השבוע ב-AI הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/avitz-sikum002/feed/ 0
סיכום שבועי: התפתחויות משמעותיות בתעשיית ה-AI בשבוע (וקצת) האחרונים https://letsai.co.il/sikum-avitz/ https://letsai.co.il/sikum-avitz/#respond Sun, 04 Aug 2024 14:38:38 +0000 https://letsai.co.il/?p=26052 סיכום חדשות מהשבוע שחלף בעולמות הבינה המלאכותית. אין ספק שהיה שבוע היה עמוס באירועים ובחידושים מרתקים בתעשיית ה-AI. הנה סקירה מקיפה על ההתפתחויות הבולטות ביותר. אפשר לסכם את השבוע (וקצת) הזה במשפט הבא: כשב-OpenAI מאיטים, הקוד הפתוח (והסינים) מאיצים.     מודלי וידאו: הקצב גובר בשבועות האחרונים OpenAI שחררו טיפין טיפין עוד טיזרים ממודל הוידאו […]

הפוסט סיכום שבועי: התפתחויות משמעותיות בתעשיית ה-AI בשבוע (וקצת) האחרונים הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>

סיכום חדשות מהשבוע שחלף בעולמות הבינה המלאכותית. אין ספק שהיה שבוע היה עמוס באירועים ובחידושים מרתקים בתעשיית ה-AI. הנה סקירה מקיפה על ההתפתחויות הבולטות ביותר. אפשר לסכם את השבוע (וקצת) הזה במשפט הבא: כשב-OpenAI מאיטים, הקוד הפתוח (והסינים) מאיצים.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

מודלי וידאו: הקצב גובר

בשבועות האחרונים OpenAI שחררו טיפין טיפין עוד טיזרים ממודל הוידאו הבאמת מדהים שלהם Sora. הם הודיעו שהם נוקטים כעת באסטרטגיה זהירה ושישחררו את המודלים העוצמתיים שלהם בהדרגה. הטכנולוגיה שהם הציגו היא באמת בפער משמעותי מעל השאר, ולכן הם יכולים להרשות את זה לעצמם. אבל לא ברור לעוד כמה זמן.
.

 

 

כי בינתיים מודלי וידאו נוספים נפתחים לציבור ורק השבוע ראינו את קלינג (Kling), מודל הוידאו הסיני, נפתח לציבור הרחב.

 

בנוסף, Gen-3 Alpha של RunwayML הציג יכולת חדשה של “תמונה לוידאו”, אשר מהווה פריצת דרך בתחום (תכונה זו הייתה מורגשת בחסרונה עד כה, והייתה זמינה רק ב-Gen2).

 

מודל וידאו סיני נוסף בשם Vidu נכנס לשוק.

 

 

פה תוכלו לראות סרט אנימציה קצר שנוצר ב”וידו” על ידי Ainimate Lab, בשיתוף עם Vidu. בעולם של קרח ושלג, דוב קוטב נחוש יוצא למסע יוצא דופן על פני הגלובוס, מתמודד עם אינספור אתגרים בדרך להעביר מתנה מיוחדת – כך כתבו בחשבון היוטיוב של החברה על הסרטון המקסים הזה.

 

 

 

מודלי שפה: מטא שואפת לפסגה

בתחום מודלי השפה יש התפתחות מואצת, בעיקר הודות למטא (Meta), שהפתיעה בשחרור המודל הפתוח החזק ביותר כיום – Llama 3.1 (לאמה 3.1 405B), לצד עוד שני מודלים קטנים מאותה סדרה. אלה מבטיחים תרומה משמעותית לעולם הקוד הפתוח עם השפעות לטווח הארוך.

 

 

ואם כבר מדברים על וידאו ומטא, השבוע Meta שחררו לקוד הפתוח מודל סגמנטציה לוידאו ברמה מאוד גבוהה. הוא נקרא SAM-2. כלומר הוא יודע לבודד אובייקט מסוים מתוך הסרטון, מה שמאפשר אחר כך תהליכי עבודה שונים כמו מחיקה של האוביקט, טישטוש, הבלטה מהרקע ועוד. תעשיית האפקטים צריכה בדיוק את כלי שכזה, ועכשיו כשהוא כאן, פעולות אלו הופכות מהירות וקלות מתמיד. בנוסף על המודל הם גם שיחררו חצר משחקים כיפית, בה תוכלו לנסות את המודל גם על סרטונים שלכם ולייצר מהר מאוד אפקטים מעניינים. בינתיים זה חינם!

 

סרטון התדמית ל-sam2 שפרסמה Meta.

Credt: sam2.metademolab.com

 

מוזיקה ובינה מלאכותית: Udio מתחדשת

נעבור לתחום המוזיקה, שהתפתח המון בחודשים האחרונים. Udio השיקה את גרסה 1.5 בסוף השבוע שעבר. מעבר לשיפורים כלליים, נוספה לכלי המדהים הזה יכולת מאוד מעניינת של רמיקס, אשר זמינה גם לקבצי אודיו שלכם (שאתם מעלים לכלי). התכונה זמינה גם עבור הקלטות באורך של עד 2:10 דקות. למרות שעדיין יש חולשה בתמיכה בעברית, השדרוג הזה מעניין מאוד ומציע אפשרויות יצירתיות חדשות למשתמשים.

 

הפרדת ערוצים (Stems) ב-Udio.

 

תמונות ובינה מלאכותית: פריצות דרך מרגשות

מידג’רני השיקו את גרסה 6.1, אך המהפכה האמיתית הייתה בחברת Dark Forest Labs שהוקמה על ידי יוצאי Stability AI. החברה השיקה סדרה של שלושה מודלים בשם Flux, כאשר שניים מהם פתוחים לציבור וכוללים מודל מהיר במיוחד בשם Schnell (שזה כמובן ׳מהר׳ בגרמנית), המסוגל ליצור תמונה תוך שנייה בודדת, ובעלות של 0.003 דולר בלבד. כלומר תוכלו ליצור 333 תמונות בעלות של דולר בודד. כל זה דרך API באתרים כמו Replicate או fal.ai, או דרך שירות שלהם. נסו את Flux Schnell ב-Replicate.

 

אבל מכיוון שהמודל הוא קוד פתוח, הוא יכול לרוץ גם על מחשב שלכם בהינתן חומרה טובה מספיק, ולהשתלב בתהליכי יצירה עם Comfy UI (הם כבר שיחררו את הרכיב לקומפי). המודל החזק ביותר שלהם בגירסת Pro אינו ניתן להורדה, אלא רק לקריאה ב-API. הוא עולה 5 סנט לתמונה ודורש יותר זמן, אבל התוצאות באמת מדהימות!

 

עוד חדשות מעניינות בתחום התמונה: קאנבה (Canva) רכשה את לאונרדו (Leonardo AI), פלטפורמת יצירת תמונות שמבוססת ברובה על קוד פתוח, אבל לאחרונה פיתחה מודל מאוד איכותי שלהם, מאפס, בשם ״פניקס״. מודל מדויק מאוד, שיוגע לג’נרט טקסט (באנגלית), וגם מאפשר עריכה בעזרת הנחיות טקסטואליות. ככל הנראה אנחנו נראה אותו בקרוב בתוך קאנבה, וזה שידרוג ענק!

 

במקביל חברת Krea הודיעה שיכולת יצירת תמונה באתר שלהם תאמץ בקרוב את Flux מה שיביא גם כן לשיפור משמעותי.

 

קול ובינה מלאכותית: OpenAI ממשיכים להתוות את הדרך

ובתוך כל זה, OpenAI התחילה השבוע לשחרר גישה למודל הקולי המתקדם שלה. הדמואים המרהיבים הופכים לשיתופים של משתמשים אמיתיים וזה בהחלט שומט את הלסת. יש גם כמה דוגמאות יפות בעברית. ובנוסף SearchGPT, תכונת חיפוש ג’נרטיבית שתוטמע ישירות בתוך ChatGPT גם החלה להגיע לחלק מהמשתמשים. התרשמויות בהמשך.

הפוסט סיכום שבועי: התפתחויות משמעותיות בתעשיית ה-AI בשבוע (וקצת) האחרונים הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/sikum-avitz/feed/ 0
עדיף כישלון מפואר מחלומות במגירה https://letsai.co.il/ainews/ https://letsai.co.il/ainews/#respond Thu, 06 Jun 2024 14:20:04 +0000 https://letsai.co.il/?p=21001 המרוץ אחר הבינה המלאכותית השאפתנית ביותר דוחף חברות טכנולוגיה אל מעבר לגבולות החדשנות, אך לעתים התוצאות הן גזעניות, מתישות או פשוט מתסכלות. ונוסף לכל זה, דמיינו אובדן של מיליארדי דולרים בגלל באג אחד קטן או החלטה שגויה. בכתבה הבאה אסקור מספר כישלונות מפוארים שעלו לעיתים מיליארדים!     Google Gemini/Bard (2024)ֿ גוגל השיקה את מערכת […]

הפוסט עדיף כישלון מפואר מחלומות במגירה הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
המרוץ אחר הבינה המלאכותית השאפתנית ביותר דוחף חברות טכנולוגיה אל מעבר לגבולות החדשנות, אך לעתים התוצאות הן גזעניות, מתישות או פשוט מתסכלות. ונוסף לכל זה, דמיינו אובדן של מיליארדי דולרים בגלל באג אחד קטן או החלטה שגויה. בכתבה הבאה אסקור מספר כישלונות מפוארים שעלו לעיתים מיליארדים!

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

Google Gemini/Bard (2024)ֿ

גוגל השיקה את מערכת ה־AI שלה בשם Gemini או Bard בתחילת 2024, שניחן ביכולות שיחה ויצירת תמונות מפורטות מהוראות טקסט. אך מהר מאוד התגלו בעיות משמעותיות. Gemini הפגין הטיות גזעיות בולטות בתוצאות התמונות והטקסט שלו. למשל, כשהתבקש ליצור תמונה של האבות המייסדים של ארה”ב, הוא השמיט דמויות לבנות והציג דמויות בדרכים גזעניות ובאופן לא מדויק היסטורית. כשהתבקש ליצור חיילים גרמנים מימי מלחמת העולם השנייה, הוא כלל חיילים אסייתים ושחורים באופן לא הגיוני. גרסת הטקסט של Gemini נתנה גם תשובות שגויות או מוטות לשאלות מכשילות בנושאי מגדר וגזע, כמו האם יש להתייחס לאישה טרנסג’נדרית בלשון זכר כדי למנוע אפוקליפסה גרעינית.


מנכ”ל גוגל סונדר פיצ’אי הכיר בבעיות אלו והבטיח לפעול לתיקונן. עובדים לשעבר טוענים שהדבר נובע מתרבות ארגונית בגוגל שמעדיפה מדיניות DEI (גיוון, שוויון, הכללה) בכל מחיר.

 

credit - gemini

credit – gemini

Amazon “Just Walk Out” (2022)

אמזון הכריזה על טכנולוגיית “Just Walk Out” לחנויות ללא קופות, שבהן הלקוחות יכולים פשוט לקחת מוצרים ולצאת ללא צורך לשלם בקופה. אמזון טענה שהדבר מבוסס על מצלמות חכמות ובינה מלאכותית לזיהוי המוצרים. אך התברר שבניגוד לטענות המערכת הסתמכה בעיקר על סקירה ידנית של הווידאו באמצעות 1,000 עובדים בהודו. 

 

 

הטכנולוגיה דרשה 700 סקירות אנושיות על כל 1,000 רכישות, הרבה מעבר ליעד של 20 – 50 סקירות בלבד. בסופו של דבר, המערכת הוכרזה ככישלון – היא הייתה איטית מדי ויקרה מדי ליישום מסחרי רחב. אמזון הסירה אותה מרוב החנויות החדשות והקיימות שלה.

 

המדריכים תמיד חינמיים, אבל אם בא לכם להתמקצע - יש גם קורס AI בינה מלאכותית למנהלים ובכירים
קורס ai למנהלים

 

Humane AI (2023-2024)

חברת הזנק שהוקמה ע”י יוצאי אפל גייסה 230 מיליון דולר לפיתוח התקן נישא בשם AI Pin המסוגל לנהל שיחות עם המשתמש. ההתקן זמין להזמנה מנובמבר 2023 תמורת 700 דולר ומנוי חודשי של 24 דולר.

 

 

אך לאחר שההתקן הגיע לידי מבקרים מובילים באפריל 2024, הוא ספג ביקורות קשות. מרקס בראונלי כינה אותו “המוצר הגרוע ביותר שסקרתי אי פעם”. אחרים חשבו שהוא איטי מאוד, לא מדויק ויקר מדי ביחס למתחרים. כמעט כל הביקורות היו שליליות מאוד, וזה מעיד על בעיות חמורות במוצר על אף המימון והציפיות הגבוהות.

 

Jibo (2012-2018)

סטארט־אפ הרובוטיקה Jibo גייס 73 מיליון דולר לפיתוח רובוט ביתי חברתי. בתחילת הדרך הוא זכה לתשומת לב רבה וגייס 3.6 מיליון דולר בקמפיין מימון המונים. הרובוט פותח כדי לזהות פרצופים, להגיב לפקודות קוליות ולהפגין רגשות. 

 

 

אך החברה התמודדה עם עיכובים במשלוחים לתומכים ועם ביקורות שליליות על המוצר. היא גם נאלצה לבטל משלוחים בין־לאומיים ולהתמקד רק בארצות הברית וקנדה. המחיר הגבוה של 899 דולר הקשה על התחרות במוצרים כמו אמזון אקו. למרות ההבטחה Jibo לא הצליחה להשיג מימון נוסף וקרסה בד בבד לפיטורי רוב העובדים ב־2018 לאחר הפסד של 73 מיליון דולר.

 

Roadstar.ai (2017-2019)

סטארט־אפ נהיגה אוטונומית מסין גייס 128 מיליון דולר, אחד הסכומים הגדולים שגויסו בתחום זה בסין. הוא התמקד ברמת אוטונומיות מלאה (L4) וסיפק הדגמות מרשימות. אך מהר מאוד עלה לכותרות בגלל מאבקי כוח פנימיים. שני המייסדים האשימו את השלישי בשחיתות ופיטרו אותו, וזה גרם לדירקטוריון להדיח את ה־CEO ולהחליפו במייסד אחר שהיה ה־CTO.

 

 

המהומות הפנימיות הרתיעו משקיעים. נוסף לכך, החברה לא הצליחה לספק מוצרים אמיתיים כפי שהבטיחה. ב־2019 הגישו המשקיעים בקשה לפירוק החברה, חשבונותיה הוקפאו ומשרדיה נסגרו. 128 מיליון דולר הפכו לאפר.

 

Anki (2010-2019)

חברת רובוטיקה לצרכנים שגייסה כ־200 מיליון דולר מאת משקיעי הון סיכון, התחילה עם משחק מרוץ מכוניות שנשלט מהסמארטפון, ואז עברה לרובוטים חכמים בשם Cosmo ו־Vector. הרובוטים יכלו לזהות רגשות אנושיים, להגיב לפקודות קוליות, לשחק משחקים ולבצע תעלולים. הם היו בעלי ‘מנוע רגשות’ שאפשר להם להפגין מגוון רגשות וכלל בין 340 – 800 חלקים. 

 

 

על אף הכנסות של כמעט 100 מיליון דולר בשנה, החברה נקלעה לקשיים כשמימון ההמשך שתוכנן נכשל ברגע האחרון. היא נאלצה לפטר את כל 200 העובדים ונסגרה ב־2019. אנקי המחישה את הקושי לבנות עסק רווחי ובר־קיימה בתחום הרובוטיקה הצרכנית למרות הטכנולוגיות המתקדמות וההכנסות המשמעותיות.

 

Zymergen (2013-2024)

חברת ביוטכנולוגיה שיישמה בינה מלאכותית ולמידת מכונה לעיצוב יצורים מהונדסים גנטית. גייסה מעל מיליארד דולר מקרנות הון סיכון במספר סבבים, כולל 300 מיליון דולר מקרן הוויז’ן של סופטבנק ב־2020. 

 

 

הושקה ב־2020 עם חומר בנייה ביולוגי בשם Hyaline, אך התקשתה לייצר ולמסחר אותו. למרות גיוס עתק הכנסותיה ב־2020 היו רק 13 מיליון דולר והפסדיה 262 מיליון דולר. לאחר הנפקה ב־2021, החברה גילתה שיש לה קשיי ייצור וצפי להכנסות זניחות ב־2022, וזה גרם לצניחת המניה ולהתפטרות ה־CEO. היא נמכרה ב־2022 ל־Ginkgo Bioworks תמורת 300 מיליון דולר, פחות משליש מההשקעות בה, אך הכריזה על פשיטת רגל מוחלטת ועל סגירה בפברואר 2024. מיליארד דולר הפכו לאפר.

 

Argo AI (2016-2022)

חברת טכנולוגיית נהיגה אוטונומית שגייסה השקעות עתק של 3.6 מיליארד דולר מפורד ומפולקסווגן. הוקמה על ידי יוצאי Waymo ו־Uber ומנתה 1,700 עובדים בשיאה. שיתפה פעולה עם Lyft ו־Walmart וערכה ניסויים בערים רבות בארצות הברית. אך ב־2022 החליטו פורד ופולקסווגן לספוג את הטכנולוגיה ואת הנכסים שלה ולהשמיד את מרבית ההשקעה. 

 

 

הן העריכו שייקח עוד שנים רבות עד שנהיגה אוטונומית תהיה ישימה מסחרית. פורד לבדה רשמה הפסד השקעה של 2.7 מיליארד דולר. המייסדים הקימו מאז חברה חדשה שמממן משקיע מסתורי. 

 

המדריכים תמיד חינמיים, אבל אם בא לכם להתמקצע - יש גם קורס מקיף לבינה מלאכותית - GenAI Master
קורס מאסטר בבינה מלאכותית Master GenAI

 

פרויקט הרכב האוטונומי הסודי של אפל Project Titan (2014-2024)

אפל השקיעה יותר מ־10 מיליארד דולר לאורך עשור בפרויקט סודי לפיתוח רכב חשמלי אוטונומי כדי להתחרות בטסלה. הפרויקט עבר שינויי מנהיגות ואיטרציות רבות ואופיין במחלוקות פנימיות ובספקנות מצד בכירים כמו ה־CFO. נשקלו רכישת טסלה או שיתופי פעולה עם יצרניות אחרות. הפרוטוטייפ “Breadloaf” היה מיניוואן לבן עם צדדים מעוגלים, גג זכוכית מלא וגלגלים צרים בהשראת מיקרובוס פולקסווגן. 

 

אילוסטרציה (נוצר במידג'רני)

אילוסטרציה (נוצר במידג’רני)

 

בפברואר 2024 אפל החליטה לבטל את הפרויקט כי העריכה שלתחום הרכב מרווחים נמוכים ושהטכנולוגיה האוטונומית לא תהיה מוכנה בקרוב מבחינה מסחרית . כ־2,000 העובדים שהועסקו בפרויקט פוטרו, הועברו לצוותי AI אחרים או שובצו מחדש. פרויקט בהיקף של 10 מיליארד דולר הושמד כליל.

 

מגמות חוזרות בכישלונות אלה:

תובנה ראשונה: קושי מיוחד בפיתוח מכוניות אוטונומיות. חברות ענק כמו אפל, פורד ופולקסווגן שרפו מיליארדים בפרויקטים בתחום שנכשלו או בוטלו. גם סטארט־אפים ממוקדים כמו Argo או Roadstar נכשלו למרות המומחיות והגיוסים של מאות מיליונים. ההערכה היא שהטכנולוגיה לא תהיה מסחרית בעתיד הנראה לעין.

 

תובנה שנייה: מרווחי רווח נמוכים גם כשיש הכנסות. חברות כמו Anki ו־Zymergen הצליחו להניב עשרות עד מאות מיליוני דולרים בהכנסות, אך העלויות היו גבוהות מדי כדי להיות רווחיות. הן נקלעו לקשיים ונאלצו להיסגר אפל זיהתה שלתחום הרכב יש מרווחים נמוכים מדי.

 

תובנה שלישית: חוסר הסכמה והתאמה בקרב צוות המנהיגות.

הפוסט עדיף כישלון מפואר מחלומות במגירה הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/ainews/feed/ 0
חדשות 25.12.23 https://letsai.co.il/executive-summary-25-12-23/ https://letsai.co.il/executive-summary-25-12-23/#respond Mon, 25 Dec 2023 16:05:42 +0000 https://letsai.co.il/?p=5787 שיתוף פעולה בין Xbox ל-Inworld AI מקור: Inworld AI דמויות לא ניתנות לשחק (NPCs) במשחקי וידאו, שעד כה פעלו לפי תסריטים מוגבלים, עומדות להיות מופעלות על ידי בינה מלאכותית יוצרת (generative AI). שיתוף פעולה בין Xbox של מיקרוסופט ל-Inworld AI הוא דוגמה ראשונית לכך. השימוש ב-AI יאפשר ל-NPCs להתפתח מעבר לתפקידים מוגדרים מראש, להתאים את עצמם […]

הפוסט חדשות 25.12.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>

שיתוף פעולה בין Xbox ל-Inworld AI

מקור: Inworld AI

דמויות לא ניתנות לשחק (NPCs) במשחקי וידאו, שעד כה פעלו לפי תסריטים מוגבלים, עומדות להיות מופעלות על ידי בינה מלאכותית יוצרת (generative AI).

שיתוף פעולה בין Xbox של מיקרוסופט ל-Inworld AI הוא דוגמה ראשונית לכך. השימוש ב-AI יאפשר ל-NPCs להתפתח מעבר לתפקידים מוגדרים מראש, להתאים את עצמם להתנהגות השחקן, ללמוד מהאינטראקציות ולתרום לעולם משחק חי ונושם. זהו שינוי פרדיגמתי למעורבות השחקן והזדמנות גדולה לחברות המשחקים ולמפתחים. השימוש ב-AI צפוי לשנות את עולם המשחקים ועיצובם, ולהציע חוויות משחק חדשות ומשופרות.

Ferret של אפל, מודל שפה מולטי-מודאלי חדש בקוד פתוח

שפותח עם אוניברסיטת קורנל ומציע פריצת דרך בתחום המחקר של הבינה מלאכותית.

באוקטובר שוחרר בשקט ב-GitHub ללא הרבה רעש ראשוני וזכה לתשומת לב בזכות יכולתו להשתמש באזורי תמונה כשאילתות. זה יכול לזהות במדויק אלמנטים בתוך תמונה, ולסייע לשאילתות מורכבות. למרות היותו תחת רישיון לא מסחרי, אופי הקוד הפתוח שלו מסמן שינוי בגישה החשאית הטיפוסית של אפל ויכול להשפיע על מוצרי אפל עתידיים. פריט מייצג את הפתיחות והתרומה ההולכת וגוברת של אפל להתקדמות בינה מלאכותית.

סין מציגה 4 מודלים חדשים

אישור רשמי הוענק לארבעה מודלים סיניים גדולים של בינה מלאכותית יוצרת (AI) בסוף השבוע וסוללים את הדרך לפיתוח מהיר ומוסדר יותר של תעשיית התוכן המופק על ידי AI בכלכלה השנייה בגודלה בעולם.

המהלך יקים גם ספריית התאמה לתחום, שבו הושקו השנה מספר גדל של מודלים של שפה.

המודלים שעברו את ההערכה הממשלתית פותחו על ידי קבוצת 360, ביידו, טנסנט ועליבאבא. ההערכה הוזנה על ידי מכון התקנים האלקטרוניים של סין שבמשרד התעשייה והמידע. ההערכה התמקדה במסגרת הערכה רב-תחומית ורב-ממדית ובמערכת מדדים, הכוללת את הכלליות, האינטליגנציה והבטיחות של מודלים גדולים. היא כילתה מודלים מרובי ערוצים, כולל שפה, דיבור ותוכן חזותי.

אפל מחפשים שת״פ

נראה שאפל חוקרת אפשרויות לעסקאות בתחום הבינה המלאכותית (AI) עם מו”לי חדשות. המטרה היא להשתמש בתוכן החדשות כדי לאמן את מודלי ה-AI של אפל. ייתכן שהיוזמה הזו היא חלק מאסטרטגיה רחבה יותר של אפל לשיפור יכולות ה-AI שלה, כולל שיתופי פעולה עם ארגוני חדשות מובילים.

OpenAI הכריזה על תכונה חדשה למשתמשי ChatGPT

openai

OpenAI הכריזה על תכונה חדשה למשתמשי ChatGPT, המאפשרת להם לארכב את השיחות שלהם. התכונה החדשה מאפשרת למשתמשים לנקות את חלון השיחה מבלי למחוק שיחות, והיא זמינה כעת בגרסאות האינטרנט ו-iOS של ChatGPT. 

 

גרסת ה-Android תהיה זמינה בקרוב. התכונה מסייעת למשתמשים לשמור על סביבת עבודה נקייה ומסודרת מבלי לוותר על ההיסטוריה של האינטראקציות שלהם עם ChatGPT. OpenAI ממשיכה להיות מקשיבה למשוב ומוכנה לשפר ולהרחיב את יכולות ChatGPT.

הפוסט חדשות 25.12.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/executive-summary-25-12-23/feed/ 0
סיכום שנת הבינה – 2023 https://letsai.co.il/yearly-summery-2023/ https://letsai.co.il/yearly-summery-2023/#respond Fri, 22 Dec 2023 13:01:05 +0000 https://letsai.co.il/?p=5500 2023 הייתה השנה שבה הבינה המלאכותית הפכה למיינסטרים אני לא יודע מה איתכם, אבל בשנה האחרונה אני אישית רכשתי לא מעט כישורים חדשים.. אני יודע לכתוב קוד כבר ממש סבבה, ליצור אומנות כמעט בכל סגנון ואפילו בתלת מימד, גם בוידאו גיליתי שיוצאים לי דברים ממש טובים ובמוזיקה אני כבר מפיק שירים לאורוביזיון! ושלא נדבר בכלל על […]

הפוסט סיכום שנת הבינה – 2023 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>

2023 הייתה השנה שבה הבינה המלאכותית הפכה למיינסטרים

אני לא יודע מה איתכם, אבל בשנה האחרונה אני אישית רכשתי לא מעט כישורים חדשים.. 
אני יודע לכתוב קוד כבר ממש סבבה, ליצור אומנות כמעט בכל סגנון ואפילו בתלת מימד, גם בוידאו גיליתי שיוצאים לי דברים ממש טובים ובמוזיקה אני כבר מפיק שירים לאורוביזיון!

ושלא נדבר בכלל על המהירות בה התחלתי לייצר מסמכים ותוכן! והקטע הכי טוב, את הכל אני יכול לעשות מהספה בלי עזרה של אף אחד בדרך!

טוב לא רק אני, כולנו הפכנו להיות ממש טובים.

 

מ-ChatGPT ועד Gemini, השנה הזאת לגמרי שייכת למודלים של שפות וטכנולוגיות בינה מלאכותיות אחרות שהפכו לכלים יומיומיים בשימוש על ידי מיליוני אנשים.

 

בפברואר, ChatGPT הפכה לאפליקציה הצומחת ביותר בכל הזמנים.
ועד סוף השנה, היא הפכה למכונה שיכולה לעשות הכל: גלישה באינטרנט, פרשנות של תמונות, יצירת כל תמונה מבוקשת ואף הכניסה את עצמה לכלים ושירותים קיימים רבים – והיא לא היתה הבינה המלאכותית היחידה שעשתה זאת.

 

 

אז רגע לפני שנצלול פנימה למה קרה בשנה הזאת, הינה רשימה קטנה שמשקפת כמה הכרזות שהשאירו אותנו ערים בלילה,
(שימו לב לשוני בין השנים וכמו ההכרזות הפומביות)
את הרשימה והטיימליין יצרתי עם פיצ׳ר הדאטא אנליסט של GPT4.

ציר זמן המציג התפתחויות משמעותיות בתחום הבינה

בינה מלאכותית שינתה את האופן שבו אנו עובדים, מבלים, אוכלים ומתפללים.

 

אף על פי שחלקינו כבר עשו ניסויים כאלה ואחרים עם הAPI בזמנו, את הגלים הראשונים באמת של הבינה המלאכותית הרגשנו בתחילת 23 כאשר היא הצליחה לנצח בתחרות אומנות והוכרזה כמנצחת הגדולה.

ולא, זה לא כמו שהמנוע של דיפמיינד ניצח במשחק ״גו״ בגלל שאז הטכנולוגיה הזו היתה שמורה רק למעבדות, הפעם היא פתוחה לכולם.

 

ChatGPT, הצ’אטבוט שהפך לשם דבר, הגיע בפברואר לכמות של 100 מיליון משתמשים – בערך פי ארבעה מגודל האוכלוסייה של אוסטרליה.

וזאת אחרי, בזמן ולפני שקיבלו רצף השקעות רצינית מאוד ממיקרוסופט שמסתכם ב14 מיליארד דולר.

 

וכבר בחודש מרץ, התחלנו לראות כי ענקיות ארגוניות כמו קוקה-קולה מתחילות לייצר מודעות בחלקן באמצעות AI, ואחרות כמו ליווי’ס מרו שישתמשו בבינה מלאכותית ליצירת מודלים וירטואליים.

 

התמונה הידועה לשמצה כעת של האפיפיור לובש ז’קט לבן של בלנסיאגה הפכה לוויראלית.

בזמן שקבוצות שונות של אוונגליסטים טכנולוגיים מצאו תחביב חדש וקראו גם להפסקת הפיתוח בינה מלאכותית.

 

אמזון החלה לשלב כלי AI גנרטיביים במוצרים ובשירותים שלה באפריל בתקווה שהם לא יפגעו בשום חוזה עבר שיש להם.

וביפן בכלל קבעו שלא יהיו הגבלות זכויות יוצרים לאימון בינה מלאכותית במדינה.

 

בארצות הברית, תסריטאים פתחו בשביתה במאי, ודרשו לאסור על תסריטים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית.

ואז תמונה נוספת שנוצרה על ידי AI, לכאורה של הפנטגון בוער, הפכה ויראלית.

כל זה קרה רק עד אמצע השנה ובערך בנקודה הזו העולם הבין שהעתיד כבר לא הולך להיות יותר אותו הדבר ויש שתי אופציות על השולחן, או לקפוץ ראש או להכין את הבונקר.

תמונה של האפיפיור שנוצרה בעזרת AI

מבט לשווקים

כל הרעש כמובן הגיע גם לאוזני המשקיעים, חברות רבות הציגו לפתע מפות דרכים של מוצרי AI ועובדות במרץ בשביל להראות שהן לא נשארות מאחור.

 

אבל תכלס, המנצחות הבאמת גדולות של הסיפור הזה הן כמובן מיקרוסופט (MSFT) ו-Nvidia (NVDA).
עבור חברות רבות – כמו אלפבית האב של גוגל (GOOGL) – עליית הבינה המלאכותית הגנרטיבית דווקא הראתה יותר סימנים של סיכון מאשר הזדמנות שכן כולנו יודעים שגוגל נתפסו עם המכנסיים למטה…

ה-Nasdaq זינק ב-42% בשנת 2023, כשהוא מוגבר על ידי הבאזז והיכולות הקסומות ש OpenAI נותנות לכל מי שמסביב.

עד לאחרונה, למידת מכונה הייתה מוגבלת במידה רבה למודלים שעיבדו נתונים כדי ליצור תחזיות.

מודלים של AI התמקדו בזיהוי דפוסים מנתונים קיימים, ההוצאה הארגונית על פרויקטים של בינה מלאכותית הפכה יחסית צנועה וכעת חברות רבות נאבקות להשיק תוכניות פיילוט של בינה מלאכותית.

מה מהפעולות יתגלו כאמיתית ומה לא? את זה נגלה בהמשך השנה הקרובה, אבל נכון לעכשיו, אלו הן השחקניות שלא שווה להוריד מהן את העניים.

איך חברות שונות מתכוננות לעתיד של בינה מלאכותית

מקור: investors.com 

במהלך חודש יולי, אפילו המתפללים הרגישו כמה משירותי הדת הראשונים בראשות הבינה המלאכותית.

ואנחנו התחלנו לשמוע שמועות על יכולות של מולטי-מודליות שפגשו אותנו כבר במהלך אוגוסט.

בספטמבר, פונקציונליות קול ותמונה הגיעו ל-ChatGPT ואדובי החלה לשלב AI גנרטיבי ביישומים שלה כמו אילוסטרייטור ופוטושופ.

 

בנובמבר אפילו זכינו לטלנובלה מעניינת מאוד בחסות הדירקטורון של open ai וכנראה שאת הסיבה האמיתית למה גרם לסיפור הזה נגלה במהלך בשנה הקרובה.

 

עד דצמבר ראינו מעבר מוגבר ל-“Edge AI”, שבו תהליכי AI מטופלים באופן מקומי, במכשירים עצמם, ולא בענן, והתקדמות ביכולות של חברות שונות כמו לדוגמא מידג׳רני v6.

אפילו האיחוד האירופי הכריז על “חוק AI” הראשון בעולם.

 

 

ובצד המחקרי כבר מדברים על יכולות של AGI שמופיעות במעבדה ואפילו קצת קשקושים על SAI רחמנא ליצלן.

לאן מכאן?

בהתחשב במערבולת של הפיתוחים ב-12 החודשים האחרונים, אנו צפויים לראות שינויים מצטברים יותר בשנה הבאה ומעבר לכך.

 

בפרט, אני חושב שנכון לומר שאנו מצפים לראות שינויים בארבעת התחומים עיקריים.

 

ChatGTP היה בתחילה רק צ’אט בוט שיכול ליצור טקסט.

אבל תוך פחות משנה, הוא יכול ליצור טקסט, תמונות ואודיו. בארד של גוגל יכול (היפותטית) להתממשק בין Gmail, Docs ו-Drive, ולהשלים משימות בשירותים אלה.

 

וסביר מאוד להניך כי המגמה הזו תימשך וחברות ינסו לשמור על נתח השוק שלהן ולהפוך את שירותי ה-AI לאינטואטיביים, נגישים ושימושיים יותר.

במקביל, שירותים מצורפים הופכים את המשתמשים לפגיעים יותר כאשר מתרחשות פרצות נתונים בלתי נמנעות.

קצת מצחיק לחשוב על זה שמוקדם יותר השנה, AI נאבקה ביכולת ליצור בכלל 5 אצבעות.

 

תמונות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית של מנהיגי עולם ואירועים ראויים לחדשות יש בשפע ברשתות החברתיות, עם פוטנציאל גבוה להטעות ולהונות.

 

בימים ראשונים האלה, רבים הסתפקו בבחינת האפשרויות של AI.

עם זאת, ככל שכלי הבינה המלאכותית הללו מתחילים לפתוח התקדמות מהירה בכל המגזרים של החברה שלנו, שליטה מדוקדקת יותר על מי שולט בטכנולוגיות היסוד הללו תהפוך חשובה יותר.

לא צריך הרבה, רק תסתכלו על מניית Nvidia שמעצבת לכל הגדולים את הצ׳יפים ותוכלו לראות את הדרישה העולה. 

 

בשנת 2024, סביר להניח שנראה מנהיגים ממוקדי עתיד המעודדים את פיתוח היכולות הריבוניות שלהם באמצעות הגדלת מימון מחקר ופיתוח, תוכניות הכשרה והשקעות אחרות.

 

לשארינו, בין אם אתם משתמשים בבינה מלאכותית גנראטיבית בשביל הכיף, העבודה או הלימודים, הבנת החוזקות והמגבלות של הטכנולוגיה הולכות להגדיר מחדש את פערי המעמדות בעולם.

 

לסיכום 

שנת 2023, היתה מטורפת בכל קנה מידה אפשרי,
אם תרשו לי לחלק את השנה הזאת לכותרות, אציג אותן כך:

 

רב-מודליות (Multimodality) כלומר יכולת של מערכות בינה מלאכותית לעבד סוגים שונים של נתונים – לא רק טקסט, אלא גם תמונות, וידאו, אודיו ועוד.
היכולת הזו אומנם עדיין בחיתולים אבל אין לי ספק שהשילוב שלה במיוחד עם טכנולוגיה לבישה הולך להיות שיחת היום של 2024.

 

בינה מלאכותית חוקתית (Constitutional AI) גישה חדשה להתמודדות עם האתגר של התאמת מערכות בינה מלאכותית לערכים אנושיים.

הרעיון של “חוקה” שמגדירה את הערכים שהבינה המלאכותית אמורה לעקוב אחריהם, ולאחר מכן לאמן את המודל להפיק תגובות המתאימות לחוקה זו היא החרכית ואפילו בארץ כבר הוציאו נייר לטובת הנושא. 

 

טקסט-לווידאו (Text-to-video) היכולת להפוך משפטים לתמונות עם רמות דיוק גבוהה זה מדהים אבל השנה חברות כמו Runway ו-Pika AI כבר מציעות כלים שמאפשרים ליצור וידאו מטקסט, ואף לשנות את סגנון הווידאו הקיים בהתאם להוראות טקסטואליות. 
היכולת הזו היא כלכך משמעותית שכן האינטרנט חיי על יצירת תוכן, והשנה גילינו שגם לזה אין כבר מגבלות.

 

החידושים הללו מצביעים על עתיד בו הבינה המלאכותית תהיה יותר משולבת, מדויקת ומותאמת לערכים אנושיים, וכן תפתח אפשרויות חדשות בתחומים שעדיין לא חשבנו עליהם.

אז אם חשבתם שמה שעברנו השנה היה מפחיד.. נראלי כדי שתעדכו חגורות כי שנת 2024 הולכת להיות משוגעת הרבה יותר!!!

הפוסט סיכום שנת הבינה – 2023 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/yearly-summery-2023/feed/ 0
סיכום שבועי – 15.12.23 https://letsai.co.il/weekly-summery-15-12-23/ https://letsai.co.il/weekly-summery-15-12-23/#respond Fri, 15 Dec 2023 16:08:59 +0000 https://letsai.co.il/?p=5076 שבוע טוב לכולם!   אני רוצה שתכירו מאמר חדש ומעניין שיצא.למה הוא מעניין? כי הוא עוזר לנו החברה הפשוטים להבין שמי שבונה את הטכנולוגיה הזו לא נח לרגע, ולדעתי חשוב לזכור את זה כי הרבה יותר קל ליפול מהרכבת מאשר לעלות אליה. “Weak-to-strong generalization” מחקר של OpenAI האם ניתן להשתמש בתכונות ההכללה של למידה עמוקה […]

הפוסט סיכום שבועי – 15.12.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>

שבוע טוב לכולם!

 

אני רוצה שתכירו מאמר חדש ומעניין שיצא.
למה הוא מעניין?

כי הוא עוזר לנו החברה הפשוטים להבין שמי שבונה את הטכנולוגיה הזו לא נח לרגע, ולדעתי חשוב לזכור את זה כי הרבה יותר קל ליפול מהרכבת מאשר לעלות אליה.

Weak-to-strong generalization

מחקר של OpenAI

האם ניתן להשתמש בתכונות ההכללה של למידה עמוקה כדי לשלוט בדגמים חזקים באמצעות פיקוח חלש?

 

המאמר עוסק באתגר המרכזי של כינון דגמים על-אנושיים בעתיד (super intelligent), כאשר בני אדם יצטרכו לפקח על מערכות AI החכמות מהם.

בעברית: האם דגמים קטנים יכולים לפקח על דגמים גדולים?
ואם אנחנו חושבים על סופראינטילגנציה, אז צריך להבין שמדובר בפער אדיר מהאינטילגנציה שיש לנו, בני האדם.

אנלוגיה פשוטה: האם קהילה של דבורים יכולה לפקח על קהילה של בני אדם?

התוצאות מראות שניתן להשתמש בדגם ברמת GPT-2 כדי להוציא לפועל את רוב יכולותיו של GPT-4,כשהביצועים קרובים לרמת GPT-3.5, גם בבעיות קשות שבהן הדגם הקטן לכשלעצמו נכשל.

אבל כאן יש גישה חדשה לנושא, המחקר מצביע על כך ששיטות כינון נוכחיות, כמו למידת חיזוק מתוך משוב אנושי, עשויות להיות לא יעילות במיוחד עבור דגמים על-אנושיים ללא עבודה נוספת, אך מצד שני, ישנה אפשרות לשפר משמעותית את ההכללה מפיקוח חלש לחזק.

super alignment

בנוסף למחקר הזה, שוחרר גם הפוסט “Superalignment Fast Grants” המציג את השקת תוכנית המענקים בסך 10 מיליון דולר מטעם OpenAI, בשיתוף עם אריק שמידט, לתמיכה במחקר טכני המכוון לכינון ובטיחות של מערכות AI על-אנושיות.

 

ורגע לפני שאמשיך, אני רק רוצה להזכיר לכם שממש לפני שבועיים עוד היינו בדרמה של סאם אלטמן
ודנו רבות סביב הנושא הזה של מזה לעזזאל Q* ומה איליה ראה?!

בכל מקרה, אישית אני חושב שעברנו קצת מהר מידי מלדבר על AI ל AGI ל SAI

המענקים מטעם OpenAI יתמכו במחקרים בתחומים כמו הכללה מחלש לחזק, פרשנות, פיקוח ניתן להרחבה, ועוד.

 

המענקים מיועדים למעבדות אקדמיות, ארגונים ללא מטרות רווח, וחוקרים פרטיים, עם סכומים הנעים בין 100,000 ל-2,000,000 דולר וגם ישנה תמיכה בסכום של 150,000 דולר לסטודנטים לתואר שני ודוקטורט למשך שנה, כולל מלגה ותקציב למחשוב ומחקר.

 

התוכנית פתוחה גם לחוקרים שעדיין לא עסקו בתחום הכינון, והמטרה היא למשוך חוקרים חדשים לתחום אז אם אתם מכירים מישהו גאון, שלחו לו את זה.

 

ואם אין לכם, אז אני אשחרר אתכם לסופש עם הסרטון החדש של Optimus 2 בשביל שתוכלו לדמיין מה יקרה כשהוא יפגש עם super intelligent…

פינת הסיכום השבועי שנוצר 100% מבינה מלאכותית:

 

1. מאמר מחקר של מיקרוסופט מציג את דגם השפה החדש “Phi-2”, בעל 2.7 מיליארד פרמטרים, המראה יכולות מרשימות בתחום ההבנה וההיגיון השפתיים.

הדגם מתמודד ולעיתים משיג ביצועים טובים יותר מדגמים גדולים פי 25, הודות לחדשנות בקנה מידה של הדגם ובאיסוף נתוני האימון. נתונים איכותיים מתחום החינוך והמדע תורמים לביצועיו המרשימים של הדגם. “Phi-2” זמין כעת בקטלוג הדגמים של Azure AI Studio, ומהווה מגרש משחקים אידיאלי לחוקרים בתחומים שונים.



2. אקסל שפרינגר ו-OpenAI הודיעו על שותפות עולמית לחיזוק העיתונות העצמאית בעידן הבינה המלאכותית.

היוזמה תעשיר את חוויית המשתמשים ב-ChatGPT על ידי הוספת תוכן עדכני ומוסמך במגוון נושאים, תוך הדגשת תפקיד המו”ל בתרומה למוצרי OpenAI.

השותפות מסמלת צעד חשוב במחויבות של שתי החברות לנצל את הבינה המלאכותית לשיפור חוויות התוכן ויצירת הזדמנויות כלכליות חדשות שתומכות בעתיד בר-קיימא לעיתונות.

משתמשי ChatGPT ברחבי העולם יקבלו תקצירים של תוכן חדשות עולמי נבחר ממותגי התקשורת של אקסל שפרינגר, כולל POLITICO, BUSINESS INSIDER, והמותגים האירופיים BILD ו-WELT, כולל תוכן שהיה בתשלום. תשובות ChatGPT לשאלות המשתמשים יכללו הפניות וקישורים למאמרים המלאים לשקיפות ומידע נוסף.



3. Stability AI מציגה את מועדון החברות שלה, המספק זכויות מסחריות לדגמים המרכזיים שלה במגוון תחומים. המועדון מציע שלוש רמות חברות: ללא תמורה לשימוש אישי ומחקר, מקצועית בעלות של 20 דולר לחודש ליצירתיים וסטארטאפים, וארגונית עם תמחור מותאם לחברות גדולות. המטרה היא להפוך את הבינה המלאכותית הגנרטיבית לנגישה לכולם, תוך קידום פתרונות בטוחים, פרטיים ומאובטחים.



4. חברת הכנת המסים H&R Block השיקה צ’אטבוט מבוסס בינה מלאכותית, AI Tax Assist, המשיב על שאלות של משלמי מסים.

הצ’אטבוט, הזמין בגרסאות התשלומיות של תוכנת המס העצמית של H&R Block, מאפשר למשתמשים לשאול שאלות על חוקי מס, פטורים אפשריים ונושאים נוספים הקשורים למס. הצ’אטבוט מפנה גם למומחי מס אנושיים לייעוץ מותאם אישית, והחברה מתכננת לתמוך גם בייעוץ מותאם אישית מבוסס AI.



5. בראיון לכתב TIME, סם אלטמן, מנכ”ל OpenAI, דיבר בכנות על הדיחתו והחזרתו לתפקיד בנובמבר ב-OpenAI, על האיומים שבינה מלאכותית עלולה להביא בתחום המידע המוטעה, ועל הפוטנציאל העתידי של הטכנולוגיה המתקדמת.

הוא טען שהחוויה חיזקה את החברה והדגיש את החשיבות של פיתוח בינה מלאכותית כללית באופן דמוקרטי ובטוח. אלטמן ציין כי הבינה המלאכותית יכולה להיות הטכנולוגיה החזקה ביותר שהאנושות פיתחה, אך יש להתמודד עם אתגרים וסיכונים, במיוחד בהשפעתה על דמוקרטיות.



6. Google השיקה את MusicFX, כלי חדש וחלוצי המופעל על ידי בינה מלאכותית, המאפשר למשתמשים ליצור מוזיקה מתוך קלט טקסט. הכלי משתמש ב-MusicLM של Google ובטכנולוגיית הסימון המימי של DeepMind, SynthID, כדי ליצור סימון דיגיטלי ייחודי ביצירות, מה שמבטיח את אותנטיותן ומקורן.

MusicFX מציע הזדמנויות חדשות למוזיקאים, מפיקים וחובבים לנסות וליצור מוזיקה, אך עם מגבלות מסוימות כדי להגן על זכויות היוצרים המקוריים.

השירות זמין בארה”ב, קניה, ניו זילנד ואוסטרליה והוא חלק מ-AI Test Kitchen של Google, שמטרתו להעניק לציבור הצצה לטכנולוגיות הבינה המלאכותית החדשות שלה.



7. Claude for Sheets הוא תוסף חדש של Google Sheets המאפשר אינטגרציה חלקה בין Claude ו-Google Sheets, כך שניתן לבצע אינטראקציות עם Claude ישירות בתאים.

התוסף מחייב התקנה והפעלה בכל פעם שנוצר חוברת עבודה חדשה, ודורש מפתח API של Claude. התוסף מציע שתי פונקציות עיקריות: =CLAUDE(prompt) לשימוש פשוט ו=CLAUDEFREE(prompt, model, params…) לשימוש מתקדם יותר.

ניתן להגדיר פרמטרים נוספים בקריאה לפונקציה. Claude for Sheets מציע גם מדריכים ודוגמאות לשימוש בתוסף.



8. Stability AI השיקה את Stable Zero123, דגם בינה מלאכותית ליצירת תצוגות חדשות של אובייקטים תלת-ממדיים עם איכות משופרת. הדגם משתמש במערך נתונים משופר, מסונן מ-Objaverse, ובתנאי גובה לחיזויים באיכות גבוהה יותר.

הדגם, שמיועד לשימוש לא מסחרי ולמחקר, זמין כעת ב-Hugging Face להורדה וניסויים על ידי חוקרים ומשתמשים לא מסחריים. Stable Zero123 מציג תוצאות משופרות באופן מובהק לעומת הדגם הקודם, Zero123-XL.

הפוסט סיכום שבועי – 15.12.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summery-15-12-23/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 08.12.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-3-2/ https://letsai.co.il/weekly-summary-3-2/#respond Fri, 08 Dec 2023 11:37:08 +0000 https://letsai.co.il/?p=4509 שבוע טוב לכולם אני חייב להגיד שכבר תקופה מאוד ארוכה אני מאוכזב מגוגל. בתכלס התכוונתי לכתוב על קבוצה מדהימה של חוקרים שמשנה את העולם, אבל כל הרעש שגוגל עושה מציק לי.  ואני חושב שכדאי שתכירו את הדברים כמו שהם. ממש שלשום בלי שאף אחד ראה את זה מגיע, גוגל השיקה את המולטי מודל הכי מטורף […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 08.12.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>

שבוע טוב לכולם


אני חייב להגיד שכבר תקופה מאוד ארוכה אני מאוכזב מגוגל.

בתכלס התכוונתי לכתוב על קבוצה מדהימה של חוקרים שמשנה את העולם, אבל כל הרעש שגוגל עושה מציק לי. 

ואני חושב שכדאי שתכירו את הדברים כמו שהם.

ממש שלשום בלי שאף אחד ראה את זה מגיע, גוגל השיקה את המולטי מודל הכי מטורף שנראה עד היום! – בערך..

המודל החזק ביותר שידע האנושות (כנראה) הושק אתמול ושמו הוא Gemini.

מולטי מודל שמסוגל לקלוט טקסט, תמונה, שמע וגם ווידאו בצורה חלקה ובריל טיים.

אף על פי שכל האינטרנט מדבר עליו עכשיו, אני בוחר שלא להעלות אותו כאן בסיכום כי פשוט אין כלום.

סליחה, יש דף שמעוצב יפה. הינה הלינק

כלומר, ההכרזה והדוגמאות שעלו ליוטיוב די מדהימות, אבל אין לאף אחד גישה עדיין למוצר האמיתי. אלא רק לגרסת PRO דרך הממשק של bard שפשוט השווה אותו לGPT3.5.

כי לגירסת ה ULTRA אין לנו עדיין גישה כמו שאמרתי.

לניתוח קצת יותר מעמיק על Gemini, תלחצו כאן

 

טוב, רגע לפני שאסביר למה אני ממש מאוכזב, אני רוצה לחזור איתכם בדיוק! שנה אחת אחורה בזמן.

התאריך הוא איפשהו בין 7-20.12.22 וחדר הדיונים של גוגל עולה באש!

שבוע אחד עבר מהרגע ש-ChatGPT שוחרר לעולם ולמעלה ממיליון משתמשים כבר פעילים על גבי החייה הקסומה והחדשה הזו!

מודל בינה מלאכותית חדש שפתח את העניים של כולם.

המודל החדש, כל כך טוב בלהמציא תשובות, עד שבכלל לא ניתן לדעת האם הוא דובר אמת או לא.

וכך, הביטוי: ״ Just Google It” ששווה לחברה קרוב ל 80% מההכנסות שלה הפך בין לילה ל ״Ask The Chat…”

משהו שכנראה גוגל לא ראתה מגיע – מישהו חומד לקחת לה את הגבינה… והיא לא אוהבת את זה בכלל!

גוגל מכריזים על “מצב חירום” (“Code Red“) בדיוק ב21.7.22 ומאותו רגע התחילה פשוט לאבד את זה. לכן לא נשארה ברירה והם מחליטים לשלוף את הקלף החזק שלהם! DeepMind.

רקע למי שלא מכיר

בשנת 2010 חברה בריטית לפיתוח בינה מלאכותית בשם DeepMind הוקמה במקור בשביל לפתח רשתות נוירונים המסוגלת ללמוד כיצד לשחק משחקי מחשב באופן שדומה לבני אדם.

הסטרטאפ הנחמד קיבל קצת כסף מכמה קרנות ומשקיעים שונים (בינהם אילון מאסק, כן אני יודע שוקינג), בתחילת 2014 הסטרטאפ נקנה על ידי גוגל לאחר שלא הגיע להסכמות עם מטא…

למה אני מאוכזב

ב-DeepMind באותה תקופה שוקדים על מודל שפה חדש בשם Palm 2 המסוגל לבצע משימות בצורה מעולה, יחסית, והמטרות סובבות בעיקר את עולם הרפואה.

גוגל שמחפשים להגיב לפצצה שנפלה עליהם מחליטים להוציא את bard, צ׳אט חכם שאמור להתבסס על המודל הנחמד של דיפמיינד שעדיין לא הספיק להתבשל בתנור עד הסוף ונשאר עדין רח מבפנים.

הוא פשוט לא טוב מספיק, אמרו כולם מסביב… אבל את גוגל זה לא עניין היא דוחפת ונושפת ועכשיו גם מכניסה אליו את Gemini PRO מה שלא באמת משנה משהו. bard פשוט לא הצליח לצבור משתמשים. לא כמו הצ׳אט. וזה משגע את גוגל עד היום מסתבר.

רשימה של ההכרזות שיצאו לאורך השנה האחרונה מהפה של גוגל היא פשוט לא נורמאלית.

אבל בפועל, לא ראינו כלום עדיין. ומה שכן ראינו, לא עובד טוב או פשוט עדיין לא קיים.

 

Gemini ULTRA הוא כנראה המודל החזק בעולם, אבל גוגל לא ישחררו אותו עד שנה הבאה, שכנראה שם נראה כבר את GPT5 ומי יודע לאן הוא יגיע.

אבל זה לא הכל! במהלך ההכרזה, על Gemini ULTRA שוחררו מספר סרטונים לרשת מאת גוגל בשביל להציג את הכלה, הסרטון שבלט בין כולם היה דוגמה למולטימודאלטי בסטרימינג עם לייטנסי של כמעט 0! לינק לסרטון

תצוגת יכולות כזאת היא חסרת תקדים!

רק מה העניין? גם כאן עשו עלינו תרגיל כי אם תסתכלו על תיאור הסרטון, כתוב ״For the purposes of this demo, latency has been reduced and Gemini outputs have been shortened for brevity.״

אז גוגל, אם אתם שומעים… חלאס עם ההכרזות. המשיכו לעסוק בקידום ממומן ותנו לאחרים לעשות את העבודה ואל תפריעו.

מה שכן, חשוב לומר שאני לא חושב שגוגל שקרנים, המאמר המפורט נמצא כאן למי שרוצה להתעמק והוא די מטורף. אבל זה לא שייך לגוגל. הם רק הלוגו.

ב-DeepMind באמת עלו על משהו מדהים.

ב-DeepMind באמת בונים את העתיד מבלי שאף אחד שם לב.

פינת הסיכום השבועי שנוצר 100% מבינה מלאכותית:

 

1.אתר “Pearl” מציג ספריית AI של סוכן למידת חיזוק מוכנה לייצור, פותחת על ידי צוות הלמידת חיזוק המיושם של Meta.
תוכנת “Pearl” מאפשרת לחוקרים ולמפתחים לפתח סוכנים למידתיים המתמקדים בפידבק ארוך טווח ומסוגלים להתאים עצמם לסביבות עם משתנים סטוכסטיים ומועטי פידבק.
הספרייה כוללת פיצ’רים כגון חקר נוירוני חכם, קבלת החלטות בטוחות ודינמיות פעולה. “Pearl” כוללת גם יישומים בתחומים כמו מערכות המלצה ומכירות פומביות.

 

 

2.”האיחוד הבינלאומי של מדעי המחשב” הושק על ידי IBM ו-Meta כחלק ממאמץ משותף של מעל ל-50 חברים ושותפים גלובליים. המטרה היא לקדם AI פתוח, בטוח ואחראי.
האיחוד מתמקד ביצירת קהילה פתוחה ובהאצת חדשנות אחראית ב-AI, תוך דגש על ריגור מדעי, בטחון, והתחרותיות הכלכלית.
תוכניות כוללות פיתוח תקנים, הקניית כישורים גלובליים ב-AI, וקידום תוכן הסברה לציבור ומחוקקים.

 

 

3.”Playground v2″ היא גרסה חדשה של מודל גרפיקה AI מתקדם שמציעה זמינות פתוחה למשקלים ומבט מוקדם על המאמצים לפתח מודלים חזקים יותר בתחום.
הגרסה החדשה מדגמת עליונות מובהקת על פני מודלים קודמים, כגון “Stable Diffusion XL”, וכוללת פלטפורמה להערכה אוטומטית של איכות אסתטית.
המודל זמין גם להורדה ב-HuggingFace, ומותר לשימוש מסחרי. בנוסף, הצוות משחרר משקלים קדמיים לתמיכה במחקר בסביבות עם מחשבה מוגבלת.

 

 

4.”StableLM Zephyr 3B” הוא מודל חדש של Stability AI בעל 3 מיליארד פרמטרים, מותאם לביצוע פקודות ופעולות שאלה ותשובה.
המודל, קטן ב-60% ממודלים בני 7 מיליארד פרמטרים, מאפשר פלט מדויק ומהיר במגוון התקנים ללא צורך בחומרה מתקדמת.
הוא פותח בהשראת “Zephyr 7B”, עם שיפורים בגישת האימון וביצועים מרשימים ביחס לגודלו. המודל פונה למגוון יישומים, מפיתוח תוכן יצירתי ועד לעיצוב הוראה.

 

 

5.Runway התחברה עם Getty Images ליצירת כלים חדשניים ומוכנים לשימוש עסקי בתחום ה-AI. הם מפתחים דגם וידאו חדש שמשלב את הטכנולוגיה של Runway עם הספרייה הרחבה והמרושתת של Getty Images, כדי לייצר תכנים גבוהי איכות ומותאמים אישית. הדגם החדש יאפשר ללקוחות עסקיים לעדן דגם בסיסי וליצור תוכן וידאו באופן ייחודי ובטוח, מותאם למותג ולקהל היעד שלהם.

 

 

6.Apple השיקה את MLX, מסגרת למידת מכונה חדשה למעבדי Apple Silicon. MLX, מושפעת ממסגרות קיימות כמו PyTorch, Jax, ו-ArrayFire, מציעה מודל זיכרון מאוחד ותמיכה במגוון סוגי מכשירים. היא מיועדת למתכנתים ומספקת סביבה חזקה לבניית מודלים למידתיים.
 MLX כוללת גם פיצ’רים כגון טרנספורמציות פונקציה ניתנות להרכבה, חישובים עצלניים, ותמיכה במכשירים מרובים. המסגרת מספקת כלים חזקים לפיתוח ולקידום מחקר בתחום למידת המכונה.

 

 

7.Nvidia מנהלת מגעים מתקדמים עם הקונגלומרט המלזי YTL להקמת מרכז נתונים. השיתוף יכלול שיתוף פעולה בתשתית ענן, כשהמיקום המרכזי יהיה במרכז הנתונים של YTL במדינת ג’והור, הסמוכה לסינגפור.
השותפות תציע לעסקים בדרום-מזרח אסיה גישה לשבבי AI של Nvidia דרך ענן. המיזם מדגיש את החשיבות של דרום-מזרח אסיה עבור Nvidia כמרכז טכנולוגיה גדל.

 

 

8. סם אלטמן, מנכ”ל OpenAI, נבחר למנכ”ל השנה של TIME לשנת 2023. אלטמן הפך לאחד המנהלים החזקים והמוערכים בעולם, והוא הפנים הציבוריות של מהפכה טכנולוגית. במהלך השנה, הוא עבר מאבק קיומי על שליטה בחברה שרבים סבורים שהיא מחזיקה את גורל האנושות בידיה. החברה, שנוסדה כמעבדת מחקר ללא מטרות רווח, הפכה לחברה ששווייה מוערך ב-80 מיליארד דולר.
אלטמן נתפס כנביא המוביל של המהפכה הטכנולוגית, אך עבר תקופה שבה הוא פוטר ושוחזר לתפקידו במהלך חמישה ימים סוערים.

זהו להפעם חברים.

נשתמע שוב בשבוע הבא ושנדע ימים טובים יותר 🫶

הפוסט סיכום AI שבועי – 08.12.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-3-2/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 01.12.23 https://letsai.co.il/ai-weekly-roundup-01-12-23/ https://letsai.co.il/ai-weekly-roundup-01-12-23/#respond Fri, 01 Dec 2023 21:06:34 +0000 https://letsai.co.il/?p=4223 שבוע טוב לכולם,   שנה עברה מאז שבינה מלאכותית הפכה להיות נחלת הכלל ואין ספק שהעולם כבר חושב אחרת. אנחנו מתייחסים לטכנולוגיה בצורה שונה ומבינים שהיד עוד נטויה. אבל מה עם אלה שלא רק הבינו, אלה גם מימשו? חברות שהכניסו את הבינה המלכותית לתהליכים העסקיים שלהם קוטפים את הפירות כבר היום! אם יש משהו שזהה […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 01.12.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>

שבוע טוב לכולם,

 

שנה עברה מאז שבינה מלאכותית הפכה להיות נחלת הכלל ואין ספק שהעולם כבר חושב אחרת.
אנחנו מתייחסים לטכנולוגיה בצורה שונה ומבינים שהיד עוד נטויה.

אבל מה עם אלה שלא רק הבינו, אלה גם מימשו? חברות שהכניסו את הבינה המלכותית לתהליכים העסקיים שלהם קוטפים את הפירות כבר היום!

אם יש משהו שזהה לכל עסק, זה הרעיון של שרשרת הספקה.
תהליך רפטטיבי וקבוע שאמור לייעל למקסימום את הפעילות התפעולית של העסק ובכך לחסוך מקסימום בזמן ועלויות.

 

אז, מי יותר טובה מאשר אמזון בשביל להראת איך ייעול שרשרת הספקה (שכבר היתה סופר ייעילה גם לפני) מצליחה להיות משמעותית טובה יותר כאשר משלבים בתוחה בינה מלאכותית?!

הם משתמשים ב-AI בכל תהליכי העבודה שלהם! (חודשים לפני שהמוצר נשלח ועד הגעתו אל פתח בית הלקוח)

 

אני לא יודע אם אתם יודעים, אבל אמזון מתחילה לעבוד על המוצרים שלה עוד לפני שהלקוח לוחץ על כפתור הרכישה.

 

 

באמצעות טכנולוגיית אופטימיזציה של שרשרת האספקה (SCOT), הם מנתחים ומנבאים את הביקוש ליותר מ-400 מיליון מוצרים ביום, תוך שימוש בלמידה עמוקה ומערכות נתונים עצומות.

מה שאיפשר לאמזון להגדיל את דיוק החיזוי שלה פי 15 בתוך שנתיים,וזה קרה לאחר שהחלו להשתמש בטכנולוגיית הבינה ששינתה את עולם עיבוד השפה הטבעית (טרנספורמרים).

 

בנוסף, אמזון משתמשת ברובוטים מתקדמים עם חיישני ראייה מתקדמים שמזהים, ממיינים ובודקים את איכותם של מאות מיליוני מוצרים לפני שהם ארוזים ונטענים למשאיות המשלוחים

וכל זה מתבצע בעזרת AI שיוצרת “נתונים סינתטיים” לסימולציות שונות שהרובוטים עשויים להיתקל בהן בימים עמוסים כמו Cyber Monday.

 

ה-AI גם משפר את תהליך תכנון המסלולים של אמזון, תוך שימוש ביותר מ-20 דגמי למידת מכונה שפועלים יחד מאחורי הקלעים.

 

השימוש של אמזון ב-AI אינו מסתכם רק בלוגיסטיקה והפצה, אלא גם בתהליכים של תכנון וביצוע משלוחים.

לדוגמא, צוותי המשלוחים של אמזון משתמשים ב-AI לפשט את ההחלטות לנהגים, כולל הבהרת הערות משלוח מהלקוחות שסביר להניח שיכולות להיות מאוד מבלבלות.

 

 

ה-AI גם מסייעת בהבנת תכונות שונות של כתובות המשלוח, כמו קווי המתאר של הבניין או נקודות כניסה לכביש, ומתאימה אותם לעולם הפיזי.

 

 

מן הסתם שהטכנולוגיה חיונית לאמזון בשל כמות ההחלטות הרבה שצריך לקבל בזמן אמת, שאינן ניתנות לביצוע באופן ידני יותר, במיוחד בקנה מידה כזה גדול, אבל העניין הוא, שלא צריך להיות אמזון בשביל להגדיל ב x15 את שרשרת ההספקה…

צריך פשוט את האומץ להיכנס להרפתקה קטנה ולעשות מאמץ מרוכז של הכנסת בינה מלאכותית לפרוסס…

 

 

השימוש ב-AI מאפשר לאמזון להעביר חבילות ללקוחותיה בדרכים בטוחות, טובות ויעילות יותר, תוך שיפור רציף של ההחלטות שהם מקבלים מדי יום ומדי דקה, ותכלס.. זה כל מה שצריך!

 

 

השימוש הרחב בבינה על ידי חברות גדולות כמו אמזון מדגים את הפוטנציאל העצום של טכנולוגיה זו לשינוי דרסטי ולשיפור בתחומים שונים של העסקים והעבודה.

 

 

עברה שנה אחת בלבד מאז שchatgpt יצאה לעולם וגרם לכולם להתחיל לזוז באמת.

 

אמזון היא רק דוגמה אחת לאופן שבו הבינה המלאכותית משנה את היכולות של עסקים עלידי הכנסה נכונה לפעילות הארגון והעצמה של יכולות העובדים בשביל לעשות יותר!

פודקאסט AI וחברים

איך אתם עם קונספירציות על בינה מלאכותית?! כי עשינו פרק שמלא בהם וממש שווה לכם לשמוע!

פינת הסיכום השבועי שנוצר 100% מבינה מלאכותית

1.נמל התעופה של סינגפור צ’אנגי מבחן מערכת בטחונית מונעת בבינה מלאכותית, שעשויה לקצר פי שניים את זמן בדיקות הבטחון של הנוסעים. הניסוי, שמתבצע בטרמינל 3, משתמש ב-AI ולמידת מכונה כדי לסרוק ולפרש תמונות ממכונות רנטגן שבודקות מזוודות קאבין בשער העלייה. התוצאות הראשוניות מראות שהמערכת החדשה מבצעת כמו או טוב יותר מאבטחים אנושיים בזיהוי פריטים אסורים. הבדיקות מתבצעות בעת שמספר הנוסעים אל המרכז הפיננסי צפוי לחזור לרמות שלפני המגפה בשנה הבאה ולהמשיך לעלות לאחר מכן.

 

2.AWS ו-NVIDIA הודיעו על שיתוף פעולה אסטרטגי לספק תשתיות סופרקומפיוטר מתקדמות, תוכנה ושירותים לבינה מלאכותית יוצרת (Generative AI). השיתוף יכלול שילוב של טכנולוגיות מתקדמות של NVIDIA ו-AWS, כגון מערכות מולטי-נוד חדשות של NVIDIA עם GPU-ים מדור הבא, וירטואליזציה מתקדמת ואבטחה של מערכת AWS Nitro. הם ישתפו פעולה גם בפרויקט Ceiba, המתכנן את הסופרקומפיוטר המהיר ביותר בעולם המופעל ב-GPU, ובפיתוח מודלים חדשים לבינה מלאכותית. בנוסף, AWS תציע מופעי Amazon EC2 חדשים המופעלים על ידי GPU-ים של NVIDIA, מה שיאפשר פיתוח מודלים גדולים יותר ויעילים יותר בתחומי ה-AI, ה-HPC ועוד.

 

3.גוגל דיפמיינד פיתחה מערכת בינה מלאכותית בשם GNoME, שחיזתה קיומם של כ-400,000 חומרים חדשים ויציבים. מערכת אוטונומית, המכונה A-Lab, משתמשת ברובוטיקה מתקדמת כדי לייצר את החומרים הללו במעבדה, כולל חומרים שעשויים לשמש בסוללות או בתאים סולאריים. המערכת תוכננה להאיץ באופן משמעותי את תהליך הגילוי של חומרים חדשים לטכנולוגיות אנרגיה נקייה, אלקטרוניקה מתקדמת ושימושים נוספים. GNoME משתמשת בשיטות חדשניות לחיזוי חומרים יותר ממה שנעשה במערכות AI קודמות, ו-A-Lab מתכננת את הניסויים ומבצעת אותם באופן אוטונומי, כולל שימוש באלגוריתם “למידה פעילה” לשיפור התהליכים.

 

4.IBM ו-Amazon Web Services (AWS) השיקו את Amazon RDS for Db2, שירות ענן חדש שמטרתו להקל על לקוחות בניהול נתונים לעבודות AI בסביבות ענן היברידיות. השירות משלב את מאגר הנתונים Db2 של IBM עם Amazon RDS, כדי לאפשר לעסקים לנהל נתונים בגמישות, בטיחות ובקנה מידה, תוך פתיחת אפשרויות חדשות לערך עסקי. השירות מאפשר ללקוחות למודרניזציה במקומות העבודה שלהם, ב-AWS או באמצעות ארכיטקטורת ענן היברידית, ולסייע במעבר של מאגרי נתונים Db2 קיימים לענן.

 

5.הפנטגון מאיץ את יוזמות הבינה המלאכותית (AI) שלו, כולל שימוש ברחפנים קטנים למשימות ריגול, תמיכה באוקראינה במלחמתה נגד רוסיה, חיזוי תחזוקת מטוסי חיל האוויר ומעקב אחר לוויינים של יריבים בחלל. הפנטגון מתכנן להפעיל אלפי רכבים אוטונומיים מופעלים ב-AI עד שנת 2026 כדי להתמודד עם סין. ישנה הסכמה כללית שבשנים הקרובות יהיו לארה”ב נשקים לטאליים אוטונומיים מלאים, אך יש דאגה לגבי אמינות ואמון בטכנולוגיות AI המופעלות במערכות נשק אלה.

 

6.Pika, סטארטאפ בתחום הבינה המלאכותית המתמקד בווידאו, הודיעה על גיוס 55 מיליון דולר במחזור מימון שהובילה Lightspeed Venture Partners. Pika פיתחה פלטפורמה המופעלת על ידי AI לעריכה ויצירת וידאו מתוך כיתובים ותמונות סטילס. החברה, שהוקמה על ידי שני סטודנטים לדוקטורט לשעבר במעבדת הבינה המלאכותית של אוניברסיטת סטנפורד, מציעה כלים חדשים לעריכת וידאו בסגנונות שונים כמו אנימציה תלת-ממדית, אנימה וקולנועי. Pika כבר מושכת קהילה של חצי מיליון משתמשים, שמייצרים מיליוני וידאו בשבוע.

 

7.ארצות הברית, בריטניה ויותר מ-15 מדינות נוספות חתמו על הסכם בינלאומי ראשון מסוגו שמטרתו לשמור על בטיחות הבינה המלאכותית (AI) מפני שחקנים רודפים. ההסכם, שהוא בן 20 עמודים, קובע שחברות המעצבות ומשתמשות ב-AI צריכות לפתח וליישם אותו בדרך שתשמור על בטיחות הלקוחות והציבור הרחב מפני שימוש לרעה. ההסכם אינו מחייב ומכיל בעיקר המלצות כלליות כמו ניטור מערכות AI לשימוש לרעה, הגנה על נתונים מפני טעיות ובדיקת ספקי תוכנה. המדינות שחתמו על ההסכם כוללות את גרמניה, איטליה, הרפובליקה הצ’כית, אסטוניה, פולין, אוסטרליה, צ’ילה, ישראל, ניגריה וסינגפור, בין היתר.

 

8.Stability AI השיקה את SDXL Turbo, מודל חדש ליצירת תמונות מטקסט בזמן אמת. המודל מבוסס על טכניקת זיקוק חדשה בשם Adversarial Diffusion Distillation (ADD), המאפשרת יצירת תמונות בשלב בודד תוך שמירה על נאמנות דגימה גבוהה. SDXL Turbo מציע יתרונות רבים, כולל יצירת תמונה בשלב בודד ומהירות חישוב גבוהה, תוך הימנעות מארטיפקטים או עמעום שנצפים לעיתים בשיטות זיקוק אחרות. המודל נבדק בהשוואה למודלים אחרים והראה תוצאות מעולות במבחנים עיוורים. SDXL Turbo זמין לניסוי בפלטפורמת עריכת התמונות של Stability AI, Clipdrop.

 

 

זהו להפעם חברים.

נשתמע שוב בשבוע הבא ושנדע ימים טובים יותר 🫶

הפוסט סיכום AI שבועי – 01.12.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/ai-weekly-roundup-01-12-23/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 23.11.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-15/ https://letsai.co.il/weekly-summary-15/#respond Thu, 23 Nov 2023 09:18:34 +0000 https://letsai.co.il/?p=3833 שבוע טוב לכולם! השבוע קיבלנו מנה מרשימה של אסקפיזם מאת OpenAI, ואין ספק שהייתה זו “אופרה” מרתקת לצפייה. אך אם נחשוב על זה לעומק, סביר להניח שמשהו רציני מאוד התרחש מאחורי הקלעים, שהביא קבוצה כה אינטלקטואלית להתנהג בצורה כל כך יוצאת דופן. חזרתו של סם אלטמן לכיסא המנכ”ל אינה הסוף – אלא רק הקדימון לשובר […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 23.11.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
שבוע טוב לכולם! השבוע קיבלנו מנה מרשימה של אסקפיזם מאת OpenAI, ואין ספק שהייתה זו “אופרה” מרתקת לצפייה. אך אם נחשוב על זה לעומק, סביר להניח שמשהו רציני מאוד התרחש מאחורי הקלעים, שהביא קבוצה כה אינטלקטואלית להתנהג בצורה כל כך יוצאת דופן. חזרתו של סם אלטמן לכיסא המנכ”ל אינה הסוף – אלא רק הקדימון לשובר הקופות האמיתי שצפוי להגיע.

 

מה הפחיד כל כך את אילייה סצקובר, מדען מכובד וחבר הנהלה בכיר ב-OpenAI, וגרם לו להתנהל כפי שעשה?

 

אם אתם לא מעודכנים באירועי OpenAI או זקוקים להשלמת פערים, רותם ואני הקלטנו עבורכם פרק שמסביר את הכל!

 

הסאגה ב-OpenAI: מה קורה מאחורי הקלעים?

יום לפני שהודח זמנית, סם אלטמן הופיע ב-APEC, שם רמז להתקדמות טכנולוגית של החברה ש”סייעה לדחוף את מעטה הבורות אחורה ולחצות גבולות חדשים”. באותו הזמן, דיבורים רבים החלו להסתובב על התקדמות לקראת בינה מלאכותית כללית (AGI), עם רמיזות שאנו עומדים על סף מהפכה משמעותית.

 

ממש לאחרונה, אלטמן ציין כי GPT-5 חזק הרבה יותר מכפי שציפו. דיווחים מצביעים על כך שהגענו לשלב שבו הבינה המלאכותית עצמה תתחיל לייצר את הדורות הבאים שלה. כל הדאטה האנושי – טקסטים, תמונות, ספרים וצייצים – הביאו אותנו למודל שמסוגל לייצר נתונים טובים יותר לאימון דורות עתידיים של AI.

 

פרויקט Q*: שלב קריטי בהתקדמות לקראת AGI

לפי דיווחים מרויטרס ו-The Information, לאחרונה הוצג בחברה מודל שמסוגל לפתור בעיות מתמטיות פשוטות ברמת בית ספר יסודי. אמנם זה נשמע צנוע, אך החוקרים סבורים שזהו צעד נוסף לעבר יצירת בינה מלאכותית כללית (AGI). במכתב שנשלח לדירקטוריון של OpenAI על ידי מספר חוקרים, הם הזהירו מפני גילוי משמעותי העלול להוות איום על האנושות.

 

מכתב זה עסק בפרויקט פנימי הנקרא Q-Star, שנראה כי מהווה צעד משמעותי לעבר AGI. המודל צפוי להתעלות על היכולות האנושיות ברוב המשימות הכלכליות החשובות. ההנהגה של אלטמן הייתה מכרעת בצמיחתה של OpenAI ובמשיכת השקעות ענק ממיקרוסופט. למרות זאת, הוא הודח מתפקידו זמן קצר לאחר שרמז על פריצות דרך בתחום הבינה המלאכותית.

 

השפעת ה-AGI: האם אנחנו מתקרבים לשינוי מהותי?

הפיתוח של Q-Star מקרב אותנו לאפשרות של בינה מלאכותית כללית שתוכל לבצע משימות חשובות יותר ובצורה יעילה בהרבה מבני אדם. מהן ההשלכות של זה על עולם העבודה, על האתיקה ועל תפקידי האנושות בעולם שבו הבינה המלאכותית תופסת את מקומנו במשימות בעלות ערך כלכלי? נראה שזוהי רק ההתחלה של הטלנובלה הזו, ואני מקווה שנסיים אותה בהצלחה ולא ניפול בעריכה.

 


 

פינת הסיכום השבועי שנוצרה 100% מבינה מלאכותית:

  1. מיקרוסופט הציגה את Maia 100 ו-Cobalt 100: שבבי AI מותאמים אישית למשימות בענן. ה-Maia 100 מכיל 105 מיליארד טרנזיסטורים ותומך במשימות AI גנרטיבי. ה-Cobalt 100, מבוסס ארכיטקטורת ARM, מציע 128 ליבות וחיסכון של 40% בצריכת חשמל. שני השבבים משמשים בתוכניות כמו GitHub Copilot ו-OpenAI.

  2. יוטיוב עורכת ניסויים חדשים עם Google DeepMind בתחום המוזיקה והבינה המלאכותית. בניסוי “Dream Track for Shorts” אמנים יוצרים פסקולים ייחודיים באמצעות AI. הכלי החדש נועד לחזק את הקשר בין אמנים ומעריצים.

  3. אנטרופיק השיקה את Claude 2.1, מודל AI מתקדם עם חלון הקשר של 200,000 טוקנים וירידה משמעותית בשיעורי הלוצינציות. המודל משפר את ההבנה והסיכום של מסמכים ארוכים וכולל תכונה חדשה – שימוש בכלים להשלמת משימות מורכבות.

  4. Stability AI הציגה את Stable Video Diffusion, מודל חדש שמציע ממשק טקסט-לווידאו ליישומים מחקריים. המודל מתאים לשימושים בתחומים כמו פרסום, חינוך ובידור, ומיועד נכון לעכשיו למחקר בלבד.

  5. מיקרוסופט השיקה את Orca 2: מודלים קטנים של AI המסוגלים לבצע משימות חשיבה מורכבות כמו מודלים גדולים. Orca 2 נפתח למחקר נוסף ומתחרה במודלים גדולים יותר במשימות הדורשות חשיבה עמוקה.

  6. חוקרים מאוניברסיטת דרום דקוטה פיתחו את ALERTA-Net, מודל AI לחיזוי תנועת מניות ושינויים בשוק ההון. המודל מבצע חיזוי על בסיס נתונים כלכליים ונתוני מדיה חברתית, והציג ביצועים טובים ממודלים קיימים.

  7. Inflection AI חשפה את Inflection-2, מודל AI חדש המספק ביצועים טובים יותר ממודלים של Meta ו-Google. המודל יתמוך בקרוב בצ’אטבוט Pi, וישודרג על פי סגנון השיחה והטון של Pi.

  8. סרה סילברמן הגישה תביעה נגד Meta, אך שופט פדרלי דחה את מרבית טענותיה בנוגע להפרת זכויות יוצרים על ידי Meta. הטענה המרכזית שלה על שימוש בנתונים מספרים מוגני זכויות לאימון AI נדחתה, והטענה נותרה לדיון מחודש לאחר הגשת תביעה נוספת.

 


 

ההתפתחויות הללו מדגישות את ההתקדמות המהירה בבינה המלאכותית, אך גם את המורכבות והסיכונים הכרוכים בה. בעידן שבו AI מקבלת תפקיד מרכזי בכל תחום בחיינו, העתיד נראה מרגש – אך גם דורש זהירות רבה.

הפוסט סיכום AI שבועי – 23.11.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-15/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 17.11.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-14-2/ https://letsai.co.il/weekly-summary-14-2/#respond Fri, 17 Nov 2023 12:24:48 +0000 https://letsai.co.il/?p=3500 שבוע טוב לכולם,   בשבוע שעבר, OpenAI הציגה שורה של עדכונים מרגשים. GPTs וה-API Assistant הם רק דוגמאות לאופן שבו החברה ממשיכה לשנות את כללי המשחק בתחום הבינה המלאכותית. כעת, שבוע לאחר מכן, הגיע הזמן לבחון את ההשפעה הראשונית של יכולות אלו על האקוסיסטם שלנו.   למעשה, הרמזים הראשונים לשינויים אלה החלו להופיע כבר ב-17 […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 17.11.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
שבוע טוב לכולם,

 

בשבוע שעבר, OpenAI הציגה שורה של עדכונים מרגשים. GPTs וה-API Assistant הם רק דוגמאות לאופן שבו החברה ממשיכה לשנות את כללי המשחק בתחום הבינה המלאכותית. כעת, שבוע לאחר מכן, הגיע הזמן לבחון את ההשפעה הראשונית של יכולות אלו על האקוסיסטם שלנו.

 

למעשה, הרמזים הראשונים לשינויים אלה החלו להופיע כבר ב-17 במרץ 2023, במאמר קטן שפורסם באתר של OpenAI תחת הכותרת “GPTs are GPTs: An early look at the labor market impact potential of large language models”. המחקר בחן את ההשלכות הפוטנציאליות של מודלי טרנספורמר (GPT) וטכנולוגיות קשורות על שוק העבודה האמריקאי העכשווי והעתידי.

 

החוקרים ניסו להעריך מקצועות על בסיס התאמתם ליכולות GPT, תוך שילוב מומחיות אנושית וסיווגים מ-GPT-4. הממצאים היו מרתקים: לכ-80% מכוח העבודה בארה”ב יש לפחות 10% מהמשימות בעבודתם שעשויות להיות מושפעות מהכנסת GPTs, בעוד שכ-19% מהעובדים עשויים לראות לפחות 50% ממשימותיהם מושפעות. ההשפעה צפויה להתפרס על כל רמות השכר, כאשר משרות בעלות הכנסה גבוהה יותר עשויות להתמודד עם חשיפה גדולה יותר למשימות שיבוצעו על ידי מודלי בינה מלאכותית.

 

כמה חודשים קדימה, אנו יכולים לאשר את הטענות הללו – ההשפעה אכן ניכרת. עם זאת, סביר להניח כי המחקר לא נועד רק לבחון את ההשפעה, אלא גם לבדוק את השוק ולזהות היכן נכון להתמקד בראייה ארוכת טווח. השימוש במונח GPTs כבר אז מרמז על קו מחשבה המדגיש “פרסונליזציה”.

 

לתוך הרעיון הזה של “פרסונליזציה” צמחו מאות, אם לא אלפי, סטארטאפים שחיפשו לארוז את היכולות הללו ליישומים ספציפיים. בנוסף, קמו חברות נוספות שאפשרו את היכולת לקחת קבצי PDF ולשאול שאלות לגביהם.

 

ההיענות הגדולה רק חיזקה את הבנתה של OpenAI לגבי דרישות השוק, מה שתרם להחייאת GPTs. פיתוח זה מהווה איום משמעותי, אם כי צפוי, עבור חברות רבות, במיוחד עבור “סטארטאפים עטופים” שבנו את העסקים שלהם סביב פער תכונות ב-ChatGPT.

 

“מוצרי עטיפה”, כפי שכונו ב-TechCrunch, מספקים שירות על ידי “עטיפה” סביב API כמו ChatGPT, תוך ניצול הטכנולוגיה הבסיסית כדי להציע שירות שאינו זמין ישירות מה-API. העדכון האחרון של ChatGPT חושף את הפגיעות של סטארטאפים כאלה: במהירות הבזק, הצעת הערך הייחודית שלהם עלולה להפוך למיותרת על ידי עדכון תכונה מספק הטכנולוגיה הבסיסית.

 

זו תופעה מוכרת בעולם הטכנולוגיה. סטארטאפים בונים את הונם על הרחבת התכונות והפונקציונליות של תאגידים גדולים יותר באופן קבוע, וחלקם מצליחים לגייס כסף לפי שווי של מיליארדי דולרים. התקווה היא שמנהלי החברות הגדולות יזהו את הערך שהסטארטאפ מייצר ויקנו אותו. אולם, תוכנית זו נכשלת לעתים קרובות במספר דרכים, והעובדה ש-OpenAI מתכננת לספק שירות של יצירת בוטים הייתה צפויה למדי.

 

ואני עוד לא התחלתי לדבר על ה-API החדש שמאפשר לנו לקבל יכולות של מולטי-מודל גמיש ואיכותי ישירות לידיים.

 

אז מה צופן העתיד הקרוב? אם נשאל את OpenAI, התשובה היא AGI (Artificial General Intelligence), שמייצג את השלב השני בעולם הבינה המלאכותית, בו הבינה מספיק חכמה כדי לבצע משימות שהיא לא אומנה עליהן מראש.

 

מתי היא תגיע? ובכן, ראשית, הלך הרוח הלא מדובר של החברה בא לידי ביטוי. הלך רוח שאומר “אנחנו לא רצים לשום מקום, השוק כבר עושה את זה בשבילנו”.

 

שנית, חשוב שתכירו כי מועצת המנהלים של OpenAI, המונה שישה חברים, מחזיקה כעת במפתחות להגדרת השגת בינה כללית מלאכותית (AGI). תהליך קבלת החלטות מרכזי זה מדגיש את השלב הקריטי אליו הגיעה טכנולוגיית הבינה המלאכותית כעת.

 

בעודנו מהרהרים באבן דרך זו, חיוני לזכור ש-AGI מייצגת קפיצת מדרגה, שעלולה לעצב מחדש כל היבט בחיי היומיום והתעשיות שלנו. ועם זאת, מצב זה מייצג מצב בו שישה אנשים מחזיקים את המפתחות לכוח עצום שיכול לשנות את העולם באופן מילולי.

 

בהקשר קשור, מנכ”ל OpenAI, סם אלטמן, הכריז לפני יומיים על הפסקה זמנית של מנויי ChatGPT Plus חדשים. הסיבה? עלייה עצומה בשימוש בעקבות אירוע ה-Dev Day האחרון שלהם.
הפסקה זו נועדה להבטיח חוויה איכותית למשתמשים הנוכחיים (מה שלא קרה עקב עומס אמיתי על המערכת), המשקפת את אתגרי הביקוש וההרחבה המסיביים של מערכות בינה מלאכותית מתקדמות. עם זאת, אלה המעוניינים להצטרף עדיין יכולים להירשם לקבלת התראות בתוך האפליקציה כדי לקבל עדכון כאשר המנויים ייפתחו מחדש. העובדה שמנכ”ל עוצר את הגדלת המנויים החודשיים אומרת המון על החברה הצעירה הזו ועל הדרך בה הם מסתכלים על העשייה היומיומית שלהם וההשפעה הישירה על העולם.

 

בנוסף לכל זאת, בשבוע שעבר עלה לכותרות המונח GPT-5. סם אלטמן מציין שהעבודה עוסקת כעת באיסוף מרכיבים חיוניים יותר מאשר באימון האלגוריתם עצמו (GPTs?).

 

במסעם לפתח את GPT-5, צוות OpenAI צופה לקלוט נתונים ממקורות פרטיים וציבוריים גדולים יותר. זה יצריך גם יותר זיכרון מחשב ועיבוד נתונים מהיר יותר. אלטמן הדגיש שפיתוח GPT-5 הוא תהליך מורכב וארוך, עם צורך בבדיקות נרחבות וכיוונים מדוקדקים לפני השקתו. הם מבינים שעליהם למצוא דרכים חדשות לשפר את האלגוריתמים, מעבר לשיטות ההגדלה הנוכחיות. האם GPT-5 יהיה השלב הבא בהתפתחות ה-AI? האם זהו ה-AGI המדובר?

 

עם כל קפיצה קדימה, אנו נתקלים באתגרים ושיקולים חדשים, ממכשולים טכניים ועד להשלכות אתיות וחברתיות.

 

אם יש משהו שאני לומד מכל האירוע הזה, הוא שהגענו לרגע שבו אין לעסק או סטארטאפ יכולת להישען יותר על הצד הטכנולוגי בלבד, ונדרש מכולם להרים הילוך בפן האסטרטגי.

 

אם חשבתם ש-2023 הייתה שנה של מהפכה טכנולוגית, 2024 הולכת בכלל לסובב לנו את הראש. בהצלחה לכל המשתתפים במשחק, הוא יהיה אכזרי מאוד.

 

פינת הסיכום השבועי שנוצר 100% מבינה מלאכותית:

  1. מיקרוסופט הציגה כלי חדש באירוע Ignite 2023 בשם Azure AI Speech אווטאר טקסט-לדיבור. כלי זה מאפשר יצירת אווטרים פוטוריאליסטיים שיכולים לדבר בשפות שונות, מונעים על ידי מודלים של טקסט לדיבור. מטרתו היא להפוך תוכן וידאו כמו סרטוני הדרכה והמלצות של לקוחות לנגיש יותר.
  2. You.com השיקה ממשקי API המספקים גישה לאינטרנט בזמן אמת למודלים של שפות גדולות (LLMs) כמו Llama 2 של Meta. ממשקי API אלה מאפשרים ל-LLMs להציע תשובות מעודכנות על ידי גישה לקטעים ארוכים מאינדקס של אתרים.
  3. גוגל נוקטת בהליכים משפטיים נגד רמאים שמרמים משתמשים להוריד תוכנות זדוניות על ידי פרסום אפשרויות “הורדה” מזויפות עבור Bard, צ’טבוט הבינה המלאכותית של גוגל.
  4. ביל גייטס צופה שתוך חמש שנים לכולם תהיה גישה לעוזרים אישיים מתקדמים המופעלים על ידי בינה מלאכותית שישנו את חיי היומיום.
  5. סמסונג מחקר פיתחה מודל AI גנרטיבי בשם Gauss, המורכב ממרכיבים שונים לתרגום, סיכום מסמכים, קידוד והפקה ועריכה של תמונות.
  6. NVIDIA הציגה את NVIDIA HGX™ H200, שדרוג משמעותי לפלטפורמת מחשוב ה-AI שלהם, המציע שיפורים משמעותיים במהירות ובקיבולת.
  7. Forward Health השיקה את CarePods, תחנות רפואיות עצמאיות המופעלות על ידי AI המיועדות לייעל את שירותי הבריאות.
  8. מטא הכריזה על Emu Video, מודל טקסט לווידאו מתקדם המשלב את מודל יצירת התמונות של Emu להפקת סרטונים באיכות גבוהה.
  9. מטא הכריזה גם על Emu Edit, מודל חדשני המתמחה בעריכת תמונות בצורה חופשית באמצעות הוראות טקסט.

זהו להפעם חברים, נשתמע

הפוסט סיכום AI שבועי – 17.11.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-14-2/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 10.11.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-13/ https://letsai.co.il/weekly-summary-13/#respond Fri, 10 Nov 2023 12:13:49 +0000 https://letsai.co.il/?p=3497 השבוע הכריז אילון מאסק על Grok – צ’אטבוט חדש מבית xAI שמנסה להכניס לתחום הבינה המלאכותית קצת יותר אישיות, הומור, וכמובן, את הטאץ’ הייחודי של מאסק. לצד התחרות ההולכת וגוברת בין ענקיות הטכנולוגיה, Grok משמש כמקור לעניין וציפיות גדולות. במאמר זה, נסקור את ההכרזות האחרונות, את המהלך של מאסק מול OpenAI, ואת השפעת הצ’אטבוט החדש […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 10.11.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
השבוע הכריז אילון מאסק על Grok – צ’אטבוט חדש מבית xAI שמנסה להכניס לתחום הבינה המלאכותית קצת יותר אישיות, הומור, וכמובן, את הטאץ’ הייחודי של מאסק. לצד התחרות ההולכת וגוברת בין ענקיות הטכנולוגיה, Grok משמש כמקור לעניין וציפיות גדולות. במאמר זה, נסקור את ההכרזות האחרונות, את המהלך של מאסק מול OpenAI, ואת השפעת הצ’אטבוט החדש על עולם הבינה המלאכותית.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

Grok: בינה מלאכותית עם אישיות

אילון מאסק, שלאחרונה הרחיב את תחום עיסוקיו והקים את xAI, חשף את Grok – צ’אטבוט מבוסס בינה מלאכותית. מה שמבדיל את Grok מכל שאר הצ’אטבוטים הקיימים בשוק הוא הדגש על האישיות, ההומור, והתשובות הנועזות שלעיתים עונות גם לשאלות רגישות.

 

ממש כמו כל הכרזה של מאסק, Grok תפס את תשומת הלב במהרה, כאשר התגובות הראשונות מראות שילוב של התלהבות וספקנות. מצד אחד, רבים מהמשתמשים נהנים מהאינטראקציות המהירות והבידוריות שמספק Grok, מצד שני יש המביעים דאגה מהגישה הנועזת שהצ’אטבוט מאמץ.

 

למרות זאת, מאסק טוען כי השאיפה שלו עם Grok היא הרבה מעבר לבדיחות חכמות. מטרתו היא ליצור מערכת AI שתוכל לתרום להבנת היקום ואף לשלב את Grok בטכנולוגיות יומיומיות, כמו רכבי טסלה.

 

שימושים מעשיים: Grok ברכב

מאסק מתכנן להטמיע את Grok ברכבי טסלה, מה שיאפשר לנהגים לקבל תשובות גם במהלך הנסיעה. דמיינו נסיעה לאורך כביש מהיר, כשאתם מנהלים שיחה עם הצ’אטבוט במושב הנוסע, שואל שאלות על טבע היקום או פשוט מתבדח על מצב התנועה.

 

מטרתו של מאסק היא להפוך את Grok לכלי המלווה את חוויית הנהיגה בעתיד, בעיקר עבור פרויקטים כמו ה”רובוטקסי” – מערכות רכבים אוטונומיות שמאסק שואף ליישם בעתיד הקרוב. Grok עשוי לשמש כ”מוח” שילווה את הנהגים ויהפוך את חוויית הנסיעה לחכמה ומהנה יותר.

 

הביקורות

אך כמובן, לא כולם מתלהבים מהרעיון. ישנם מבקרים הספקנים בנוגע ליכולת של מאסק לעמוד ביעדים שהציב לעצמו בתחום הרכבים האוטונומיים, כמו “רובוטקסי”. חברו של מאסק, דיימון אקסטרום, היה בין הקוראים להוריד את מאסק לקרקע, וציין שמדובר בעוד חלום טכנולוגי שעלול להיתקל בקשיים רבים בדרך.

 

התחרות עם OpenAI

הכרזתו של מאסק על Grok אינה עומדת לבד. היא מגיעה במקביל לכנס המפתחים של OpenAI, שם הוכרזו דגמים חדשים ומוצרים נוספים כמו GPT-4 Turbo. מאסק, שבעבר היה שותף להקמת OpenAI יחד עם סם אלטמן, נפרד מהחברה לאחר מחלוקת עמוקה. מאז, הוא פועל באופן עצמאי להציע חלופות משלו, כשהוא מבקר את OpenAI על כך שהפכה לחברה רווחית ועל המעבר ממקור פתוח לסגור.

 

מאסק הביע בעבר דאגה מכך ש-OpenAI נשלטת על ידי מיקרוסופט, ואף חסם את גישתה של החברה לנתוני X (טוויטר לשעבר) לצורך אימון המודלים שלה. עם הקמת xAI, מאסק מבקש להוביל את התחום ולהציע אלטרנטיבה בטוחה ואחראית ל-AI.

 

חוסר הפרטים בהשקה

מאסק ידוע בכך שהוא משאיר לא מעט מסתורין סביב מוצריו החדשים, ו-Grok אינו יוצא דופן. למרות שההכרזה על Grok תפסה כותרות, פרטים טכניים מדויקים עדיין חסרים. מאסק הבטיח כי המוצר יהיה “הטוב ביותר” במספר היבטים חשובים, אך פרטים נוספים ייחשפו בהמשך הדרך.

 

ההשקה בוצעה ימים ספורים לפני כנס המפתחים של OpenAI, צעד שיכול להעיד על רצונו של מאסק לתפוס תשומת לב ולהציג את xAI כמתחרה רצינית בתחום הבינה המלאכותית.

 

מה צפוי בהמשך?

בעוד Grok עדיין לא פועל במלוא כוחו ואנחנו רחוקים מראות רובוטקסי שוטטות ברחובות, קשה להתעלם מהנחישות של מאסק בתחום הבינה המלאכותית. אם תכניתו תצלח, Grok עשוי להפוך לכלי משמעותי שילווה אותנו במכוניות, במחשבים ובעתיד הדיגיטלי שלנו.

 

בינתיים, נותר לנו רק לחכות ולראות כיצד Grok יתפתח, והאם הוא יהפוך לעוד אחד מההישגים הגדולים של מאסק, או שמא יעמוד בצילו של המתחרה הגדול – OpenAI.

 

סיכום שבועי מבוסס AI

בפינת הסיכום השבועי, נדגיש את האירועים העיקריים מעולם ה-AI בשבוע האחרון:

  1. ב-6 בנובמבר 2023, OpenAI הכריזה על GPT-4 Turbo, גרסה חזקה יותר של מודל GPT-4, עם חלון הקשר רחב יותר ומחירים מופחתים. בנוסף, הוצגה מערכת חדשה לבניית אפליקציות עזר מותאמות אישית (Assistants API).

  2. OpenAI הציגה את GPTs – גרסאות מותאמות אישית של ChatGPT שניתן לעצב לצרכים ייחודיים, ללא צורך בתכנות.

  3. פיג’מה (Figma) הכריזה על תכונות חדשות המבוססות על בינה מלאכותית, כמו יצירת דיאגרמות אוטומטיות וסיכומי פגישות.

  4. חברת Humane AI, שהוקמה על ידי עובדים לשעבר של אפל, הכריזה על ה-Humane AI Pin – עזר חביש חכם המבוסס AI, שיציע תכונות חכמות ללא מסך.

  5. Samsung Research פיתחה את דגם Gauss, דגם בינה מלאכותית מתקדם שנועד לשפר את חוויית המשתמש במכשירי סמסונג.

  6. אמזון הכריזה על מודל “אולימפוס”, דגם AI שאפתני שמכיל 2 טריליון פרמטרים, בניסיון להתחרות ב-GPT של OpenAI.

  7. OpenAI הכריזה על שותפויות חדשות לאימון מודלים, במטרה להפוך את ה-AI לבטוח ושימושי יותר.

  8. האיחוד האירופי עדכן את חוקי ה-AI שלו, כדי להתאים אותם להגדרות ארגון ה-OECD, תוך התמקדות באימות ביומטרי וקטגוריזציה ביומטרית.

 


 

המעבר של מאסק לעולם הבינה המלאכותית עם Grok מראה שהוא כאן כדי להישאר ולשנות את הכללים. עם זאת, אנו רק בתחילת הדרך, והעתיד הקרוב יצטרך להוכיח האם החזון של מאסק ישתלב בהצלחה במרקם החברתי והטכנולוגי שלנו, או שמא הוא ייתקל במכשולים בלתי צפויים.

הפוסט סיכום AI שבועי – 10.11.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-13/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 2.11.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-12-2/ https://letsai.co.il/weekly-summary-12-2/#respond Thu, 02 Nov 2023 12:10:23 +0000 https://letsai.co.il/?p=3494 הקפיצה הטכנולוגית שהעולם חווה בחודש האחרון היא מטורפת! או יותר נכון לומר, ממשיכה את הגידול האקספוננציאלי שאנחנו כבר מרגישים ומכירים. בהסתכלות מקרו על הדברים, מעניין לראות איך כל החלקים בפאזל תמיד משלימים אחד את השני.   החלק אולי הכי חשוב בפאזל הוא המשטח שמתחת, ובבינה מלאכותית הוא החומרה. עליה הכל יושב. כלומר צ’יפים. אז צ’יפים […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 2.11.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
הקפיצה הטכנולוגית שהעולם חווה בחודש האחרון היא מטורפת! או יותר נכון לומר, ממשיכה את הגידול האקספוננציאלי שאנחנו כבר מרגישים ומכירים. בהסתכלות מקרו על הדברים, מעניין לראות איך כל החלקים בפאזל תמיד משלימים אחד את השני.

 

החלק אולי הכי חשוב בפאזל הוא המשטח שמתחת, ובבינה מלאכותית הוא החומרה. עליה הכל יושב. כלומר צ’יפים. אז צ’יפים זה ביג דיל.

 

מיקרוסופט מפתחת שבב חדש לבינה המלאכותית, בשם הקוד “את’נה”. השבב מיועד להפעלת דגמי שפה גדולים ולתמיכה בהסקה, שהם שתי המשימות המרכזיות לבינה המלאכותית הגנרטיבית. השבב עבר בדיקות פנימיות בידי עובדי מיקרוסופט ו-OpenAI וההשקה הרשמית של השבב צפויה להתבצע בכנס המפתחים “Ignite” בחודש הבא. זה צעד משמעותי שמראה את המחויבות של מיקרוסופט לקדם את תחום הבינה המלאכותית ולספק את התשתית הנדרשת לפיתוח ויישום של מודלים מתקדמים.

 

אולי זה יעזור להוריד את החששות של חברת OpenAI, שעדיין חוקרת את האפשרות לייצר שבבי בינה מלאכותית משלה ואף חקרה את האפשרות לרכוש חברה ייעודית בתחום. המאמצים להשיג יותר שבבים קשורים לשתי הדאגות העיקריות שהזהיר המנכ”ל Sam Altman: מחסור במעבדים המתקדמים שמפעילים את התוכנה של OpenAI והעלויות הגבוהות הקשורות להפעלת החומרה הנדרשת למוצריה. זה מדגיש את החשיבות הקריטית של החומרה בהתפתחות ובהתקדמות של בינה מלאכותית.

 

מה שכן, חברת Apple הכריזה על שלושה שבבים חדשים: M3, M3 Pro, ו-M3 Max, שמהווים את הדור הבא של שבבי החברה. לפי דבריהם, מדובר בקפיצת מדרגה גדולה למקום בו בינה מלאכותית היא חלק אינטגרלי מהפלטפורמה עליה אנחנו עובדים. תחשבו על זה ככה, אם אתם נהגי מרוצים ו-AI מייצג את כל הרכב, אז השבב זה המנוע. ועוד השנה אנחנו כנראה נקבל מנוע חזק יותר לרכבים שלנו. זה צפוי לפתוח אפשרויות חדשות ליישומי בינה מלאכותית במכשירי Apple, ולהעצים את היכולות של מפתחים ומשתמשים כאחד.

 

בכללי, אני חושב שאפשר לומר ש-OpenAI עובדים מהר, ובכך שגם היו הראשונים לצאת בקול תרועה די מעצבים את הדרך בה העולם תופס בינה מלאכותית. לדוגמא, ChatGPT מתחיל להראות לנו מולטימודליות מהי, ומשלב את כל הפיצ’רים שלו למקום אחד שיוכל לעבוד עם סוגים שונים של אינפוטים ולהוציא מגוון גדול של אוטפוטים. (אם אתם עדיין לא רואים את זה אצלכם, זה בסדר.. הם משחררים את זה בהדרגה כמו כל דבר חדש.)

 

זה מאוד מתאים לערכים החדשים של OpenAI שהספיקו בשנה האחרונה כבר להשתנות ולעבור מלדבר על AI ללדבר על AGI (Artificial General Intelligence). זה מסמן שינוי משמעותי בחזון ובמטרות של החברה, ומרמז על האמביציות שלהם ליצור מערכות בינה מלאכותית שיכולות להתמודד עם מגוון רחב של משימות, בדומה לאינטליגנציה אנושית.

 

אם באמת OpenAI היא החברה המובילה את השוק, אין לי ספק שהקפיצה ביכולות השבבים תביא את הרוח היזמית הזו לכל מוצר קיים. בדיוק כפי שהיה לפני שנה. זה עשוי להוביל לגל חדש של חדשנות ויישומים מבוססי בינה מלאכותית בכל תחומי החיים והתעשייה.

 

במקביל להתפתחויות הללו, סוף סוף יצא הצו הנשיאותי של הבית הלבן ובכך אני אישית רואה קפיצה נכונה בצד הרגולטורי. הממשל האמריקאי רוצה להתחיל לווסת ולפקח על תחום ה-AI, בעיקר על מודלים גדולים וחזקים שעלולים להיות מסוכנים אם לא מפתחים אותם בזהירות. לפי הצו נראה שזה לא יחול על פיתוח אופן סורס קטן, אז זה חדשות טובות לקהילת האופן סורס שיוכלו להמשיך לחקור ולפתח בחופשיות. זה מאזן חשוב בין הצורך בפיקוח ובטיחות לבין החופש לחדשנות ומחקר.

 

ואם כבר רגולציה אז מה גם שבכל מה שקשור לתביעות של זכויות יוצרים – תביעות שהוגשו נגד סטייבל דיפיוז’ן ומידג’ורני על הפרת זכויות שכאלו נדחו. וזה אומר שהגנרטורים האהובים שלנו כנראה לא ייסגרו בגלל תביעות מסוג שכזה ונוכל להמשיך לעבוד. זה פותח דלת להמשך פיתוח וחדשנות בתחום הגנרטיבי של בינה מלאכותית, במיוחד בתחומי האמנות והיצירה הוויזואלית.

 

אין לי באמת יכולת להסביר את הקפיצה הגדולה שהייתה כאן בחודש האחרון בתוך מאמר אחד, אבל אני יכול להבטיח לכם שהקפיצה שהייתה כאן היא מטאורית והמונח AGI כבר מזמן לא חלום.
שיין לג, ממייסדי Google DeepMind, כבר ניבה ב-2011 שיש סיכוי ענק להשגת בינה מלאכותית כללית (AGI) עד שנת 2028. החודש הוא כבר אמר שהוא מאמין שהתעשייה מוכנה להתחיל לאמן מודלים עם נתונים שמעבר למה שאדם יכול לחוות בחיים. זו הצהרה מרתקת שמרמזת על הפוטנציאל העצום של בינה מלאכותית לחרוג מגבולות הניסיון האנושי ולהגיע לתובנות ויכולות חדשות לגמרי.
במהלך שיחה בין ראש ממשלת בריטניה, רישי סונאק, לאילון מאסק שהיתה השבוע, עלה שוב שבעתיד לא יהיה צורך בעבודה בזכות הבינה המלאכותית. השיחה התקיימה במסגרת סוכנות בבלטצ’לי פארק שהייתה מיועדת לעיון בסיכונים הקשורים לפיתוח הבינה המלאכותית. במהלך הסוכנות, חתמו חברות טכנולוגיה גדולות ומדינות על הסכם המאפשר לאותן מדינות לבחון את הדגמים האחרונים שלהן לגבי הבינה המלאכותית מבחינת סיכונים לביטחון הלאומי והחברתי. זה מדגיש את החשיבות של שיתוף פעולה בין ממשלות לתעשייה בהתמודדות עם האתגרים והסיכונים הפוטנציאליים של בינה מלאכותית.

 

אף על פי שאפשר להגדיר את מאסק בתור קוקו, יאמר לזכותו שלרוב הוא פוגע בהצהרותיו, גם אם לא כולם אוהבים את זה. אז, אני לא ממהר לסגור את שנת 2023… אבל אין ספק ש-2024 הולכת לנענע את התעשייה העולמית כמו שהעולם עדיין לא ידע.

 

בנוסף לכל אלה, היו גם התפתחויות משמעותיות בתחומי המוזיקה, הקוד ה-3D והווידאו. אלה תחומים שבהם בינה מלאכותית מתחילה להשפיע באופן משמעותי, משנה את האופן בו אנו יוצרים, מעבדים ומשתמשים במדיה.

 

לסיכום, אנו עדים לתקופה מרתקת של התפתחות וחדשנות בתחום הבינה המלאכותית. מהתקדמות בחומרה ועד לשינויים בתפיסה ובאופן השימוש בטכנולוגיה זו, נראה שאנו עומדים בפני שינויים מרחיקי לכת. עם זאת, חשוב לזכור שלצד ההתלהבות והפוטנציאל העצום, יש גם אתגרים וסיכונים שצריך להתמודד איתם. הדיון הציבורי, שיתוף הפעולה בין ממשלות לתעשייה, והמשך המחקר והפיתוח האחראי יהיו קריטיים בעיצוב העתיד של בינה מלאכותית ותפקידה בחברה שלנו.

 

בעוד אנו מתקדמים לקראת 2024, נראה שאנו עומדים בפני תקופה של שינויים מהירים ומשמעותיים. היכולת שלנו להסתגל, ללמוד ולהשתמש בטכנולוגיות החדשות הללו באופן אחראי ויעיל תקבע במידה רבה את ההשפעה שתהיה להן על חיינו ועל החברה בכללותה. זו תקופה מרגשת, מאתגרת ומלאת הזדמנויות, ורק הזמן יגיד כיצד נצליח לנווט בה.

הפוסט סיכום AI שבועי – 2.11.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-12-2/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 6.10.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-11/ https://letsai.co.il/weekly-summary-11/#respond Fri, 06 Oct 2023 11:07:28 +0000 https://letsai.co.il/?p=3491 בעוד שאנו מדמיינים עתיד עם רחפנים שמביאים אוכל ומקררים שמבצעים הזמנות אוטומטיות, המציאות הנוכחית של הבינה המלאכותית (AI) מתקדמת בצורה פחות דרמטית אך עמוקה יותר. חברות רבות כבר עושות צעדים משמעותיים ביישום AI בשגרה היומיומית שלנו, תוך שמירה על איזון בין טכנולוגיה למשתמשים. במאמר הזה, נצלול אל תוך התפתחות הבינה המלאכותית הלבישה ונתבונן על האירועים […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 6.10.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
בעוד שאנו מדמיינים עתיד עם רחפנים שמביאים אוכל ומקררים שמבצעים הזמנות אוטומטיות, המציאות הנוכחית של הבינה המלאכותית (AI) מתקדמת בצורה פחות דרמטית אך עמוקה יותר. חברות רבות כבר עושות צעדים משמעותיים ביישום AI בשגרה היומיומית שלנו, תוך שמירה על איזון בין טכנולוגיה למשתמשים. במאמר הזה, נצלול אל תוך התפתחות הבינה המלאכותית הלבישה ונתבונן על האירועים האחרונים בתחום.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

האימוץ של בינה מלאכותית: לאט אבל בטוח

בעוד הטכנולוגיה של בינה מלאכותית ממשיכה להתקדם במהירות, האימוץ שלה מצד הקהל הרחב הוא זה שמאט את קצב החדירה לשוק. הממשלות, אף על פי שמנסות לקבוע רגולציות, לעיתים קרובות אינן מבינות את המורכבות שבטכנולוגיה החדשה. עם זאת, בינה מלאכותית כאן כדי להישאר, והחדירה שלה לשוק תתרחש לאט ובטוח, כמו מים שקטים שחודרים עמוק.

 

מודלים גדולים ותמונות מרשימות: לא העתיד האמיתי?

למרות ההתרגשות סביב מודלים המסוגלים להפיק תמונות מרשימות, המהפכה האמיתית נמצאת דווקא בשילוב השקט של בינה מלאכותית בחיי היום-יום שלנו. חברות מבינות שה-AI צריך להשתלב בשגרה היומיומית בצורה חלקה ולא להפריע למשתמשים. כאשר הבינה המלאכותית תהיה באמת נחוצה – היא תהיה שם, ותספק תשובות מותאמות אישית בצורה מדויקת.

 

AI לביש: העתיד כבר כאן

דוגמה מצוינת לאימוץ טכנולוגיה לבישה ניתן לראות בשימוש הנרחב ב-Apple Watch, שהפך לחלק בלתי נפרד מחיי היום-יום של משתמשים רבים. אך השבוע, קיבלנו מספר הכרזות המצביעות על כך שהעתיד של בינה מלאכותית לבישה הולך הרבה יותר רחוק מזה.

 

מטא, לדוגמה, השיקה את המשקפיים החדשים שלה בשילוב AI, המאפשרים למשתמשים לשאול שאלות פשוטות ולקבל תשובות מדויקות בזמן אמת. זוהי טכנולוגיה לבישה שמשתלבת בצורה חלקה עם החיים המודרניים ומשפרת את האינטראקציה שלנו עם העולם.

 

המהפכה של Rewind Pendant

חברה נוספת שמובילה בתחום היא Rewind, שהשיקה את Rewind Pendant – מכשיר לביש בצורת שרשרת שמקליט ומאחסן את השיחות שלנו. המכשיר משלב בינה מלאכותית שמנתחת את הדיבור ומספקת תובנות שימושיות בצורה מאובטחת, תוך שמירה על פרטיות המשתמש. עבור אנשים בעלי ADHD, כמו כותב שורות אלה, מכשירים כאלו יכולים לשנות חיים – הם עוזרים לזכור כל פרט חשוב ומסייעים לייעל את חיי היום-יום.

 

מ-Humane Ai Pin ועד המסלולים בפריז

חברת Humane AI השיקה לאחרונה את ה-Humane Ai Pin – מכשיר לביש ללא מסך שמבצע משימות מורכבות באמצעות קול ואינטראקציה וירטואלית. המכשיר ערך את הופעת הבכורה שלו במסלול תצוגת האופנה בפריז, ונראה כי מדובר בקפיצה משמעותית נוספת בתחום הבינה המלאכותית הלבישה.

 

בינה מלאכותית לבישה: הרבה יותר מגאדג’טים

המעבר לבינה מלאכותית לבישה, כמו ה-Rewind Pendant וה-Humane Ai Pin, הוא לא רק חידוש טכנולוגי מרשים – הוא מהווה שינוי עמוק באופן שבו אנחנו מתנהלים עם הטכנולוגיה. בעוד המכשירים הללו עשויים להיראות כגאדג’טים מתקדמים, הם מביאים איתם פוטנציאל אמיתי לשפר את חיינו, להגביר את הפרודוקטיביות ולהפוך את האינטראקציה עם העולם לטבעית ומותאמת אישית.

בעזרת מכשירים לבישים אלו, בעתיד נוכל לנטר את בריאותנו, לקבל משוב בזמן אמת במקרים רפואיים דחופים, או אפילו ללמוד חומר חדש בקלות רבה יותר. אין ספק שה-AI הלביש כאן כדי להישאר והוא ישנה את הדרך שבה אנו מתקשרים עם הסביבה.

 

אירועים מרכזיים נוספים בעולם ה-AI

לא רק בתחום הבינה המלאכותית הלבישה התרחשו התפתחויות. הנה כמה מההכרזות המרכזיות שהתרחשו השבוע בעולם ה-AI:

  1. גוגל הציגה את Pixel 8 ו-8 Pro, שני סמארטפונים חדשים שמופעלים על ידי שבבי Tensor G3 ומבוססים על AI. בנוסף, הוצג עוזר חדש עם בארד (Bard), עוזר דיגיטלי משופר שמסוגל ליצור אינטראקציות מותאמות אישית.

  2. DeepMind הציגה את מודל ה-RT-1-X, שמסוגל לשפר את יכולות הרובוטיקה ולהאיץ את מחקר התחום באמצעות מערכי נתונים מגוונים שנאספו ממגוון סוגי רובוטים.

  3. פייסבוק הציגה תכונות AI גנרטיביות במנהל המודעות שלה, המאפשרות יצירת רקעים ותמונות מותאמות אישית למודעות בצורה אוטומטית, תוך שיפור ההתאמה האישית למפרסמים.

  4. חברת Stability AI השיקה את Stable LM 3B, מודל שפה חדש וקומפקטי שנועד לפעול על מכשירים ניידים ולספק תוצאות מרשימות במינימום משאבים.

  5. חברת Visa הכריזה על יוזמה חדשה להשקעה של 100 מיליון דולר בחברות המפתחות טכנולוגיות בינה מלאכותית שישפיעו על עתיד המסחר והתשלומים הדיגיטליים.

 

הבינה הכללית: מבט קדימה

התחזיות הנועזות של מנכ”ל SoftBank, מסיושי סון, על כך שעד 2030 הבינה הכללית (AGI) תעלה על הבינה האנושית, מוסיפות ממד נוסף לדיון על עתיד ה-AI. בעידן שבו הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מסחרר, מי שיאמצו את השינויים בזמן יובילו את הדור הבא של החדשנות.

 

העתיד של בינה מלאכותית לבישה נראה מבטיח. המכשירים החדשים מצביעים על מגמה שבה הטכנולוגיה אינה רק כלי עזר, אלא חלק בלתי נפרד מחיינו היומיומיים. בעזרת בינה מלאכותית המוטמעת בגוף ובחוויות היומיומיות שלנו, אנחנו בדרך לעידן חדש שבו האנושיות והטכנולוגיה פועלות יחדיו, בצורה חלקה ואינטימית יותר מאי פעם.

הפוסט סיכום AI שבועי – 6.10.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-11/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 29.9.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-10/ https://letsai.co.il/weekly-summary-10/#respond Fri, 29 Sep 2023 11:01:42 +0000 https://letsai.co.il/?p=3487 מאמר זה סוקר מגוון רחב של פיתוחים, שיתופי פעולה וכלים חדשניים בתחום הבינה המלאכותית, כל אחד מהם מדגיש את הדרך בה תחום ה-AI מתפתח ומשתלב במגוון תעשיות. שילוב זה אינו רק טכנולוגי אלא גם כלכלי וחברתי, והוא עשוי להעמיק את השפעת הבינה המלאכותית על חיינו. חברות רבות, כמו אנטרופיק, טסלה ו-OpenAI, מראות כיצד אפשר לנצל […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 29.9.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
מאמר זה סוקר מגוון רחב של פיתוחים, שיתופי פעולה וכלים חדשניים בתחום הבינה המלאכותית, כל אחד מהם מדגיש את הדרך בה תחום ה-AI מתפתח ומשתלב במגוון תעשיות. שילוב זה אינו רק טכנולוגי אלא גם כלכלי וחברתי, והוא עשוי להעמיק את השפעת הבינה המלאכותית על חיינו. חברות רבות, כמו אנטרופיק, טסלה ו-OpenAI, מראות כיצד אפשר לנצל את הכוח של AI כדי להנגיש טכנולוגיות ולהציע פתרונות חדשניים למשתמשים ברחבי העולם.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

אמזון ואנתרופיק חוברות כדי לפתח בינה מלאכותית בטוחה יותר

אמזון (Amazon) הודיעה על השקעה של עד 4 מיליארד דולר בחברת אנתרופיק (Anthropic) על מנת לפתח מודלי יסוד בטוחים ואמינים יותר בתחום הבינה המלאכותית. שיתוף הפעולה בין השתיים משלב את תשתיות הענן המתקדמות של אמזון עם הידע והניסיון של אנתרופיק בבינה מלאכותית. AWS, שירות הענן של אמזון, ישמש כספק העיקרי לאנתרופיק, והחברות יעבדו יחד על פיתוח טכנולוגיות המיועדות להאיץ את תהליך האימון והפריסה, כמו Trainium ו-Inferentia.

 

Amazon Bedrock: פלטפורמה חדשה לבינה מלאכותית גנרטיבית

שירותי הענן של אמזון, AWS, השיקו את Amazon Bedrock – פלטפורמה המיועדת ליישומי בינה מלאכותית גנרטיבית, עם זמינות כללית לכל המשתמשים. Amazon Bedrock מאפשרת לארגונים לגשת למודלי בינה מלאכותית ממגוון ספקים באמצעות API יחיד, דבר שמקל על שילוב יכולות AI בתשתיות קיימות. הפלטפורמה כוללת גם כלים חדשים כמו Amazon Titan Embeddings, שמשפרים את יכולות החיפוש והפרסונליזציה, ואת CodeWhisperer, שמיועד להגביר את הפרודוקטיביות של מפתחים.

 

ChatGPT מקבל יכולות קול ותמונה חדשות

חברת OpenAI מרחיבה את גבולות השימושיות של ChatGPT עם תכונות חדשות הכוללות זיהוי קולי ושימוש בתמונות. כעת, משתמשי Plus ו-Enterprise יכולים לנהל שיחות אינטראקטיביות עם המערכת או להשתמש בה כדי לשתף ולהבין תמונות. הקול מבוסס על מודל טקסט לדיבור חדש, בעוד הבנת התמונות נשענת על מודלים רב-מודליים כמו GPT-3.5 ו-GPT-4. תכונות אלה הופכות את השימוש ב-ChatGPT לחווייתי ואינטואיטיבי אף יותר.

 

YouTube משתמשת בבינה מלאכותית לשיפור התוכן בפלטפורמה

יוטיוב (YouTube) חשפה לאחרונה מספר כלים מבוססי בינה מלאכותית שנועדו לשדרג את היצירתיות של יוצרי התוכן. בין הכלים המובילים נמצא ה-“Dream Screen”, שמאפשר ליוצרים להוסיף רקעי וידאו או תמונות מבוססי בינה מלאכותית לתכני ה-Shorts. יוטיוב השיקה גם את “YouTube Create”, אפליקציה המיועדת לפשט את תהליך הפקת הסרטונים. נוסף על כך, יוטיוב משתמשת בבינה מלאכותית כדי להציע תובנות מותאמות אישית ודיבוב אוטומטי, שמטרתם לשפר את איכות התוכן וההגעה לקהלים חדשים.

 

Polycam מחדשת בתחום התלת-ממד עם 3D Gaussian Splatting

חברת Polycam השיקה כלי ניסיוני חדש שמאפשר למשתמשים ליצור מודלים תלת-ממדיים מדויקים באמצעות טכניקת רסטריזציה בשם 3D Gaussian Splatting. הטכנולוגיה מאפשרת העלאה של סדרת תמונות ליצירת סצנות תלת-ממדיות המורכבות ממיליוני חלקיקים, אשר מתורגמים לחלל דו-ממדי לצורך עיבוד יעיל יותר. הכלי מתאים לעבודה עם תוספי Unity ו-Unreal, ומטרתו לשפר את דיוק ואיכות שחזור התלת-ממד.

 

הרובוט Optimus של טסלה מציג יכולות אוטונומיות חדשות

רובוט Optimus מבית טסלה (Tesla) מציג כעת יכולות מיון אוטונומיות הודות לרשת עצבית שאומנה מקצה לקצה. סרטון שפורסם לאחרונה מדגים את היכולת של הרובוט למיין עצמים על פי צבעים ולהתאים את מיקומם. Optimus מתמודד עם שינויים דינמיים בסביבתו ומסוגל גם לתקן טעויות, כמו סיבוב קוביה שלא הונחה כראוי. טסלה קוראת למהנדסים להצטרף לצוות המפתחים ולהמשיך לפתח את יכולות הרובוט.

 

Zapier משיקה את Canvas: כלי בינה מלאכותית לניהול תהליכי עבודה

חברת Zapier הציגה את Canvas, כלי חדש שמיועד לתכנון וניהול תהליכי עבודה. Canvas מאפשר למשתמשים ליצור ולתכנן אוטומציות בצורה ויזואלית ולמפות תהליכי עבודה, גם כאלה שאינם מחוברים ישירות ל-Zapier. הכלי נמצא כעת בגישה מוקדמת ומשלים את שירות מסד הנתונים Tables, המאפשר אוטומציה קלה ונגישה לכל המשתמשים.

 

מחקר: השפעת הבינה המלאכותית על התעסוקה במגזר העסקי

מחקר של המכון לעתיד העבודה באימפריאל קולג’ לונדון חושף תמונה מורכבת על השפעת הבינה המלאכותית על התעסוקה. כ-78% מהחברות שנסקרו דיווחו כי הבינה המלאכותית תרמה ליצירת משרות חדשות, אך 47% מהן גם ציינו כי היא הביאה לביטול משרות קיימות. בעוד ש-67% מהנשאלים טענו שהבינה המלאכותית סייעה לפיתוח תפקידים חדשים, המחקר מראה כי ההשפעות על שוק העבודה משתנות ומתאפיינות במורכבות.

 

ה-CIA מפתח בינה מלאכותית בסגנון ChatGPT למודיעין האמריקאי

ה-CIA עובד על גרסה ייעודית של ChatGPT שמיועדת לשימוש בקהילת המודיעין האמריקאית, כולל סוכנויות כמו ה-NSA וה-FBI. הבינה המלאכותית תתמקד בסיכום מידע ממקורות פתוחים ותאפשר ניהול שיחות עם המשתמשים. רנדי ניקסון, מנהל ה-Open-Source Enterprise של ה-CIA, מדגיש את החשיבות של כלים מתקדמים בתחום המודיעין על רקע התחרות עם סין ומודעות גוברת להשפעת הבינה המלאכותית על הביטחון הלאומי.

הפוסט סיכום AI שבועי – 29.9.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-10/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 21.9.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-9/ https://letsai.co.il/weekly-summary-9/#respond Thu, 21 Sep 2023 10:51:53 +0000 https://letsai.co.il/?p=3483 הכרזות חדשות מ-OpenAI: הזמנה להצטרפות לרשת Red Teaming השבוע הודיעה OpenAI על השקת “OpenAI Red Teaming Network” שמזמינה מומחים חיצוניים לשתף פעולה באיתור סיכונים ואיומים על הבטיחות של המודלים שלה. היוזמה החדשה נועדה להרחיב את בדיקות הבטיחות מעבר לצוותים הפנימיים של החברה, ולאפשר למומחים מהעולם להשתתף בתהליכים שונים של פיתוח מודלים ומוצרים. OpenAI מדגישה את […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 21.9.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
הכרזות חדשות מ-OpenAI: הזמנה להצטרפות לרשת Red Teaming

השבוע הודיעה OpenAI על השקת “OpenAI Red Teaming Network” שמזמינה מומחים חיצוניים לשתף פעולה באיתור סיכונים ואיומים על הבטיחות של המודלים שלה. היוזמה החדשה נועדה להרחיב את בדיקות הבטיחות מעבר לצוותים הפנימיים של החברה, ולאפשר למומחים מהעולם להשתתף בתהליכים שונים של פיתוח מודלים ומוצרים. OpenAI מדגישה את הצורך במומחיות מגוונת ומתכננת להמשיך להרחיב את רשת הבדיקות עם מומחים נוספים בעתיד.

 

DALL·E 3 – טכנולוגיה משופרת ליצירת תמונות מטקסט

המודל DALL·E 3 מביא עמו שיפורים משמעותיים בתחום יצירת תמונות על בסיס טקסט. בניגוד לקודמיו, הוא מבין ניואנסים ומתמקד ביצירת תמונות מדויקות יותר. DALL·E 3 ישולב ב-ChatGPT ויאפשר למשתמשים להשתמש בעוזר הווירטואלי כדי לחדד ולשפר את התוצרים הוויזואליים. OpenAI מתכוונת גם להטמיע אמצעי בטיחות להגבלת יצירת תוכן בלתי הולם ולהבטיח כיבוד זכויות יוצרים.

 

LimeWire רוכשת את BlueWillow

לאחר השקת שירותי יצירת תוכן, חברת LimeWire רכשה את BlueWillow, פלטפורמה המתחרה ב-Midjourney וב-Stable Diffusion ליצירת תמונות. הרכישה מביאה ל-LimeWire קהילה של מעל 2.5 מיליון משתמשים ומעל 500 מיליון תמונות שנוצרו. ההשתלבות הזו מגדילה את נוכחות LimeWire בשוק תוכן ה-AI הגנרטיבי.

 

תביעה נגד OpenAI: סופרים טוענים להפרת זכויות יוצרים

קבוצת סופרים, כולל ג’ורג’ ר.ר. מרטין וג’ונתן פראנזן, תובעת את OpenAI בטענה כי השתמשה בספרים שלהם ללא אישור להדרכת מודלי AI. התביעה מדגישה את ההשפעה הכלכלית שעלולה להיווצר למי שפרנסתם תלויה ביצירות ספרותיות. הסופרים מציינים ש-OpenAI יכולה הייתה להשתמש ביצירות ציבוריות במקום ביצירות המוגנות בזכויות יוצרים.

 

Amazon מוסיפה AI גנרטיבי ל-Alexa ו-Fire TV

אמזון הודיעה על שילוב AI גנרטיבי במכשירי Alexa וב-Fire TV שלה, במטרה לשפר את האינטראקציה עם המשתמשים. המודל החדש יוכל לנהל שיחות מורכבות ולקיים אינטראקציות מותאמות אישית על בסיס הרגלים והעדפות. במקביל, Fire TV מתעדכן לשיפור מנוע החיפוש הקולי, כך שיוכל לתת תשובות טבעיות ומורכבות יותר על תכני מדיה.

 

עדכון חדש ל-Google Bard משפר אינטגרציה עם שירותי גוגל

Google Bard קיבל השבוע עדכון משמעותי, המאפשר לו לעבוד בצורה משולבת עם שירותי גוגל כמו Gmail, Docs, ו-Google Maps. Bard מסוגל לאחד מידע ממקורות שונים לשיחה אחת, להנגיש מסמכים ולעודד שיתוף פעולה חכם. החידוש מופעל על ידי מודל PaLM 2, תוך שאיפה לעבור למודל Gemini בעתיד.

 

Microsoft חושפת את Copilot לשילוב AI במוצריה

מיקרוסופט השיקה את Microsoft Copilot, שיאפשר חוויית AI משולבת במוצרים כמו GitHub, Microsoft 365, ו-Bing. Copilot, שיזכה לשחרור ראשוני ב-Windows 11, יתמוך בהבנת נתונים וניתוח הקשרים בזמן אמת. מיקרוסופט הציגה גם עדכוני Surface חדשים, הממנפים את יכולות ה-AI החדשות.

 

GitHub מרחיבה את Copilot Chat למפתחים

GitHub הודיעה על השקת גרסה ציבורית של Copilot Chat, המיועדת לסייע למפתחים בביצוע משימות קידוד בזמן אמת. הכלי, שמכסה גם אבטחת קוד, עוזר למפתחים מכל הרמות ללמוד ולהתפתח בצורה מהירה יותר ומאפשר תיקונים והדרכה תוך כדי עבודה.

 

DeepMind משיקה את AlphaMissense: זיהוי מוטציות גנטיות שעלולות לגרום למחלות

DeepMind הכריזה על AlphaMissense, מודל AI המסייע לחזות אילו מוטציות ב-DNA עשויות להוביל למחלות. המודל מתבסס על עשרות מיליוני נתונים וזמין כעת לציבור, אך אינו להורדה עקב חששות לאבטחה ביולוגית. המודל משמש כלי עזר לרופאים ומחקרים בתחום הגנטי.

 

רובוטית מונתה למנכ”לית ניסיונית בחברה פולנית

חברה פולנית בשם דיקטדור מינתה רובוטית בינה מלאכותית, מיקה, לתפקיד מנכ”לית ניסיונית. מיקה מתמקדת בתכנון אסטרטגי ובניתוח נתונים, תוך ניטרול הטיות אישיות. החברה מדגישה את היתרון במיקוד מבוסס נתונים, אך מזהירה כי ניהול אנושי לא ניתן להחלפה מלאה.

 

מפגש בין נתניהו ואילון מאסק בנושא AI

ראש הממשלה נתניהו נפגש השבוע עם אילון מאסק לשיחה בנושא AI. השניים הסכימו על הצורך בשיתוף פעולה בין לאומי לפיתוח ולקידום הבינה המלאכותית, תוך מזעור הסיכונים שבה. מאסק הזהיר מפני פוטנציאל ההשתלטות של מכונות, בעוד נתניהו הדגיש את הצורך בהיערכות לפיתוח טכנולוגיות בשדה הקרב.

הפוסט סיכום AI שבועי – 21.9.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-9/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 15.9.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-8/ https://letsai.co.il/weekly-summary-8/#respond Fri, 15 Sep 2023 10:47:14 +0000 https://letsai.co.il/?p=3480 שנה חדשה עומדת בפתח וההתפתחות של בינה מלאכותית (AI) ממשיכה לעצב את העולם. בין אומנות, טכנולוגיה וחינוך – AI חודר לכל תחום ומחייב אותנו להתבונן מחדש באופן שבו אנחנו יוצרים, מנהלים ומקבלים החלטות. במאמר הזה נעמיק בנושאים הקשורים ליצירתיות, אחריות מדינית, חינוך והשפעה על מגזרים שונים, עם נגיעות אישיות ממבט שבועי.     אומנות ויצירתיות: […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 15.9.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
שנה חדשה עומדת בפתח וההתפתחות של בינה מלאכותית (AI) ממשיכה לעצב את העולם. בין אומנות, טכנולוגיה וחינוך – AI חודר לכל תחום ומחייב אותנו להתבונן מחדש באופן שבו אנחנו יוצרים, מנהלים ומקבלים החלטות. במאמר הזה נעמיק בנושאים הקשורים ליצירתיות, אחריות מדינית, חינוך והשפעה על מגזרים שונים, עם נגיעות אישיות ממבט שבועי.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

אומנות ויצירתיות: כוחה של הבינה המלאכותית באומנויות

עולם האומנות היה אחד התחומים הראשונים שחש את כוחה של הבינה המלאכותית. כלים כמו מידג’רני (MidJourney) הציבו רף חדש ליצירתיות, כשהפכו את הבלתי נתפס לוויזואלי בצורה מרשימה. תוך זמן קצר התברר שהאמנות הדיגיטלית, כפי שהכרנו אותה, עומדת לשנות את פניה. חברות כמו אילבן לאבס (Eleven Labs) החלו להוסיף קולות סינתטיים, אם כי מבלי ליצור את אותו אפקט ה-wow.

 

אבל דווקא החודש, עולם המוזיקה פרץ את המחסום שלו. חברת Stability AI, שהביאה לעולם את אמנות ה-AI הוויזואלית, השיקה את Stable Audio – מחולל מוזיקה המבוסס בינה מלאכותית, שמסוגל לייצר מוזיקה לשימוש מסחרי באיכות גבוהה. המהלך הזה מסמן נקודת ציון בתחום המוזיקה היצירתית בבינה מלאכותית.

 

המהפכה הזו, שמתרחשת אחרי תהליכים דומים מצד גוגל ומטא, אינה תוצאה של חברות ענק בלבד; גם כלים קטנים יותר כמו Suno מתחילים להשפיע. אין ספק שהשילוב של קול, מוזיקה ובינה מלאכותית כבר כאן, ולתעשיית המוזיקה לא נותר אלא להסתגל. דוגמה לכך היא השיר החדש שמתוכנן לצאת עם קולו של ג’ון לנון עד סוף השנה, פרויקט שבביצוע הביטלס תוך שילוב של AI.

 

התנגדות בתעשיית המוזיקה

לא כולם נלהבים מהכניסה של הבינה המלאכותית לתחום המוזיקה. בפסטיבל Bigsound שנערך בבריסביין, נושא הבינה המלאכותית היה חם. בריאן מיי, חבר הלהקה קווין, הביע דאגה שהיצירתיות האנושית תדולל עקב השימוש ההולך וגדל ב-AI. דו”ח מ-UK Music אף מזהיר מפני השפעת AI על מעמד בריטניה כיצואנית מוזיקה מובילה. נראה כי התעשייה צריכה לאזן בין חדשנות לשמירה על האמנות.

 

אחריות מדינית ותאגידית: רגולציה על AI

בעוד בינה מלאכותית ממשיכה לשנות את תחומים רבים, מדינות וחברות נאלצות לקחת אחריות על פיתוח ושימוש הטכנולוגיה הזו. אין מדינה בעולם שלא מתייחסת לנושא – ממשלות רבות מנסות להבין כיצד לשלב את הבינה המלאכותית בכלכלה שלהן, אך בו זמנית להימנע מקבלת החלטות מכריעות מדי.

 

דוגמה לכך היא בריטניה, שבה הדגש על שיתוף פעולה בינלאומי הוא המפתח להבטחת ניצול בטוח של AI. שרת הטכנולוגיה הבריטית, מישל דונלן, ציינה לאחרונה את תפקיד הבינה המלאכותית בהפיכת בריטניה למעצמת-על טכנולוגית עד 2030.

 

אסיפות בינלאומיות בנושא AI

בוושינגטון, התקיים מפגש של אנשי טכנולוגיה מובילים כמו אילון מאסק ומארק צוקרברג כדי לדון בעתידה של הבינה המלאכותית. פגישות אלו מדגישות את החשיבות של שיתוף פעולה ורגולציה פוטנציאלית כדי להבטיח ש-AI ינוצל בצורה בטוחה ומבוקר.

 

בינתיים, גוגל מבצעת מהלכים נוספים כדי לחשוף תוכן מבוסס AI, במיוחד בהקשר של פרסומות פוליטיות. מהלך זה מדגיש את הצורך לשקול את ההשפעות החברתיות של הבינה המלאכותית ולפעול במקביל לצורכי הציבור והטכנולוגיה.

 

חינוך: השפעת AI על מערכת החינוך

בעולם החינוך, בינה מלאכותית משנה את אופן הלמידה ומכינה את הדור הבא להתמודד עם טכנולוגיות מתקדמות. דוגמה לכך היא מוסדות החינוך במסצ’וסטס, שכבר החלו לשלב AI בתהליכי הלמידה שלהם.

 

דאגות מוסריות

אף על פי שבינה מלאכותית משפרת את חוויית הלמידה, ארגונים כמו אונסק”ו הביעו דאגות לגבי השימוש הלא מבוקר בכלי AI בכיתות. לפי ההנחיות שפורסמו, יש צורך במעורבות ציבורית וברגולציה כדי למנוע פגיעה אפשרית מהשימוש הבלתי מבוקר בטכנולוגיה הזו.

מצד שני, מדינות כמו הודו מכשירות אלפי תלמידים ומורים בתחום ה-AI, כחלק מהמאמץ להכניס את הבינה המלאכותית לתוך מערכות החינוך המודרניות. יוזמות גלובליות נוספות מצד חברות כמו גוגל, שמקצות מיליוני דולרים למחקר בתחום הבינה המלאכותית, מראות עד כמה החינוך חשוב לעתיד הטכנולוגי שלנו.

 

השפעה מגזרית: מהפכת ה-AI בכל תחומי החיים

השפעת הבינה המלאכותית מורגשת בכל מגזר – מהחלל החיצון ועד למערכות פיננסיות מורכבות. לדוגמה, SpaceChain משלבת בינה מלאכותית עם תצלומי כדור הארץ, לא רק כדי ללכוד נופים עוצרי נשימה מהחלל, אלא גם כדי לייעל תהליכים חקלאיים ותכנון עירוני. גם במגזר הפיננסי נעשים מהלכים גדולים – למשל, הצ’אטבוט החדש של מורגן סטנלי, המשמש לניהול עושר.

 

משפטים ועסקים

בתחום המשפטי, LexisNexis החלה להשתמש בבינה מלאכותית כדי להנגיש תיקים משפטיים בצורה טובה יותר. בתחום העסקים, אינטואיט (Intuit) וסיילספורס (Salesforce) מציעות כלים המשלבים AI כדי להפוך תהליכים מורכבים לפשוטים ויעילים יותר.

 

לצד ההצלחות, הבינה המלאכותית מעוררת גם חששות, במיוחד לגבי הפצת מידע שגוי. לקראת הבחירות בארצות הברית ב-2024, דאגה עולה מהאפשרות לשימוש ב-AI לצורך הטיית דעת הקהל.

 


 

במבט על העתיד, הבינה המלאכותית ממשיכה לחדור לכל תחומי החיים ולחולל מהפכות, אך עדיין קיימים אתגרים ואתיות שדורשים התייחסות. החדשנות המובלת בידי AI תמשיך לשנות את פני העולם, אך חיוני להבטיח שהיא תועיל לחברה בצורה הוגנת ושקופה.

הפוסט סיכום AI שבועי – 15.9.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-8/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 8.9.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-7/ https://letsai.co.il/weekly-summary-7/#respond Fri, 08 Sep 2023 10:40:31 +0000 https://letsai.co.il/?p=3476 NVIDIA מכריזה על פסגת AI בתל אביב אתמול נפתחה ההרשמה לפסגת ה-AI של חברת NVIDIA שתתקיים ב-Expo תל אביב בין ה-15 ל-16 באוקטובר. באירוע יציג מנכ”ל החברה, ג’נסן הואנג, את החידושים האחרונים בתחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית, שירותי ענן ודיגיטציה תעשייתית. האירוע מיועד לכל המתעניינים ב-AI, כולל מפתחים ובעלי עסקים, ומציע סדנאות מעשיות, הדגמות וסשנים חווייתיים […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 8.9.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
NVIDIA מכריזה על פסגת AI בתל אביב

אתמול נפתחה ההרשמה לפסגת ה-AI של חברת NVIDIA שתתקיים ב-Expo תל אביב בין ה-15 ל-16 באוקטובר. באירוע יציג מנכ”ל החברה, ג’נסן הואנג, את החידושים האחרונים בתחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית, שירותי ענן ודיגיטציה תעשייתית. האירוע מיועד לכל המתעניינים ב-AI, כולל מפתחים ובעלי עסקים, ומציע סדנאות מעשיות, הדגמות וסשנים חווייתיים במגוון תחומים, כגון מדעי הנתונים, בריאות ואבטחת מידע.

 

Amazon One – טכנולוגיה חדשה לתשלומים ואימות באמצעות סריקת כף יד

Amazon One היא טכנולוגיה חדשנית של אמזון המאפשרת למשתמשים לבצע תשלומים ולאמת גיל באמצעות סריקת כף יד. המערכת, המבוססת על AI ולמידת מכונה, עושה שימוש בנתונים סינתטיים לאימון המודל ומגיעה לרמת דיוק גבוהה ביותר. כרגע ניתן למצוא את הטכנולוגיה ביותר מ-500 סניפים של וולמארט ועסקים נוספים, ומעניין יהיה לראות לאילו יישומים נוספים תוכל המערכת להתפתח בעתיד.

 

Falcon 180B – מודל שפה חדש עם 180 מיליארד פרמטרים

מודל השפה Falcon 180B, מבית חברת TII, כולל לא פחות מ-180 מיליארד פרמטרים ואומן על כ-3.5 טריליון סימנים ממאגר הנתונים RefinedWeb. המודל פתוח לשימוש מסחרי תחת תנאים מסוימים, ונחשב למתחרה של מודלים כמו PaLM-2. המודל זמין להורדה ושימוש ב-Hugging Face Hub.

 

Qualcomm מתרחבת לתחום ה-AI והתחבורה

Qualcomm משנה את כיוונה האסטרטגי, ועוברת להתמקד בטכנולוגיות AI לתחום הרכב. לצד שותפויות עם AWS, החברה מציגה יכולות AI גנרטיביות שמיועדות לשיפור ביצועים בכלי רכב ולמכשירים חכמים. נראה כי החברה מנסה לגוון את הפורטפוליו שלה ולצמצם את התלות בלקוחות גדולים כמו Apple, בעוד היא מבקשת לבסס את מעמדה בשוק ה-AI.

 

Motorica משיקה כלי ליצירת אנימציות מונעות AI בשם MoGen

חברת Motorica השוודית השיקה את MoGen, כלי חדש ליצירת אנימציות דמויות, המבוסס על מאגר נתונים עשיר של מעל ל-150 סגנונות שונים. MoGen תומך במגוון חומרים ומאפשר יצירה מהירה של אנימציות איכותיות, תוך שילוב מתקדם של טכנולוגיות AI עם אפקטים מציאותיים.

 

HubSpot משיקה אסטרטגיית AI משולבת בכנס Inbound

במהלך כנס Inbound חשפה HubSpot את האסטרטגיה שלה לשימוש בבינה מלאכותית, הכוללת עוזרי תוכן, סוכני AI, תובנות חיזוי ו-ChatSpot – עוזר AI מבוסס ChatGPT. החברה מתכננת להקל על תהליכי השיווק והמכירות עבור משתמשיה באמצעות כלים חכמים שמאפשרים עבודה עם שפה טבעית ותובנות אנליטיות.

 

שימוש בכלי AI גנרטיביים בשירותי פשע מאורגן

על פי כתבה ב-Fox News, ארגון פשע הפועל בדארקנט משתמש בכלי AI גנרטיביים כדי להרחיב את פעילותו. מומחים מזהירים כי טכנולוגיות אלה עשויות לשמש ארגוני פשע לגנוב סכומי עתק. ההמלצה היא לחזק את אבטחת המידע ולהיות ערים לסיכונים הפוטנציאליים שבשימושים בלתי חוקיים בטכנולוגיות מתקדמות.

 

הפנטגון משקיע בטכנולוגיות AI להגדלת יכולות צבאיות

הפנטגון הכריז על יוזמה בשם Replicator, המיועדת לפיתוח מערכות אוטונומיות מבוססות AI להתמודדות עם איומים בינלאומיים. היוזמה כוללת כטב”מים ומערכות חכמות אחרות, שייוצרו בעלות נמוכה אך עם יכולות מתקדמות, כדי לשפר את יכולות הצבא מול מדינות כמו סין.

 

פרויקט Guacamaya לניטור כריתת יערות באמזונס

פרויקט Guacamaya, בשיתוף עם מיקרוסופט וארגונים נוספים, משתמש במודלי AI כדי לנטר ולמנוע כריתת יערות גשם באמזונס. הפרויקט עושה שימוש בנתוני לוויין ובמצלמות נסתרות כדי לספק תמונה מקיפה של האזור ולסייע בשימור המגוון הביולוגי.

 

השקת תוכנית Claude Pro לשימוש מתקדם ב-AI

Anthropic השיקה את תוכנית Claude Pro, המציעה שימוש מתקדם ומהיר פי 5 במודל קלוד. תמורת תשלום חודשי של 20 דולר, משתמשים מקבלים גישה לעדכונים ויכולות מתקדמות. סביר להניח כי OpenAI תנסה להתחרות בתוכנית זו, תוך שיפור השירותים שלה למשתמשים מתקדמים.

הפוסט סיכום AI שבועי – 8.9.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-7/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 1.9.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-6/ https://letsai.co.il/weekly-summary-6/#respond Fri, 01 Sep 2023 10:31:08 +0000 https://letsai.co.il/?p=3473 שישי שמח לכולם! איזה שבוע מטורף עבר עלינו! עולם הבינה המלאכותית מתפתח במהירות שיא, והשבוע גוגל הצטרפה לגל העוצמה עם כלים חדשים שנגישים להמונים, בעקבות מה ש-OpenAI כבר עשתה בעבר. כרגיל, יש הרבה על מה לדבר, אז בואו נצלול פנימה עם 10 עדכונים חשובים במיוחד מהשבוע האחרון.     Ideogram: כלי טקסט לתמונות חדש הבשורה […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 1.9.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
שישי שמח לכולם! איזה שבוע מטורף עבר עלינו! עולם הבינה המלאכותית מתפתח במהירות שיא, והשבוע גוגל הצטרפה לגל העוצמה עם כלים חדשים שנגישים להמונים, בעקבות מה ש-OpenAI כבר עשתה בעבר. כרגיל, יש הרבה על מה לדבר, אז בואו נצלול פנימה עם 10 עדכונים חשובים במיוחד מהשבוע האחרון.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

Ideogram: כלי טקסט לתמונות חדש

הבשורה הגדולה של השבוע היא ההשקה של Ideogram בגרסה 0.1, הפלטפורמה החדשה של יוצאי גוגל. הפלטפורמה מאפשרת להפוך טקסט לתמונות בשניות בודדות, ומצליחה לשמור על התוכן הטקסטואלי בתוך התמונה בצורה ברורה. תוך שבוע בלבד, Ideogram צברה יותר מ-90,000 משתמשים ויצרה מעל ל-3 מיליון תמונות.

 

הייחוד של הפלטפורמה הוא ביכולתה להציג טקסט קוהרנטי בתוך תמונות, יחד עם תמיכה במגוון גופנים וסגנונות כמו איור, טיפוגרפיה ואנימה. אז תודה למידג’רני (MidJourney) על תקופה נפלאה, אבל יש לי מאהבת חדשה!

 

OpenAI משיקה את ChatGPT Enterprise

חברת OpenAI השיקה את ChatGPT Enterprise – גרסה ארגונית ומשודרגת של ChatGPT עם דגש על אבטחה ופרטיות. הכלי מציע גישה בלתי מוגבלת ל-GPT-4 מהיר יותר, עם חלונות הקשר מורחבים ותמיכה במגוון מחלקות ארגוניות, החל מקידוד ועד ניתוח נתונים.

 

מאז השקתה הראשונית, ChatGPT אומצה על ידי 80% מחברות Fortune 500, והגרסה הארגונית נועדה להקל על פריסת הכלי בארגונים גדולים, תוך תקווה למנוע את הפשיטות הכספיות שדוברו בעבר.

 

Google Duet AI: העתיד של הענן

גוגל עשתה התקדמות מרשימה עם ההשקה של Duet AI בכנס Next 2023. הכלי החדש משולב ב-Google Workspace ובשירותי הענן של גוגל, ומציע כלים לשיפור פרודוקטיביות באמצעות AI. Duet AI מספקת סיוע שיחתי, תמיכה בקוד ביותר מ-20 שפות, ושירות מנוהל לחלוטין המעדכן את עצמו אוטומטית.

 

גם פלטפורמת Vertex AI של גוגל קיבלה עדכונים חדשים, עם דגש על יצירת טקסט, תמונות וקוד. גוגל מתמקדת באבטחת נתונים וביישומי AI אחראיים – צעד שמתואם עם שיחות הבית הלבן והמאמצים להטמיע AI בטוח.

 

שיתוף פעולה בין Google Cloud ו-NVIDIA

גוגל ו-NVIDIA ממשיכות להעמיק את שיתוף הפעולה ביניהן, עם דגש על פתרונות AI בענן. השרתים הווירטואליים החדשים של גוגל מבוססים על מעבדי Tensor Core H100 של NVIDIA, המיועדים להאיץ מודלי AI גדולים.

 

שיתוף הפעולה הזה יאפשר לחברות לפשט את בניית יישומי ה-AI והטמעתם על גבי Google Cloud, תוך ניצול טכנולוגיות למידת מכונה מתקדמות כמו PaxML.

 

מגבלות חדשות על ייצוא שבבי AI לארצות במזרח התיכון

ממשלת ארצות הברית הרחיבה את ההגבלות על ייצוא שבבי AI של Nvidia ו-AMD, הפעם גם למדינות במזרח התיכון. בעבר, ההגבלות התרכזו בעיקר בסין, אך כעת הן חלות גם על דגמים A100 ו-H100 של Nvidia, המשמשים ללמידת מכונה.

 

עם זאת, החברות לא צופות שההגבלות יפגעו באופן משמעותי בהכנסותיהן. ישראל, ככל הנראה, תמשיך ליהנות מהגישה לטכנולוגיות המתקדמות.

 

מערכות AI בתעשיית משלוחי המזון

תעשיית המזון מצטרפת אף היא למהפכת הבינה המלאכותית: DoorDash מפתחת מערכת הזמנה קולית שתטפל בהזמנות טלפוניות, ו-Uber Eats משיקה צ’אטבוט להמלצות אוכל מותאמות אישית.

 

שתי החברות מנצלות את ה-AI כדי לשפר שירות לקוחות, להגדיל מכירות ולהגביר יעילות תפעולית – דוגמה נוספת למהפכה בתחום השירותים.

 

Yahoo Mail מקבלת שדרוג AI

Yahoo, מותג הדוא”ל הוותיק, משדרגת את הפלטפורמה שלה באמצעות AI מבית Google Cloud. השדרוג כולל כלים כמו Shopping Saver, הסורק את תיבת הדואר אחר כרטיסי מתנה, קודי הנחה וזיכויים בחנויות שלא נוצלו.

 

בנוסף, פונקציות חיפוש משופרות מאפשרות למשתמשים לשאול שאלות במקום להקליד מילות מפתח, וישנו עוזר כתיבה להכוונה בנוגע לטון.

 

Meta משיקה את DINOv2 ו-FACET

Meta השיקה שני כלים חדשים: DINOv2, מודל למידת מכונה בפיקוח עצמי המסוגל לייצר מאפיינים אוניברסליים, ו-FACET, כלי להערכת הוגנות במגוון משימות ראייה ממוחשבת כמו סיווג וסגמנטציה.

 

DINOv2 זמין כקוד פתוח, מה שמספק גמישות רבה ליישומים מחקריים ומסחריים, בעוד FACET מאפשר להעריך הוגנות בשימושים שונים של ראייה ממוחשבת.

 

Alibaba וביידו משיקות מודלי AI חדשים

בסין, ענקיות הטכנולוגיה Alibaba ו-Baidu ממשיכות להוביל את הדרך בתחום הבינה המלאכותית. השבוע חשפה Alibaba את Qwen-VL ו-Qwen-VL-Chat, מודלי AI המסוגלים לפרש תמונות, בדומה ל-Google Lens.

 

מצד שני, Baidu השיקה את ERNIE Bot, המתחרה ב-ChatGPT, ומתמקד ביכולות כמו הבנה, יצירה והסקה.

 

AI21 Labs גייסה 155 מיליון דולר והפכה ליוניקורן

סטארטאפ ה-AI הישראלי AI21 Labs גייס 155 מיליון דולר בסבב C, והגיע לשווי של 1.4 מיליארד דולר, מה שהפך אותו ל”יוניקורן”. החברה מתמחה בכלי יצירת AI מבוססי-טקסט, וכוללת מוצרים כמו AI21 Studio ו-Wordtune.

 

המימון ישמש להרחבת כוח העבודה ולהאצת מאמצי המחקר והפיתוח של החברה, עם כוונה להמשיך לפתח מודלי AI מתקדמים המיועדים לשוק העסקי.

 


 

עד כאן להיום, נתראה שוב בשבוע הבא עם עוד עדכונים מרתקים מעולם הבינה המלאכותית!

הפוסט סיכום AI שבועי – 1.9.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-6/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 25.8.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-5/ https://letsai.co.il/weekly-summary-5/#respond Fri, 25 Aug 2023 10:27:00 +0000 https://letsai.co.il/?p=3470 במהלך השבוע האחרון התפרסמו כמה חדשות מעניינות בעולם הטכנולוגיה והבינה המלאכותית. השבוע עוסק במספר התפתחויות משמעותיות, משיתוף פעולה ייחודי של יוטיוב בתעשיית המוזיקה ועד לשיגור לוויין מבוסס בינה מלאכותית מסין. אז בואו נצלול לעומק של העדכונים החמים!     יוטיוב מתקדמת עם בינה מלאכותית בתחום המוזיקה יוטיוב הודיעה על שיתוף פעולה עם תעשיית המוזיקה, שמטרתו […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 25.8.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
במהלך השבוע האחרון התפרסמו כמה חדשות מעניינות בעולם הטכנולוגיה והבינה המלאכותית. השבוע עוסק במספר התפתחויות משמעותיות, משיתוף פעולה ייחודי של יוטיוב בתעשיית המוזיקה ועד לשיגור לוויין מבוסס בינה מלאכותית מסין. אז בואו נצלול לעומק של העדכונים החמים!

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

יוטיוב מתקדמת עם בינה מלאכותית בתחום המוזיקה

יוטיוב הודיעה על שיתוף פעולה עם תעשיית המוזיקה, שמטרתו לאמץ את הבינה המלאכותית ולהשתמש בה כדי להעצים יצירתיות ולהגן על זכויות היוצרים של האמנים. יוטיוב פועלת עם שותפים מוזיקליים לפיתוח מסגרת עבודה שתתמוך בשלושה עקרונות מפתח:

  1. שיתוף פעולה אחראי: יוטיוב משתפת פעולה עם שותפים בתעשיית המוזיקה כדי לפתח יצירתיות באופן אחראי.
  2. הגנה על ביטוי יצירתי: הבינה המלאכותית תשמש ליצירת הזדמנויות חדשות, תוך שמירה על זכויות היוצרים של האמנים.
  3. אמצעי בטיחות מתקדמים: יוטיוב מתחייבת להגדיל את מנגנוני ההגנה כדי לעמוד באתגרים הקשורים לבינה מלאכותית.

היוזמה החדשה נועדה לשתף פעולה עם אמנים כדי לחקור את הפוטנציאל של בינה מלאכותית גנרטיבית. מטרתה להבין כיצד הטכנולוגיות הללו יכולות להעצים את היצירתיות ולפתור בעיות מורכבות בתחום המוזיקה.

 

דרמה בתחום ה-SEO: מטה מצייתת לחוק האירופי

מטה הודיעה כי בקרוב יושקו ערוצי תוכן “לא-מותאמים אישית” בפייסבוק ובאינסטגרם באירופה, בעקבות חוק השירותים הדיגיטליים (DSA). על פי החוק החדש, משתמשים יוכלו לבחור אם לצפות בתוכן המבוסס על אלגוריתמים מבוססי בינה מלאכותית או בתוכן שמסודר בצורה כרונולוגית או לפי פופולריות מקומית. מדובר במאמץ של האיחוד האירופי למנוע מהאלגוריתמים ליצור “בועות פילטר” ולצמצם סיכונים של התמכרות או מניפולציה. משתמשים בארה”ב ובבריטניה, לעומת זאת, לא ייהנו מהשינויים בשלב זה.

 

טוויליו סגמנט משיקה חיזוי התנהגות לקוחות

חברת טוויליו סגמנט השיקה את המוצר החדש שלה – CustomerAI Predictions, כלי חיזוי התנהגות לקוחות המבוסס על Amazon SageMaker. המטרה של המוצר היא לאפשר לחברות לזהות סגמנטים בעלי ערך ולחזות פעולות עתידיות של לקוחות, כמו רכישת מוצרים חדשים. באמצעות שילוב נתוני התקשורת עם טוויליו, החברות יוכלו לשפר את התקשורת עם הלקוחות ולהגביר את המעורבות שלהם.

 

Eleven Labs מרחיבה יכולות קוליות לשפות רבות

אלבן לאבס, חברה מובילה בתחום הבינה המלאכותית הקולית, השיקה את Eleven Multilingual v2 – מודל חדש התומך ביצירת אודיו ב-28 שפות שונות. המודל מסייע לפרוץ מחסומי שפה ולהנגיש תוכן במגוון תחומים, כולל שירות לקוחות, מדיה, חינוך ועוד. הוא שומר על מאפייני קול ייחודיים של הדובר, כולל המבטא המקורי שלו.

 

מטה מציגה את SeamlessM4T

מטה חשפה את SeamlessM4T, מודל בינה מלאכותית מתקדם לתרגום רב-לשוני ורב-אופני. המודל תומך בזיהוי דיבור, תמלול, תרגום דיבור לדיבור, דיבור לטקסט ועוד, ב-100 שפות שונות. מדובר בצעד משמעותי לקראת יצירת מתורגמן אוניברסלי שמפחית שגיאות בתרגום. המפתחים שחררו את SeamlessM4T לשימוש מחקרי, תוך שיתוף מטא-דאטה נרחב, מהלך המתיישר עם המאמצים של מטה לשיפור טכנולוגיות התרגום.

 

OpenAI משיקה כוונון עדין ל-GPT-3.5 Turbo

OpenAI הכריזה על שדרוג משמעותי ביכולת הכוונון העדין של המודל GPT-3.5 Turbo. עדכון זה מאפשר לארגונים להתאים את המודל למשימות ספציפיות ולהפחית את גודל הפרומפט בעד 90%, מה שמסייע להאיץ קריאות API ולהפחית עלויות. למרות המחיר הגבוה בשלב זה, ההשקה מסמנת התקדמות משמעותית עבור ארגונים שמחפשים דרכים לייעל את השימוש במודלים גנרטיביים כמו GPT.

 

צמיחה מטאורית בשוק הצ’יפים ל-AI

על פי מחקר של גרטנר (Gartner), ההכנסות הגלובליות ממכירת צ’יפים לעומסי עבודה של בינה מלאכותית צפויות לגדול ב-20.9% ולהגיע ל-53.4 מיליארד דולר בעתיד הקרוב. צמיחה זו מונעת על ידי התפתחויות בתחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית ויישומי AI בתחומים שונים. חברת Nvidia מובילה את התחום עם רווחי ענק ועם השקת צ’יפ AI חדש בשנה הקרובה, בעוד מתחרות כמו אינטל ו-AMD מתקשות להציג אלטרנטיבות שוות ערך.

 

השפעת הבינה המלאכותית על עולם העבודה

מחקר שנערך על ידי IBM מגלה כי כ-40% מכוח העבודה העולמי יצטרך לעבור הסבה מקצועית בשלוש השנים הקרובות בשל יישום בינה מלאכותית. עם זאת, הבינה המלאכותית אינה מחליפה משרות, אלא משפרת את התפקידים הקיימים. המחקר מציין שמיומנויות בין-אישיות כמו ניהול צוות ותקשורת הופכות לחשובות יותר מאשר מיומנויות טכניות מסורתיות.

 

מטה משחררת את Code Llama

מטה חשפה את Code Llama, מודל שפה גדול שנועד למשימות קידוד. המודל תומך בשפות תכנות כמו פייתון, C++, ג’אווה ועוד, ומאפשר יצירת קוד הן משפה טבעית והן מפרומפטים של קוד. המודל משוחרר לשימוש חופשי למחקר ולמסחר, מהלך שמיועד לקדם פיתוחים בתחום הקוד מבוסס בינה מלאכותית.

 

לוויין עם “מוח” מבוסס AI

חברה סינית שיגרה לחלל את הלוויין WonderJourney, המצויד במוח בינה מלאכותית שמסוגל לעבד נתונים באופן עצמאי מבלי לשלוח אותם חזרה לכדור הארץ. הלוויין צפוי לשמש לניטור תנאים סביבתיים ולתמוך במאמצי סיוע בעת חירום. מדובר בצעד נוסף בתחום החלל, שבו בינה מלאכותית מתקדמת מתחילה להיכנס לתפקידים משמעותיים.

 


 

החדשות הללו ממחישות את ההתקדמות המהירה בתחום הבינה המלאכותית, ואת השפעתה ההולכת וגוברת על תחומים רבים בחיינו, משירות לקוחות ועד למערכות חלל. מעניין לראות כיצד ההתפתחויות הללו ימשיכו לעצב את העולם בעשור הקרוב.

הפוסט סיכום AI שבועי – 25.8.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-5/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 18.8.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-4/ https://letsai.co.il/weekly-summary-4/#respond Fri, 18 Aug 2023 10:20:07 +0000 https://letsai.co.il/?p=3467 תחום הבינה המלאכותית ממשיך להתפתח במהירות, כשחברות טכנולוגיה מובילות ממשיכות להשקיע ולהציג חידושים פורצי דרך. במקביל, ממשלות ברחבי העולם מנסות לגבש מדיניות שתאזן בין קידום החדשנות לבין שמירה על ביטחון לאומי ופרטיות המשתמשים. במאמר זה נסקור את האירועים המרכזיים בעולם ה-AI, ונתעמק בכיוונים השונים אליהם מתקדמת התעשייה.     סוכנים אוטונומיים: קוד פתוח ושינוי חברתי […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 18.8.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
תחום הבינה המלאכותית ממשיך להתפתח במהירות, כשחברות טכנולוגיה מובילות ממשיכות להשקיע ולהציג חידושים פורצי דרך. במקביל, ממשלות ברחבי העולם מנסות לגבש מדיניות שתאזן בין קידום החדשנות לבין שמירה על ביטחון לאומי ופרטיות המשתמשים. במאמר זה נסקור את האירועים המרכזיים בעולם ה-AI, ונתעמק בכיוונים השונים אליהם מתקדמת התעשייה.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

סוכנים אוטונומיים: קוד פתוח ושינוי חברתי

המאמר “Generative Agents: Interactive Simulacra of Human Behavior” חשף ארכיטקטורה פורצת דרך למודל שפה גדול (LLM) אשר מסוגל לייצר חוויות של סוכן גנרטיבי ולתכנן את התנהגותו. מדובר בטכנולוגיה שיכולה לשנות את האופן שבו אנו מבינים אינטראקציה אנושית לצד סוכני AI. העובדה שהקוד הפך לזמין לציבור רק מעצימה את הנוכחות של סוכנים אוטונומיים, הממלאים משימות באופן עצמאי. מדובר במגמה שמתפשטת במהירות, ואולי בקרוב נוכל לראות סוכנים כאלה במשחקי מחשב ואפילו באינטראקציות יומיומיות באינטרנט.

 

OpenAI ורכישת Global Illumination: חיזוק בינה מלאכותית יצירתית

לאחרונה, OpenAI רכשה את Global Illumination, חברת AI יצירתית המוכרת במומחיותה. מדובר במהלך שנועד לחזק את היכולות של מוצרי החברה, ובפרט את ChatGPT, שנמצא כיום בעיצומו של משבר כלכלי עקב עלויות תפעול גבוהות. ייתכן שרכישה זו נועדה לסייע בפתרון המכשולים, בהם גם יריבות מצד מתחרים כמו קלוד (Claude) ו-TruthGPT, ולהבטיח את הישרדותה הכלכלית של OpenAI.

 

פרויקט Moonshot של אריק שמידט: עתיד הביוטכנולוגיה ו-AI

אריק שמידט, מנכ”ל גוגל לשעבר, מוביל את פרויקט Moonshot הממוקד בשילוב בין ביוטכנולוגיה ובינה מלאכותית. הפרויקט מתמקד ביישום למידת מכונה בפתרון בעיות מדעיות מורכבות, כגון ריפוי אלרגיות ומחלות נפש. יוזמה זו מבוססת על שיתוף פעולה הדוק בין חוקרי ביולוגיה ומומחי AI, במטרה להביא לשיפור מדעי מרחיק לכת.

 

BeFake: בינה מלאכותית לביטוי עצמי דיגיטלי

Alias Technologies, בראשות קריסטן גרסיה דומונט, השיקה את BeFake, אפליקציית מדיה חברתית המבוססת על AI שמאפשרת למשתמשים לחקור את זהותם הדיגיטלית. פילוסופיית האפליקציה נוגעת לשאלה על חשיבות האותנטיות במדיה החברתית, ומזמינה את המשתמשים לבטא את עצמם בדרכים חדשות באמצעות כלים יצירתיים.

 

חידושים בחיפוש של גוגל: הדגשת מידע ויזואלי

גוגל הכריזה על שיפורים במנוע החיפוש שלה, תוך שימוש בבינה מלאכותית לשיפור ההבנה של מידע מורכב. התוספות כוללות כלי סיכום והדגשת מונחים, ואף הוספת אפשרויות תצוגה מקדימה של תמונות ודיאגרמות. השיפורים מיועדים לסייע למשתמשים להבין מידע מורכב בקלות רבה יותר, תוך שמירה על מעמד מוביל בתחום מנועי החיפוש.

 

אופטימיזציה למנועי AI: העתיד של SEO

ג’רמיה אויאנג, משקיע ותיק בתעשייה, טוען כי התמקדות בשיפור בינה מלאכותית עשויה לשנות את הדרך בה מקדמים תוכן דיגיטלי. מודלים אוטונומיים אשר יוצרים אינטראקציות בשירות הצרכן עשויים לשנות את פני המסחר האלקטרוני והפרסום המקוון, תוך מעבר ל”אופטימיזציית מנועי AI” שתדרוש עדכונים בזמן אמת.

 

ארה”ב וסין: מאבק השליטה על טכנולוגיות AI

ממשלת ארה”ב מצמצמת את השקעותיה בבינה מלאכותית בסין כדי לשמור על יתרון טכנולוגי. במקביל, סין מפתחת רגולציות מחמירות בתחום במטרה לשמור על ביטחון לאומי ולמנוע שליטה זרה. המאבק בין המדינות מעצב מחדש את עולם הבינה המלאכותית, תוך מתן דגש על שילוב רגולציה עם פיתוח טכנולוגי.

 

השקעות דיגיטליות בהודו ובסעודיה: חיזוק המיומנויות ויצירת תשתית לעתיד

ממשלת הודו מרחיבה את תוכנית “Digital India” כדי לעודד חדשנות בבינה מלאכותית ולהשקיע בהכשרת אנשי מקצוע בתחום הסייבר. סעודיה, לעומתה, משיקה תוכנית חדשה להכשרת מתכנתי בינה מלאכותית במטרה ליצור דור חדש של אנשי AI שיסייעו בפיתוח הכלכלה הדיגיטלית.

 


 

לאורך השנים הבינה המלאכותית חוותה שינויים רבים וכיוונים חדשים. נראה כי המאבק על השליטה בתחום זה רק ילך ויגבר, כשחברות טכנולוגיה וממשלות רבות פועלות באופן נמרץ כדי לשפר את יכולותיהן ולהבטיח את מעמדן בתחום. העתיד טומן בחובו פוטנציאל עצום לשילוב הבינה המלאכותית במגוון רחב של תחומים, אך גם אתגרים רבים המחייבים בחינה מעמיקה ותגובה מהירה.

הפוסט סיכום AI שבועי – 18.8.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-4/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 11.8.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-3/ https://letsai.co.il/weekly-summary-3/#respond Fri, 11 Aug 2023 10:14:05 +0000 https://letsai.co.il/?p=3464 OpenAI משיקה את GPTBot לאיסוף נתונים מהאינטרנט חברת OpenAI השיקה לאחרונה את GPTBot, כלי סריקה חדש שנועד לאסוף נתונים פומביים עבור מערכות הבינה המלאכותית שלה, בהן ChatGPT וייתכן גם הדור הבא של המודלים (GPT-5). המהלך הנוכחי מגיע בעקבות ביקורת קודמת על OpenAI בשל איסוף נתונים מהאינטרנט ללא אישור. GPTBot מתוכנן להימנע מתוכן מוגן על ידי […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 11.8.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
OpenAI משיקה את GPTBot לאיסוף נתונים מהאינטרנט

חברת OpenAI השיקה לאחרונה את GPTBot, כלי סריקה חדש שנועד לאסוף נתונים פומביים עבור מערכות הבינה המלאכותית שלה, בהן ChatGPT וייתכן גם הדור הבא של המודלים (GPT-5). המהלך הנוכחי מגיע בעקבות ביקורת קודמת על OpenAI בשל איסוף נתונים מהאינטרנט ללא אישור. GPTBot מתוכנן להימנע מתוכן מוגן על ידי חומת תשלום וממידע רגיש או שאינו תואם למדיניות הפרטיות של החברה. ברירת המחדל היא שכל מידע נגיש נחשב מותר, אלא אם כן בעל האתר מסמן כי הגישה לתוכן אסורה.

 

המהלך מעיד על השינוי בגישתה של החברה, שמנסה כעת לשלב את השימוש במידע זמין עם שקיפות ובטיחות מתקדמות, ומדגיש את האתגר של איזון בין אתיקה לנגישות בינה מלאכותית.

 

ממשלת ארה”ב מגבשת תקנות AI חדשות

המאמצים של ממשלת ארה”ב בעיצוב רגולציה בתחום הבינה המלאכותית מתקדמים בקצב מהיר. הבית הלבן הכריז על תוכניות לאימוץ מדיניות בינה מלאכותית מקיפה, לצד התחייבותן של חברות מובילות לבטיחות אחראית. עם זאת, הרגולציה נשארת מורכבת, כאשר הגישות נחלקות בין דרישות מחמירות לטובת שקיפות ופרטיות לבין גישות המקדמות חדשנות.

 

כיום, הדיון מתמקד בארבעה נושאים עיקריים: כללים, מוסדות, מימון וכוח אדם. במקביל, מתקיים ויכוח נרחב בין אלו שמבקשים הגבלות ממשלתיות לטובת אתיקה וביטחון לאומי לבין אלו הדוגלים בחירות ובגמישות טכנולוגית.

 

ניסוי מוצלח של חיל האוויר האמריקאי במזל”ט המונע בינה מלאכותית

מעבדת המחקר של חיל האוויר האמריקאי (AFRL) ערכה ניסוי מוצלח עם מזל”ט XQ-58A Valkyrie, שמופעל על ידי מערכת בינה מלאכותית מתקדמת. במהלך הניסוי, המזל”ט ביצע משימות אוטונומיות מורכבות והוכיח יכולת התמודדות עם בעיות טקטיות, תוך שימוש באלגוריתמים מתקדמים של למידת מכונה.

 

חיל האוויר מתכנן להמשיך בפיתוח ולשלב כלי טיס אוטונומיים בלוחמה העתידית. הניסוי מדגיש את המאמץ הצבאי לשלב טכנולוגיות AI מתקדמות בלוחמה האווירית.

 

שיתוף פעולה בין IBM ונאס”א ליצירת מודל גיאו-מרחבי חדש

חברת IBM ונאס”א הכריזו על פיתוח מודל בסיס גיאו-מרחבי על פלטפורמת Hugging Face, במטרה להרחיב את השימוש בנתונים גיאו-מרחביים ולשפר את חקר האקלים. המודל, ששמו watsonx.ai, מבוסס על נתוני לוויינים של נאס”א ומיועד לשימושים כמו מיפוי אזורי הצפה ומעקב אחר כריתת יערות.

 

מודל זה, אשר הוכיח שיפור של 15% בהשוואה לטכניקות קודמות, מצביע על השאיפה להנגיש את המידע לציבור ולתרום לפיתוח מדעי כדור הארץ.

 

אפל מיישמת בינה מלאכותית בכל מוצריה

מנכ”ל אפל, טים קוק, ציין כי בינה מלאכותית ולמידת מכונה משולבות כמעט בכל מוצרי החברה. אפל ממשיכה להשקיע בטכנולוגיות אלה כבסיס לעיצוב המוצרים העתידיים שלה, ומציבה את הבינה המלאכותית כמרכזית בהעשרת חיי המשתמשים.

 

למרות ירידה מסוימת במכירות, החברה מאמינה כי השקעותיה בתחום הבינה המלאכותית יסייעו לה להמשיך להיות מובילה טכנולוגית.

 

NVIDIA ממשיכה לקדם AI גנרטיבי וגרפיקה ממוחשבת

בכנס SIGGRAPH 2023, מנכ”ל NVIDIA, ג’נסן הואנג, חשף את הצ’יפ GH200 Grace Hopper Superchip ואת NVIDIA AI Workbench. אלו מציעים כלים מתקדמים ליצירה והפריסה של מודלים גנרטיביים, לצד פלטפורמת Omniverse המתמקדת בפיתוח עולמות וירטואליים בתלת ממד.

 

בנוסף, החברה הכריזה על שותפות חדשה עם Hugging Face, שמסמלת את השאיפה להוביל בתחום ה-AI הגנרטיבי והגרפיקה הממוחשבת.

 

Stability AI משיקה את StableCode עבור מפתחים

StableCode הוא כלי חדש מבית Stability AI שנועד לסייע למתכנתים באמצעות שלושה מודלים שונים. הכלי, המבוסס על מאגר של 560 מיליארד טוקנים של קוד, מציע תמיכה במשימות קידוד מגוונות וכולל השלמת קוד אוטומטית לפייתון ולשפות תכנות אחרות.

 

הכלי מסייע גם למפתחים חדשים ללמוד תכנות ומהווה צעד נוסף לקידום הנגישות לקוד לכלל האוכלוסייה.

 

ניו יורק טיימס מגבילה שימוש בתוכן עבור אימון מודלים

ניו יורק טיימס עדכנה את תנאי השירות שלה כך שיאסרו על שימוש בתוכן האתר להכשרת מודלים של בינה מלאכותית. עדכון זה משקף את הדאגה הגוברת בקהילת המדיה לגבי שימוש בקניין רוחני ללא הרשאה.

 

צעדים דומים ננקטו גם על ידי גופים נוספים בתעשיית המדיה, שקוראים למחוקקים לפתח תקנות להגנת זכויות יוצרים.

 

מדיה עולמית קוראת לתקנות להגנת זכויות יוצרים

מספר ארגוני מדיה מובילים, בהם Getty Images ו-Associated Press, פרסמו מכתב פתוח הקורא לרגולציה מחמירה על הכשרת מודלים של בינה מלאכותית. הם דורשים שקיפות ושמירה על זכויות היוצרים במהלך פיתוח המודלים.

 

המכתב מדגיש את המתחים בין חדשנות בתחום ה-AI לבין הצורך בהגנה על תוכן מוגן בזכויות יוצרים.

הפוסט סיכום AI שבועי – 11.8.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-3/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 4.8.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-2-2/ https://letsai.co.il/weekly-summary-2-2/#respond Fri, 04 Aug 2023 10:07:44 +0000 https://letsai.co.il/?p=3461 היי חברים, שישי שמח לכולם!   1. בצעד מפתיע (או שלא), גוגל מסירה את אפליקציית ה-AI Test Kitchen שלה מחנויות Play ו-App Store, ומתמקדת אך ורק בגרסת האינטרנט. הכלי, שהושק בשנה שעברה, אפשר למשתמשים ליצור אינטראקציה עם פרויקטים המופעלים על ידי מודלי AI שונים, כולל LaMDA2. סביר להניח שמדובר במהלך אסטרטגי בעקבות המהומה של השבוע […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 4.8.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
היי חברים, שישי שמח לכולם!

 

1. בצעד מפתיע (או שלא), גוגל מסירה את אפליקציית ה-AI Test Kitchen שלה מחנויות Play ו-App Store, ומתמקדת אך ורק בגרסת האינטרנט. הכלי, שהושק בשנה שעברה, אפשר למשתמשים ליצור אינטראקציה עם פרויקטים המופעלים על ידי מודלי AI שונים, כולל LaMDA2. סביר להניח שמדובר במהלך אסטרטגי בעקבות המהומה של השבוע האחרון בכל הקשור למוזיקה. כרגע, AI Test Kitchen ממוקד רק במודל טקסט-למוזיקה בשם MusicLM, שהוכרז מוקדם יותר השנה ב-Google IO. אישית, טרם ראיתי אותו מגיע לידי ביטוי באופן המצדיק את קיומו.

 

2. נראה שלא רק אני רואה אותו כך, שכן כל מה שנדרש כדי לגרום לשינוי זה היה שחברה כמו Meta תציג מודל חדש בשם AudioCraft, שהוא גם בקוד פתוח, כדי לעורר את גוגל לפעולה. כולנו יודעים שגוגל נוטה להיכנס ללחץ במצבים כאלה. בכל מקרה, חזרה למטא – מדובר במודל המייצר אודיו ומוזיקה איכותיים ומציאותיים מאוד מטקסט. ה-AudioCraft מורכב משלושה מודלים: MusicGen, AudioGen ו-EnCodec. ה-MusicGen יוצר מוזיקה מטקסט, בעוד ש-AudioGen יוצר שמע מטקסט וה-EnCodec מאפשר גם הוא יצירת מוזיקה באיכות גבוהה יותר, לטענתם. המודלים זמינים למטרות מחקר. במאמר מוסגר אוסיף, שמי שטרם התנסה בבוט החדש של Suno בדיסקורד, כדאי שיפנה לעצמו כשעה וילך להתנסות בו.

 

3. חשוב להבין, נושא המרת טקסט לקול הוא קריטי. זוהי הדרך העיקרית בה אנו מתקשרים ומעבירים לא רק מידע, אלא גם רגשות. השיפור הקיצוני ביכולת זו פותח שער לעולמות חדשים. אחד התחומים המעבירים רגשות בצורה החזקה ביותר דרך קול הוא עולם שידורי הספורט, שברגעים אלו ממש עובר שינוי קיצוני לעבר בינה מלאכותית. פרשני AI משמשים כעת בתחרויות עולמיות גדולות כמו טורניר הגולף מאסטרס או אליפות הטניס ווימבלדון. הפרשנים החדשים מבוססי AI נוצרו בעזרת IBM, ולמרות החששות לגבי ביטחון תעסוקתי וביצועי AI, נציגי Eurosport ו-IBM טוענים כי AI נועד לסייע ולא להחליף פרשנים אנושיים. כרגע, כנראה שישתמשו ביכולת זו כדי לכסות אירועים שלא זכו לפרשנות קודם לכן, אך כך זה תמיד מתחיל…

 

4. ועכשיו לחזית אחרת. Google DeepMind הציגה מודל חדש ופורץ דרך, Robotics Transformer 2 או בקיצור, RT-2. מודל זה מאומן על טקסט ותמונות מהאינטרנט ויכול להפיק ישירות פעולות רובוטיות. כלומר, RT-2 יכול להעביר ידע מהאינטרנט ישירות לרובוט פעיל כדי שיתאים את עצמו לצורך. רעיון זה מאפשר לו להתמודד עם משימות מורכבות ומופשטות בסביבות דינמיות מאוד. למשל, הוא יכול לזהות תפוח, להבחין בינו לבין כדור אדום ולהבין כיצד להרים אותו, וזאת מבלי שהיה צורך לאמן אותו מראש. נכון, התרגלנו כבר לשימושים מרשימים יותר, אבל תנו לו שנה והוא יקום בלילה להחזיר את הילד לישון…

 

5. ההתקדמות של הבינה המלאכותית כבר לא יכולה להשאיר אף אחד שאנן, כמו לדוגמה מנכ”ל אינטל, פט גלסינגר, שהכריז על תוכניות שאפתניות לשילוב AI בכל מוצר שאינטל מייצרת. בהמשך השנה, אינטל מתכוונת לשלוח ללקוחות את Meteor Lake, (שבב המיועד לשוק הצרכני) עם מעבד רשתות נוירונים מובנה למשימות למידת מכונה. גלסינגר, בשונה מחברות אחרות, צופה עתיד שבו בינה מלאכותית וענן לא בהכרח הולכים יד ביד ומדגיש שהפעלת AI חייבת להיעשות בצד הלקוח כדי שהכל יעבוד כנדרש. כרגע החזון הזה מכוון לתרגום שפה בזמן אמת בשיחות זום, תמלול בזמן אמת, סוכנים ואוטומציה, הצגת תוכן רלוונטי שנוצר בסביבות משחקים – והכל מתרחש בקצה אצל הלקוח, לא בענן.

 

6. העניין הוא, שכאשר זה בענן, זה מאפשר לעולם להתמודד עם דילמות אתיות שלא בטוח היו מגיעות לשולחן אם כל אחד היה פועל לבד. דוגמה לכך היא כאשר אמנים כמו גרג רוטקובסקי, הידוע בסגנונו החי והסוריאליסטי, “מחוקים” על ידי ה-AI, כלומר הסגנונות שלהם מועתקים, לרוב בניגוד לרצונם. למרות ההתנגדות הקולנית של רוטקובסקי לאמנות AI, הקהילה יצרה כלי לחקות את הסגנון שלו. זה הוביל למצב שבו רוטקובסקי עצמו מתקשה להבדיל בין יצירות שנוצרו ב-AI לבין יצירותיו האמיתיות. ועם כל הכאב שלי על האמן, זה איכשהו יורד בגרון. אבל מה יקרה כשיהיה יותר מחיקוי אחד?

 

7. ניוז קורפ אוסטרליה, לדוגמה, ממנפת את כוח ה-AI כדי לייצר לא פחות מ-3,000 מאמרים בשבוע, תוך התמקדות בסיפורים מקומיים על מזג אוויר, מחירי דלק ותנאי תנועה. יחידת ה-Data Local, בראשות עורך העיתונות של ניוז קורפ, פיטר ג’אד, משתמשת ב-AI כדי להשלים את עבודתם של כתבים. לדבריהם, בעוד שהכתבות נוצרות באמצעות AI, הן מפוקחות על ידי עיתונאים, מה שמבטיח דיוק ורלוונטיות. אין ספק שגישה זו מדגישה את המגמה ההולכת וגוברת של שימוש ב-AI בקרב חברות ענק, לא רק בעיתונות אלא בתחומי היצירה וההתבטאות בכלל (אמנות, מוזיקה, רדיו, סטוריטלינג וכו’).

 

8. מי שמגיב בצורה היפה ביותר לכל ה”בלגן” של ה-AI הוא שוק הערכות ה-AI העולמי, שכרגע חוזה צמיחה משמעותית, עם CAGR של 40.1% מ-2021 עד 2028. על פי דו”ח של Grand View Research, השוק צפוי להגיע ללא פחות מ-100.6 מיליארד דולר עד 2028. זה כמובן מונע מהאימוץ הגובר של AI בתעשיות שונות, כולל שירותי בריאות, רכב וקמעונאות. הדו”ח גם מדגיש את תפקידה של AI בעולם שלאחר הקורונה, שבו נעשה שימוש כדי לחזות מגיפות עתידיות, לשפר עבודה מרחוק ולשפר את חוויות הלמידה המקוונות.

 

9. כדי שהתחזיות יתממשו, נדרש כמובן חומרה שתריץ את הכל, ו-AMD לא מתכוונת לתת לנבידיה את כל ההנאה. חברת השבבים הזו מתכוננת לסיום חזק של השנה הקרובה עם ההשקה המתוכננת של שבבי הדגל MI300 מוכווני ה-AI שלה. השבבים הללו, המצויים במחסור, מיועדים להתחרות מול שבבי H100 המתקדמים של Nvidia. מנכ”לית AMD, ליסה סו, הצהירה כי העניין של הלקוחות בשבבים מסדרת MI300 הוא “גבוה מאוד” וכי AMD הרחיבה את עבודתה עם ספקי ענן מהשורה הראשונה, ארגונים גדולים ומספר רב של חברות AI מובילות. שבבי MI300, שאמורים לצאת מאוחר יותר השנה, צפויים לאתגר את Nvidia בשוק הגואה של שבבי AI מתקדמים. אף על פי שאני מעריץ את אנבידיה מאז ומעולם, אני לא אוהב מונופולים… אז זה יופי.

 

10. ולסיום, OpenAI הגישה בקשה לסימן מסחרי עבור “GPT-5”! זה עדיין לא אומר הרבה חוץ מהצהרת כוונות, אבל בינתיים הם הודיעו שבמהלך השבוע הבא אנחנו הולכים לראות כמה שיפורים בצ’אט. למשל, דוגמאות מיידיות, הצעות לתשובות להמשך שיחה והעלאת קבצים מרובים.

 

זהו להפעם חברים, נשתמע שוב בשבוע הבא!

הפוסט סיכום AI שבועי – 4.8.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-2-2/feed/ 0
סיכום AI שבועי – 27.7.23 https://letsai.co.il/weekly-summary-1-2/ https://letsai.co.il/weekly-summary-1-2/#respond Thu, 27 Jul 2023 09:14:52 +0000 https://letsai.co.il/?p=3456 שבוע מרתק בעולם הבינה המלאכותית: התפתחויות, התחייבויות ושיתופי פעולה השבוע האחרון הביא עמו שורה של התפתחויות משמעותיות בתחום הבינה המלאכותית, מהכרזות על מודלים חדשים ועד להתחייבויות בינלאומיות לפיתוח אחראי. למרות שלא היו בו אירועים מרעישי עולם, חשיבותו של שבוע זה לעתיד התעשייה אינה מוטלת בספק.   1. מודלים חדשים מבית Stability AI ו-CarperAI השבוע נפתח […]

הפוסט סיכום AI שבועי – 27.7.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
שבוע מרתק בעולם הבינה המלאכותית: התפתחויות, התחייבויות ושיתופי פעולה

השבוע האחרון הביא עמו שורה של התפתחויות משמעותיות בתחום הבינה המלאכותית, מהכרזות על מודלים חדשים ועד להתחייבויות בינלאומיות לפיתוח אחראי. למרות שלא היו בו אירועים מרעישי עולם, חשיבותו של שבוע זה לעתיד התעשייה אינה מוטלת בספק.

 

1. מודלים חדשים מבית Stability AI ו-CarperAI

השבוע נפתח בהכרזה מסקרנת מצד Stability AI ומעבדת CarperAI על שני מודלי שפה חדשים בקוד פתוח: FreeWilly1 ו-FreeWilly2. לפי הנתונים שפורסמו ותגובות ברשתות החברתיות, נראה כי מודלים אלה מתחרים ביכולותיהם ב-GPT-3.5 במשימות מסוימות.

הגישה הייחודית באימון המודלים הללו מעוררת סקרנות לגבי השפעתם העתידית על התעשייה. עם זאת, בשלב זה, ההכרזה על עוד מודל LLM נראית כהתפתחות צפויה בנוף הבינה המלאכותית העכשווי. למרות זאת, חשוב לזכור כי הצפיות שלנו לגבי ההתפתחויות בתחום זה לעיתים קרובות מתבדות, ורק הזמן יגיד כיצד מודלים אלה ישתלבו וישפיעו על הנוף הטכנולוגי.

 

2. התחייבויות וולונטריות מצד ענקיות הטכנולוגיה

במהלך משמעותי לקידום בינה מלאכותית אחראית, הצליח ממשל ביידן-האריס להשיג התחייבויות וולונטריות משבע מהחברות המובילות בתחום הבינה המלאכותית: אמזון, אנתרופיק, גוגל, Inflection, מטה, מיקרוסופט ו-OpenAI. התחייבויות אלו מהוות צעד חשוב לקראת פיתוח ויישום בטוח ואחראי של טכנולוגיות בינה מלאכותית.

על פי המסמך שפורסם על ידי הבית הלבן, החברות התחייבו לבצע בדיקות מקיפות לפני שחרור המודלים שלהן, במטרה להבטיח שאינם מסכנים את הביטחון הביולוגי, אבטחת הסייבר או היציבות החברתית. כדי לבסס את אמון הציבור, הן הבטיחו שקיפות מלאה, כולל יידוע משתמשים כאשר תוכן נוצר על ידי בינה מלאכותית, פרסום דוחות על יכולות ומגבלות המערכות שלהן, וביצוע מחקרים על סיכונים חברתיים פוטנציאליים.

צעדים אלה מדגימים מחויבות רחבה להגנה מפני נזקים ואפליה בתחום הבינה המלאכותית. נקודת השיא של היוזמה היא התוכנית ליצירת מגילת זכויות בינה מלאכותית, המתמקדת במניעת הטיה אלגוריתמית. התוכנית מגובה בהשקעה משמעותית של 140 מיליון דולר, שיחולקו בין שבעה מכוני מחקר לאומיים חדשים.

 

3. התחייבויות OpenAI לבטיחות ואמינות

בעקבות הפרסום מהבית הלבן, OpenAI פרסמה בבלוג שלה סדרת התחייבויות וולונטריות לחיזוק הבטיחות, האבטחה והאמינות של טכנולוגיות AI ו-AGI. התחייבויות אלו כוללות:

  • שילוב הערכות סיכונים פנימיות וחיצוניות, כולל סיכונים ביולוגיים, סייבר וחברתיים.
  • התחייבות לשיתוף מידע בין חברות וממשלות.
  • שיפור אבטחת הסייבר ועידוד גילוי פגיעויות על ידי צד שלישי.
  • פיתוח מנגנונים לזיהוי תוכן שנוצר באמצעות בינה מלאכותית.
  • דיווח פומבי על יכולות המערכת, מגבלותיה וסיכונים חברתיים.
  • מחקר מעמיק בנושא סיכונים חברתיים, כולל הטיות ובעיות פרטיות.
  • פיתוח מערכות נוספות להתמודדות עם אתגרים חברתיים דחופים.

OpenAI הדגישה כי התחייבויות אלו יישארו בתוקף עד ליישום תקנות רשמיות המכסות את אותם תחומים.

 

4. ביטול ה-AI Classifier של OpenAI

במהלך מפתיע, OpenAI הודיעה על ביטול ה-AI Classifier שלה, כלי שהושק בינואר 2023 במטרה לסייע למורים בזיהוי תוכן שנוצר על ידי בינה מלאכותית. הכלי הוסר בשקט בשבוע שעבר, ללא הודעה רשמית מצד החברה.

OpenAI הוסיפה הערה לפוסט המקורי בבלוג, בה הודתה כי ה-AI Classifier “אינו אמין לחלוטין”. הערכות הראו כי הכלי זיהה נכון רק 26% מהטקסטים שנכתבו על ידי בינה מלאכותית כ”סביר שנכתבו על ידי בינה מלאכותית”, ובמקביל סיווג בטעות 9% מהטקסטים שנכתבו על ידי בני אדם ככאלה שנכתבו על ידי בינה מלאכותית.

לאור ההתחייבויות החדשות שנחתמו, יש לקוות כי OpenAI תפתח בעתיד כלי מדויק ואמין יותר, שיסייע למשתמשים לזהות תוכן שנוצר על ידי בינה מלאכותית, כולל תוכן אודיו וויזואלי.

 

5. Anthropic מדגישה את חשיבות אבטחת המודלים

חברת Anthropic, שגם היא השתתפה במפגש הפסגה בבית הלבן, פרסמה בבלוג שלה את עמדתה לגבי חשיבות אבטחת מודלים מתקדמים והציעה רעיונות והנחיות ליצירת סביבת פיתוח בטוחה.

החברה קוראת לשיתוף פעולה בין המגזר הציבורי והפרטי לשיפור ההגנה מפני איומי סייבר. תוך התחייבות למגוון פרקטיקות, Anthropic מדגישה את הצורך בגישה מאוזנת שאינה פוגעת בפרודוקטיביות, ומביעה את מחויבותה לפיתוח בינה מלאכותית בטוחה, מאובטחת ומותאמת לערכים אנושיים.

 

6. גוגל ואלפבית מקדמות פיתוח אחראי של בינה מלאכותית

גוגל ואלפבית הצטרפו גם הן להתחייבות לקידום שיטות אחראיות בפיתוח בינה מלאכותית בפני הנשיא. בנוסף, הן הביעו תמיכה במאמצים של ה-G7, ה-OECD וממשלות לאומיות נוספות למקסם את היתרונות של AI ולמזער את הסיכונים הכרוכים בה.

גוגל, המשתמשת בבינה מלאכותית כבר למעלה מעשור, משלבת כעת טכנולוגיות AI ברבים משירותיה כמו חיפוש, תרגום ומפות. החברה אף מנסה לפתור בעיות חברתיות כמו חיזוי שיטפונות, הפחתת פליטת פחמן ושיפור שירותי בריאות באמצעות בינה מלאכותית.

כדי להבטיח את בטיחות ואבטחת ה-AI, גוגל הציגה את Secure AI Framework (SAIF) ותוכניות נוספות לעיצוב מערכות אתיות והוגנות יותר. החברה מכירה בכך שבינה מלאכותית עשויה להגביר אתגרים חברתיים, ולכן כבר ב-2018 פרסמה את “עקרונות הבינה המלאכותית” שלה והקימה צוות ממשל ליישומם.

גוגל מדגישה כי השגת בינה מלאכותית אחראית דורשת שיתוף פעולה ושיתוף שיטות עבודה מומלצות בין חברות AI מובילות.

 

7. הקמת Frontier Model Forum

במהלך משמעותי לקידום שיתוף הפעולה בתעשייה, ארבע מהחברות המובילות בתחום הבינה המלאכותית – Anthropic, Google, Microsoft ו-OpenAI – הכריזו על הקמת קבוצה חדשה בשם Frontier Model Forum.

הפורום החדש יוקדש לפיתוח בטוח ואחראי של מערכות בינה מלאכותית מתקדמות. מטרותיו העיקריות כוללות:

  • קידום מחקר בטיחות בתחום הבינה המלאכותית
  • זיהוי וקידום שיטות עבודה מומלצות לבטיחות
  • שיתוף מידע עם קובעי מדיניות והתעשייה
  • טיפוח מאמצים לשימוש בבינה מלאכותית להתמודדות עם אתגרים חברתיים מרכזיים

הארגונים החברים בפורום יוגדרו כמי שמפתחים ומפרסמים מודלים חזקים, מפגינים מחויבות לבטיחות המודל, ומוכנים להשתתף ביוזמות משותפות. הפורום מתכנן להקים ועדה מייעצת שתספק הכוונה אסטרטגית.

בשנה הקרובה, הפורום יתמקד בזיהוי שיטות עבודה מומלצות, קידום מחקר בטיחות בבינה מלאכותית, והקלה על שיתוף מידע בין חברות וממשלות.

 

8. Alibaba Cloud מאמצת את מודל הבינה המלאכותית של Meta

בהתפתחות מעניינת בזירה הבינלאומית, Alibaba Cloud, חטיבת מחשוב הענן של ענקית הטכנולוגיה הסינית Alibaba, הכריזה כי היא הארגון הסיני הראשון שיתמוך במודל הבינה המלאכותית של Meta – Llama.

המהלך נועד לספק למשתמשים העסקיים של Alibaba Cloud בסין את היכולת לפתח יישומים מבוססי Llama. זאת בעקבות השקת Llama2, גרסה מסחרית של Llama, המוצעת כחלופה חינמית למודלים קנייניים אחרים.

שיתוף הפעולה בין Alibaba ל-Meta מצביע על התהדקות הקשרים בין חברות טכנולוגיה מערביות לשוק הסיני, למרות ההגבלות האמריקאיות על הגישה של חברות סיניות לטכנולוגיות בינה מלאכותית שפותחו בארה”ב.

התפתחות זו מעלה שאלות מעניינות לגבי עתיד שיתופי הפעולה הבינלאומיים בתחום הבינה המלאכותית, ועל האופן בו יתמודדו חברות וממשלות עם האתגרים.

הפוסט סיכום AI שבועי – 27.7.23 הופיע ראשון בLet's AI בינה מלאכותית

]]>
https://letsai.co.il/weekly-summary-1-2/feed/ 0